Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

DSC04366Ik ben gek op de kust, ik houd wel van een béétje avontuur en een gebied ontdekken doe ik dolgraag. Over de vraag of ik de Algarvese kust in Portugal wilde ontdekken met een camper hoefde ik niet lang na te denken. Met Camptoo, het camper-equivalent van AirBnB ging ik op pad. En dat was zó tof!

DSC04285

Met dit monster ging ik samen met Roëll van We Are Travellers en Chantal van Reisdoc.nl op pad. Via Camptoo.nl kan je  heel gemakkelijk campers en caravans van particulieren huren, net als hoe je via AirBnB een appartement of huis van iemand huurt of via Snappcar een auto. Helemaal OK tegenwoordig om jouw bezittingen met anderen te delen! Op Camptoo kan je een camper of caravan uitzoeken die past bij jouw wensen en bij jouw ophaallocatie. ‘Onze’ camper stond, heel ‘vervelend’, in Portugal bij Eduard en zijn vrouw. Hij haalt ons dus op van het vliegveld en legt ons haarfijn uit hoe alles in en om de camper werkt én hij geeft ons tips voor leuke plekken.

Zo’n camper huren is natuurlijk wel even wat anders dan een hotelkamer boeken of een appartement betrekken voor een paar dagen. Er zitten wat gebruiksaanwijzingen bij, maar met z’n drietjes hadden we het gauw genoeg door. Na leuke tips van Eduard is het tijd om op pad te gaan! Zonder uitgestippeld plan: we gaan rijden langs de kust en zien vanzelf wel op welke leuke plekken we uitkomen. En is iets niet leuk, dan rijden we gewoon verder. Dat is het fijne aan een camper, lijkt me: je hebt altijd je huisje bij je.

Onze eerste stop is in Lagos op een kwartiertje rijden. De dag loopt al ten einde, we zijn moe van de reis en we hebben honger! Na de boodschappen gaan we dus naar onze stop voor de eerste nacht.

IMG_9886

Ik besluit als eerste achter het stuur te kruipen en ik kan je zeggen: zo’n camper van 7,5 meter lang en 2,5 meter breed rijdt toch net even wat anders dan mijn Twingo. Maar het went snel genoeg en het voelt ook wel heel stoer om zo’n gevaarte te besturen! We hebben gewoon een huis bij ons!

IMG_9879

In Lagos is het eerst tijd voor wijn, brood en kaas. ;-)

IMG_9876

De camper is van binnen lekker ruim, er zijn vier slaapplekken. Hier zie je twee ‘vaste’ bedden en boven de stoelen voorin de auto is een bed dat je naar beneden kan trekken. Achterin is een badkamer met een chemisch toilet en een douche. We kunnen elke dag (kort) warm douchen en dat is echt een luxe!

IMG_9875

Na ons eerste wijntje in de zon gaan we Lagos in, op jacht naar een maaltijd.

DSC04289

De haven van Lagos.

DSC04291

Wauw! Wat prachtig, al die witte gebouwtjes…

DSC04294

We belanden bij Escondidinho, een echt Portugees restaurantje.

DSC04295

Met heel veel vis! Je kan gewoon aanwijzen welke verse vis je wilt. We besluiten alle drie een andere te nemen en te delen.

DSC04296

Vooraf krijgen we Portugese sardientjes met citroensap en ui, té lekker. Het eten is goedkoop (zo’n €11 voor een hele vis, €0,75 voor een espresso) en ontzettend lekker en vers.

DSC04301

Na de eerste nacht in de camper worden we wakker op onze camperplaats. We hebben bewust niet voor campings gekozen, we vinden het erg leuk om vlakbij een dorpje of strand te staan en het is ook nog eens spotgoedkoop. Voor deze overnachting betaalden we €3. Het slapen in de camper is prima! Privacy is ver te zoeken en elk geluidje draagt ver door de camper heen, maar het is comfortabel.

DSC04302

Even in Lagos de biologische markt bezoeken.

DSC04308

DSC04310

DSC04313

Tijd om verder te rijden!

DSC04316

We stoppen in Sagres. We rijden niet hele lange stukken omdat hier zoveel mooie plekken op zo’n korte afstand zijn – we willen lekker genieten van de mooie kust hier!

DSC04322

Want die is echt zó mooi. Die rotspartijen, het heldere blauwe water… Te koud om te zwemmen, maar toch prachtig om langs te wandelen.

