Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Vandaag voor jou: drie reviews van drie nieuwe geuren, die heel verschillend zijn. Ik behandel de aparte Dolce & Gabbana Pour Femme, de chique Gucci Premiere (mijn favoriet) en de friszoete Marc Jacobs Dot. Ik ga mijn best doen de geuren zo te omschrijven dat het net is of je ze zelf kan ruiken!

Marc Jacobs Dot eau de parfum- vanaf €44,95

Gucci Premiere eau de parfum – vanaf €52,26

Dolce & Gabbana Pour Femme eau de parfum – vanaf €79

Dot & Premiere zijn nu te koop, Dolce & Gabbana over een maandje (oktober 2012).  

Eerst de geur waar we nog eventjes op moeten wachten: de nieuwe versie van Pour Femme van Dolce & Gabbana. De geur is geïnspireerd op Sicilië, een Italiaans eiland, en op de liefde.

Per noi tutto nasce nell’amore. E cosi dovrebbe essere per tutti e tutto. – Domenico Dolce & Stefano Gabbana

Oftewel: voor ons begint alles met liefde. Dat is hoe het moet zijn voor iedereen en alles. Nou, Domenico en Stefano, ik zal jullie wat vertellen: ik ben het roerend met jullie eens. Alles begint met liefde. Of nou ja, alles zou met liefde moeten beginnen. En dus ook ‘Pour Femme’, hun nieuwe geur.

Pour Femme draait om Italie, en de liefde, de liefde voor het mediterraanse, voor de ‘Dolce & Gabbana vrouw’, de vrouw die gepassioneerd, sensueel en moederlijk is.

She is a woman aware of her beauty, who loves to take risks and know how to get what she wants with her gentle touch and her sensuality. – Domenico Dolce & Stefano Gabbana

De fles is strak en simpel, van transparant glas. Het parfum is transparant, al lijkt het op de foto een licht roze tintje te hebben.

Het doosje is trouwens geweldig, niet van glad karton, het lijkt wel een soort suede. Heel bijzonder!

Maar de geur, hoe is de geur? Volgens D&G is het een ‘experience of constrasts’. De geur opent met de zachte noten van neroli met framboos, samen met zuur-groene mandarijn. Fris, maar ergens ook warm. In het begin is de geur vrij apart, niet iets wat iedereen zomaar lekker vindt.

Het hart van de geur bestaat uit jasmijn met oranjebloesem. Bloemig dus, en zoetig. Maar niet té, niet als snoepjes. Ergens vind ik hem ook een beetje pittig ruiken.

De basis – wat je het langst ruikt – ruikt naar vanille, heliotroop en sandelhout. Alsof Domenico en Stefano de geur voor mij gemaakt hebben. Vanille en sandelhout, die zijn zo heerlijk samen! De vanille is wel een tikje overheersend naar mijn smaak, de sandelhout valt daardoor wel een beetje weg, terwijl ik sandelhout juist wat lekkerder vind.

Ik kan de geur het beste omschrijven als bijzonder, warm, aanwezig, een tikje pittig en zeker niet voor iedereen weggelegd. Dit is geen geur als Light Blue die iedereen kan dragen. Zelf vind ik hem erg lekker, maar geen geur die ik heel vaak zal dragen, denk ik. Daarvoor vind ik de vanille net wat te overheersend. Dat heb ik niet vaak gehad, dat ik een bepaalde noot in een geur niet zo lekker vond. Hier herken ik het wel vrij goed. Als je wel dol bent op vanille: score! Dan is deze geur echt perfect voor jou.

Dolce & Gabbana Pour Femme is vanaf oktober bij de parfumerie te koop vanaf €79. Een lieve duit, maar het is dan ook Dolce & Gabbana.

Nu mijn favoriet van de drie, Gucci Premiere, waarvoor Blake Lively het gezicht is! Ik vind haar heel erg leuk, dus: pluspunten. Ik wil ten eerste zeggen dat ik de fles niet mooi vind. Het oogt naar mijn mening een tikje goedkoop, dat goud, en al helemaal dat het half  transparant is. Niet mijn smaak, helaas.

Het doosje is compleet in Gucci-stijl, ook niet iets waar ik echt van houd. Uiteindelijk gaat het om de geur, en die vind ik dus echt geweldig. De geur is geinspireerd op Hollywoodglamour. De ‘Gucci-vrouw’ komt graag op de eerste plaats, zowel in haar carriere als in haar liefdesleven, en daarom stelt ze natuurlijk ook hele hoge eisen aan haar parfum. Volgens Gucci verdient elke vrouw een eigen ‘Gucci Premiere moment’, en daar kan ik het eigenlijk alleen maar mee eens zijn. Natuurlijk is het een prachtig marketingverhaal, maar ik denk wel dat veel vrouwen vaker voor zichzelf moeten kiezen.

