Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 september 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Geweldig: de douchepuff

Ik dacht écht dat ik er al eens uitgebreid over geschreven had, maar met even terugzoeken ontdekte ik dat dat niet zo was. Vandaag móet ik het met je hebben over de douchepuff. Het goedkoopste en beste doucheproduct dat er bestaat, waar ik echt niet zonder kan! De douchepuff! Jaaaa!


Douchepuffs bestaan al zolang ik me kan herinneren en ze zijn in allerlei winkels te koop. Etos, Hema, Douglas, zelfs bij de Action liggen ze. Ze variëren in prijs, maar kosten vaak tussen de één en drie euro. Ik koop ze zelf meestal bij de Hema, maar heb allerlei soorten geprobeerd, varierend van Sephora tot Action. Ze verschillen vaak niet echt in kwaliteit, al zijn sommige puffs wat ‘compacter’, en andere wat ‘losser’. Soms heb je een slechte te pakken die na twee keer gebruiken uit elkaar valt, maar dat is mij nog maar één keer overkomen. Gewoon pech gehad.

 

Maar een douchepuff, wat is dat nu eigenlijk? Praktisch gezien is het een soort spons, gemaakt van tule, jeweetwel, die ‘gaatjesstof’ waar de rokjes van ballerina’s van gemaakt zijn. Dit is in elkaar genaaid waardoor het een soort bal wordt, een puff. Doordat je het over je huid beweegt haalt het dode huidcellen weg zonder dat je er een scrub voor hoeft te gebruiken. Dat werkt makkelijk en snel en is nog goed voor je huid ook!

 

Het gebruiken van een douchepuff is heel makkelijk en afhankelijk van welk soort product je gebruikt. Een douchegel of vloeibare zeep kan je er in gieten. Dan houd je de puff heel even onder stromend water, even er in kneden en je zal meteen veel schuim zien. Als je een blok zeep gebruikt, kan je deze even over de puff heen wrijven. Daarna maak je hem nat en kneed je er een paar keer in. 

 

Het gebruiken van een puff heeft – voor mij – een aantal voordelen:

  • Het werkt lekker snel. Sneller dan wanneer ik de douchegel met mijn handen over mijn lichaam verdeel. Het is – roetsj roetsj – over mijn lichaam en ik ben klaar.
  • Ik scrub mijn lichaam gelijk, zonder daadwerkelijk scrub te gebruiken! Daarmee bespaar je product én tijd.
  • Het is zuiniger! Door de puff heb je veel minder zeep of douchegel nodig omdat het zo heftig gaat schuimen. 
  • Het schuimt zo lekker! Een puff maakt zo ontzettend veel schuim, en dat is leuk!
  • Het is goedkoop. Een puff kost vaak nog geen twee euro!
Wat wel heel belangrijk is als je een puff gebruikt: doe hem regelmatig in de was. Gooi hem gewoon bij je handdoeken en was hem uit. In zo’n ding gaan namelijk ook bacterien en zeepresten zitten, net als in washandjes, en die was je toch ook uit? Zelf doe ik hem in de was wanneer ik handdoeken in de wasmachine doe, dat is dus een tot twee keer in de week. Zo is ‘ie altijd schoon. Hij wordt er wel wat compacter van, maar dan moet je hem gewoon even uit elkaar trekken. 
Tja, de douchepuff, ik kan niet zonder, en er gaat er altijd eentje mee als ik een paar nachtjes ergens anders slaap!

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.