Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
28 januari 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • aromatherapie
 • balsem
 • balsme
 • headache relief balm
Een MissLipgloss artikel

Anatomicals Oi! You Throbhead

Ik vertelde je al eerder over producten die gebruik maken van aromatherapie en nu gebruik ik zelf al een tijdje de Oi! You Throbhead Headache Relief Balm van Anatomicals, wat op dezelfde manier werkt. Dit balsempje zorgt er voor dat je hoofdpijn verdwijnt!

Oi! You Throbhead is een ‘headache relief balm’, dus een product wat er voor zorgt dat je hoofdpijn minder wordt, of helemaal weggaat. Ik heb best snel hoofdpijn, en gebruik soms mijn Mohdoh daarvoor, dus toen ik dit product ontdekte werd ik wel erg enthousiast. Dat wilde ik proberen!

Het komt in een schattig paars doosje met leuke teksten erop.

Dit is echt een van de redenen waarom ik Anatomicals zo leuk vind, de grappige teksten!

De Relief Balm zit in een blikje, een kleintje die je heel makkelijk in je tas mee kan nemen. Het is een blikje ter grootte van een lippenbalsem en er zit 20 gram in, dat is aardig veel. Hier doe je echt heel lang mee, omdat je per keer ook maar heel weinig van het product nodig hebt.

Het product is helemaal natuurlijk. Wat er in zit:

 • olijfolie
 • bijenwas
 • pepermunt olie -> verlicht migraine en hoofdpijn, werkt stimulerend, goed voor je sinussen als je verkouden bent
 • lavendel olie -> werkt ontspannend, bij hoofdpijn en migraine, zuiverend
 • eucalyptus olie -> werkt bij migraine
 • mandarijn olie -> brengt creativiteit naar boven, werkt tegen stress en bij angst
 • sandelhout olie -> geeft weerstand en wil om te genezen
 • rozenbottel extract
 • calendula extract
 • parfum
 • kleurstoffen

Bij de etherische oliën heb ik erbij gezet wat het doet, samengevat. Anatomicals heeft heel bewust oliën gekozen die helpen te ontspannend, en actief werken tegen hoofdpijn. Mensen die bezig zijn met aromatherapie weten op deze manier dus dat het sowieso geen onzinspul of placebo is. Maar je moet natuurlijk wel openstaan voor aromatherapie, net als bij de Mohdoh producten.

De balsem is heel zacht als je er met je vinger in gaat, het smelt bij aanraking met je warme huid en daardoor is het supermakkelijk smeerbaar. Ik masseer altijd een klein beetje op mijn slapen en doe wat op mijn polsen waarna ik ze tegen elkaar wrijf. Dit zijn drukpunten die een belangrijke rol spelen hierbij. Ik doe even mijn ogen dicht, adem de geur van de balsem in en haal diep adem. Na een tijdje voel ik mijn slapen wat ‘oplichten’, dat komt denk ik door de pepermunt olie. Het voelt ineens heel fris en licht en dat helpt echt bij het verminderen van mijn hoofdpijn. Ik word door de geur – als ik aan het blikje snuffel – meteen wat frisser en energieker.

Als je de balsem op je huid smeert is het natuurlijk wel wat vet, maar als je een klein beetje gebruikt krijg je geen vlekken. Je make-up kan wel wat uitvegen bij je slapen, maar ja, wat is nu belangrijker: perfecte vlekkeloze foundation of een helder hoofd zonder hoofdpijn?

Als ik echt zulke erge hoofdpijn heb dat ik het gevoel heb dat mijn schedel uit elkaar knalt, werkt het niet. Dan moet ik echt pijnstillers nemen en gaan slapen, maar als ik lichte opkomende hoofdpijn heb, werkt dit prima. Ik moet er wel eventjes een paar minuutjes de tijd voor nemen en me concentreren, maar dan werkt het echt. De geur is trouwens erg lekker, kruidig, fris, pepermunt-achtig, en dat frisse gevoel bij mijn slapen vind ik erg prettig.

De balsem kost €4,95, wat ik erg weinig vind voor een product vol etherische oliën en wat ook nog eens gewoon goed haar werk doet. I like! In m’n tas er mee, altijd handig voor onderweg.

Pluspunten

 • Prijs (€4,95 voor een blikje van 20gram waar je oneindig lang mee doet)
 • Verpakking is schattig, mooi en handig
 • Werkt bij hoofdpijn
 • Ruikt lekker
 • Voelt lekker fris op de huid

Minpunten

 • Het zit in een blikje waardoor je er elke keer met je vinger in gaat. Maar ja, zo’n balsem kan ook niet in een flesje
 • Verkrijgbaarheid (alleen online te koop)

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een fijn product tegen hoofdpijn
Skippen als… je niet houdt van of gelooft in aromatherapie, of als je nooit hoofdpijn hebt (bless you!)

De Anatomicals Oi! You Throbhead Headache Relief Balm kost €4,95 en is in mijn shopje te koop!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.