De geur is geinspireerd op de Gucci Premiere couturecollectie die voor het eerst werd getoond op het Cannes filmfestival in 2010. Deze ongelooflijk luxe avondjurken zijn toen ontworpen voor grote namen als Salma Hayek, Jessica Alba, Cameron Diaz en Kate Beckinsale. Met de Premiere geur viert Gucci de ster in elke vrouw. Of ze nou wordt bewonderd op de rode loper of bij een zakelijke bijeenkomst, of thuis, door haar man, kinderen of vriendinnen. Een mooi uitgangspunt.

Uiteindelijk komen we uit bij de geur. Deze opent met bergamot en oranjebloesem. Volgens Gucci is dit de luxe uitbundigheid van een goede champagne. Ik herken dat er inderdaad wel in. Het ruikt fris, bubbly en naar citrus. Fris en prikkelend. Inderdaad, net als champagne.

Het hart ruikt naar witte bloemen en muskus. Hmmm, ik ben gek op muskus. Dit moet ruiken naar een stralend wit boeket wat je ziet op chique evenementen.

De basis, dus de geuren die je het langst ruikt, zijn leer en hout. Oh Gucci, kan je me nog blijer maken? De basis is hiermee superwarm en toegankelijk. Subtiel, rokerig leer en zachte houtnoten. Heel glamourous, maar voor mij geeft het ook een soort warmte wat je juist lekker  thuis op de bank kan hebben in je favoriete trui en je fijnste joggingbroek. De tegenhanger van glamour, eigenlijk, haha!

Dit is een nieuwe Cynthia-geur! Ik vind hem echt heerlijk. Het is een warme, chique geur, die – ik weet het zeker – heel veel vrouwen lekker zullen vinden. Hij is heel toegankelijk, niet zo bijzonder en apart als de D&G geur. Ga zeker eens ruiken als je hem tegenkomt (nee! Je móet hem gewoon even opzoeken) bij een parfumerie. Zo. Lekker.

Vanaf €52,26 is Gucci Premiere trouwens te koop bij de parfumerie.

Als laatste en zeker met de allergrootste doos ooit: Dot van Marc Jacobs. “I don’t think there is ever a wrong time for a polka dot…”

De fles is op zijn zachtst gezegd apart. Hij doet me een beetje denken aan de Lola fles, maar deze is nog wel even wat excentrieker. Er zitten vlindertjes op, wel drie. Twee op de fles, een op de dop, een hele grote. En daarom moet er ook zo’n enorme doos omheen! Op het kleine 30ml flesje zitten niet zoveel tierelantijnen, bij die versie zitten er alleen wat versieringen op de dop. Laat ik het zo zeggen. Het is niet mijn smaak. Ik houd van strak, simpel en minimalistisch en deze fles is álles behalve dat. Apart is ‘ie wel. Opvallend zeker. Niet mijn smaak. Dit is een fles die ik niet neer zal zetten omdat ‘ie zo mooi is, deze zal ik ergens wegstoppen in een kastje. Wat nog lastig is, met die enorme vlinder op de dop.  Maar dat maakt niet uit voor de geur, natuurlijk.

Het flesje houdt trouwens ook niet praktisch vast. Als je de geur op wilt sprayen, moet je je hand op een onnatuurlijke manier om die kleine vlindertjes vouwen. Ah nee, die fles, ik houd er echt niet van. Sorry Marc.

Volgens Marc Jacobs is Dot weelderig, sappig, bloemig – vrolijk en levendig. Het klinkt niet als een geur waar ik heel erg blij van zal worden, denk ik. Maar dan is het tijd om te gaan ruiken. Dot opent zeer fris met rode bessen, dragonfruit en zoete kamperfoelie. Heel zomers! Het hart bestaat uit jasmijn, kokosnootwater en oranjebloesem. Wat meer bloemig, maar ook zoet. De basis is een tikkeltje warmer en ruikt naar vanille, drijfhout en muskus. Ah, dat is wel wat meer mijn smaak.

Het ruikt prima, maar het is niet mijn geur. Het is te zoet en citrus-achtig voor mij. De basis is dan wel wat warmer maar het geheel blijft vrij zoet. Het ruikt lekker, maar het past niet bij mij en het is ook geen geur waarvan ik denk ‘ooooooh, heerlijk!’. Ik weet zeker dat er wel heel veel dames zijn die dit lekker vinden, ik kan zo een paar vriendinnen bedenken die deze geur elke dag zouden willen dragen. Gewoon een kwestie van smaak! Dot van Marc Jacobs is te koop vanaf €44,95.

