Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
12 november 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Been There Done That Tag

Reizen: ik houd ervan en doe het graag veel. Ik laad weer helemaal op door het zien van nieuwe plekken en kan helemaal opgaan in geuren, smaken, uitzichten, ontsnappen en genieten. Vandaag beantwoord ik de vragen van de Been There, Done That Tag. Waar ben ik al geweest, waar ga ik het liefst heen en wat zijn mijn leukste én minst leuke vakantieherinneringen?

 

Ik zag de Been There, Done That tag op 2wmn. Thanks, meiden!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Poeh, even graven, hoor!

 1. Nederland, natuurlijk
 2. België
 3. Duitsland
 4. Frankrijk
 5. Groot-Brittanië
 6. Zweden
 7. Denemarken
 8. Verenigde Staten
 9. Curacao
 10. Aruba
 11. St Bart’s
 12. Saba
 13. Sint Eustatius
 14. Sint Maarten
 15. Japan
 16. Verenigde Arabische Emiraten
 17. Griekenland
 18. Spanje
 19. Marokko
 20. Italië

Het kan zijn dat ik iets vergeet, maar volgens mij is dit het…

 

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Australië en Nieuw-Zeeland. Daar willen Willem en ik samen dolgraag een keer heen! Het lijkt me zo prachtig en weids daar. En we willen samen een rondreis door Japan maken. Ik ben in 2010 in Tokio geweest (mijn allereerste persreis!), maar ik zou zo graag nog meer van dat land willen zien. Maar ik wil ook graag nog eens naar Thailand en Bali.

 

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Dat is toch wel een rustige vakantie, met veel natuur, het liefst zee dichtbij. Maar ik houd er niet van om een week helemaal niks te doen… Ik ben gek op wandelen, dus het liefst ben ik ergens waar dat goed kan, en waar ik actief zijn kan combineren met relaxen. Een boek lezen, zwemmen, niks echt móeten. Oh, en je moet er lekker kunnen eten. Heel belangrijk. Het hoeft van mij niet per se warm te zijn. Ik vind kou ook heerlijk.
En ik houd toch ook wel van een béétje luxe. Ik hoef niet in het duurste hotel te slapen (‘ons’ huisje op Terschelling is juist best een basic vakantiehuisje dat helemaal niet luxe is), maar ik ben niet echt een backpacker of iemand die ontberingen gaat doorstaan op vakantie. En kamperen is toch ook niet echt mijn ding, al wil ik dat nog wel een keer doen. Om het gedaan te hebben. Misschien verander ik dan wel van mening 😉

Ik vind stedentrips trouwens ook te gek, hoor! Maar als ik écht moet kiezen voor één soort vakantie voor de rest van mijn leven, dan is het natuur, rust en ruimte.

 

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Terschelling! Dat weet je al wel. Terschelling heb ik door Willem ‘ontdekt’ toen we net een relatie hadden. Hij komt daar al sinds dat hij een klein jongetje is en zijn familie heeft daar een huisje in de duinen. Sinds de eerste keer ben ik verliefd. Op de zee, het brede strand, de natuur, de rust, de weidse omgeving, de mensen, het idee van een eiland… Elk jaar kom ik er een paar keer en dat zal nog heel lang zo blijven.

 

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Ja, al zoveel! Ik ga vaak op persreis en dat vind ik zo leuk. Heb je even? Een greep uit mijn persreizen van de afgelopen vijf jaar…

 • Parijs (heel vaak! Vooral met merken als L’Oréal en Bourjois die gevestigd zijn in Parijs)
 • Londen (ook vaak, vooral met Rimmel en een keer met Boohoo en Charles Worthington)
 • Curacao
 • Aruba
 • Dubai
 • Stockholm
 • Chicago
 • Tokio
 • de Lorraine in Frankrijk
 • Marseille
 • Antwerpen
 • …ik kan nog heel lang doorgaan 🙂

 

Met wie ga je meestal op reis?

Als ik privé op vakantie ga, dan meestal met Willem. En naar Terschelling ga ik sinds deze zomer ook alleen, soms. Dat vind ik echt heerlijk.

En als ik voor werk op reis ga (wat vaker voorkomt dan privé), dan ga ik met verschillende bloggers, PR-mensen en redacteuren van magazines.

 

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Ohhh. Jee. Wat lastig, joh! Ik denk dat ik het wel leuk zou vinden om nog eens met onze hele familie op vakantie te gaan. Dat is zo lang geleden!