DSC04327

Verse tonijn bij O Telheiro Do Infante, aan Praia da Mareta.

DSC04336

We wandelen iets verderop naar een andere baai, Praia do Tonel. Hier zijn veel surfers, de zee is wild en de wind hard.

DSC04337

DSC04342

De zonsondergang vijf minuten lopen vanaf ons ‘huisje’.

DSC04351

Goedemorgen! Omdat ik zo’n moeilijk vroege vogel ben, sneak ik de camper uit om even naar het strand te gaan.

DSC04353

En koffie te drinken met een Pastel de Nata, een typische Portugese zoete lekkernij.

DSC04358

Cabo de Sao Vicente, het zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Die uitzichten hier zijn echt waanzinnig.

DSC04361

Selfie-tijd! Echt een treffer is dat we dezelfde dingen leuk vinden en het telkens zo met elkaar eens zijn. Alsof we al jaren met elkaar reizen! Vier dagen op elkaars lip is geen probleem.

DSC04362

DSC04363

Hier zijn we bij onze laatste overnachtingsplek: Carrapateira, aan de westkust van de Algarve. We staan hier bij Praia da Bordeira, een vrij lang strand met een hele grote zandvlakte. Hoe tof is het dat we hier gewoon kunnen kamperen?

DSC04366

Uitzicht op de duinen vanuit de camper.

DSC04370

Even een stukje omhoog klimmen voor dit uitzicht op zee. Zie je die grote zandvlakte? Nog best een klus om daardoorheen te komen naar zee ;-)

DSC04377

Maar we doen het, hoor! ’s Avonds eten we bij een visrestaurant vlak naast de parkeerplaats.

DSC04378

Dit was zó gaaf om te doen, echt een avontuur(tje)! Ik wilde altijd al eens een camper proberen dus dit was de uitgelezen kans om eens te kijken hoe ik het zou vinden. En ik vond het te gek. De vrijheid dat je overal je bed en je spullen bij je hebt en overal kan overnachten is zo waanzinnig. Het enige minpunt dat ik ervoer is dat je wel een vrij kleine actieradius hebt als je je camper eenmaal hebt geparkeerd – je gaat toch niet zo snel met dat grote ding een leuk dorpje in of een klein baaitje bezoeken. De volgende campervakantie zorg ik dus zeker voor fietsen, dat lijkt me erg handig! Nu deden we alles wandelend en dat was ook heerlijk, dat doe ik ook graag.

En de Algarve: wat een mooi gebied! Het was mijn eerste keer in Portugal maar zeker niet de laatste. De landschappen, de kust, de dorpjes, ik vond het allemaal superleuk. En het eten niet te vergeten, overal verse vis… Yum!

Je kan hier de camper van Eduard checken waar wij onze korte roadtrip mee gedaan hebben. Ik ben uitgenodigd voor deze reis door Camptoo.

Ga jij wel eens met een camper op vakantie? Of zou je het wel eens willen proberen?

54 Reacties

 • Wauw hoe tof is deze uitnodiging dan! Je mag én een camper proberen én je bent naar het supermooie Portugal geweest. Rondreizen met een camper staat op mijn wishlist/ to do list.. Ik ben niet zo’n type kampeerder maar met een camper wil ik toch echt een keer reizen! Prachtige foto’s :-).

 • Ik ben één keer met de camper op vakantie geweest, maar Zuid-Frankrijk. Ik vond het een geweldig ding, maar als ik een boodschapje moest doen bij de supermarkt moest ik alles inpakken en met zo’n grote camper van de camping af (tien keer steken). Dat vond ik zelf niet zo handig. Wij bleven 2 weken op één camping staan en dat was dus minder geschikt met een camper. Maar wanneer je wilt gaan trekken is een camper super.

 • Dat lijkt me nou zo enorm gaaf om ooit eens in Amerika ofzo een camper te huren en dan lekker rond te reizen en je eigen pad uit te stippelen. Wat ziet die camper er ook goed uit van binnen, ideaal

  • Ja, dat lijkt mij ook leuk, Amerika staat er ook een beetje om bekend.

 • Wat leuk! Ik zou best met een camper op vakantie willen gaan. Vroeger gingen we met een boot veel varen en reizen. Dat was geweldig. Portugal ben ik nog nooit geweest maar staat zeker op mijn reislijst.

 • Wat een prachtige omgeving! Ik zat op snapchat al mee te genieten met je heerlijke vakantie!

