Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Menig beautyblogger is gek op de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden en ik heb er ook al een paar keer over geblogd. Ik hoor vaak dat meiden de geur niet fijn vinden, die is namelijk ontzettend sterk. Goed nieuws, want er is nu een Fragrance Free versie van de Eight Hour Cream!

In de vorige versie zat wel parfum, en in deze niet. Verder is de samenstelling en werking hetzelfde, alleen ruikt deze veel neutraler. De gewone Eight Hour Cream ruikt heel sterk, kruidig, en dat vinden veel mensen niet lekker. Het is ook wel erg aanwezig. Deze heeft dat niet!

Eight Hour Cream kan je voor veel dingen gebruiken, ik gebruik het vaak bij shoots als mega glanzende lipgloss over lipstick heen, en zelf soms ’s nachts als lippenbalsem.

Het zit helemaal vol met minerale olie (net als de gewone), als je dit liever niet gebruikt kan je hem dus beter skippen. Ik heb al eens een artikel geschreven over minerale olie in lippenbalsem en wat dat doet. Toch gebruik ik soms graag een balsem waar wel minerale olie in zit. Als ik het ’s nachts gebruik worden mijn lippen er gewoon super zacht van en als bijkomend voordeel glanst het zo mooi. Op mijn huid gebruik ik het verder liever niet. Het is dus een persoonlijke kwestie, of je dit wel of niet wilt gebruiken.

De tube is hetzelfde als de gewone Eight Hour Cream. Strak, wit, praktisch, met lichtgrijze ‘achtjes’ er op.

De substantie en kleur is nog exact hetzelfde. Dik, glanzend, en een tikje oranje. Maar dit zie je niet als je het uitsmeert.

Toch wel fijn voor meiden die graag Eight Hour Cream willen gebruiken, maar die niet van die doordringende geur houden. Fijn nieuwtje! De Fragrance Free Eight Hour Cream kost 34,29 voor tube van 50ml. Op eBay is ‘ie nog niet voor minder verkrijgbaar, maar dat zal zeker niet lang duren. Houd het dus gewoon even in de gaten, mijn gewone Eight Hour koop ik ook altijd voor een euro of elf op eBay. Gotta love it!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

60 Reacties

 • Heb je nog vaak shoots Cynthia? Vond/vind ik altijd leuk om te zien!

 • Super fijn xx

 • Ik denk dat heel veel meiden hier blij van gaan worden. Heb hem zelf nooit gekocht, omdat ik hem te erg vond stinken haha

 • dit lijkt me wel fijn voor op mijn lippen, die zijn altijd een beetje droog.. en zou dit ook op je handen kunnen dan? misschien gaat ie dan wel een beetje snel op, en dat zou jammer zijn (vooral omdat ie zo duur is) :( maar 11 euro valt dan nog wel mee, als ie echt heel erg fijn is ;)

 • Ik ga hem denk ik op eBay bestellen zodra ik hem erop zie! Scheelt een hoop geld. Gelukkig is deze geurloos, mega pluspunt. :love:

 • Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen 8 hour cream en bijv. rosebud salve? Is dat ongeveer hetzelfde? Ik kan me namelijk niks bij dit product voorstellen behalve dat het een hele dure uierzalf is…

  • Lol, dat denk ik nou ook!

  • Dat is het ook, maar iets makkelijker smeerbaar en met een betere geur.

  • Ja ik ben ook wel benieuwd wat nu echt het verschil is tussen een EHC en een andere creme.

 • Wow, voor 11 euro wil ik hem ook wel van Ebay haha. Even geduldig afwachten tot hij daar wordt aangeboden :)

  • Hij is voor 4,99 nu in de Kruidvat te koop, in de kortingsbak. 30 ml voor 4,99

 • Dit lijkt me ideaal als lippenbalsem! Als hij snel wat goedkoper op ebay te koop is, ga ik hem voor mijn verjaardag vragen volgende maand :)

 • Tip: Bij de kruidvat hebben ze nu van die mini’s voor mee op reis, daar stonden bij ons in het filiaal ook kleine tubetjes EHC bij! Het zijn tubetjes van 30 ml en ze kostten maar 5 euro, dus ik heb er meteen 2 meegenomen.
  Bij ons in het filiaal stonden ze gewoon tussen de kleine shampootjes en minideo’s in een aparte bak :)

 • Kan een creme waar het hoofdbestandsdeel mineralie olie (cheaperdecheap) is echt 35,- kosten? Ik weet dat dit product populair is en heb er zelf ook wel eens wat van gekocht maar worden we niet gewoon met zn allen opgelicht? Of zijn die andere bestandsdelen kleine wondermiddeltjes? Of betalen we alleen de merknaam en de verpakking?

 • Leuk artikel! Het lijkt me zeker een fijn product! Bedankt!;D

 • klinkt erg fijn =)

 • Ik vind juist de geur zoooo lekker! Maar ik zal wel de enige zijn haha. Geen geurloze 8 hour cream voor mij dus!

  • Oh nee hoor! Ik vind de geur ook fijn. Al was het bij het eerste gebruik wennen ;)

 • Die klinkt fijn, misschien dat ik even afwacht en hem op eBay ga bestellen. (:

 • Wel jammer dat goede producten altijd zo stinken. Maar verder een goed artikel.

 • Fijn dat ‘ie er nu ook is zonder de sterke geur! Als ik ‘m op ebay tegenkom koop ik er wel eentje, denk ik. De gewone prijs vind ik dan weer net te hoog liggen.