53 Reacties

 • Ah leuk, drie reviews in een artikel! Ik ben heel erg benieuwd naar die eerste geur en die tweede klinkt ook heeerlijk. :love:

 • Ze klinken allemaal heerlijk! alleen buiten mijn budget…

 • Ik vind die van Marc Jacobs júíst heel erg leuk! Haha. Ook de flacon van Gucci vind ik leuk (het doosje vind ik dan weer afschuwelijk, net als jou. Ik heb een hekel aan die Gucci-style). De geur van D&G spreekt mij niet zo aan maar MJ Dot en en Gucci Premiere wil ik wel eens op mijn lichaam spuiten, hihi. Sowieso vind ik het geweldig dat Blake het gezicht is van Premiere, ik vind Blake zo tof! Alhoewel het natuurlijk niets over het geurtje zegt. :blush: En die MJ Dot lijkt me lekker fris en zomers zoals je beschrijft, die past wel bij me denk ik.

 • Pour Femme heeft echt een prachtige verpakking!

 • Ik vind die dot van Marc Jacobs wel leuk, juist omdat de verpakking een beetje anders is dan bij andere parfums:)

 • Is het parfum van D&G een remake van een eerdere geur? Ik heb een tijdje in een parfumerie gewerkt en toen hadden we dit parfum ook al. Zelfde fles, zelfde naam en zelfde verpakking. Ook de omschrijving van de geur klopt wel een beetje. Ik vind het altijd een beetje raar als parfumhuizen dit doen!

 • Die MJ heb ik toevallig laatst kado gedaan aan mijn zus! :hihi:

 • Persoonlijk ben ik vooral erg benieuwd naar de geur van Gucci.. de verpakking schreeuwt gewoon mijn naam :P

 • Die fles van dot, hoe lelijk! En met kokosnootwater en drijfhout klinkt het als een beetje een vies eiland. Ben wel benieuwd naast d&g en gucci, al vind ik hun geuren over het algemeen niet zo stijlvol. Beetje plastic, net als hun mode… Wel leuk deze review hoor, ik zou ze zelfs niet snel uit het schap pakken.

  • haha geniale reactie =D vooral het vies eiland gedeelte. Ik hou immens van vanille en ga eens snuffelen aan de eerste geur denkik!

 • Wow! Die van dolce & gabanna lijkt mij erg lekker!! Dot is inderdaad een beetje apart, maar ik vind dat juist wel leuk!

 • Het zou handig zijn als je het aantal ml per fles erbij zet. Er staat een vanaf prijs maar niet ieder parfum begint met bijv. 30 ml. Begrijp je?

  Tja en als je die informatie niet hebt dan…pech gehad.
  Ik ben erg nieuwsgierig naar de D&G parfum!! :-)

 • Leuke reviews.. :-)

 • klinkt erg lekker, ben heel erg benieuwd hoe ze ruiken =)

 • Ik ben reuze benieuwd naar de Gucci geur, die ga ik vanmiddag even testen in de parfumerie :)

  Verder vind ik de fles van Marc Jacobs’ Dot kinderlijk en gewoon niet mooi.
  De geur ben ik ook niet weg van. Overdaad schaad zullen we maar zeggen ;)

 • Ik ben heel benieuwd naar de Gucci en D&G parfum! Leuk om een review van meerdere parfums in eén artikel te lezen!

 • Toen ik Dot rook op het vliegveld in juli vond ik hem ook niet geweldig. Geef mij maar Daisy!

 • Goede review, je hebt de geur wat meer en beter overgebracht dan normaal heb ik het idee. Die tweede van Gucci lijkt me best lekker. Leer en hout zijn wel een beetje aparte noten, of niet? Ik moet in elk geval even lachen toen ik het zag. Aan die van D&G wil ik ook wel eens ruiken, omdat hij zo apart is. En ik denk dat Dot ook wel bij me past, maar die flacon vind ik een beetje te.

 • Ik ben dol op parfum! Maar ik heb nu zoveel dat ik een koop stop heb ingevoerd! Voorlopig koop ik dus niets ( misschien wel enkele jaren) of ik moet een geur cadeau krijgen.

  Mij lijkt de Gucci ook het lekkerst! Ik ga wel even snuffelen bij Douglas.

  Op dit moment gebruik ik zelf Hugo Boss Orange Sunset, binnenkort stap ik over op Chopard Infiniment, een meer zwoelere geur.

 • Die van Gucci lijkt me ook heerlijk, I love Gucci! Die van Marc Jacobs lijkt me niets.. aparte fles idd ;-)

 • Dot en Premiere ken ik al en die zijn heeerlijk! Ik ben benieuwd naar de D&G geur!