 

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Klein Curacao

Willem! Die sleept me erdoorheen. Willem blijft altijd rustig en weet altijd voor alles een oplossing. Dus dat is handig op een onbewoond eiland. En hij is fijn gezelschap, haha. En een enorme stapel boeken. Maar echt, duizend. En zonnebrand.

 

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Zeeland

Maastricht

Ja, zo vaak! Vroeger gingen wij als gezin altijd in Nederland op vakantie. Mijn broer en ik mochten kiezen: acht dagen in het buitenland of veertien dagen in Nederland. We kozen altijd voor twee weken in Nederland! We gingen vaak in een huisje of stacaravan op een vakantiepark en dat waren altijd heerlijke vakanties. Ik kan me bijvoorbeeld herinneren dat we in Andijk zijn geweest en ergens vlakbij Maastricht, maar ook een paar keer op de camping in Zwolle omdat mijn vader dan moest werken in hun winkel.

Verder ga ik nu ik ‘zelf’ op vakantie ga ook regelmatig in Nederland op vakantie, naar Terschelling! Dat is mijn favoriete vakantieplek in Nederland. Maar ik ben ook helemaal gek op Maastricht en Zeeland.

 

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Attractiepark! Absoluut. Lekker gillen in achtbanen en je weer een klein kindje voelen. Heerlijk.

 

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Zonvakantie. Ik ben nu één keer op wintersport geweest en ik moet echt nog wennen. Niet per se aan de kou, maar wel aan het skiën, aan de oncomfortabele skischoenen en de onwennigheid van op de ski’s staan. Maar ik vond het wél leuk. In januari ga ik weer een weekend, dus ik ben benieuwd of ik dan wat meer aangestoken word…

 

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?

Oh, wat lastig zeg. Ik denk de eerste keer dat ik met Willem naar Terschelling ging. Dat was niet onze eerste vakantie samen, toen we net samen waren gingen we een week ‘logeren’ in het huis van zijn zus in Amsterdam. Zij was toen op vakantie. Dat was zó leuk samen. Dat zal ik nooit vergeten. Maar die eerste keer Terschelling was leuk omdat Willem had verwacht dat ik het niet leuk zou vinden omdat ik altijd ‘ver weg’ ging. Ik was meteen verliefd, ondanks dat het een week constant regende.

 

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Die kunnen sommigen hier wel raden… Toen onze huurauto werd gejat op Sint Maarten en toen dat een heel nare dag opleverde. Het gekke is dat we er tot op de dag van vandaag niks meer van gehoord hebben… Erg vervelend was het wel. Onze laatste dag werd er door verprutst, terwijl we net die dag op een bootje naar een onbewoond eiland zouden gaan. Ik heb wel even zitten janken, die dag. We hebben er overigens niks meer over gehoord… Dus ik hoop dat dat zo blijft.

En toen ik in Chicago was voor een blogconferentie en toen ik de laatste dagen ziek werd. Alleen in een hotelkamer, ziek. Terwijl ik juist langer was gebleven om de stad te ontdekken. Ik voelde me vreselijk, wilde zooooo graag naar huis!

Gelukkig geen ernstige dramatische verhalen dus, maar toch niet zo héél leuk.

 

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

ijslandBron foto

Ik ben dit jaar al veel weggeweest, maar ik kom net terug van Terschelling! Ik was daar een week alleen om te werken en ontspannen en misschien gaan we eind december nog, na I Love Beauty, maar dat is nog niet zeker. Of Vlieland… Ik krijg wel eens de vraag hoe het kan dat Willem zo vaak mee kan op reis: hij werkt overuren waardoor hij extra vakantiedagen spaart. Heel fijn, daar geniet hij (en ik!) enorm van!

Voor werk ga ik half november nog naar IJsland! Daar ben ik zó benieuwd naar! IJsland stond al tijden op mijn bucketlist en nu ga ik op persreis daarheen. En Willem mag mee, erg leuk.

 

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Zeg nooit nooit, maar ik word niet zo erg getrokken door Afrika en het Midden-Oosten. Er zullen ongetwijfeld prachtige plekken zijn, maar het zijn geen bestemmingen die ik meteen bedenk als ik nu een vakantie moet boeken naar een ver oord. Misschien juist daarom eens naar kijken!

 

Zo… Wat een leuke vragen en wat leuk om zo te graven in mijn geheugen. Ik houd ervan. Neem de tag gerust over op je blog of beantwoord de vragen hier bij de comments als je dat leuk vind! Ik heb zin om naar Schiphol te gaan en ergens heen te vliegen… Gelukkig doe ik dat aanstaande maandag, zoveel zin in!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.