Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

0730ebf0 Je haar minder vaak wassenTot ik een jaar of 18 was, waste ik mijn haar elke dag. Het werd mega snel vet en ik móest het wel elke dag wassen! Toch is het beter om dit niet elke dag te doen. En er is een manier om ervoor te zorgen dat je haar minder snel vet wordt!

 

Waarom wordt mijn haar vet?

normal Je haar minder vaak wassen

Je hoofdhuid heeft ontelbaar veel talgkliertjes, waar talg in gevormd wordt. Talg is een soort vet, en deze kliertjes zitten op je hele lichaam (behalve op je voetzolen en je handpalmen). Je lichaam maakt dit niet voor niks aan! Talg vormt een vetlaagje op het huidoppervlak (en dus op je hoofdhuid), en beschermt je huid en helpt bij het in standhouden van de barrièrefunctie van je huid. Ook houdt het de hoornlaag van je huid en haren soepel en het voorkomt uitdrogen.

Het talg wat op je hoofdhuid zit, belandt in je haar doordat je haar beweegt, maar ook doordat je er met je handen, borstels, föhns en tangen doorheen gaat. De hoeveelheid talg die je kliertjes produceren wordt beïnvloed door de temperatuur. Als de temperatuur stijgt, zal je vetter haar krijgen. Ook stimuleert massage van de hoofdhuid de talgproductie.

Dit vet is dus ter bescherming van je hoofdhuid en haar, en je krijgt er meer van door warmte (van de omgeving, maar ook van je föhn of douche) en stimulatie.

 

Hoe krijg je minder snel vet haar?

P1000715 Je haar minder vaak wassen

Simpel: zorgen voor minder temperatuurschommelingen én minder stimulatie. En dat houdt in: minder vaak wassen! Simpel! En daar zitten nog een aantal voordelen aan…

 • Je doet veel zuiniger met je shampoo en conditioner
 • Het scheelt een hoop tijd
 • Het scheelt een hoop water (doordat je minder lang onder de douche staat)
 • Je hoeft je haar niet meer elke dag opnieuw in model te brengen (föhnen, stijlen)
 • Je zal merken dat je haar en hoofdhuid in betere conditie zijn als je het minder vaak wast

 

Hoe was ik mijn haar minder vaak?

headvet 595x254 Je haar minder vaak wassen

Het klinkt simpel, maar ik weet dat het niet zo simpel is. Jij denkt nu: ‘Maar ik moet mijn haar echt elke dag wassen, want het is de dag er na weer vet!’ Ja, dat is zo. Dat had ik vroeger ook. Tot ik besloot mijn haar gewoon minder vaak te wassen. Doordat je je hoofd minder vaak warm maakt en het minder vaak stimuleert door het inmasseren van de shampoo, zal je merken dat je hoofdhuid minder talg (vet) gaat afscheiden. Na een tijdje hoef je je haar nog maar 2 -3 keer per week te wassen en je haar wordt echt veel minder snel vet. Echt! En dit kan bij iedereen.

In het begin kan dit lastig zijn. Je wil gewoon je haar wassen! Als je eenmaal door deze vervelende periode heen bent, zal je jezelf dankbaar zijn, want je haar elke dag wassen is echt niet nodig. Voor die vervelende beginperiode heb ik wel wat tips:

 • Zit niet teveel aan je haar. Hoe meer je het borstelt en er met je handen doorheen gaat, hoe sneller het vet van je hoofdhuid verdeelt door je haren. Hierdoor worden je haren vet en slierterig. Blijf er gewoon vanaf!
 • Wil je heel graag je haar wassen? Gebruik dan droogshampoo. Spray dit in je haar, ga er even met je handen door, en het ziet er meteen een stuk frisser en minder vettig uit.
 • Werk in stapjes. Was je je haar nu elke dag? Stel het dan eerst een dag uit. Was het. Daarna nog een dag extra. Was het dan na drie dagen. En zo door. Twee – drie keer in de week wassen is prima, dus om de 2 – 3 dagen.
 • Gebruik zo min mogelijk vet makende producten. Kijk uit met oliën en serums. Als je dit graag gebruikt, doe het dan alleen in je haarpunten.
 • Vettig haar, maar wil je het echt nog niet wassen? Doe je haar dan vast. In een staart, met een haarband of achter je oren.

