Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker


Hey meiden! Ik zat wat te Twitteren en Facebooken en ik had zin om jullie gewoon even een post te schrijven. Iets wat niet over beauty gaat, maar gewoon over het leven. Dat klinkt zwaar hè, maar dat bedoel ik helemaal niet. Ik zat net te kijken op de site van Lisanne, zij heeft fibromyalgie en ze blogt. Maar ze blogt niet hoe zielig ze is, ze blogt juist elke dag dingen waardoor je ontzettend veel zin in het leven krijgt. Ik zou zeggen, kijk eens op haar blog. Zoals jullie misschien wel weten ben ik ook een persoon die denkt in mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Als iets niet lukt of als iets verkeerd gaat, baal ik daar van, maar ik probeer achteraf altijd te bedenken wat ik er nu van geleerd heb. Bij succes hebben hoort falen. Keihard op je plaat gaan, maar daarna opkrabbelen en met een opgeheven hoofd verder lopen.

Mijn filosofie past erg bij die van Lisanne, vandaar dat ik jullie er eens op wil wijzen. Het is natuurlijk heel normaal om je soms slecht te voelen of een baaldag te hebben, en soms mag je daar ook best aan toegeven. Maar ik wil je nu eens iets geks vragen. Pak vanavond voordat je gaat slapen eens een boekje of velletje papier, en schrijf alles eens op waar je dankbaar voor bent, alles wat je hebt waar je blij mee bent. Lees het daarna eens door en voel hoe blij je bent! Ik doe het regelmatig, en ik denk dat succes hebben en gelukkig zijn begint met dankbaar zijn voor datgene wat je hebt :) Goed, dat was gewoon even een hersenspinseltje dat ik wilde delen. Genieten jullie van het lekkere weer? Het is heerlijk, niet? :D

Voel je vrij om je dankbaarheidslijstje hier bij de comments te schrijven, ik denk dat je er anderen mee kan inspireren :)


88 Reacties

 • Wat leuk! :love:

 • Ik heb haar website wel vaker gelezen. Ik vind het altijd zo inspirerend wat ze schrijft. Toch maar eens vaker checkken … :hihi:

 • Goed om te lezen! Lijkt een beetje op the secret, heb je dat boek gelezen?

 • wow, superleuk zo’n artikeltje :D ik ben eens een keer met een kamp meegeweest (met mensen die je niet kent) voor 1 week en op de laatste heeft iedereen een boekje gekregen waar de rest iets in heeft opgeschreven wat ze waarderen aan hoe je doet en wie je bent. als ik een baaldag heb lees ik daarin en dan ben ik snel weer happy!

 • mooie post als je nadenkt is er meer om dankbaar voor te zijn dan je denkt

  • Echt wel. En als je een huis hebt en eten en drinken, heb je al meer dan een heel groot deel van de wereldbevolking :)

 • Ik heb zo’n respect voor mensen die andere mensen altijd op het positieve houden! Mijn moeder doet dat ook altijd en dat is zo fijn. Ik merk het aan mijzelf als ik een dag gewerkt heb met mensen die negatief zijn of klagen dan klaag ik zelf ook veel meer. Nog een fijne 2e paasdagavond allemaal!

 • Wat een lief artikel! Ik ben dankbaar ondanks mijn beperkingen, dat ik een lieve familie heb en super toffe vrienden die er altijd voor me zijn en me gesteund hebben door dik en dun. En iedere dag weer besef ik me dat <3

  Ik ben trouwens ook dankbaar dat ik hier mag zijn, dat ik mag leven in deze luxe! Ik kom eigenlijk uit Bosnië… Het leven daar kun je niet vergelijken met hier!

