Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Het is alweer eventjes geleden dat ik een aantal boeken besprak. Tijd om dat weer eens te doen! Ik wil een aantal boeken behandelen die ik eigenlijk allemaal in het buitenland heb gelezen. Vakantieboeken, dus!

Deze keer geen foto’s van de fysieke boeken, want ik heb deze eigenlijk allemaal op mijn e-reader gelezen! Ik heb ze dus alleen digitaal. Ik vind dat op reis zo handig, al mis ik de charme van pagina’s omslaan wel een beetje, hoor! Goed, let’s go!

 

Glazuur – Lisette Jonkman

Ah, mijn eerste chicklit sinds tijden! Vroeger las ik alleen maar zoete romannetjes, nu lees ik eigenlijk meer thrillers en dergelijke. Glazuur had ik al een tijdje liggen en ik heb hem op Curacao gelezen, in één middag, met uitzicht op zee. Dat maakt het natuurlijk meteen al een goed boek! Haha, grapje natuurlijk.
Glazuur is een rasechte chicklit, geschreven door de Nederlandse jongedame Lisette Jonkman.

Glazuur gaat over Sophie. Ze werkt bij een reclamebureau, waar haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en een relatie heeft met Sophies grote liefde, Rein. Als ze voor de zoveelste keer op kantoor vernederd wordt, is ze het helemaal zat. Ze neemt het heft in eigen handen en zorgt ervoor dat alles weer gaat zoals zij het wil. Meer zeg ik niet, want dan verklap ik belangrijke dingen in het verhaal.

Ik vind het vooral leuk dat Glazuur een gewone Nederlandse chicklit is, een van oorsprong Nederlands geschreven boek is altijd beter dan een die vertaald is vanuit het Engels. Sophie komt goed uit de verf in het verhaal en je leeft erg met haar mee. Zeker wanneer ze wat blunders begaat ten opzichte van Rein, zit je echt op het puntje van je stoel. Hoe gaat ze zich hieruit redden?!

Sophies karakter is heel leuk, ze gaat niet bij de pakken neerzetten maar zorgt er zelf voor dat haar leven 180 graden gedraaid wordt. Het is leuk, het is grappig, het is luchtig en heerlijk voor op vakantie!

Wat ook een extra dimensie aan het boek geeft: Lisette Jonkman won de Chicklit Schrijfwedstrijd (van Luitingh-Sijthoff, Bol.com en Chicklit.nl) en toen mocht ze dit boek schrijven. Lisette: ‘Mijn leven is een aaneenschakeling van dromen, liefde en blunders, dus ik lees, schrijf en adem chicklit. Het was mijn droom om schrijfster te worden en met Glazuur komt dat nu uit.’ Prachtig, dat Lisette haar droom is uitgekomen! Maakt het extra leuk om te lezen. Ik kijk uit naar Lisette haar tweede boek!

 

Vijftig Tinten Grijs – E.L.James

Deze moest ik lezen. Iedereen had het erover. Op Twitter, op blogs, op Facebook en mijn vriendinnen praatten nergens anders over. Voor €5 kon ik hem op mijn e-reader downloaden, dus dat deed ik. Ik was ontzettend nieuwsgierig, zou dit het nieuwe beste boek ooit zijn?

Het verhaal gaat over Ana, die verliefd wordt op Christian Grey, een superrijke, knappe en charmante man. Alleen hij is nogal into de seks waarbij je wordt vastgebonden en geslagen. Wil Ana dat en gaat ze daarvoor? Dat is eigenlijk waar het verhaal over gaat.

Tja. Wat moet ik zeggen. Aan de ene kant vond ik het wel een meeslepend verhaal door de zeer expliciete (!) scenes en de bizarre voorkeuren van mister Grey, aan de andere kant ergerde ik me kapot aan de schrijfstijl en het karakter van Ana. Na een hoofdstuk bedacht ik me dat ik het erg vond lijken op Twilight. Het karakter van Ana komt erg overeen met het karakter van Bella, waar ik me in de Twilight boeken ook een tikje aan stoorde. Daarna las ik pas dat het boek ook als een soort ode aan Twilight is begonnen. Dat is te merken!

