Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 juni 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Food confessions tag

Door Leonie van Gewoon Wat Een Studentje ’s Avonds Eet werd ik getagd om de Food Confessions Tag te doen. Meteen kon ik een paar rare eetgewoonten bedenken: mijn leven draait voor een groot deel om eten (ik houd er zó van), niet zo gek dat ik daar ook wel wat gekke dingen mee doe.

Ik ben op vakantie, daardoor deze week even geen Sneak Peek. Volgende week weer!

1. Ik leef van maaltijd naar maaltijd. Als ik wakker word, bedenk ik meteen wat ik ga ontbijten. Daarna fantaseer ik over de heerlijke lunch die ik ga maken en daarna kijk ik vreselijk uit naar het avondeten. Ik houd zó van eten.

 

2. Ik eet extreem langzaam. Als ik met andere mensen eet, ben ik altijd de laatste die klaar is. Als kind deed ik dat al, ik ben een langzame genieter. Snel of gehaast eten heb ik dan ook echt een vreselijke hekel aan.

3. Lopend of staand eten vind ik niet fijn. Als ik bijvoorbeeld een ijsje haal, of iets op de markt, wil ik altijd zitten om het op te eten. En als ik een stukje chocola pak, eet ik die niet staand in de keuken op. Daar ga ik dus letterlijk even voor zitten. Dan geniet ik er véél meer van.

 

4. Net als Leonie laat ik vaak de laatste hap (of twee happen) liggen. Tot grote ergernis van vroeger mijn ouders en nu mijn vriend. Maar ik denk zo: ik volg met eten mijn gevoel. Vol is vol, klaar is klaar! En dan ga ik die laatste hap er niet in forceren.

5. Mijn ogen zijn altijd groter dan mijn maag en ik schepte vroeger altijd véél te veel eten op. Inmiddels weet ik vrij goed wat voor portie ik aankan en dat is altijd minder dan ik denk. Ik eet veel verspreid over de dag, maar ik eet wel kleine porties. Gewoon, omdat ik dan vol zit.

6. Letterlijk weken kan ik uitkijken naar een goed etentje. Ik bestudeer de menukaart van het restaurant, bedenk wat ik zou willen eten, hoe het zou smaken, hoe het er uit zou zien. Check reviews en foto’s op TripAdvisor en Iens. De hele dag kan ik nergens anders aan denken dan aan het diner en de weken erna geniet ik na.

7. Ik houd erg van koken en bakken, maar dat laatste doe ik niet meer zo vaak. Als ik een taart bak, en deze staat in de koelkast, dan blijf ik er de hele dag van snoepen. Ik moet eigenlijk vaker bakken en alles behalve twee stukjes voor onszelf weggeven. Laat ik daar weer eens mee beginnen!

8. Ik kan fantaseren over een wit zacht kadetje met bakleverworst. Zo. Ontzettend. Lekker.

 

9. Ik heb een spaarpot waar ik al een jaar lang bijna elke dag wat geld in gooi om zo te sparen voor een etentje bij de Librije. Ik ben er jaren geleden geweest en wil er graag samen met Willem gaan eten deze zomer, maar dat is natuurlijk heul duur. Dus ben ik contant geld gaan sparen. De ene dag een euro of twee, de andere week gooide ik er een briefje van vijftig in. Dat heeft lekker aangetikt en is echt leuk om te doen!

10. Als ik lievelingseten moet kiezen is het toch wel echt goede patat met satesaus en een rundvleeskroket. Dat was op mijn tiende al favoriet. De reden dat ik geen frituurpan heb thuis: dan zouden we dit veel te vaak eten 🙂

 

Neem de tag gerust over! 🙂 En ik wil natuurlijk ook jouw ‘confessions’ weten. Wat zijn jouw rare eetgewoontes?  Vertel! 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.