Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 juni 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bb cream
 • embryolisse
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Embryolisse BB Cream

BB Cream! Word je er al moe van? Ik zeker niet, want ik blijf testen of de BB Creams die in Nederland verkocht worden een beetje oké zijn! Vandaag laat ik je mijn mening weten over de Embryolisse Secret de Maquilleurs BB Cream.

 

De BB Cream kost €29,50, niet heel goedkoop. Maar: als hij heel goed werkt, dan wil ik het er best voor betalen, zoals bij de Collistar Magica BB. Wat ik verwacht van een BB Cream? Enige dekking (het moet wel wat doen op je huid), verzorging, het moet lekker aanvoelen en eigenlijk mijn foundation en dagcreme vervangen.

Wat Embryolisse over de BB Cream zegt:

Een combinatie van drie elementen veranderen het aanzien van de huid: fruitzuren geven een zachte ‘boost’ om dode huidcellen sneller kwijt te raken en zo de huid een frisser aanzien te geven. Matterende mineralen absorberen overtollig vet en geven een lichte reflectie af voor een zacht soft focus effect . De aanwezige kleurpigmenten halen de toon van het gezicht subtiel op. Poriën en fijne lijntjes zijn minder zichtbaar, kleine imperfecties worden verdoezeld en de huid ziet er zacht en fluwelig uit. Hydrateren Embryolisse Artist Secret is een sterke moisturizer door het aanwezige hyaluronzuur. Het geeft onmiddellijk een gehydrateerde en vollere huid die soepel en steviger aanvoelt. Anti aging protectie. De huid wordt beschermd tegen vrije radicalen door Vitamine E en een UVA en UVB zonbescherming met een spf van 20. Blemish Balm BB is een afkorting voor Blemish Balm cream. Het werd ontwikkeld door een Duitse dermatoloog als product na cosmetische chirurgie, om zowel helend als camouflerend te werken. Een aantal jaren geleden werd het een complete hype in Korea en Japan. De formule is inmiddels geëvolueerd tot een ‘all in one’ product zoals we het vandaag de dag kennen.

Het belooft dus een stralende huid, een egale teint en goede verzorging. Laten we dat eens testen!

Nog wat uitleg op de verpakking. ‘A stunning nude ffect: bright, even skin tone and incredibly silky skin’. Ok!

Wat actieve ingredienten. Hyaluronzuur, vitamine E, AHA, minerale poeders, reflecterende pigmenten, UVB & UVA filters. Het bevat geen parabenen.

En de daadwerkelijke ingrediëntenlijst. Veel abracadabra, haha! Weinig natuurlijks, vrij veel siliconen (maar dat hoeft geen probleem te zijn).

De BB Cream zit in een mooie, chique, platte tube. Praktisch en mooi!

Bijsluiter met informatie over Embryolisse.

De BB Cream!

Smeren… Je ziet hier al dat het niet zo dekkend is.

En weg. Ik heb voor- en na foto’s gemaakt van de BB Cream op mijn gezicht, maar je ziet niks. Letterlijk niks. Het dekt op geen enkele manier, ook niet subtiel of natuurlijk, het maakt mijn teint niet egaler en het werkt gewoon niet zoals een BB Cream zou moeten doen. Ik lees veel op internet dat het goed werkt als make-up primer, maar daar koop je toch geen BB Cream voor? Of ben ik dan heel kritisch? Embryolisse zet dit zelf ook bij het product in de webshop:

‘Artist Secret Illuminating Veil BB kan op verschillende manier worden gebruikt: als een klassieke moisturizer, als een getinte crème na de dagcrème, als make-up basis of om specifieke plaatsen te egaliseren. Het is ook een lichte concealer voor donkere kringen onder de ogen.’

Als concealer werkt het absoluut niet, want het dekt niet. Als primer heb ik hem geprobeerd, en dat werkt prima, als moisturizer vind ik hem niet voedend genoeg (daar gebruik ik gewoon liever andere producten voor).  Ik vind hem daarnaast ook niet zo fijn aanvoelen. Ik heb geen problemen met siliconen, maar het gevoel van siliconen op mijn huid vind ik niet prettig, en zo voelt de Embryolisse BB Cream wel. Helaas…

Persoonlijk vind ik het nogal raar dat de BB Cream totaal geen dekking geeft, want dat is het hele punt van een BB Cream: kruising tussen verzorging en foundation. Het hoeft niet supergoed te dekken, maar ik verwacht wel een lichte natuurlijke dekking, die mijn huid net even dat beetje egaler maakt. Maar bij mij doet de Embryolisse BB Cream helemaal niks. Nada!

Ik ben dus een beetje teleurgesteld, zeker bij een BB Cream waar je €29,50 voor betaald. Als je op zoek bent naar een goede primer is deze wel heel oké, maar ja, dan moet er maar gewoon ‘Primer’ op de verpakking staan, toch?

Pluspunten

 • Mooie, praktische verpakking
 • Werkt goed als basis onder make-up
 • Verzorgt de huid enigszins met hyaluronzuur, vitamine E en AHA

Minpunten

 • Geeft geen enkele dekking
 • Doet niet wat ‘ie belooft- in ieder geval, niet bij mij
 • €29,50
 • Verkrijgbaarheid (alleen online)

Iets voor jou als… je op zoek bent naar een goede primer

Skippen als… je geen product wilt kopen wat niet belooft wat ‘ie doet

Zou ik dit opnieuw kopen? Nee.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.