Ik stoorde me eraan dat de schrijver duidelijk van seksscène naar seksscène schrijft en hoe naïef Ana is. Ook de schrijfstijl met de vele ‘Wauw!‘ ‘Mijn hemel!’ en ‘Oh mijn god!’ stoorde me een beetje. Het eerste boek heb ik net niet uitgelezen en ik ga de rest van de boeken ook niet lezen. Smaken verschillen, denk ik! En: seks sells, dat blijkt wel.

 

Geluk is een jurk – Cécile Narinx

Geluk is een jurk is een soort kijkje achter de schermen van de internationale modewereld. Cécile vertelt van alles en legt veel dingen uit, wat een Little Black Dress is, een smoking en het Chanel jasje, maar ook stijliconen en designers worden onder de loep gelegd. Cécila Narinx begon vijftien jaar geleden op de redactie van de Nederlandse ELLE en weet elk detail van de modewereld. Zeker als je haar boek leest lijkt het wel of ze álles weet, wauw!

Ik vond het zelf een super interessant boek met veel dingen die ik echt niet wist. Leuk vind ik dat je uit veel verhalen kan opmaken dat Cécile er zelf echt ‘bij’ was. Ze heeft geen research gedaan, door haar vele ervaring weet ze gewoon alles. Ik heb er veel van geleerd, al vond ik sommige stukjes wel saai. Ik lees graag praktische dingen, bijvoorbeeld over bepaalde trends, dingen als LBD’s, pumps en smokings. De hoofdstukken over designers vond ik wat minder, maar dat is ongetwijfeld persoonlijk.

Leuk voor iedereen die wat meer wil weten over de modewereld!

Nieuwe Buren – Saskia Noort

Peter en Eva hebben wat moeite met hun relatie. Eva kan maar moeilijk zwanger worden, en wanneer ze eindelijk in blijde verwachting is, krijgt ze een miskraam. Ze kunnen dit verdriet niet echt verwerken en het lijkt helemaal mis te gaan tussen de twee.
Ze zijn net verhuisd naar een nieuwe wijk – ook vanwege hun kinderwens, wat het een beetje zielig maakt – en krijgen nieuwe buren, Steven en Rebecca. Dit koppel is totaal anders dan Peter en Eva, ze zijn heel vrijgevochten en gaan graag samen naar parenclubs. De nieuwe buren nodigen hen uit om een keer mee te gaan, zouden ze dat niet fantastisch vinden? Ze besluiten het eerst eens thuis uit te proberen en Rebecca komt stiekem met het idee dat het voor Eva dé gelegenheid is om zwanger te worden, van haar man!

Het is nogal een heftig verhaal en zeker het einde is een ontknoping. Ik vond het vooral heel erg spannend, er gebeurt nogal wat in het verhaal, en het verschil tussen Eva en Peter en Rebecca en Steven is leuk om te lezen, omdat je dat in het echt natuurlijk ook heel veel ziet. Het is wel een typische Saskia Noort thriller, die lekker wegleest.

 

De Suite – Suzanne Vermeer

Dit boek las ik op vakantie op Lanzarote, ik vond het wel toepasselijk, haha! Dit verhaal gaat namelijk over de alleenstaande moeder Joyce, zij is hotelmanager op Tenerife. Ze heeft jarenlang hard gewerkt en heeft een goede reputatie opgebouwd. Ze is drukker dan ooit en brengt maar weinig tijd door met haar zoon, wat haar niet lekker zit.
Op een avond moet Joyce – zoals zo vaak – overwerken. Onverwacht wordt ze overvallen door twee mannen. De volgende dag kan ze ze zich niks herinneren. Dan wordt ze gebeld door een man die haar wil vertellen wat er gebeurd is en waarom. Ze moet een suite volledig tot zijn beschikking stellen, of hij zal zorgen dat het filmpje dat die nacht is gemaakt, verspreid zal worden en haar leven een puinhoop zal maken.

Damn, deze vond ik spannend! Joyce haar leven wordt helemaal overgenomen door wat er in het hotel gebeurt, en het lijkt wel alsof ze niemand meer kan vertrouwen. Er gebeuren dingen in het verhaal die je absoluut niet verwacht en die er ontzettend inhakken. Van deze blogpost vond ik De Suite denk ik het leukst om te lezen.

