Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
19 augustus 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • conditioner
 • dove
 • getest
 • masker
Een MissLipgloss artikel

Dove Nourishing Oil Care review

Ik vertelde je laatst al over de winactie van Dove, en vandaag een review van de nieuwe Nourishing Oil Care lijn. In deze lijn zitten vier producten met verzorgende olien, voor zacht, pluisvrij en verzorgd haar. Benieuwd wat ik er van vind? Lees dan verder.

 

De verpakkingen zien er mooi uit, wit met goud, en zijn ook praktisch. Ik had alleen wel graag het masker in een tube gezien, dan komt er in de douche in ieder geval geen water bij. Nu is het gewoon even extra voorzichtig doen.

Ongeveer op een derde van de lijst zie je de verzorgende oliën (kokosolie en amandelolie)


Bovenaan een vette soort alcohol, siliconen en op de derde rij zie je al de oliën staan. Nice!

Wat me opvalt aan de ingrediëntenlijsten is dat in alle producten vrij veel siliconen zitten. Als je dit liever vermijd, dan weet je dat in ieder geval. Het voordeel van siliconen is dat het je haar zacht, glad en doorkambaar maakt, maar siliconen kunnen ook voor buildup zorgen. Ik wissel zelf mijn gebruik af, de ene keer gebruik ik liever een conditioner of masker zonder, en soms met. Vaak heeft mijn haar er gewoon baat bij, omdat het het gewoon zacht en glad maakt, wat wel fijn is. Je voelt dat onder de douche vaak ook al, het maakt je haar lekker zacht en week. In ieder geval handig om te weten bij je keuze of je siliconen wilt gebruiken of niet.

Leuk is dat de Dagelijks Intensieve Conditioner twee kleuren heeft, een soort gouden tint en een witte tint. Geinig! In het gouden deel zitten de voedende oliën, en het witte deel is de conditioner die je haarschubben afsluit om de voedingstoffen in je haar te houden en het pluizig en soepel te maken (die siliconen waar ik het net over had). In de shampoo zit trouwens wel soidum laureth sulfaat, SLES, gelukkig wel een mildere versie van SLS. Het masker zat trouwens ook in de goodiebag van de eerste Miss Lipgloss Meeting!

Wat ik vind van de Nourishing Oil Care lijn: het zijn fijne producten voor fijne prijzen! Ze maken mijn haar glad en zacht, ruiken heel lekker (zo’n typische kappersgeur), zijn niet echt duur en zuinig in gebruik. Wel siliconen, dus als je dat liever niet gebruikt, vermijd deze producten.

Wat ik  niet helemaal snap: waarom drie verzorgende producten? Een conditioner, een intensieve conditioner en een masker. Ik zou liever alleen de intensieve conditioner zien en dan nog een leave-in conditioner of een glansspray met olie of iets dergelijks. Het is nogal veel van het goede (en daarnaast: wat moet je kiezen?).

Pluspunten
 • Fijne voedende ingrediënten (oliën)
 • Prijs (variërend van €3,79 voor de shampoo en conditioner tot €6,99 voor het masker)
 • Mooie strakke verpakkingen
 • Verkrijgbaarheid (gewoon bij alle drogisterijen)
 • Maakt mijn haar zacht en glanzend
 • Ruikt lekker

Minpunten

 • Ik vind een pot niet zo praktisch werken onder de douche
 • Hoeveelheid siliconen kan een minpunt zijn (maar net zo goed een pluspunt, dat is persoonlijk)
 • Niet per se een minpunt, maar ik snap de hoeveelheid (bijna dezelfde soort) conditioners niet

Iets voor jou als… je op zoek bent naar lekkere niet te dure haarproducten voor zacht en glanzend haar.

Skippen als… je siliconen en SLES vermijd.

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja, als ik niet nog een kast vol met shampoos en conditioners had staan

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.