 • Wauw wat super! Portugal is mooi he? Ik heb nog nooit in een camper gereisd, zou dat graag in Amerika of Australië willen doen. Die wens is nu wat anders nu er kleine kindjes zijn, voorlopig lukt dat echt niet. Maar wie weet in de toekomst…

 • Ah wauw wat ontzettend gaaf zeg! En ideaal met zo’n camper op reis. Leuk verslag!

 • Dit ziet er heerlijk uit en wat een prachtige omgeving!

 • Wat gaaf! Als ik dit zie dan krijg ik ook zin om op vakantie te gaan, helaas moet ik nog een paar weken wachten x

 • Wauw, dit ziet er heerlijk uit!! Heel gaaf!

 • Wat een plaatjes allemaal zeg! En wat handig dat je zo een camper kan huren!

 • Dit lijkt mij ook echt super gaaf om nog eens te doen. Vroeger gingen we vaak met een bootje op vakantie (gewoon door friesland). Ik denk dat dat net zoiets voelt, een beetje je eigen huisje bij je hebben.

 • Ahh, dit ziet er zo geweldig uit! Ga eens bekijken hoe het precies werkt.

 • Wat ziet dat er leuk uit!!

 • Een camper is hééérlijk! Vorig jaar een roadtrip door het westen van USA gemaakt en helemaal verslaafd! zo heerlijk dat je alles bij je hebt en niet steeds bij elke stop je koffertje hoeft mee te slepen en uit te pakken! LOVE IT!

 • Ik had nog nooit gedacht over dit type vakantie, maar ik ben overtuigd. Het lijkt me echt ideaal om een mooie streek te verkennen. Nu juist dat rijbewijs nog :p
  xx

 • Wat een prachtige foto’s! Een camper lijkt me zooo tof

 • Heel gaaf, maar misschien een stomme vraag…. Was het wel oké met drie vrouwen alleen op een verlaten parkeerplaats in de nacht? Of stonden er in deze tijd van het jaar ook al veel andere campers? Of ben ik nou een aansteller…;)

  • We stonden nooit op een verlaten parkeerplaats maar altijd op een plek waar minimaal 10 andere campers stonden, dat voelde (en was) heel veilig. We wilden ook wel ‘wild kamperen’ maar dat voelde met drie dames alleen toch niet zo goed.

 • Oh vet hee! Lijkt me echt heel tof om te doen. Hond inladen en gaan. Heb je voor veel campers die worden aangeboden gewoon een B-rijbewijs nodig?

 • Sanne Rinzema

  Hi Cynthia, wat een gave reis zeg! Voelde je, je nooit ‘opgelosten’ in de camper? En Portugal is inderdaad prachtig. Je moet ook echt eens Lissabon bezoeken, zo’n waanzinnig mooie stad.

  • Nee, niet echt eigenlijk! Het is zo ruim dat ik dat niet had. Het lijkt me wel het geval als het heel slecht weer is en je daardoor veel binnen moet zitten – dan is het wel klein. Wij waren de hele dag lekker buiten door het goede weer.

 • Wauw, superleuk! Wij hebben zelf een Volkswagen T2 busje staan, waar we regelmatig mee naar het buitenland trekken, maar met een échte camper lijkt het me ook superfijn =D

 • Dit lijkt me echt fantastisch om te doen met mijn vriend en zoontje, haha. Gaat op de lijst!

 • dit lijkt mij ook zo heerlijk he!! en als ik de fotos van zie gaat alles kriebelen :D

 • Wat een toffe uitnodiging zeg om dit te mogen proberen. Ik heb nooit zo een vakantie gevierd maar wat niet is geweest kan nog komen! Liefs soraya

 • Heerlijk! Wij hebben ook een camper en het vrije gevoel bevalt ons erg goed..
  Wel zijn we er achter, dat er fietsen mee moeten..of een brommertje ;) Dan kan je ook makkelijk bij je camper weg.. Prachtige foto’s heb je gemaakt!