Ben ik trouwens de enige die constant denkt dat de dame op de voorkant van het boek Carrie Bradshaw is?! ;)

108 Reacties

 • Al deze boeken staan op mijn lijstje om ooit nog een keer te lezen. Vooral Glazuur! hihi. En idd bij dat laatste boek lijk de dame heel erg op Carrie!

 • Ik ben nu 50 tinten grijs aan het lezen en ik snap wat je bedoelt. In het begin kon ik moeilijk wennen aan beide personages, nu ik verder in het boek ben krijg ik pas het gevoel; ik wil doorlezen. Ben dus heel benieuwd naar de verdere ontwikkeling van de dominante mister Grey;)

  X

  • Ik heb net alle drie de boeken gelezen en vond ze wel erg goed. De sexsenes heb ik vluchtig doorgelezen want dar werd storend maar zeker de moeite waard om de andere twee delen ook te lezen.

   • Scenes dan he haha foutje

    • Ik heb ze ook gelezen en vond juist de spanning en het verhaal achter de personen erg interessant. De seksscenes waren inderdaad niet mijn ding en ook de schrijfstijl was verschrikkelijk maar ik moest gewoon doorlezen om te weten wat er ging gebeuren. Je weet niet wat je mist als je alleen deel 1 leest ;)

     • Mee eens! Ik heb ze alleen in het Engels gelezen.. Ben niet zo van de vertalingen en vind Engelse boeken vaak beter. Dus misschien is de vertaling wel niet zo super, ik vond het verhaal goed en de schrijfstijl erg grappig.

     • Dat had ik ook! Alle drie gelezen alleen omdat ik moest weten hoe het eindigde. Op een gegeven moment dacht ik echt: wat ben ik toch aan het lezen? De constante drang naar bevestiging en dat ELKE (seks) scene dezelfde opbouw heeft. En toch was ik nieuwsgierig naar het einde haha.

     • Ik heb ze ook alle 3 in het Engels gelezen, en ik vond ze erg goed… maar dan vooral echt het verhaal en de personages. De sexscenes had de schrijfster van mij niet iedere keer zo uitgebreid hoefen te beschrijven, daar ging ik me echt aan irriteren.
      De personages groeiden wel echt hoe verder je in het verhaal kwam, vooral in de volgende boeken, dat vond ik het leukst. Die vervelende zinnetje zoals ‘holy shit’ en ‘o my god’ waren daar veel minder tot niet aanwezig en ook die irritante inner goddess bleef wat meer op de achtergrond.
      Verder kon ik vaak erg benieuwd zijn wat er ging gebeuren en waren er af en toe kleine aanwijzingen waarbij je je afvroeg waarp, iemand dat deed of zei en daar kwam je dan later in het verhaal weer achter. Erg goed!

      Ik weet niet of je de reek van the Hunger Games hebt gelezen Cynthia, maar zo niet… dan zou ik je die zeker willen aanraden! Echt een geweldig boek voor jong en oud, man of vrouw.. met een heel eigen verhaal! (Naar mijn mening wel het beste in het Engels.)

     • Ik heb gehoord dat 50 shades eerst een Twilight fan-fiction was onder een andere titel. De karakters zijn gebaseerd op Edward en Bella en hadden ook eerst deze namen. Het werd eerst gepubliceerd op zo’n fan-website, vanwege de expliciete stukken heeft James het op haar eigen website gezet, herschreven en uiteindelijk is het die trilogie geworden.

     • Klopt het begon als fanfic, ik heb het toendertijd nog online gelezen. In het uiteindelijk boek zijn wel wat hoofdstukken aangepast omdat het te veel naar Twilight verwees. Het origineel heette ‘Master of the Universe.’ (Anastasia = Bella, Christian = Edward, Kate = Rosalie, Elliot = Emmett, Grace = Esmee, Carrick = Carlisle, Mia = Alice, Ethan = Jasper, Jose = Jacob, Jack (2e boek) = James enz.
      Ik moet wel zeggen dat het voor mij dus onmogelijk was, tijdens het lezen van de boeken, om er andere personages bij in te beelden dan die van Twilight. Dat zal dus nog een verrassing voor mij worden wanneer de film uitkomt, met uiteraard hele andere spelers, haha.

