Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 oktober 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • interieur
  • wonen
Een MissLipgloss artikel

Home tour – foto’s

In filmpjes heb ik mijn huisje al een beetje laten zien, maar ik ben laatst ook met mijn fototoestel aan de slag gegaan. Helemaal af is het nog niet, maar ik wil al wel vast deze foto’s laten zien die mijn stijl en de sfeer heel goed weergeven. Het zijn lekker veel foto’s, nog niet van alles (niet de badkamer en het toilet, dat komt later want dat is nog niet helemaal af). Alles wat je ziet (de vloer, de muren, de kozijnen, de deurposten, het plafond, de balken en ga zo maar door) heb ik of familie aangeraakt. Met een verfkwast of -roller. Alles moest gebeuren dus het was even wat werk maar ik ben er nu echt dolgelukkig mee. Kijk maar mee naar de foto’s 😀

De keuken en de eethoek. Ik zit hier graag en veel, ben blij dat ik zo’n grote tafel heb met veel zitplekken. Als ik de tafel van de muur schuif heb ik acht zitplekken. De tafel en het bankje zijn van eikenhout en heb ik gebeitst met een soort whitewash beits. Die komen trouwens van Karwei, en de stoeltjes komen van Ikea. Ik wil nog kussentjes op het bankje doen, maar heb nog geen geschikte gevonden.
Op de tafel tegen de muur staan een paar mooie Chanel parfumflessen (No.5 plus doosje, en Bleu) en een Chanel tasje. Ik heb er een dienblad staan met kaarsjes die ik tegen de middag altijd aansteek, vind het zo gezellig! Er staan ook geurkaarsen tussen en er staat een brandertje waar ik home scents in doe. Ik houd er van als het lekker ruikt in huis. Op mijn bureau heb ik ook Chanel No 5 zeepjes staan die ik heb gehad dus op het moment ruikt m’n hele huis naar die geur, haha! In de slaapkamer heb ik ook geurstokjes, Warm Amber van Zara Home.

Boven de tafel hangt een foto van de Brooklyn Bridge met de skyline van New York. Je zal merken dat er meer van New York terugkomt in m’n appartement, het geeft me het gevoel alsof ik thuis ben. Die gedrukte foto komt trouwens van Expo en was rond de 90 euro. Het dienblad op tafel is van Home Deco Center en de kaarsjes komen overal en nergens vandaan. Ik vind het leuk om accessoires bij elkaar te sprokkelen en niet alles van de Ikea te halen. Ik heb sowieso maar weinig van de Ikea, in de woonkamer alleen de stoelen en de lampen boven de eettafel.

Er ligt trouwens een dollarbiljet op dat dienblad, dat ga ik in laten lijsten. Ik wil van elk land waar ik kom geldbriefjes bewaren als souvenir en als decoratie.

Vanaf de andere kant gezien. Het laminaat komt trouwens van Gamma, en is van hun eigen merk. Ik twijfelde tussen een gewone, bruine houtkleur en licht. Ik ben achteraf heel erg blij dat ik deze lichte kleur heb gekozen, ik vind het echt prachtig!

Accessoire Serena 😉

Voor de ramen komen nog witte gordijnen.

De muur tegenover het keukenblok. Er hangen planken met onder andere kookboeken en mijn wijn/champagnekast staat er. Die heb ik voor een paar tientjes op de kop getikt bij Karwei. Die houten schaal op de koelkast komt van de Xenos en de etagère op het kastje ook.


Mijn gasfornuis en het raam. Ik heb tegelstickers opgeplakt van Xenos. Let niet op die ene die er af is gevallen, haha, die moet er nog eventjes weer aan.

In de keuken heb ik trouwens gekozen voor een mengeling van wit/lichte kleuren en hout met roestvrijstaal.De keukenkastjes zijn heel erg oud, maar daar heb ik andere greepjes op gezet en de keukenkast die boven het keukenblok hangt heb ik van de Ikea. Daar staat mijn servies in.

Mijn mozaieklamp, die hangt in het salongedeelte waar de bank komt. Ik vind het echt prachtig, heb hem in Amersfoort gekocht bij Hadaya. Volgens mij komt de lamp uit Marokko maar ik weet het niet zeker. Hij was €99.

De vensterbank met bamboeplantjes (die vind ik zo mooi, zo fel van kleur, ze zitten in potten van Intratuin), een zwarte lachende monnik (die heb ik van Home Deco Center) en daarnaast kaarsjeshoudertjes in dezelfde stijl als mijn Marokkaanse lamp en geurkaarsjes van Rituals.

Mijn werkplek.

Ook weer planken met boeken, hier zie je o.a. een Chanel persboek, Viktor & Rolf sprookjes en Bobbi Brown Make Up Manual.

Stukje van mijn bureau. Je ziet een vaas van Pol’s Potten, een doosje van Chanel zeepjes, twee beeldjes van V&D (het zijn nijlpaarden, is dat niet geweldig?) en een papieren-opberger van Ikea.