 • Wat gaaf zeg! Ik ga over een maand met mijn ouders voor het eerst met een camper weg. We hebben er ook een gehuurd en we gaan naar zweden! Fijn om dan even te zien dat jij het heel gaaf vond. We hebben ook een vrij grote camper, namelijk 7 meter lang.Ook hebben we een toilet en een douche, super fijn!

  x

 • Wat super leuk! Portugal lijkt me echt mooi. Btw, waarmee maak je nu deze foto’s? Met mobiel? Ik sla zo vaak mooie landschapsfoto’s van je op, ze zijn altijd zo mooi scherp ;)

 • Hi Cynthia,

  Super leuk ziet dit eruit! Lijkt mij ook onwijs gaaf om te doen! Wat ik mij alleen afvraag is of er deze week nog een sneak peak of plogs online komen? Zondag of maandag had je op je site gemeld dat ze later zouden komen maar ik ben ze nog niet tegengekomen. Misschien ligt het aan mij of ben ik te voorbarig maar ik vroeg het me alleen af :)

 • Gaaf!! Wat ziet Portugal er prachtig uit. Wij hebben afgelopen maand mogen ontdekken hoe leuk een camper is. Wij hebben een roadtrip door Amerika gedaan, super gaaf! Ook echt een aanrader, mocht je de kans eens krijgen :)

 • Wauwww wat fantastisch! Ik zie echt dat jullie hebben genoten. Heerlijk!

 • Qua omgeving zou ik er graag heen willen, maar ik vind het idee om in een camper te slapen waar ik weet niet hoeveel mensen meer in hebben geslapen altijd zo’n vies idee.. (hoezo smetvrees??) Hetzelfde heb ik met hotels trouwens hahahaha.

 • Wat een timing, ik ben net met mijn vriend een vakantie in Portugal aan het plannen! Hij wilde heel graag met een camper, ik wilde dat liever niet, vooral vanwege de kleine actieradius die jij beschrijft. Heb jouw artikel wel even doorgestuurd, misschien kan hij mij nog overtuigen om wel met een camper te gaan ipv appartementen te gaan hoppen! ;)

 • Aaah super leuk om te lezen en terug te kijken!! Ik ga ook gauw aan mn blog beginnen :D

 • Wat een prachtige omgeving! Ik moet zeggen: reizen met de camper trekt me totaal niet, maar het ziet er wel heel gezellig uit :) Je schrijft ook heel enthousiast, zou zo mijn vakantie kunnen boeken nu. Lijkt me leuk om meer van dit soort artikelen te lezen!

 • Super gaaf, wij gaan volgende maand een maand rondreizen met een camper in Canada, en als ik nu die foto’s van jou, krijg ik daar echt super veel zin in!

  • Héél veel plezier alvast Lydia! Ik heb dat twee keer mogen doen met mijn ouders en broer en het is echt fantastisch. Canada is zo’n prachtig land! <3

 • Wat leuk om te doen! Dit staat nog op mijn bucket list :D

 • Ik zou wel graag een camper willen hebben, lijkt mij heel makkelijk met de hond. Maar voor nu gaan we gewoon weer naar Terschelling :)

 • Dat ziet er echt geweldig leuk uit, op de travel wishlist om met het gezinnetje te doen! Leuk gezelschap had je ook, ben met beide naar IJsland geweest en was onvergetelijk <3

 • Wat een prachtige foto’s! Zelf ben ik nog nooit in Portugal geweest, maar het lijkt me zo’n mooi land! Met een camper reizen lijkt me ook echt fantastisch

 • leuk om te lezen!!! mijn vader woont in Portugal (Santa Luzia dorpje bij Tavira) en bij Cabo ben ik ten huwelijk gevraagd. #Tip!!Santa luzia staat bekend om zijn heerlijke inktvis.

 • Ja het ideale aan een camper is dat je altijd je slaapplek gewoon bij je hebt. Leuk verslag en zou het zeker zelf eens willen proberen, alleen gewoon een auto en een tent voor een midweek kamperen vind ik denk toch beter bij mezelf passen. Ben niet zon camping-fan. Had ooit de luxe om eens 2 weken de caravan te lenen, dat was wel goed te doen.

 • Leuk reisverhaal! Mag ik vragen welk model zonnebril je draagt?

 • Supergaaf! De algarve is zo mooi, ben er nog maar 1xgeweest maar heb toen echt genoten en wil zeker nog eens terug. We hebben toen ook dolfijnen gezien zo gaaf!

 • Ah echt leuk dat je dit hebt mogen doen! Het ziet er echt super mooi uit en het eten lijkt mij heerlijk daar.

 • Tof hoor! Heerlijk om te lezen en stoer zeg dat jullie met z’n 3en met zo’n megagrote camper gewoon zijn gaan touren! Ik moet zeggen dat ik t vorig jaar op t begin (ben met dezelfde fijne camper weggeweest) nog best spannend vond. Wende gelukkig snel en nu ik deze prachtfoto’s zie zou ik zo weer terug willen;)