     • Ik ben nu bezig in deel 1 en het is idd die fanfic. Ik heb Master of the Universe ook gelezen, maar ik vond de Bella in dat verhaal wat minder naïef dan Ana. Overigens ben ik gestopt met lezen toen het van fanfiction.net/ org afgehaald is vanwege de expliciete scenes. Voor een fanfic is het goed, maar niet om gedrukt te worden. Dit had van mij echt geen bomen hoeven kosten in de vorm van papier, maar het is wel vermakelijk. De schrijfstijl is irritant, de naïviteit van Ana ongeloofwaardig en het zachte randje wat Grey dan toch blijkt te hebben komt iig tot nu toe ook niet goed uit de verf.

      Oh en Nederlandstalig is al helemaal niet mijn ding. Ik lees alles in het Engels. Ik zou zelfs in staat zijn om een van oorsprong NL boek in het Engels te lezen, omdat ik al in geen 10 jaar een NL boek heb gelezen. Als je nog op zoek bent naar een interessant boek, kan ik je On The Road van Jack Kerouac en als je van bizar houdt, Cosmopolis van Don Delilo aanraden. Beide top boeken, maar geen ‘dit-lees-ik-in-een-middag-weg-bij-het-zwembad boeken.

     • Ja!!!!! De triologie van de hongerspelen die is echt super!!! Momenteel ben ik verslaafd aan camillia lackberg.

 • Glazuur wil ik ook nog lezen! leuke boeken.

 • Ik dacht direct een boek over carrie bradshaw?hihihihi

 • Fijn dat je zo eerlijk bent over 50 tinten grijs!
  Als ik het zo lees weet ik niet of het boek wel voor mij weggelegd is omdat ik een goed lopend verhaal erg belangrijk vind in een goed boek. En omdat het een ware hype is was ik toch wel erg benieuwd of het verhaal ook écht goed was. Ik ga het nog wel een keer doorbladeren om te kijken of ik inderdaad van dezelfde mening ben, want smaken verschillen inderdaad ;)

  Haha, en nu kan ik het laatste boek nooit meer normaal bekijken zonder Carrie erin te zien!
  Het boek van Cécile lijkt me ook erg interessant, ik leer graag en al helemaal over mode :)

  • Ik heb alle 3 de delen 1 week uitgelezen.. Ik vond het een super verhaal, en het zal wel aan mij liggen, maar van de seks scenes kreeg ik wel rode oortjes. Het klopt dat ze vaak de zelfde woorden gebruiken (de personages), maar doen wij dat in het echte leven ook niet?..

   Ik raad ze iedereen aan, wacht stiekem op deel 4, als die ooit komt :)

   Leuk verhaal, spannend en meeslepend. Twilight heb ik niet gezien of gelezen dus geen idee of het daar op lijkt.

 • The Suite lijkt me heftig, is het ook zo?

 • Carrie is zeker 30 centimeter korter.

  Mooi altijd dat je zo kunt genieten van de boeken die je leest. Ik lees liever literatuur, nederlands en angelsaksisch, soms wat zweeds en japans in vertaling, maar ik vind een goede thriller soms ook wel lekker. Probleem is alleen dat ze meestal zo slecht geschreven zijn. Vooral Saskia Noort trek ik voor geen meter (heb daar hetzelfde geboel bij als jij bij al die tinten grijs). Maar door druk werk is het daar al een tijdje niet van gekomen helaas.

 • Glazuur heb ik inderdaad al veel van gehoord! Van dit lijstje spreekt het boek van Cécile me ook wel aan. Niet zo zeer om de modewereld, maar om de persoon zelf. Ik wil later ongeveer hetzelfde beroep namelijk, haha. Thanks voor de tip! Binnenkort maar eens kijken of dat boek wat voor mij is. :)

 • Leuke boeken, ben erg benieuwd naar Glazuur en Nieuwe buren. Denk dat ik die binnenkort ook ga lezen :)

 • Ik ben het meest benieuwd naar Glazuur, de andere boeken trekken mij niet zo. Lees sowieso echt veels te weinig, heb er helaas het geduld niet meer zo voor…

 • Ik ben benieuwd naar glazuur :) Alleen de voorkant is al heel leuk!