Als je veel sport, is het wel belangrijk om je haar schoon te houden. Houd rekening met je ‘sportdagen’ en was het op die dagen. Er komt zweet in je haar, en het is toch wel fijn om dat er even uit te wassen.

Geloof me, dit kan ook met jouw haar. Toen ik jonger was, waste ik het elke dag en had ik aan het einde van die dag alweer vettig, slierterig haar. Nu was ik het 2 – 3 keer in de week en écht vet wordt het nooit bij mij. Doordat ik weinig aan mijn haar zit, niet vaak föhn, niet borstel en weinig was, stimuleer ik mijn hoofdhuid bijna niet.

Succes!

195 Reacties

 • Ik probeer het eens in de drie dagen te wassen. Als ik het langer niet was, dan krijg ik last van mijn hoofdhuid. Jeuk enzo… Weet je misschien hoe dat kan komen? Maargoed, eens in de drie dagen vind ik prima. Niet te veel en niet te weinig :)

  • Dat probleem heb ik al na twee dagen dat mijn hoofdhuid gaat jeuken! :o en dan ga ik er aan zitten en dan is mijn haar weer vet..
   Ik dacht dat ik de enigste was, hihi.

   Heel handig artikel! :) Ik föhn bijna nooit mijn haar omdat ik het ‘s middags was en dan is het droog als ik naar bed ga.

   • Ik was mijn haar eens in de 4 dagen. En daarna wil ik het echt wassen. Om 2 redenen: mijn haar zit gewoonweg niet meer. En mijn hoofdhuid gaat jeuken.
    Is dit omdat er toch een soort talg en vuil laagje over mijn hoofdhuid komt en daardoor minder kan “ademen”.
    Ben erg benieuwd hoe dit komt.

    Heb er trouwens ook wel een tijdje over gedaan om mijn haar minder te wassen.
    Ik begon met iedere ochtend. Vervolgens een ochtendje overslaan en mijn haar inderdaad in een staart. Dus om de dag wassen. Toen dat prima ging ging ik nog een dagje verder. Soms maar een halve dag uitstellen omdat ik er echt last van had.
    Nu zit ik dus gezien de vetheid makkelijk aan 4 dagen maar was ik het om de bovengenoemde 4 redenen.
    Verder gebruik ik alleen op de “wasdag” haarproducten en een fohn. Oke, heel soms tussendoor ook nog, maar dan alleen in de punten.

   • dat heb ik ook

  • Kan aan 2 dingen liggen, of je heb roos waardoor je hoofdhuid gaat jeuken of het vet jeukt

 • Ik was mijn haar 1x in de week. Daar heb ik ook naartoe moeten werken, maar ik heb echt nooit last van vet haar!

 • Handig en goed artikel! Als ik tegen mensen zeg: ‘ik was mijn haar 2 a 3 keer per week’, word ik al snel vies aangekeken :p. Maar eigenlijk zit het ‘m eigenlijk in het opbouwen naar het weinige wassen. Het is echt fijn! Die droogshampoo tip vind ik ook heel handig. Zelf heb ik het opgebouwd in een vakantieperiode, dan zie ik mensen vaak toch wat minder. Dat kwam mij nét iets beter uit. :)

  • Ik heb precies het zelfde! Veel mensen kunnen niet begrijpen dat ik m’n haar niet elke dag was. En inderdaad in de vakantie opbouwen werkt heel goed!

   • ja meiden die denken dat het vies is weten gewoon niet beter…

    toen ik nog langer haar had en et was vettig deed ik er gewoon een staart in..klaar :)

 • Ik waste mijn haren voorheen ook elke dag. En nu was ik ze 3x in de week. Alleen als ik een druk weekend heb met veel afspraken en mijn haar wil niet gaan zitten dan was ik ze 2 dagen achter elkaar.