 • Heel goed artikel, ik ken haar blog al een tijdje en lees het dan ook regelmatig wat ze post :) Erg goede levensinstelling heeft zij! :)

 • wat een leuk artikel! ik heb inderdaad ook wel eens voor mezelf bedacht waar ik dankbaar voor ben, hele simpele dingen maar ik wordt er zo blij van inderdaad. het lijkt soms allemaal zo vanzelfsprekend maar dat is het helemaal niet :)
  en wat betreft het lijstje zal ik het spits afbijten:
  ik ben heel erg dankbaar voor mijn familie, dankbaar voor de geweldige vrienden die ik heb, dankbaar voor het feit dat ik een dak boven mijn hoofd heb, dat er water uit de kraan komt en dat ik gewoon veilig over straat kan. dankbaar dat ik naar school kan, maar ook dankbaar voor mijn leuke baantje en collega’s waardoor ik weer leuke spullen kan kopen, dankbaar voor de reisjes die ik kan en mag maken, dankbaar voor de superleuke stage die ik op het moment loop (sephora!) en zo kan ik denk ik nog wel even doorgaan hihi :D

  ik vroeg me trouwens af of jij met moederdag als er open dag is bij B-academy of jij er dan ook bent? zit erover te denken om te gaan kijken (ookal zou ik er dan pas over 2 jaar een opleiding gaan volgen) moet alleen even kijken hoe die dag verloopt enzo maar was er wel nieuwsgierig naar ;)

  • Nee ik ben er dan niet :( Sorry!!

   Mooi dat je zo dankbaar bent, je hebt mooie dingen om dankbaar voor te zijn, Denise!!

   • oke jammer maar helaas ;) ik hoop dat ik je ooit een keer spot hihi, lijkt me echt leuk :blush: in ieder geval bedankt voor je reactie :D

 • Ik zet haar meteen bij mijn favorieten!
  Het is inderdaad goed om positief te kijken naar de dingen in het leven. En ik ga ook maar weer eens opschrijven waar ik dankbaar voor ben. Het geeft ook een fijn gevoel om je daar bewust van te zijn!

  En inderdaad zeker vaker doen zulke posts of een inspirerende boeken artikel, leuk :)

 • Ik ken Lisanne’s blog al even, en ik vind het echt een super blog. Haar positiviteit altijd, ik heb er echt bewondering voor. Ik heb al een tijdje niet meer op haar blog gekeken, dus goed dat je dit even met ons deelt! *klikt meteen door* Vooral die post over succesvolle mensen vind ik erg inspirerend.

  • Vond ik ook, die Twitterde ik ook net :) Het lijkt altijd maar alsof het succesvolle mensen voor de wind gaat, alsof ze alles in hun schoot geworpen krijgen. Maar niets is minder waar… Ze moeten knokken, vallen en opstaan, keihard werken om zo succesvol te zijn. Maar dat zie je niet :)

 • Ik volg der site ook al een hele tijd en vind het inderdaad een geweldige inspiratiebron! Ik leer zoveel bij uit haar stukjes. Hoe ze schrijft, altijd positief, genietend van (of toch proberen) het leven. Zoals haar zouden er veel meer moeten zijn! :)

 • Ik ben voor zoveel dingen dankbaar!

  * Ik woon nog heerlijk thuis bij mijn moeder, stiefvader en broer die alle 3 zielsveel van me houden en ik ook van hun.
  * ik ben zo dankbaar voor de band die ik heb met mijn broer.
  * ik mag van geluk spreken dat ik een ontzettend lieve vriend heb die onvoorwaardelijk van me houdt.
  * ik ben dankbaar voor mijn blog waar ik iedere dag met hart en ziel aan werk en waar ik ook dol gelukkig van word!
  * ik geniet iedere dag weer van me stage/werk. Het is geweldig om met paarden te werken en op een leuk bedrijf met gezellig collega’s.
  * Ik ben ook ontzettend blij met mijn vrienden en vriendinnen die mij door dik en dun steunen.
  * ik ben ook dankbaar dat ik mijn chronische vermoeidheid heb overwonnen. Zonder mijn moeder, vriend en vriendinnen was dit me niet gelukt.
  * ik ben dankbaar dat ik leef, dat ik gezond ben, dat ik het goed heb en dat ik mensen om mij heen heb die van mij houden.

  Zo dat waren even mijn lijstje. Jeetje ik voel me meteen het gelukkigste mens van aarde!