 • Alle boeken staan nog op mijn to-read-list! Haha!!

 • Het 1e deel van vijftig tinten las ik zo uit en ik vond het 1e deel geweldig. Het 2e deel was oké, maar net zoals jou ging ik me storen aan het omg en holy fuck. Het 3e deel heb ik ook uitgelezen een stuk minder snel als de 1e twee delen. Sommige sexscenes heb ik niet meer gelezen.

 • die laatste lijkt me leuk! dat grey nog wat boek heeft een vriendin laatst gehaald. Ze hoorde er heel veel over op haar werk. Maar nu ik jou review leest klinkt het totaal niet boeiend. Ik heb zelf ook niks met twilight haha. Maarja die laatste wil ik wel lezen

 • Nieuwe buren vond ik ook erg spannend. Ik heb zelf een traan gelaten om het verschrikkelijke eind……. :blush:

  Ik ben nu bezig in boek drie (gerechtigheid) van de millenium triologie van Stieg Larsson, echt tragisch dat deze auteur zo vroeg overleden is. Daar had ik graag nog meer boeken van willen lezen. Geweldige boeken!

 • Altijd leuk om te lezen! Mijn book-wishlist is weer lekker aangevuld!

 • Glazuur vond ik ook echt fantastisch! Vijftig tinten heb ik ook gelezen, de hele trilogie. Ik kan me heel goed in je kritiek vinden, dat waren precies de dingen die ik ook heel irritant vond, maar toch overheerste voor mij het verhaal ‘erachter’ waardoor ik het geweldig vond. Ook dat verhaal is hier en daar erg overdreven (die onzekerheid, het constant tegenover elkaar bevestigen dat ze niet meer zonder elkaar kunnen), maar toch greep het me bijna meteen omdat ik me ging afvragen of dat ook genoeg zou zijn.

  • Perfecte omschrijving van 50 tinten.. Klopt inderdaad! Werd er zelf haast onzeker door haha:)

 • Leuke boeken zo te lezen.

 • Van De Suite heb ik een tijd terug het begin gelezen in De Slegte en ik vond het al meteen pakkend! Heb er sindsdien alleen helemaal niet meer aan teruggedacht.. Ga ‘m denk ik lenen in de bieb! :)

 • Wat een handig artikel :)

 • Ik heb de Fifty Shades boeken ook gelezen en ik dacht na boek 1 ook precies wat jij dacht. Maar boek twee en drie zijn echt veel leuker! :) – Ook al is de schrijfstijl niet helemaal geweldig.

 • Klinken als leuke boeken!
  Voorral glazuur lijkt mij wel iets voor mij.
  X

 • Huh? de vrouw van Steve in nieuwe buren heet Rebecca, niet Rachel!

 • Ik lees zelf bijna nooit maar als ik lees zit ik er goed in

 • Nieuwe buren is echt een goed boek! En glazuur staat zeker nog op mijn ‘wil ik lezen’ lijstje!

 • Wat grappig dat je aangeeft dat Nederlands geschreven boeken altijd beter zijn dan vertaald uit het Engels. Ik kan echt niet tegen Nederlandse schrijvers, ik erger me altijd mateloos aan de schrijfstijl :’)

  En tsja. Fifty shades is gewoon fanfic, ik lees nu Twilight en erger me nu een stuk minder aan Bella. Er zit veel meer diepte in haar persoonlijkheid dan die van Ana, Ana is alleen naief, verder zit er niet zo veel in haar.

 • Ik dacht even dat dat meisje bij het laatste boek die vrouw van Sex and the city was, haha! Fijne, leuke, positieve dag toegewenst cynth!
  liefs

 • Nieuwe buren lijkt me echt een heel gaaf boek!

 • Altijd leuk om te lezen dit! Ik lees wel andere boeken, maar toch vind ik deze ook wel leuk klinken en zou ik ze waarschijnlijk ook met veel plezier lezen. Ik ben nou eenmaal een boekenwurm :love:

 • Wat leuk dat er weer een boeken post online staat. Naast de sneak peaks, zijn de boekenreviews echt mijn favoriete posts !