 • Weet je of de geur van D&G stiekem dezelfde is als Sicily? Die was dus ook op Sicilië geïnspireerd, maar is na een paar jaar uit de verkoop gehaald en het is echt zo mijn geur! Aarrgh. Ik zou echt blij zijn als ie weer in de winkel komt…

  • Dat weet ik niet! :(

  • Dolce Gabbana Pour Femme (2012) is de verfijnde versie van de in 1992 uitgebrachte klassieker Dolce & Gabbana Pour Femme. Pour Femme (2012) is de “fine getunede’ versie van het orgineel, aldus Gabbana. Het flacon is opnieuw vorm gegeven en de samenstelling is duidelijk aangepast. Dolce & Gabbana Pour Femme (2012) opent in de top met neroli, framboos en tangerine. Het hart van de Eau de Parfum wordt gevormd door jasmijn en oranje bloesem. In de basis sluit Dolce & Gabbana Pour Femme (2012) af met marshmallow, vanille, sandelhout en heliotrope.

 • Die van Gucci ziet er zo chiq uit! Ik denk dat ik die maar voor mijn verjaardag ga vragen.

 • Die van gucci heb ik, heerlijk

 • Heel leuk artikel! Ik geen van de drie parfums, maar de flacons zien er veelbelovend uit!

 • Ik ben erg benieuw naar alle 3, goede review Cynthia!

 • Ik vind de flacon van Dot zo lelijk o_0

 • Ik vind Dot juist echt een geweldige flacon <3 Ik hou daar juist van. Strak en elegant staat misschien chiquer, maar ik vind dit toch wel leuker!

 • Ik vind flacons die glad vierkant transparant net als die van d&g een beetje saai. Alsof ze geen ontwerp konden verzinnen terwyl je juist iets moois kan maken van een parfumflesje en het staat ook zo saai in je kamer

 • Mm wat klinken de geuren heerlijk! Ik ga volgende week zeker eens naar de dichtsbijzijnde parfumerie om eens te ruiken of ze echt zo heerlijk zijn :D

  Liefs

 • Weet je wat ik echt mis? De leuke leerzame video turorials, waarvan ik weet dat je daar mee gestopt bent.. De vele video’s op je site waren de voornaamste reden voor mij om je site te bezoeken.. Erg jammer :(

 • MJ in Dot lijkt me super lekker!
  Alleen ik vind de verpakking bij nader inzien toch niet echt flabbergasted zeg maar. Hij is wel leuk maar niet wauw. Ofzo.

 • De geur van Marc Jacobs lijkt me erg lekker. Daarnaast vind ik het flesje ook helemaal geweldig :)

 • Aaaah, Dot vind ik zoooooo heerlijk! Sterker nog, ik heb ‘m nu op! :). En het flesje vind ik lekker gek en aangezien ik van vlindertjes en polkadots houd, is dit helemaal mijn ding haha! Maar smaken verschillen natuurlijk, gelukkig maar ;)!
  Ik ben nu wel benieuwd naar die Gucci geur geworden, vooral om eens te testen hoe ze die Hollywood glamour tot leven wekken in een geur.

 • Ik vind dot jusit overheerlijk, lekker fris! Ook een super flacon! Daise en lola zijn overigens ook verrukkelijk!

 • Wat een goede review. Ik krijg door je uitgebreide uitleg echt een heel aardig beeld van de geur. Ik ben heel benieuwd naar D&G. Ik gebruik nu echt altijd The One, die ook al een vanille toon heeft. Het is het mij echt waard zo’n geur. Ik identificeer me ermee en loop er dan gelijk altijd mee. Heb er altijd maar 1 of 2 staan.

  Maar, nog even geduld tot oktober dus, ik ga deze zeker proberen.

 • Lekker! Ik wil die D&G pour femme, lijkt me een heerlijke geur.

 • Ben gek op luchtjes!

 • OMG, ja! Dot vind ik écht geweldig! Ik wil niets anders meer gebruiken… Dat flesje gaat zo snel leeg zijn!

 • Ik ben erg benieuwd geworden naar die van Gucci!

 • Dat flesje van Marc Jacobs is zoo leuk!

 • “Dit is een fles die ik niet neer zal zetten omdat ‘ie zo mooi is, deze zal ik ergens wegstoppen in een kastje. Wat nog lastig is, met die enorme vlinder op de dop.” :D :*)

 • Lijkt me erg heerlijk :D x

 • Nee, ik moet D&G hebben. Seriously! Slecht voor mijn bankrekening gaat dit worden!!

 • wat een grappig fles je van mj dot. En ik ben benieuwd naar die van D&G

 • Alleen voor het flesje zou ik die dot al willen van Marc Jacobs… gelukkig zijn de marc jacobs geurtjes ook altijd zo een leukerds!

 • ik heb het gucci geurtje gister in de Ici paris geroken en meteen aan me moeder laten zien, inspirattie vooor me verjaardag :inlove:

 • Ik vind de Marc Jacobs parfums er altijd heel leuk uitzien! Zo apart en kleurrijk! Echt pareltjes! XX