 • Hoi hoi,
  Wat een interessante blog over ‘het wassen van je haar’
  Alleen heb ik hier een vraag over, ik was inderdaad ook iedere dag mijn haar en soms meerdere malen per dag.. dit in verband met mijn werk. Ik zit soms meerdere malen per dag in zout water, en ga daarna altijd douchen en was dan automatisch mijn haar, want zout in je haar is ook niet goed. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? en wat raad je mij aan?
  Alvast bedankt

  Groetjes Suzanne

  • Ik raad je aan om het gewoon goed uit te spoelen elke keer! en dan misschien aan het eind van je werkdag te wassen! Ik neem aan dat je niet 7 dagen per week werkt? Probeer het op de dagen da tje niet werkt niet te wassen!

  • Ben je dolfijnentrainer ofzo? Ik kan me geen andere baan met zout water voorstellen haha :P
   Je zou eens kunnen googelen naar nopoo(no shampoo) er zijn ontzettend veel forums en sites waar dit besproken wordt. Meiden die hun haar wel wassen maar niet met shampoo, maar bijvoorbeeld appelazijn of olien. Ik weet niet precies hoe en wat, maar ik heb het wel eens voorbij zien komen.
   Hoewel ik het persoonlijk belangrijker zou vinden dat het zout eruit ging, dus dan maar een mildere shampoo ofzo.

   • ja klopt, ik ben dolfijnentrainer.. hahaha en soms werk ik wel 7 dagen achter elkaar.. maar inderdaad misschien beter om het goed uit te spoelen, en als ik vrij ben het niet te wassen.. ik gebruik nu vaak goede maskers, om droog haar te voorkomen! maar het is nog niet makkelijk!

 • Vroeger was t iedere dag nodig… Nu door ziekte kan ik t niet meer en doe t nog maar een keer in de week. Het is gewoon te zwaar voor me maar tot mijn grote verrassing word het helemaal niet vet meer ook

 • Goed artikel zeg! Ik was m’n haar ook ongeveer 2 a 3 keer per week, maar ik merk toch wel dat veel mensen dat gek vinden. Maar ik vind het niet alleen beter voor m’n haar, het scheelt ook nog super veel werk ‘s ochtends :)
  En droogshampoo is inderdaad ideaal op de dagen dat het toch een beetje vet is!

 • ik heb serieus nog nooit vet haar gehad. Misschien doordat ik krullen heb en het talg zich niet zo snel verdeeld. Maar ik heb het altijd al maar twee a drie keer per week gewassen.
  Alleen ga ik binnekort weer werken als ik helemaal hersteld ben, en ik loop de dag voor werk tussen de paarden altijd en dan de volgende dag in een restaurant dus dan moet ik het wel twee keer wassen.

 • Mijn haar is juist altijd erg droog en pluizig. Daar zou ik ook weleens over willen lezen. Ik was het drie keer per week.

  • Ja ik heb en doe net hetzelfde! Zou ook wel wat meer willen lezen over droog haar, nu de winter er weer aankomt is het echt een ramp. Hoe meer ik het was hoe droger het wordt…

   • Oh dat heb ik ook! Zeker omdat ik krullen heb.. En nu met de verwarming overal aan wordt het helemaal drama!

 • Heel handig artikel, ook fijn dat je nu hebt uitgelegd hoe het komt. Dat vroeg ik me altijd al af.
  Ik probeer mijn haar ook minder vaak te wassen, deed het ook bijna iedere dag.
  Liefs

 • Heel handig artikel. Ik was mijn haar om de 2/3 dagen, het ligt eraan. Mijn haar wordt nooit vet.

 • Dit kan misschien als je nooit of nauwelijks sport. Maar ik sport 6 dagen in de week en loop niet met m’n bezwete hoofd weer de sportschool uit. Dan moet ik mijn haar echt wel wassen, believe me ;)

  • Yep, same here, 5x per week is mijn haar gewoon nat van het zweet. Als ik het dan niet was, dan ruikt het ook gewoon vies… En een gezond lichaam vind ik toch belangrijker dan mijn haar, dus dan knip ik het wel iets vaker :)

 • Ja ik was het ook maar alleen als ik sport en in het weekend,Het zit altijd veel mooier als het net gewassen is vindt ik zelf.