 • Ik heb het boek de suite gelezen en die is echt heel spannend!
  Al veel gelezen over vijtig tinten grijs, dat het z’n leuk en spannend boek moet zijn maar hier zijn de meningen verdeeld, niet het eerst volgende boek wat ik ga lezen!
  Nieuwe buren staat wel al lange tijd op mijn lijstje, toch maar eens aan beginnen! :)

 • de suite heb ik ook gelezen.
  is inderdaad een heel mooi en heftig boek.
  ik heb het boek nieuwe buren op mijn verlanglijstje staan.

 • Glazuur heb ik ook pas gelezen, vond het echt een leuk boek wat vlot te lezen is. Ook de suite is een erg leuk boek. Die anderen ken ik niet maar lijken me ook erg leuk

 • ik ben érg benieuwd naar dat eerste boek, klinkt veelbelovend!

 • 50 Shades is begonnen als een fanfiction voor twilight, verteld de schrijfster in meerdere interviews. Ik irriteerde mij precies op dezelfde manier zoals jij hem hier omschrijft!
  Zelf heb ik ‘Nieuwe buren’ ook en vond het een erg goed geschreven boek! En nu heb ik zin om ‘Glazuur’ te lezen. :love:

  Tip: Bij de Action verkopen ze ook Chicklits, voor maar 1,99! En ze zijn ook nog van ‘The House of Books’ Best tof toch :love:

 • Fifty Shades of Grey had ik meer van verwacht, ik werd vooral moe van de vele sex scene’s. Saskia Noort gaat nooit vervelen vind ik. Wat ik zelf leuke boeken vind zijn van Elena Forbes – Sterf met mij is een hele goede.

 • Heel slecht eigenlijk, maar ik lees bijzonder weinig boeken. Ik ben wel van plan om “50 tinten grijs” als e-book aan te schaffen zodat ik lekker op mijn iPad kan lezen :)

 • Ik heb op vakantie voornamelijk zware thrillers, zoals van Frederick Forsyth gelezen.
  Erg spannend, dat zijn echte pageturners :)

 • Glazuur staat al tijden op mijn “to read”-lijstje.

 • Hier staan wel een paar boeken tussen waarvoor mijn interesse nu gewekt is

 • Sex sells absoluut, maar dan moet het wel goed in elkaar zitten en dat is met dit boek absoluut niet.

  Ik ben benieuwd naar de overige, vooral naar Saskia Noort en Glazuur! Tof, dank je wel. Nu weet ik wat ik kan kopen als ik weer bij Bruna ben :lol:

 • Ik ken ze allemaal niet..

 • Inderdaad die vrouw op de voorkant lijkt op Carrie Bradshaw! Alleen heeft zij nog wat ‘grovere’ krullen. Maar het leek me wel tof als er een boek over haar was! :lol:

 • ik was ook benieuwd naar vijftig tinten grijs omdat iedereen het er over had, maar alleen maar seks no thanks.

 • Ohh! Heb dan weer zin om boeken te gaan lezen. Heb ze allemaal nog niet gelezen! Mij lijkt Glazuur wel wat en De Suite ook!

 • Ontzettend leuk dat je zoveel boeken leest! Ik ben op dit moment bezig in één van de boeken van pretty little liars, deel 7 ofzo? Ik heb ze bijna allemaal al gelezen, en ik ben tegelijkertijd ook bezig met the wedding girl, beide engelse boeken. Vind ik vaak veel leuker dan nederlandse boeken!

 • De suite heb ik thuis ook liggen, ben benieuwd!

 • Suzanne vermeer heeft echt super leuke boeken en erg spannend heb hier nog 3 liggen die ik nog moet lezen

 • Ik ben niet zo van de Nederlandse schrijvers/schrijfsters. Engelse boeken vind ik gewoon beter geschreven. Soms lees ik vertaalde boeken en soms gewoon in het Engels.
  Ik heb net de twee eerste boeken van The Hunger Games geleend van een vriendin, jammer genoeg in het Nederlands, dus daar moet ik maar eens aan beginnen (:

 • Heee, ‘Geluk is een jurk’ heb ik ook! In mei gekregen voor m’n verjaardag. :) Ik ben er alleen nog niet in begonnen.