 • Ik ben er dankbaar voor dat ik gezond mag zijn, wat helaas te veel mensen niet mogen zeggen.. Ik ben ook dankbaar voor de lieve vrienden en familie die ik heb! Ik mag een opleiding doen die ik leuk vind.. En ik ben ook dankbaar dat mn ouders zo hard werken om mij te onderhouden en die opleiding te kunnen laten doen! Oh en er zijn nog zo veel meer dingen!

 • Ik ben een tijdje geleden begonnen met het lezen van de secret voor jongeren; halverwege het boek ben ik gestopt omdat ik m zo ‘onwerkelijk’ en wel een beetje ‘kinderachtig’ vond, ik weet dat jij veel van dat soort boeken leest, heb jij misschien een tip over een boek die over hetzelfde onderwerp gaat maar die iets meer ‘volwassen’ is?

  Mooie post trouwens! Mooie levensopvatting heb je Cynthia :D

 • ohh leuk artikel, ik ga meteen even een kijkje nemen op haar site:D Dankje voor de tip;D

 • Wat een supper mooie blog..!
  Ik heb zelf ontzettend veel respect voor mensen die altijd positief zijn. Zelf ben echt niet een persoon die altijd heel positief is. En ik ben dan dus ook een persoon dat heel somber kan wezen en geen uitweg meer ziet soms.
  Ik ben zelf heel erg dankbaar dat ik mezelf weer heb gevonden. Het klink mischien raar en oud maar het is echt zo. Dit is zo omdat ik zelf 2 hele moeilijke jaren achter de rug heb. vooral de periode rond konningedag is voor mij heel erg moeilijk. Dit omdat het me doet terug denken aan vorig jaar. Dit is de periode dat ik zo depresief was dat ik aan zelfbeschadiging deed. En op konningedag vorig jaar kwamen mijn ouders hier achter via school. Het was op dat moment zo moeilijk voor mij omdat ik al heel lang gepest werd op school. Een paar maanden ben ik jeugdtherapie gaan volgen waar ik nu een paar maandan vanaf ben. Ik ben van plan een boek te gaan schrijven over deze periode om mensen te laten zien dat het altijd goed kan komen als je maar open staat voor keuze´s en veranderingen. Achteraf kan ik dus zeggen dat deze periode me een stuk verder heeft gebracht in mijn leven. Hier ben ik heel dankbaar voor <33
  Ik wil dus tegen iedereen hier zeggen die het moeilijk heeft: heel veel suc6 met wat er nog komen gaat.
  Ook vindt ik het heel goed en fijn dat jij hier ook aandacht aan geeft lieve Cynthia!
  Liefs Angela

 • Mooi artikel!! Ik volg niet zoveel beautyblogs omdat ze allemaal hetzelfde zijn en vaak door tieners geschreven worden. Dan houd je het, als 26-jarige snel voor gezien. Jouw blog is anders, kwam het sinds een paar weken na jarenlang weer eens tegen en ik ben blij verrast. Je reviews zijn de beste; lang genoeg, veel foto’s en je schrijfstijl is mooi. Je schrijft ook over boeken en daar maak je me altijd blij mee. De reden dat ik ben blijven hangen op jouw blog is de foto op de homepage. Vet kapsel. Ik heb een aantal maanden geleden besloten mijn haar kort te knippen en heb een aantal foto’s uit bladen geknipt. Voordat ik ook daadwerkelijk naar de kapper ga moet ik me psychisch voorbereiden. Dat is bij mij een maandenlang proces.

  Anyway, zal je site blijven volgen. Je lijkt me iemand die veel (inspirerende) boeken leest dus ik kijk al uit naar je artikel daarover. Natuurlijk ook naar je webshop. Ben erg benieuwd.

 • Heb eens een kijkje genomen en wat een leuke blog! Ze schrijft heel leuk en vlot en ik vind het heel verfrissend zo’n positieve kijk te lezen :D

 • Haar blog ziet er ontzettend mooi uit, en altijd leuk om ook eens een blog te zien over het leven! Ik kan zelf heel negatief denken maar ook weer heel positief. Bijvoorbeeld dat ik bij iets gewoon maar een beetje de hoop op geef met het motto van “Het wordt toch niks”, terwijl ik op andere momenten juist heel dankbaar ben voor mijn leven. Superleuk dat je ook zoiets geschreven hebt! Al vind ik je beautyartikelen natuurlijk hartstikke leuk, haha (:

 • Mijn lijstje zou heel lang worden. Ben de laatste tijd heel erg blij met alles. Met de zon. Met de mensen om me heen. Met kleine dingen die voor ons dood normaal zijn, zoals een huis en eten, maar ook vrijheid van meningsuiting en geloofsvrijheid. Word me er de laatste tijd bewuster van, en ik word er zelf ook gelukkiger van. Fijn.