 • Ik was het iedere dag.
  Ik krijg m’n haar droog niet in model na een nacht slapen (kort haar en een draaier/woeler).
  Daarbij krijg ik jeuk als m’n stylingproducten zich ophopen, ook al na een dag (en dan gebruik ik nog wel Tigi en Sebastian).
  Ik heb op Mijn hoofdhuid eczeem en na al die jaren ben ik er wel achter dat dit het beste werkt.
  Mijn haar is ook nooit vet. Als ik sport en daardoor 2x op een dag douche,was ik wel maar 1x per dag m’n haar.

  • Ik had ook eczeem op mijn hoofdhaar, maar gebruik nu een speciale shampoo die ik bij de kapper haal, van het merk Mediceuticals. Na de eerste keer wassen had ik al geen jeuk meer op mijn hoofd en de schilfers (het was een beetje een combinatie van eczeem en psoriasis) verdwenen ook binnen een week. Misschien is het iets om in jouw omgeving te zoeken naar een kapper die dit merk ook gebruikt? Het werkt echt wonderen en je hoeft ook niet meer iedere dag je haar te wassen (ik doe het nu 2 keer per week)

   • Ik heb nog altijd kort haar en gebruik stylingproducten.
    Hierdoor krijg ik ook jeuk. Bovendien is m’n haar niet te stylen als er nog resten haarlak, klei en manipulator inzitten.

    Voor lang haar werkt het ongetwijfeld prima, voor echt kort haar (voor mij) dus niet..

 • Ik sport drie keer per week, dus ik was mijn haar altijd daarna. Zou het wel iets minder vaak willen wassen, want mijn hoofdhuid wordt en droog en jeukerig van.

  • Dan spoel je het gewoon uit en gebruikt geen shampoo, je haar gaat echt niet vies worden van dat sporten hoor, gewoon even het zweet wegspoelen en klaar en nee, je bent dan niet vies.

   • Maar je ruikt het zweet wel!!!!
    En ook daarom was ik m’n haar na t sporten ook.

 • Ik was mijn haar nu zelf ook nog maar 2x per week. Ik las het ooit ergens op een beautyblog (misschien wel op de jouw, dat zou zomaar kunnen!) en ik had altijd zo’n vet haar dat ik dacht, góh, dat moet ik eens proberen. In het begin was het lastig, maar nu is het heerlijk. Ik kan zo drie dagen zonder mijn haar te wassen en als het net een beetje vettig wordt gebruik ik droogshampoo en kan ik het nog een ochtend/dagje volhouden.

 • Wat een leuk artikel!

 • Ik had ook dat ik het elke dag waste en nu was ik het om de dag maar ik ga natuurlijk voor de 2 à 3 keer per week :)

 • Ik was mijn haar nu om de dag, maar dan is het ook wel weer echt vet. Eigenlijk wil ik ook wel gaan afbouwen. Sowieso föhn ik het nog elke keer na het douchen omdat als ik met nat haar ga slapen het de volgende dag heel erg gek is opgedroogd, maar eigenlijk is het dus beter om dat ook minder te doen? Hmm, dat wordt nog wat haha. Bedankt voor je tips iig, ik wilde er pas nog even naar op zoek gaan!

 • Ik was mijn haar ook maar 2 a 3keer per week.

 • Ik was ook mijn haar vooral na het sporten. Dus ook 2 a 3 keer per week. Zo handig.

 • Ik was mijn haar meestal op zaterdag en woensdag! Gelukkig wordt het niet zo snel vet ^^

 • Ik waste mijn haar elke dag, soms zelfs twee keer per dag. Ik vind het altijd zo veel werk, wassen, crème spoeling, droog maken. Sinds een jaartje was ik mijn haar om de dag en dat is veel fijner inderdaad! Langer wil ik het niet uitstellen dat is voor mijn gevoel toch niet echt fris.