Dit staat op mijn TV-meubel. Het vogeltje is van Pol’s Potten, ik weet niet waar die twee kaarsendingen van zijn. De teakhouten schaal is van Xenos, die was €14,95. Ik had hem eerder al bij Tuinland gezien en daar was ‘ie zo’n €40, mazzel dus dat ik hem later bij de Xenos tegenkwam.

En dan de slaapkamer, mijn favoriete plek van m’n appartement. Ik kijk uit op een heel knus buitenplaatsje. Er komen nog gordijntjes hier. Alle kussens die op het bed liggen komen op de bank, want die heb ik nog niet.

De monnik die ik van mijn ouders heb gehad staat naast mijn bed, ik vind deze zo prachtig. Hij zit zo vredig, geduldig en tevreden. Het geeft mij ook rust wanneer ik naar hem kijk! Hij komt van Tara Boeddha in Amersfoort en was rond de €50. In de woonkamer heb ik ook een monnik, maar dan een donkere, van hout, en die is heel dik en lacht heel hard (met z’n mond open, zeg maar). Die monniken en boeddha’s hebben echt een effect op mij, ze maken me rustig ofzo, en ik vind ze gewoon heel erg mooi. In m’n slaapkamer thuis heb ik een boeddhahoofd staan ook, ik weet niet wat ik er mee heb maar ik vind het fijn om ze in huis te hebben.

Mijn boxspring komt van Matras Direct. En ja, het is een twijfelaar, groter past niet. (edit: iedereen zei tegen mij dat ik een twijfelaar had, hij is 1.40m breed. Zitten ze me gewoon voor het lapje te houden! Haha! Geen twijfelaar, dus). Ik heb geen vriend dus ik slaap er toch alleen, geen last van als ‘ie wat aan de kleine kant is. En je kan maar beter wennen aan een klein bed dan aan een groot bed, want dan wil je nooit meer wat anders 😉

De geribbelde sprei komt van Zara Home, de kussens komen overal vandaan. Ikea, Karwei, Tuinland, maar ik heb er ook een uit Spanje (die witte in het midden). De stoel die in de hoek staat is dezelfde als die aan mijn keukentafel staan. Het bankje/tafeltje naast mijn bed is dezelfde als de lange bank bij mijn eetkamertafel, ik heb hem alleen donker gebeitst en hij is korter. Komt ook van de Karwei.

Aan de andere kant staat mijn make-up kast en spiegels. Het krukje komt van Tuinland.

Even vergelijken met hoe het was…

Dat is mijn vriendinnetje Jolien op de foto 🙂

En hier is mijn mams.

Ik heb vooraf natuurlijk wel bedacht wat ik wilde in mijn huis maar eigenlijk is alles ’toevallig’ zo mooi in elkaar gevallen. Alles past mooi bij elkaar en ik vind het prachtig  geworden. Ik kan me voorstellen dat sommigen het kleurloos of saai vinden, maar ik vind het heerlijk. Rustig, licht, maar ook heel gezellig en warm. Het is echt precies geworden zoals ik het wilde. Ik zit zelf het liefst aan de keukentafel en de slaapkamer vind ik ook een superfijne plek, heel knus en gezellig. Ik heb bewust alles wit gehouden, en nee, ik wil geen muur paars of roze 😉 Dat wordt me vaak gevraagd. Ik vind de gekleurde muur in de keuken genoeg, ik houd niet van felle kleuren enzo. Ik wilde eerst een mintgroene kleur er in doen, maar dat is super lastig qua accessoires omdat het een heel aparte kleur is. Nu is er hier en daar wat paars ingeslopen, dat vind ik wel mooi.

Er komen nog weer foto’s en/of een filmpje wanneer het helemaal af is, wanneer m’n bank er staat, en als alles is ingericht. Want helemaal af is het nog niet. Ik heb al wel planten en bloemen gehaald om het een beetje gezellig te maken. Ik hou echt van groen in huis. Ik wil nog een grote, hoge plant voor in de woonkamer, met veel groen, blad, en op een stam. Die ga ik nog kopen, heb er al een gezien die ik wil.

Van mijn buurvrouw en -man (niet nieuwe buren, maar mijn oude buren van bij mijn ouders) heb ik kerstballen gehad als cadeau, súperleuk, want ik wil sowieso een kerstboom. Een echte, dat vind ik mooier en die kan ik om de hoek kopen op de markt.

Ik heb trouwens in alles geïnvesteerd, ik heb goedkope dingen maar ook wat duurdere dingen. Maar vooral kwalitatief goede dingen. Dit is voor mij zeg maar niet een ‘studentenkamer,’ maar echt iets waar ik jarenlang wil wonen. M’n spaargeld is op inmiddels, maar nu hoef ik de komende tien jaar ook geen nieuwe meubels te kopen en dat is wel heel erg fijn 🙂

Wat vinden jullie ervan? Is het een beetje jouw stijl of vind je het saai?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.