 • Wat is lisanneleeft een geweldige blog, ik word er spontaan helemaal vrolijk en gelukkig van. Wat een positiviteit! Bedankt voor de tip!

 • Echt mooi dat je hier een artikel over schrijft, en het is echt een goed idee om alles waar je dankbaar voor bent eens op te schrijven dus dat ga ik vanavond zeker doen! Er zijn echt ongelooflijk veel dingen waar ik dankbaar voor kan zijn en ik denk dat iedereen ondanks dat ie het niet altijd door heeft voor heel veel dingen dankbaar kan en moet zijn. :D

 • ohh…ik ben zeker dankbaar. Alleen al het feit dat we in Nederland wonen is iets om dankbaar voor te zijn. Stel je voor dat je geboren zou zijn in een lang waar oorlog heerst, waar mensen doodgaan van de honger, of waar je als vrouw niks te zeggen hebt of je moet prostitueren om voor je familie te kunnen zorgen…wat dat betreft ben ik heeeeeeeeeel dankbaar. Soms wil ik iets heel graag zoals een iphone en dan denk ik van sja…wat zeur ik nou. Heb ik dat echt nodig? Ik kan ook wel zonder. Ja, Ik ben zeker dankbaar voor wat ik heb.

 • Leuk stukje :)
  Ik ben dankbaar dat ik gezond ben en dat ik zoveel fijne familieleden en vrienden heb die me altijd steunen. Ook ben ik heel dankbaar dat ik gewoon naar de school kan die ik leuk vind en geld heb om mee te kopen wat ik zelf wil.
  Ik ben nog dankbaar voor veel meer maar dat zou te veel worden voor deze reactie :P

 • Ik ga de positieve spirit even doorbreken gok ik zo, maar ik word hier een beetje misselijk van eigenlijk.. Ik geniet van m’n leven, ik doe waar ik happy van word en ik heb geen papiertje nodig om het op te schrijven:)

 • eigenlijk heb ik er nooit zo over nagedacht! Dit artikel heeft me serieus aan het denken gezet.
  Voor mij is het normaal om een glaasje water uit de kraan te halen, maar voor mensen in andere werelddelen gaat dit helemaal niet. Zo’n simpel dingetje, waar wij eigenlijk al dankbaar voor mogen zijn dat we dit hebben.

  Wel moet ik toegeven dat ik het soms wel moeilijk vind om dankbaar te zijn.
  Mijn paps doet eigenlijk echt super veel voor me, en het enige wat ik zeg is dankje en ik loop weg. Ik vind het moeilijk om eens een knuf te geven en dankjewel recht uit mijn hart te zeggen.
  Hier moet ik van mezelf echt aan werken.

  Dankjewel voor dit inspirerende artikel cyn!

 • we willen altijd maar meer en meer en alles hebben wat de anderen hebben. maar we moeten inderdaad blij zijn met wat we hebben! De vorige keer was op de Belgische tv een programma over ‘armere’ mensen. En iemand moest kiezen om zijn huur te betalen of zijn electriciteit/water. Toen dacht ik echt amai ik mag al blij zijn dat ik een huis heb om in te wonen het goed heb hier want zoveel mensen hebben dat geluk niet!

 • Ik ben elke ochtend dankbaar dat ik weer gezond kan opstaan en dat ik kan zien en horen, ik vind dat als je gezond bent dan heb je pas echte rijkdom, want je hebt mensen die miljoen hebben maar elke dag kampen met allerlei ziektes nou geloof me die mensen zijn echt niet gelukkig met hun leven ook al hebben ze die miljoenen geld…

  Ik dank God elke dag voor wat Hij me gegeven heeft :D

 • Wat een heerlijk artikel! Ik sta eigelijk nooit stil bij hoe veel ik heb om dankbaar voor te zijn. Ik ga het vanavond zeker even doen, en ik denk dat het wel goed is om het vaker te doen.