 • Wat handig om te weten dat de Eight hour cream nu geurloos is! Het product is helemaal geweldig vooral in de winter tegen droge velletjes enzo alleen de geur inderdaad..Sinds ik zwanger ben kan ik de geur niet meer verdragen haha. Een goede vervanger dus de nieuwste :D xXx

 • Ik heb nog altijd spijt dat ik de kleine verpakking bij kruidvat voor €6 niet gekocht heb, een kleine tube van dit spul. Die actie geldt nu niet meer!

 • Ben wel benieuwd, ben verder helemaal niet bekend met dit product.

 • Klinkt fijn ! Ben niet zo aan sterke geuren.

 • Wat lijkt dit een fijn product! Leuk dat het geen sterk geurtje heeft, daar hou ik zelf niet zo van.

 • duur, maar wel het geld waard denk ik!

 • bij kruitvat is 8 hour cream nu ook te koop het was in de aanbieding voor 10 euro !!!! het zit in een rood potje en de kleur van het doosje is rood met diamantjes.

  x

 • Klinkt wel fijn, vind 34 euro nog wel veel dus ik hou eBay in de gaten.

 • In Schiedam (ABC) staat de creme bij de mini’s voor 4,99!! 30 ml. Wel met geur. En wat voor 1 ;-)

 • Hmmm, ik vond de geur juist wel lekker!!

 • Ik vind het een beetje raar dat een creme waar de hoofdbestanddelen mineralen olieën zijn, 34 euro kost! Minerale olie is een heel goedkoop ingredient dus dan lijkt me dat je puur voor de naam zoveel betaald.. Ik heb er het geld niet voorover in ieder geval ;)

  • Inderdaad apart. Petrolatum = vaseline en als er iets goedkoop is, is het wel vaseline.
   Alles onderaan zit er vaak in lage concentraties in dus 34 euro lijkt me ook erg veel voor dit product!

   • Het blijft een cultproduct he! Je wilt niet weten waar ze het eerst voor gebruikten.. Op de benen van paarden bij schrammen en zweren en overbelasting in de jaren 20-30.. Vraag me af wie erop kwam om het op menselijke lippen te smeren..

 • Hele fijne creme/zalf. Ik heb twee weken geleden mijn eerste tube gekocht en ik ben verkocht! Sinds ik het gebruik heb ik geen last meer van droge plekken. Wat heb ik lang gezocht naar zoiets. De geur vind ik eigenlijk best lekker ruike, lekker kruidig. Dus de parfum vrije versie zal ik niet kopen.

 • Klinkt prima! Heb de original nog nooit geroken dus ik weet niet of ik de geur te heftig vind, maar toch wel handig, zo’n geurloze ;)

 • hmm lijkt mij een goed product.

 • Dit is een zeer leuk nieuwtje! Ik wou altijd al de Eight Hour Cream, maar ja ik werd inderdaad tegengehouden door die geur… Nog even wachten totdat hij goedkoper te vinden is op Ebay en inslaan die handel! :D

 • Leuk nieuwtje, het lijkt me een heel fijn product!:)

 • Fijn dat ze er nu eentje hebben zonder parfum, maar ik ben niet voor minerale oliën in lippenbalsems.. verslavend. xD

 • Ik ben niet echt fan van 8 hour cream. Ik weet niet, vind het te vettig. Nu je het zegt, op m’n lippen zou het wel fijn kunnen zijn, maar daarvoor heb ik Hurraw! en dat vind ik fantastisch genoeg. :)

 • Dat is fijn zeg! Vind de geur ook niet zo namelijk.. ;)

 • Ik heb de eight hour cream met parfum maar ik vind de geur nooit zo storend. wel fijn dat er nu eentje is zonder parfum

 • Ik heb er nog nooit van gehoord! Maar het klinkt goed :lol:

 • Ik smeer toch echt geen minerale olie meer op mn lippen. Die hebben helemaal afgedaan. Zeker als ze zoveel kosten als deze ‘nutteloze’ crème.

  Ik gebruik nu al een tijdje lancaster aquamilk lipbalm. Ook niet goedkoop, maar wel met supergoede ingredienten. Hoef t maar n paar x per dag te gebruiken en werkt echt heel goed.
  Misschien tipje voor hen die op zoek zijn naar een goed alternatief.

 • Ik zag zo’n tubbe in de kruidvat actie bak voor 5 euro helaas was ik net blut:(:(

 • Hm, ik weet niet… Het lijkt me zo’n overbodige creme waar je eigenlijk niks mee kan, behalve op je lippen/droge plekjes smeren :’)

 • Heerlijk cremetje! De geur vind ik inderdaad ook niet aangenaam, maar ik gebruik de zalf altijd voor kleine wondjes, schaafwondjes, etcetera.

 • Wauw zo goedkoop via ebay! :)

 • Volgens mij ben ik een van de weinigen die dit niks vind. Ik vind het maar vies aanvoelen.

 • In de aanbieding bij kruidvat!
  5 euro geloof ik! zit veel in ! (:

 • Heb de gewone gehaald, vind inderdaad de geur niet zo heel fijn. Doet me een beetje denken aan de geur van Purol.

 • Volgens mij ben ik de enige die de geur juist heel lekker vind. Het ruikt naar genezing..heerlijk vind ik het. Smeer het idd op mijn lippen en soms mijn handen en nagelriemen. Droge plekjes of idd oppervlakkige wondjes kun je er prima mee behandelen.
  Ik kan niet meer zonder!