Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

‘In mijn kast’ is een nieuw regelmatig terugkerende rubriek op MissLipgloss.nl. In deze blogposts laat ik elke keer een product zien wat al een tijdje in mijn kast staat en wat ik heel regelmatig gebruik. Een review, maar dan van iets wat ik al een poos met veel plezier gebruik. Deze keer: Sebastian Potion 9.

Sebastian Potion 9 gebruik ik al een hele poos en gaat ook altijd mee op vakantie. Niet altijd in vol ornaat (de hele fles), als ik een paar dagen wegga dan doe ik gewoon wat in een potje. Die verpakking neemt anders zo veel ruimte in.

Sebastian Potion 9 bestaat al 20 (!) jaar en wordt in veel salons gebruikt, maar natuurlijk ook gewoon bij mensen thuis. Het heet Potion 9 omdat er negen botanische ingrediënten inzitten, gecombineerd met ‘styling technology’. Je gebruikt het dus voor wat extra verzorging, maar ook voor een beetje hold. Het is geen gel of wax, het is meer een soort creme voor in je haar. Een kruising tussen styling en verzorging.

Je kan Potion 9 op een aantal manieren gebruiken. Na het wassen, in vochtig haar, waarna je het droog fohnt. Je kan het natuurlijk ook aan de lucht laten drogen. Op deze manier beschermt Potion 9 je haar tegen de hitte en het zorgt voor glans en minder pluis. Het resultaat is heel zacht, glanzend haar dat mooi valt.

Maar het kan ook heel goed op droog haar aangebracht worden voor wat meer textuur en controle. Ik gebruik het zelf vooral op deze manier. Mijn haar gaat er van glanzen, pluis verdwijnt meteen en het geeft net dat beetje hold. Ik doe het vooral in mijn haarpunten en ‘kneed’ het een beetje door mijn langere lokken heen. Wanneer ik mijn haar strak naar achteren wil, gebruik ik ook Potion 9 om het een beetje vast te zetten. Dat doe ik liever niet met een gel omdat dat zo hard wordt. Potion 9 blijft zacht en soepel en laat geen restjes achter.

De verpakking vind ik super praktisch, het is een witte strakke pompfles. Als je op het pompje drukt komt er een klein beetje uit, voor mij precies genoeg voor mijn hele haar. Ik vind de verpakking er ook gewoon leuk uitzien, zo strak.

De bestanddelen. Er zitten veel verzorgende bestanddelen in (zoals glycerine, saffloerzaadolie, jojobazaadolie, soja proteïne, olijfolie, babassu olie, sleutelbloem olie, sesamzaadolie, zijde, rijstekiemolie, kamille extract, wilgenschorsextract)! Er zitten wel parabenen in en een heel klein beetje alcohol (onderaan de lijst). De alcoholsoorten bovenaan de lijst zijn vette soorten alcohol die juist verzorgend zijn voor je haar.

Zo ziet Potion 9 eruit! Het is een licht oranje gel crème. Het ruikt prettig, licht zoet, echt een kappersgeurtje. Je verdeelt het makkelijk tussen je handen en zo kan je het in je haar doen. Bij mijn half korte haar werkt het perfect, maar ook voor langer (droog) haar is het geweldig spul.

Goedkoop is het niet echt, als je het bij de kapper koopt kost een bus van 150ml zo’n €27. Bij verschillende webshops kan je hem voor minder kopen, en daar zijn ook kleinere formaten te koop, bijvoorbeeld 50ml. Super handig, ik denk dat ik ook maar zo’n verpakking aanschaf. Ideaal voor op vakantie en weekendjes weg.

Ik gebruik Potion 9 bijna elke dag en hij zit altijd in mijn toilettas als ik een paar nachten weg ben. Voor mij onmisbaar, het maakt mijn haar mooi glanzend en pluisvrij, geeft het hold en plakt niet, wordt niet hard en laat ook geen restjes achter. En: het verzorgt mijn haar supergoed. Dit product staat met recht in mijn kast! :)

46 Reacties

 • Handig

 • Wat grappig dat het zo vel oranje spul is! Klinkt als top spul, maar is wel prijzig.

 • Klinkt als een fijn product! Wat heeft het trouwens een mooi oranje kleurtje haha. Ik vind het altijd wel jammer dat dit soort kappersproducten vrij duur zijn, maar kwalitatief zijn ze natuurlijk ook beter. Dat ze in sommige webshops goedkoper zijn wist ik niet. Fijne tip! ^^

 • Oeh die zou ik graag willen maar ik vind m te duur dat heb ik altijd met goeie producten… Meh

  Xx

 • Ik hoop echt dat hier een meer budgetveriant is. Want hij is best duur, maar het ziet er wel uit als een goed product.

 • Goeiemorgen, zou dit ook geschikt kunnen zijn voor krullenbollen zoals ik? Fijne zondag :D

  • Juist voor krullend haar is t heel lekker!!

   • Ik heb krullen en ga daarmee naar de krullenkapper (ja, bestaat echt!). Deze gebruikt altijd potion 9 in mijn natte haar. Sinds ik het zelf ook gebruik wil ik echt niet meer terug.
    Ik heb zelf een 500ml pompflacon. Ik verkoop deze ook aan vrienden. Mocht je er interesse in hebben dan laat het maar weten. (kost 50 euro voor 500ml, dus veel goedkoper dan een kleine flacon!).
    Voor ik potion 9 gebruikte, gebruikte ik altijd veel andere producten en was het krokant van de haarlak om pluis te voorkomen. Nu voelt mijn haar zoveel zachter aan en is het ook zoveel gezonder en glanzender.
    Potion 9: I love it!