  • Wat? 2x per dag wassen hahaha. meid, wat deed je jezelf aan en nee, je haar is niet vies na zo’n korte tijd, wat is dat toch met die smetvrees tegenwoordig? :hmm:

 • Ik probeer mijn haar om de dag te wassen, het wordt nu nog best snel vet, maar ik ben het aan het opbouwen, hopelijk kan ik het over een tijdje om de twee dagen wassen.

 • Ik heb vrij dik, veel en zwaar haar en ik was mijn haar één keer per week, soms zelfs één keer per anderhalve week. Ik ben absoluut een voorstander van mijn haar niet te vaak te wassen, het heeft zo veel meer grip en het pluist amper. Ik krijg vaak complimenten over mijn haar en als ze mij vragen wat mijn geheim is zeg ik altijd : “Niet te vaak je haar wassen!”

 • Ik was mijn haar 2-3 keer per week. Verschilt ook wat ik op een dag doen/moet doen.

 • Ik was mijn haar maar één keer in de week. Daarna is het vies van de stylingsproducten, maar volgens mij zou ik wel een maand kunnen doen zonder dat mijn haar vet wordt. Maar dat probeer ik liever niet uit, haha! Mijn haar is echt super droog, ik was het met conditioner en smeer er na elke wasbeurt een dot olie in, en nog kan ik dan een week zonder het te wassen.
  Trouwens, je zei dat dit bij iedereen kan maar dat is niet waar. Mijn vader heeft dit verschillende keren geprobeerd, maar hij heeft gewoon vet haar. Hoe lang hij tussendoor ook wachtte, zijn haar blééf vet. Hij heeft ook een hele vette huid en dat versterkt het nog eens bij het haar wat op zijn voorhoofd hangt.

 • Handige tips ik was het ook de 3de dag. En dat gaat prima en gebruik geen olie of serums meer dat scheeld een hele hoop.

 • Charlotte

  Ik heb heel erg dik haar met heel veel volume, dat blijft wel 2 dagen zitten, dus ik was mijn haar om de dag en dat gaat prima. + ik heb een shampoo van de kapper waar geen SLS e.d. inzit en dus minder agressief is. Eerst waste ik het ook elke dag maar om de dag bevalt me veel beter. Ik kan het denk ik niet langer uitstellen want ik merk de 2e dag in de middag al dat het geen volume meer heeft en heel erg gaat plakken rond m’n hoofd en dat ziet er echt niet uit :P

 • Dit is zooo waar allemaal :) Vroeger waste ik mijn haar ook veel vaker, nu meestal nog maar 2x in de week en het is nooit vet. Ik sport ook precies 2x in de week intensief, dus dan was ik het ook meteen! Goede tips.

 • Ik was mijn haar ook 2 a 3 in de week. Gelukkig wordt mijn haar niet heel snel vet, dus ik zou het nog minder kunnen doen.

 • Ik vond het in het begin wel moeilijk om het af te bouwen, ook omdat je haar in het begin nog veel vet wordt! Maar nu was ik het eens in de drie dagen en dat gaat prima :) M’n haar ziet er ook mooier en minder pluizig uit.

 • Goed artikel! Zelf was ik ze ook niet zo vaak omdat mijn haren heel breekbaar zijn en ik simpelweg de kracht niet elke dag in mijn handen heb om ze te wassen (reuma).

  Soms vind ik het wel vervelend maar dan draag ik ze gewoon in een leuke knot en niemand die het ziet :)

 • Toen mijn paard geblesseerd was hoefde ik het maar 2 keer in de week te wassen maar nu ik weer elke dag in het zadel zit en dus met een zwetende cap op m’n hoofd stinkt het gewoon dus moet ik het wel elke dag wassen

 • Ik ben ook bezig mijn haar minder vaak te wassen, dit doe ik vergezeld door een shampoo van Weleda. Ik gebruikte vaak Andrélon maar merkte dat mijn hoofdhuid daar geïrriteerd door raakte terwijl mijn haar sneller vet werd. Doordat mijn hoofdhuid nu minder uitgedroogd raakt wordt er ook minder talg geproduceerd en blijft mijn haar langer fris. Misschien een aanvullende tip: probeer eens van shampoo te wisselen.