 • Merveille

  En dit is nou precies wat jouw blog zo mooi maakt, het onderscheid van anderen en wat inspireert. Ga zo door :)

 • Jouw blog straalt vrolijkheid uit en het is altijd positief en daarmee inspireer je mij en natuurlijk andere mensen! Kijk niet naar wat je niet hebt, maar naar wat je wel hebt en wees er dankbaar voor. Super goed artikel!

 • Wat een leuk artikel zo tussendoor.
  Heerlijk inspirerend. :lol:
  Ik ga ook zeker een kijkje nemen op de blog van Lisanne.
  Het kan net even je duwtje in de rug zijn als je in een dip zit.
  En het lijkt me leuk een artikel te lezen over je favoriete boeken.
  Hoewel het niet zo goed voor mijn beurs is.
  Want als ik iets nieuws koop zegt mijn vriend altijd, dat heb je zeker weer bij die miss llipgloss gelezen waar je zo verslaafd aan bent hahahaha :D (wat ook wel klopt, ik kan soms uren op je site zitten oude artikeltjes terug lezen enzo) Mja anyway…keep up the good work Cynth :*

 • ik ben persoonlijk erg dankbaar voor mijn lieve ouders, zij steunen me altijd en daar ben ik onwijs blij mee. ook mijn band met mijn moeder vind ik erg bijzonder, ik kan haar alles vertellen en we praten dan ook overal over, dit koester ik.
  ik ben zielsgelukkig met mijn vriend, binnenkort twee jaar samen en ik heb nog elke dag vlinders in mijn buik.
  p.s. ik vind je blog super! xxx :love: :love:

 • -ik ben erg dankbaar voor mijn relatie met mijn vriend. hij is precies wat ik nodig had. ik heb hem gewonden op een moment dat ik er helemaal dooheen zat, vooral op het gebied van de liefde. hij heeft me van een redelijk onzekere periode vol liefdesverdriet naar een periode van veel geluk gebracht. (het klinkt klef, ik weet her) en ik ben ontzettend gelukkig met hem

  -ik ben dankbaar dat ik ben opgegroeid naar een meer reeël en zelfverzekerd mens. als kind en puber was ik erg verlegen en had ik een laag zelfbeeld. ik ben nu 16, en aan het einde van mijn puberteid (ik ben altijd redelijk volwassen geweest voor mijn leeftijd) en ik heb nu een reeël zelfbeeld. ik weet wat mijn goede en wat mijn slechte kanten zijn. ik ben niet meer zo onzeker als vroeger, maar ik ben ook niet overmatig arrogant. ik heb een mooi midden gevonden en daar ben ik blij mee.

  – ik ben dankbaar dat ik enkele zeer goede vrienden heb die ik onvoorwaardelijk kan vertrouwen en die mij begrijpen in plaats van veel half-vrienden met wie ik geen diepe band heb.

  -ik ben dankbaar dat ik een stabiel gezin leef, met ouders die van mij houden en een zusje. dat er geen ernstige problemen zijn en dat er veel liefde en vertrouwdheid heerst.

  -ik ben dankbaar dat ik in een land als nederland leef, waar alles goed geregeld is en ik mezelf kan ontplooien.

  -als laatste ben ik dankbaar voor het feit dat ik dromen en doelen in mijn leven heb

 • Dat is inderdaad een enorm goede blog!

 • Het liefst zou ik nu ook een heel verhaal typen waarvoor ik dankbaar ben, maar het is toch iets te persoonlijk ;)

 • ik ben dankbaar voor dat ik dit heb mogen lezen en er nu bij stil sta.
  Ik ben dankbaar voor dat ik na kan denken over mijn eigen leven en dat zelf mag inrichten.
  Ik ben dankbaar dat ik mensen om mij heen heb die om mij geven.
  Ik ben dankbaar dat wilde dieren als katten bij mensen in huis willen leven.
  Ik ben dankbaar voor het feit dat ik weet wat onvoorwaardelijke liefde is en het ook mag toepassen.

