Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

How to: simpele crease look

Ik heb een soort ’trucje’ om snel en makkelijk een mooie ooglook te maken. Dit noem ik de ‘simpele crease’ methode. Ik ga je vandaag stap voor stap laten zien hoe je onwijs snel en simpel deze look kan maken!

Ik ga je laten zien hoe je deze look maakt. Hij is mega simpel, in een paar simpele stappen zit het er op. Dit is een perfecte look voor elke dag omdat ‘ie er in een paar minuutjes opzit! De hele truc is dat je begint met het inzetten van je arcadeboog met een blendingkwast, en de rest is simpelweg invullen.

Wat heb je nodig voor de ooglook:

 • oogschaduwbasis
 • een lichte glanzende higlighter
 • een matte lichte kleur
 • een bruine glanzende kleur
 • vloeibare eyeliner
 • zwarte mascara
 • een platte oogschaduwkwast
 • een blendingkwast
 • een pencilkwast

Je begint met een schoon oog, geëpileerde wenkbrauwen en oogschaduwbasis. Breng je oogschaduwbasis over je hele ooglid aan, tot aan je wenkbrauwen.

Pak een lichte glanzende highlighter met een platte oogschaduwkwast. Het kan eventueel ook met je vingers.

Breng de highlighter onder je wenkbrauwen aan, ongeveer tot je bewegende ooglid. Dit ziet er ten eerste straks mooi uit, ten tweede zorgt het ervoor dat je de kleur in je arcadeboog straks heel makkelijk kan blenden.

Pak dan met je blendingkwast een donkerdere kleur. Welke kleur dat is, mag je zelf kiezen! Doe dit meteen met je blendingkwast, dat werkt het snelst.

Houd je oog half open en breng de kleur aan in je arcadeboog. Als je je oog open hebt, zie je de oogschaduw nog. Dat is de bedoeling! Ga net zo vaak met de kwast heen en weer tot de randen mooi vervaagd zijn.

Zo ziet het er nu uit. Nog niet mooi, maar dat komt straks.

Pak nu een matte lichte kleur met een platte oogschaduwkwast.

Breng dit deppend aan op je bewegende ooglid. Het contrast van de glanzende kleur bruin en de matte lichte kleur is heel mooi!

Zo!

Neem dan met een pencilkwast een beetje van de donkere bruine kleur..

En breng deze aan onder je oog.

Laat hem in je ooghoek mooi doorlopen in je arcadeboog.

Zo! De oogschaduw is klaar! Supermakkelijk, supersnel. Je kan het nu afmaken met eyeliner, oogpotlood of mascara, wat je wilt!

Ik ging voor zwarte eyeliner (MAC Penultimate) en zwarte mascara (MIYO Big Fat Lashes).

Op mijn gezicht draag ik:

 • Givenchy Actimine Make-up Base SPF15 Milk
 • Maybelline FIT ME foundation
 • gemengd met Max Factor 3 in 1 foundation
 • MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder Pressed
 • MAC Highlighter in Crew (Hey, Sailor!)

Op mijn lippen heb ik MAC Kissable Lip Colour in Enchantée en Estee Lauder Pure Color in Magnificent Mauve.

That’s it! Succes!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.