 • Oke, ik probeer het niet elke dag te wassen. Ik heb de hele (zomer) vakantie het wassen van mn haar uitgesteld. Maar nu is het nog steeds na 1 dag alweer vet, wel ietsjes minder, maar nog steeds vet. Ik snap dus echt niet hoe mensen dit kunnen volhouden? En droogshampoo.. Nee dat is écht niks voor mij. Want na het gebruik van droogshampoo ziet het er nog steeds vettig uit..

  • Oh, en ik douch echt heel heet, maar ik vind dat gewoon fijn want ik heb het heel snel koud. Heeft dit er ook mee te maken?

   • Mij is verteld dat met heet water wassen het juist droger maakt!

 • Ik had vroeger ook elke dag vet haar. Nu kan ik er al een dag er tussen laten, maar ik zou het liever nog een dagje uitstellen. Het ligt bij mij ook erg aan de shampoo en conditioner, heb nu een paar gevonden waar het niet vet van wordt!

 • Ik sport elke dag dus ik moet het wel elke dag wassen..
  Wel verzorg ik het met een conditioner 2-3 keer in de week en niet elke dag.

 • Vergeet ook niet dat de ‘basisproductie’ van talg vaak genetisch bepaald is. Ik maak bv amper talg aan, hoe vaak ik mn haar ook masseer/beweeg/fohn oid.

 • Handig artikel! Ik was mijn haar sowieso maar 2-3 keer per week. Ik was het altijd twee dagen niet en dan weer wel en dat gaat prima, als mijn haar er vettig uitziet of niet mooi valt dan doe ik het gewoon in een staart of knot. :)

 • Ik heb mega veel haar dat nooit snel vet wordt, zelfs met elke dag serum niet :-) was t al jaren 1-2 x per week, primaas!

 • Handig artikel! Ik wil het ook wel eens gaan proberen wanneer mijn haar weer langer is. Als je kort haar hebt vind ik het toch lastig om het dan goed in model te krijgen zonder het te wassen.. :zzz:

  • He he… De meeste reacties zijn van meiden met lang haar.
   Met kort haar ist anders: je gebruikt meer styling producten en bij mijn staat t ‘s ochtends alle kanten uit.

   • Ik heb ook deels kort haar en het jarenlang echt kort gehad :)

    • Ik gebruik manipulator, klei en haarlak. Geen van 3 heel veel maar een dag m’n haar niet wassen (uitspoelen is niet voldoende) werkt niet. M’n haar voelt vies, is stug en niet te stylen.
     En bij mij ist nog altijd zo: als m’n haar maar goed zit…

 • Ik doe al niet iedere dag wassen, maar ik moet mijn haar wel iedere dag nat maken om het weer in model te krijgen.

 • ik draag een lok en heb een hele vette gezichtshuid… :( mijn lok is daardoor altijd vet aan het eind van de dag ook al probeer ik er zo weinig mogelijk aan te zitten. dus wanneer het voor mijn ogen hangt pak ik alleen de puntjes vast en haal het uit mijn gezicht. maar dan nog.. ik MOET die lok wel wassen omdat mijn voorhoofd zo vet is en dan automatisch spoelt de rest van mijn haar ook mee met de shampoo, ook al is dat nooit zo vet. zo irritant!

  • Was je het dan onder de douche of boven de wastafel? Ik heb een pony en die wordt ook altijd sneller vet door mijn voorhoofd. Ik was hem tussen de complete wasbeurten door wel eens apart boven de wastafel. Daar is de straal wat kleiner dan onder de douche, dus wordt de rest van mijn haar minder snel nat. Ik doe gewoon mijn haar in een staart en zet het nog extra vast met speldjes, zodat er geen plukjes uit mijn staart vallen. Werkt prima voor mij! :)

 • Ik zou het graag willen proberen, maar ik weet niet goed hoe. Want ik heb een pony en die wordt nog sneller vet dan de rest van mijn haar en daarnaast sport ik 4x per week. Na het sporten wil ik toch echt wel mijn haar wassen.. dus dan kom ik nog niet van mijn vette haar af..