 • Ik ken haar blog ook en vind het inderdaad ook een mooie inspirerende en positieve blog en dat vind ik erg goed. Zelf ben ik nu al een jaar ziek en in het begin had ik daar heel veel verdriet van omdat ik nog maar zo weinig kon en baalde wat ik eerder allemaal nog wel kon. Maar nu ben ik eigenlijk helemaal niet meer zo vaak verdrietig, natuurlijk heb ik wel eens een enorme baaldag maar dat moet kunnen. Nu gebruik ik juist die energie die ik anders kwijt was aan mijn verdriet om juist beter te worden en te vechten. Ook waardeer ik veel meer de kleine dingetjes die ik nog wel kan en word daar oprecht gelukkig van en een veel blijer mens. Het is ook beter om positief in het leven te staan maar soms is het alleen wel heel moeilijk om het altijd te zijn omdat je gezondheid toch voor een heel groot gedeelte je geluk bepaald. Maar ondanks alles ben ik heel dankbaar voor een heleboel dingen!

 • Hee, dat is de zus van een vriend van me haha :*)

 • Erg leuk stukje tekst meid. En zo is het met net. Helaas heb ik zelf ook het hoognodige voor mijn kiezen gekregen. Ik neem het zoals het is. Ik zie niet in dat treuren hierover iets veranderd aan de situatie. waar een deur gesloten wordt, gaat een ander weer open. Het is de kracht wat je ermee doet. Het glas is vol dat soort dingen.
  Het leven is mooi en het leven is prachtig geniet van elke dag want het is geen gegeven dat we oud worden. en zoals ik dan vaak met mijn “drama”blogs eindig

  -choose life-

 • Ik ken haar blog, inderdaad erg mooi!
  Ik sta er wel vaker bij stil waar ik allemaal dankbaar voor ben. Ik wordt soms boos om kleine dingen, of irriteer me ergens aan. Achteraf denk ik dan, wat heb ik het toch eigenlijk goed. Je kan het allemaal veel slechter treffen. Ik ben dankbaar wat ik allemaal heb, en wat andere mensen niet hebben! Sta er maar eens bij stil wat je hebt, dan ben je daar super dankbaar voor ;)

  Dat van het boekje is een goede tip! Dat ga ik doen. Dankjewel Cynthia :blush:

 • Wauw mooi om zo alles te lezen hoe blij mensen zijn! Ik merk aan dit soort dingen dat ik soms heel hebberig ben en niet snel tervreden ben. Als ik dit dan lees, denk ik wel van wauw, ik heb eigenlijk heel veek dingen waar ik blij mee moet zijn.

  Het meest dankbare ben ik denk ik nog wel, dat ik mijn pony heb gehad en dat ik weet dat ze hoe dan ook altijd nog bij me is. (ze is overleden 2 jaar geleden)

 • Ik kende haar blog al echt een leuk en orgineel blog.
  Dat van dat boekje heb ik wel eens gedaan, en het werkt echt je word er zo dankbaar door en gelukkig.

 • Mooi stukje! Ik ben zelf ook een fan van the secret en ben erg benieuwd naar de andere boeken die jij inspirerend vind.

 • kirsten van Dijk

  Aah, dat doe ik ook (: en dan sluit ik m’n ogen en dank ik God voor alle mooie momenten die ik heb meegemaakt, ik ben Christen. Tof dat je haar mentioned, ispirerend!

 • Weet je, om eerlijk te zijn denk ik niet zo vaak er over na hoe goed ik het heb. Het is zo “normaal”. Als je dan dit soort dingen weer leest, denk je, ja ik heb het goed, heel erg goed zelfs. Daar mag ik best wel dankbaar voor zijn. De reacties die mensen hier achterlaten zijn ook mooi om te lezen, ik zal sowieso op die blog kijken, want ik heb respect voor iedereen, maar helemaal voor mensen die het ietsje moeilijker hebben dan ik! x

 • Ik doe dat ook een paar keer per week, zeggen/schrijven waar ik dankbaar voor ben. Dat geeft toch een fijn gevoel, sommige dingen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend.