  Ik lees momenteel ‘Het Dal der Beloften’ van Jean M. Auel, deel 4 van de serie ‘De Aardkinderen’. Geweldige boeken (en lekker dik). :)

 • Geloof me, 50 tinten grijs is nog 100x erger in het engels –‘ gelukkig dat ik het gratis heb kunnen downloaden want dat boek is nog geen 5 cent waard… Ik snap zelfs niet hoe iemand dit boek zou willen publiceren maar ja, ieder zijn ding he :) x

 • Haha, ik vind jou helemaal niet het type voor 50 shades of grey. Maar dat klopt ook wel, aangezien je het boek niet hebt uitgelezen. Ik stond er laatst mee in m’n handen in de winkel, maar ik kreeg al snel rode wangen van schaamte (die seksscènes vliegen je om de oren) en legde het snel weer terug. Een beetje seks is oké, maar ik hoef niet in details te weten wat een twilight fan precies zou doen met een of andere creepy kerel, haha.

 • Ik houd persoonlijk meer van thrillers Stephen King enzo. Boeken van Saskia Noort en Kluun vind ik altijd te gehyped. Het zijn totaal geen literaire hoogstandjes. De Engelse literatuur vind ik daarentegen wel heel mooi, met Nicholas Sparks en Charles Dickens, George Orwell.

 • Glazuur & Geluk is een jurk lijken me beide superleuk!
  Maar 50 tinten grijs, I dunno .. Ik hoor er veel over, maar ik ga er maar niet aan beginnen haha!

 • 50 shades of grey, wat een kutboek. Ik ergerde me dood aan de schrijfstijl, aan de naiviteit zonder diepgang van Ana en aan de niet-sexy omschreven scènes met zo’n creep. Het is dan wel expliciet en -oooh SM-, maar zo veel spannends gebeurt er niet.

 • Je bent echt mijn engel (of is het nou redder?) in nood! Ik moet nog 10 uitgebreide boekverslagen maken. Zelf leuke boeken vinden is een cru. Dit helpt me een eind op weg. Weet iemand nog leuke engelstalige boeken? Je zou me echt enorm helpen! Dankje.

 • Haha, ik snap dat je je kapot ergerde aan 50 shades. Het is dan ook écht niet goed geschreven, met heel veel grammaticale fouten en dergelijke.
  Ik heb het ook geprobeerd te lezen maar ik kwam er gewoon niet doorheen.

 • Dit vind ik echt leuke posts :D Ik denk dat we een beetje dezelfde smaak hebben dus volg je advies op en ga Glazuur en Geluk is een jurk bestellen, ik ben benieuwd!

 • Na jouw review heb ik besloten 50 tinten grijs helemaal niet meer te lezen, tnx! Het stond me al zo tegen, maar dit geeft de doorslag. Bespaart me weer tijd en geld. Ik lees nu De Duivelsverzen van Salman Rushdie, hij is mijn favoriete schrijver.

 • Door jou lees ik ook ik zit momenteel op 2 boeken per week dank je wel daarvoor jij inspireert mij enorm xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 • Ik ben altijd blij om te zien dat jij artikelen maakt waar je echt iets aan hebt, na dit artikel ben ik oprecht geïnteresseerd in een paar van deze boeken :)
  Je hebt altijd een goeie inhoud xxx

 • Ik ben nu erg benieuwd naar het laatste boek! Die van Saskia Noort had ik al gelezen, erg spannend boek ja :)

 • Haha ze lijkt inderdaad op Carrie! Mij lijkt die chicklit erg leuk en 50 shades of grey leek me in eerste instantie een leuk boek, maar zoveel seksscènes hoeft van mij nou ook weer niet. Ik denk dan ook niet dat ik die ga kopen voor mijn iPad.

 • Aaaah Saskia Noort ik ben dol op haar boeken, super spannend altijd!

 • Glazuur lijkt me een leuk boek! Als fifty shades of grey een beetje is gebaseerd op Twilight dan weet ik zeker dat het geen boek voor mij is. Ik hou namelijk echt helemaal niet van Twilight.

 • Ik heb Bella Italie gelezen van Suzanne Vermeer toen ik in Italie zat, wat een spannend verhaal zeg, wil zeker de andere boeken van deze schrijfster ook lezen!