    • Hey welke krullenkapper ga je, Potion 9 goed te gebruiken met een diffuser
     groetjes :ugh:

 • Klinkt als een fijn product!

 • Heerlijk spul. Ben sinds een paar maanden van Kerastase naar Sebastian gegaan en gebruik nu na mijn haar wassen nog maar 1 product: right, de Potion nr. 9. Even op handdoekdroog haar doen en dan óf aan de lucht laten drogen óf föhnen. Daarna nog een beetje in de droge lokken masseren en you’re good to go ;-). Een heerlijke multitasker :)

 • Deze zit ook steevast in mijn tas. Zo’n heerlijk spulletje. En alles ruikt ook zo lekker van Sebstian… hmmm

 • Lijkt me een fijn product! Leuk kleurtje heeft het! :)

 • Heb ik even het geluk dat ik bij een kapsalon werk &hem dus voor de inkoopprijs heb! Hihi

 • Lijkt me fijn! Wel jammer dat de prijs wat minder is.

 • Lijkt me fijn! Wel jammer dat de prijs wat minder is

 • Dit is echt iets voor mij! Bedankt Cynthia! :)

 • Klinkt als een prima product! Maar ik gebruik eigenlijk nooit haarproducten naast shampoo, conditioner en masker. :’)

 • Leuk product, wel een tikje prijzig,
  maar ach, soms moet je ook investeren in je haar:)

 • Lijkt me een super fijn product!

 • Klinkt erg fijn! Prijs valt opzich toch nog wel mee.

 • Klinkt als een fijn product! Ik word hier zo hebberig van :(

 • Klinkt leuk;)

 • Ik heb een monstertje van deze gehad maar vond het helemaal niks… Voor mijn lang, droog haar deed hij niks, zo jammer :(

 • Deze gebruik ik ook altijd! :) er zijn trouwens ook mini verpakkingen van, die neem ik altijd mee op vakantie :lol:

 • Het perfect product voor mijn krullend haar :)

 • Heerlijk spulletje! Voorheen zat t in een tube waardoor ik beter kon zien dat ie bijna op was…de pompversie is handig in gebruik maar mijn inziens meer verpakkingsmateriaal dan nodig…

 • Henriette

  Dat is toevallig ! Laatst gekocht op http://www.shampoonista.nl .Erg fijn product en daar hadden ze een aanbieding dat je er een travel size bij kreeg van hetzelfde product.

  Hier de link mocht je hem ook goedkoop willen bestellen: http://www.shampoonista.nl/a-24822647/sebastian/sebastian-potion-9-150ml-potion-9-travelsize-50ml

 • Het lijkt me wel een fijn product, maar word je haar er niet heel vet van?

 • Misschien moet ik dit maar eens proberen… Verzorgende producten maken m’n haar altijd glad en stijl (ook als ze beloven dat niet te doen), terwijl ik graag een beetje stug haar heb, zodat mijn volume enigszins behouden blijft.

 • Fijn product

 • lijkt me een fijn product!

 • Ooh, dat spul heeft me moeder ook.
  Op vakantie pakte ik er wat van maar ik wist niet zo goed wat ik ermee aan moest haha.

 • Ziet er een fijn product uit!

 • Lijkt me een heel goed haarproduct. Misschien iets voor jou shop..?

 • Klinkt fijn!

 • Die heb ik ook! :) echt top spul!

 • Klinkt goed :D x

 • Ik heb deze nu zo’n 2 jaar in huis (tweede verpakking) en vind het ook super spul!

 • Mijn moeder zweert echt bij dit product, samen met de shampoo en conditioner van Sebastian. Soms gebruik ik hem ook, en ik vind hem ook echt superfijn! Oh, en die geur! Heerlijk, echt zo’n kappergeurtje idd :) .

 • Het ruikt superlekker! Maar ik vind dat het zo plakt wanneer ik het gebruik op nat haar en nadien droogfohn :( Ga ik 1 keer door men haar met men handen worden ze zo plakkerig! Dan gebruik ik liever een haar-serum om het niet te laten pluizen, plakt niet, ruikt evengoed en iets minder duur :)

 • Ik heb hem ook eens gehad, zat in een goodiebag, maar buiten de lekkere geur deed het niks voor mijn haar helaas. :(

 • Super spul! Ik gebruik het op nat haar zodat mijn krullen mooier vallen.
  Ze hebben van Sebastian ook een heeele fijne haarspray die wederom voor mn krullen heel fijn werkt! :) helaas ook erg aan de prijs.

 • Best prijzig, waardoor ik het eerst niet wou proberen (ondanks dat mijn kapper dit wel in mijn haar gebruikte en ik dat geweldig vond).
  Totdat ik het toch maar eens probeerde. En ik was verkocht!
  Dit is zo’n goede uitvinding voor krullen!

  Gelukkig heb ik nu ergens een adresje gevonden waar ik het een stuk goedkoper kan bestellen (wel in flacons van 500ml, die wie de kapper ook heeft), maar dan heb je ook wat. Ik moest hierdoor wel wat meer flacons afnemen, maar ach, het is lang houdbaar en verkoop het ook door aan vrienden.

  Potion 9, ik ben verliefd!!!

 • Op marktplaats wordt een nieuwe pot van 500 ml verkocht voor 37,50.. Heb ik daar ook gekocht! Heel voordelig dus!!

 • Ik heb een grote pomp van 500 ml voor €37,50, Heerlijk spul!!!!