  Ik kan soms echt in een dip zitten, maar een post als deze doet me er wel aan herinneren dat ik blij moet zijn met wat ik heb. Dus dankjewel!

 • Leuk dat je eens heel wat anders post

 • Nice, wat ben ik blij met dit berichtje.
  Ik ga gelijk de site van lisanne bij mijn favorieten zetten.
  Zelf heb ik ook fibromyalgie en weet hoe kl#te het soms kan zijn.
  Zelf probeer ik er niet teveel bij stil te staan maar te genieten van de dingen die ik juist wel kan. De kleine dingen die nu nog wel gaan want wie weet over een tijdje niet meer. En moet zeggen hoe erger het word hoe meer ik geniet geniet van de kleine dingen.
  Ondanks dat het soms echt een rotziekte is en het echt wel in de weg kan staan zou ik er niet vanaf willen. Ik denk dat als je iets hebt meer geniet van de “gewone” dingen.

 • Leuk dat er nu ook een artikel tussen door komt over iets totaal anders. (;

 • Ik ben voor heeel veel dingen dankbaar, dat is echt te veel om hier op te schrijven!

 • wat een super mooi artikel om te lezen!

 • Elke dag als ik wakker word, bedank ik even dat ik weer aan een nieuwe dag mag beginnen. En als ik ga slapen neem ik alles door waarvoor ik dankbaar ben. Zo leef je veel bewuster merk ik. Je neemt al het goeds niet meer als van zelfsprekend aan.

  Ik ben dankbaar dat ik het thuis goed heb, een hele lieve vriend heb, en leuke vriendinnen. En dat dit jaar waarschijnlijk van school af ga, en rechten ga studeren (iets wat ik héél graag wil) en dat ik gezond ben, familie heb waar ik veel omgeef. En ik ben ook dankbaar dat ik dankbaar kan zijn.

  Ik denk dat mensen het ongelukkigst worden door altijd maar meer te willen. Natuurlijk is het goed als je meer wilt bereiken, maar je moet tevreden zijn met wat hebt. Anders voldoet dat wat hebt ‘bereikt’ na een tijdje ook niet meer tot je standaard. En als je dankbaar bent waardeer je ook veel meer wat je hebt.

  Ik schrijf ook in een klein opschrijf boekje alle leuke dingentjes van de dag op. Soms is dat weinig, maar vaak schrijf ik ook een inspireerende zin op, of wat ik die dag voor leuks heb gedaan. Als ik dat boekje door kijk, word ik helemaal vrolijk! :-)

 • Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb mogen bereiken.
  dat ik samenwoon met mijn lieve vriend, dat we de luxe hebben om leuke dingen te doen, dat we allebei werk hebben wat we leuk vinden.
  Ook ben ik dankbaar dat ik mijn moeder, broertje en zusje om me heen heb, in goede gezondheid.

  Ik ben elke dag dankbaar in mijn werk ( ik werk met kinderen met kanker) als ik een oprechte glimlach bij een kind zie wat het zo hard moet vechten voor het leven. Het maakt me ook heel trots ! Ook ben ik dankbaar dat ik hun mag begeleiden tijdens dit proces.

  alle ellende maakt me extra dankbaar dat ik zelf gezond ben.

 • Hiermee ben ik het ook eens. Met positiviteit en dankbaarheid voel je je zoveel gelukkiger dan met het streven naar meer meer meer. Tuurlijk, iedereen heeft dromen, wensen en verlangens en dat is ook goed, maar door ook blij te zijn met wat je hebt (en niet enkel materiele dingen), leef je echt, denk ik. Ik heb erg veel respect voor de manier waarop Lisanne naar de wereld kijkt en hoe ze haar weg vindt ondanks struikelblokken. Haar blog is echt de moeite waard en inspireert enorm!
  Mooi om te zien dat je steeds vaker dit soort artikelen schrijft, Cynthia. Je hebt een fijne conbinatie gevonden tussen (veel) beauty, want het blijft natuurlijk grotendeels een beautyblog, lifestyle en andere dingen. Leuk dat je zo ook je eigen horizon blijft verbreden en je lezers op een dergelijke manier blijft uitdagen.