 • Leuke post! Dat van die vertaalde boeken vind ik ook. Ik lees ook het liefst geen vertaalde versies. Engelse boeken lees ik gewoon in het Engels als het kan. Nieuwe buren heb ik graag gelezen! De andere zijn weer tips :D

 • Er zitten echt boeken tussen die me aanspreken!

 • Glazuur lijkt me ook een heel leuk boek. Ik hou van chicklits! Heb er op vakantie in Frankrijk drie gelezen. :)

 • oh ja Fifty shades of Grey vond ik echt vreselijk. Veels te veel herhaling, echt hele simpele literatuur. Ben benieuwd naar de andere boeken :)

 • Enkele boeken aan mijn te lezen lijst toegevoegd :)

 • Ik lees niet heel veel en ik ben nu bezig met het tweede deel en ik vind het zeer vermakkelijk. Ik houd van sexuele getinte verhalen dat trok mij naar de boeken.

 • Ik hou echt superveel van je boekenposts, Cynthia! Ben dan ook een echte boekenwurm.
  Van jouw lijstje heb ik nog geen enkel boek gelezen, maar o.a. Glazuur staan wel op mijn leeslijst. 50 tinten begin ik uit principe niet te lezen. Al mijn collega’s zijn er wild van, maar mij kan het echt niet boeien. Ik zou me vanaf blz. 1 alleen maar ergeren en dan ken ik betere dingen/boeken om mijn tijd aan te besteden. :)

 • Ben het helemaal eens met je review over 50 shades. Op het stuk dat je Ana en Bella heel erg hetzelfde vindt na dan. Ben juist wel een grote fan van Twilight en Bella.
  Maar vond de verhaallijn ook ZO saai. Heb niet verder gelezen dan 100 bladzijdes. Het boek is naar mijn mening erruuug ‘overrated’.

 • Milou0207

  He moet ook een keer de serie van the hunger games lezen en natuurlijk ook de film kijken

 • Ik heb nieuwe buren gelezen en ik vond het nogal een apart boek. Het begint wel oke maar het verhaal krijgt later echt een wending waarvan je denkt, what the f*ck. Het was echter al een tijdje geleden maar ik weet nog wel dat toen ik het boek uit had ik het maar een beetje vaag vond.

 • Ik vond inderdaad fifty shades of grey erg slecht geschreven, nederlands heb ik niet eens geprobeerd omdat de engelse al zo slecht is

 • Leuk een boekenpost! Fijn dat je ze zo eerlijk reviewt en niet zo’n standaard verslagje schrijft zoals je op veel andere blogs leest. Chapeau :)

 • Ik ben nu aan deel 2 van 50 shades begonnen maar ben benieuwd waarom jullie Ana typeren als naief ! Als je je inbeeld dat die Chris giga lekker is, vind ik het bijna logisch dat je daardoor wat meer pikt dan anders zeg maar.

 • Leuk stukje! En ja dat is absoluut Carrie. Ik zag het meteen!

 • Jaaa glazuur is zo’n leuk boek! Die heb ik echt met plezier gelezen op mijn vakantie :love: . En waar download je 50tinten als je er maar 5 euro voor hoeft te betalen?

 • Glazuur ga ik voor mijn werk lezen, hij lijkt me leuk om te lezen. Zeker omdat iedereen het erover heeft. Vijf tinten grijs weet ik nog niet. Hij schijnt mooi te zijn, maar als het vooral om de seks gaat zoals jij omschrijft, twijfel ik een beetje.

 • Ik krijg spontaan zin om te lezen!
  Kijken of ik aan een aantal van deze boeken kan komen.

 • Ik ben het helemaal met je eens wat Fifty Shades of Grey betreft!
  ik had ook meteen een twilight-gevoel.
  Al ben ik stiekem wel nieuwsgierig naar de andere 2 delen… ik ga eerst andere dingen lezen.
  Die van Noort staat ook al een tijdje op mijn lijstje en ga ik tijdens mijn vakantie lezen!

 • Geluk is een jurk! Die moet ik hebben!

 • Wwohoo boeken power, I love books :inlove:

 • Ik had al gehoord dat Nieuwe buren van Saskia Noort leuk is! Ik ga hem misschien eens lezen voor Nederlands!

  Liefs