 • Leuk artikel, Cynthia! Je bewijst alweer dat je méér bent dan enkel een beautyaddict. You go girl! ;)

 • Mooi artikel Cynthia!
  Ik ben dankbaar voor alle mooie dingen in mijn leven, mijn familie en vrienden en mijn lieve hondje..
  Mijn levensmotto is dan ook; ben blij met hetgeen dat je wél hebt, niet met de dingen die je niet hebt of niet meer kunt…

 • Fijn om dit te lezen :)

 • Wat een mooi artikel :)

 • Ik ben dankbaar voor mn geweldige familie en vrienden die me gesteund hebben na het overlijden van m’n vader. Eigenlijk denk ik daar elke dag wel aan, hoe blij ik ben met de mensen om me heen.

 • Hoi!
  Ik heb een tip voor je site. Als je op een link klikt op je site dan opent deze altijd in dezelfde browser. Wil je weer terug naar jou site dan moet je óf dit opnieuw intypen of constant op de ‘terug knop’ drukken. Zelf vind ik dit erg ‘vervelend’ en klik ik dan meestal gewoon weg (ja erg lui)
  Verder is je site súper!!

 • Wat een fijn stukje tekst!
  Ik weet zelf sinds 2 jaar dat ik MS heb, niet makkelijk en veel tegenslagen, maar ook ik probeer altijd van het positieve uit te gaan. Dat valt niet mee maar ook ik ben dankbaar voor heel veel mooie dingen in het leven!

 • ik hoorde laast op de radio iets wat mij geïnspireerd heeft.
  Het was een vrouw die vertelde dat zij elke dag voordat zij gaat slapen zich eerst drie leuke dingen van de afgelopen dag probeert te herinneren, en daar dan even stil bij te staan. Soms moest ze er wel even goed over nadenken, en als het uiteindelijk dan toch eens niet wilde lukken, dan putte ze wat leuke herinneringen uit haar reserves om toch met een goed gevoel te gaan slapen.
  Ik doe dat nu ook elke avond, heb het idee dat ik zo meer van mijn dag geniet of zo :)
  Meestal vind ik dit soort dingen nogal zweverig, maar dit kleine dingetje inspireerde mij op de een of andere manier enorm :)

 • Leuk zulke persoonlijk artielen, dat wil ik wel vaker zien. :) Ik heb The Secret (voor jongeren) gelezen dus ik maak ook vaak van dit soort lijstjes en ben ook wel into positief denken enzo. :)

 • wauww :) ik ga het deze avond uitproberen :) x

 • Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn. Elke dag besef ik dat weer en dat is een heerlijk gevoel. Natuurlijk ben ik ook wel eens bang dat ik het kwijtraak, maar zo is het leven. Alle negatieve dingen die er gebeuren draai ik om naar iets positiefs. Dat is wel eens anders geweest en ik voelde me elke dag somber. Door positief te blijven hou je jezelf op de been, maar dat straal je ook uit naar je omgeving.

 • Ik vind dit een hele mooie, dankbare post, Cynthia!
  Wat mij betreft, mogen zulke posts vaker op je blog komen, want ik weet zeker dat je veel meiden daarmee inspireert!

  Ik ben dankbaar voor alles wat mijn pad heeft gekruist, want het heeft me gemaakt tot de krachtige, jonge vrouw die ik vandaag de dag ben.

  Ik ben opgebloeid van een lelijk eendje naar een prachtige zwaan, die het leven tegenmoet ziet met een oprechte lach, en denkt in mogelijkheden, in plaats van belemmeringen.

  Ik ben dankbaar voor het feit dat ik gezond ben, dat ik over een kleine twee maanden ga samenwonen met mijn lieve vriend in ons eerste, eigen huisje, dat ik de kans heb gekregen om twee diploma’s te halen op het reïntegratieonderwijs, en dat er me een leuke baan in het vooruitzicht staat te wachten.

  Ik realiseer me, dat mijn leven pas net is begonnen.
  Ik heb gevochten, geknokt en obstakels overwonnen.
  Maar kijk naar me, hier sta ik dan!