 • dit artikel komt echt als geroepen

 • Ik had het probleem eerst ook, elke dag mijn haar wassen: Snel vet haar. Ik was mijn haar nu 2 / 3 keer per week en dan alleen als het ‘echt’ vet is. goede tips!

 • Toen ik weinig Stylingproducten gebruikte waste ik mijn haar zelfs alleen met water, gaat ook prima! Nu gebruik ik het bijna dagelijks en ik maak mijn haar om de dag nat om het uit te spoelen en was maar maar 2x per week waarvan vaak maar 1x met conditioneer. Werkt prima!

 • Ik vind het helemaal niks om met ongewassen haar naar bed te gaan. Ik douche altijd ‘s avonds en dan kruip ik lekker fris en schoon mijn bed in. Als je met stylingproducten in je haar gaat slapen, dan komt dat toch op je kussen? En dan draai je je om en lig je met je gezicht in de hairspray, styling powder, mousse, gel, wax, fiber cream, wat je ook gebruikt. Bah!

  • Het enige wat ik gebruik is een beetje serum ‘s ochtends, soms een erwtje wax. Dus ik ervaar niet dat mijn kussen daar ranzig van wordt. En zo wel dan gooi ik hem bij de was die toch al in de wasmachine zit. Sneller, goedkoper en milieuvriendelijker dan elke dag je haar wassen :)

 • Klinkt altijd makkelijker dan dat het is. Ik was mijn haar ook om de dag omdat het anders gewoon te vet is (en dat ziet er vies uit). Als ik nu ga zeggen: ‘oké, ik was mijn haar nog maar twee keer in de week’, dan loop ik dus heel de week met smerig haar rond! Misschien zou ik het in de zomervakantie eens kunnen afbouwen, maar nu zeker niet :’)

 • Toen ik 14 was waste ik het vaak maar 1x per week omdat het zo lang was dat het niet te doen was het vaker te wassen. Gelukkig was ik altijd al van het niet elke dag mijn haar wassen, daardoor raakte het (en nog steeds niet) snel vet. Nu was ik het slechts 2x en soms 3x per week. En mijn haar is pas vettig na 4 dagen als ik n keertje wat langer uit stel… en dan nog valt het best mee haha.

 • Dainty Little Moonbeams

  Grappig want ik had het er gisteren nog over met vriendinnen! Vroeger, toen ik in het eerste middelbaar zat ofzo, werd mijn haar altijd super rap vettig. Ik denk dat dit ook te maken had met het begin van de puberteit, want op die leeftijd zie je echt veel meisjes en jongens met vet haar. Nu ben ik 21 en heb net 3 dagen mijn haar niet gewassen en het ziet er totaal niet vettig uit ^^ vind ik een hele prestatie, want ik kwam ook van iedere dag m’n haar wassen. Ik denk dat als je puber bent je huid vettiger is en als je haar er in hangt (het was toen ook mode van die rechte froefroe’s) dan ja… heb je direct terug vettiger haar. Interessant artikel!
  daintylittlemoonbeams[dot]tk

 • Ik wil het graag afbouwen, maar ik heb idd het gevoel van.. als ik het niet was, dan word het super vet! Ik durf de stap gewoon niet te zetten ofzo.
  Maar ik ben nu afgestudeerd en heb geen baan, eigenlijk de ideale tijd om het toch af te gaan bouwen. Misschien moet ik het toch maar gaan doen..

  Maar hebben jullie niet dat je haar in een rare vorm gaat zitten als je hebt geslapen?? Dit vind ik er moeilijk uit te borstelen.

 • Ik was mijn haar 3x per week (altijd na het hardlopen) en ik heb eigenlijk nooit last van vet haar :)

 • Ik was mijn haar eigenlijk altijd elke ochtend en soms om de dag en dan doe ik droogshampoo in, maar dan kan ik mijn haar niet los doen want dan is het heel erg statisch.

 • Ik was mijn haar ook 3 keer in de week. Af en toe wanneer het wat vetter is, als ik meer haarproducten gebruik, dan doe ik er droogshampoo/babypoeder in.

 • Vroeger waste ik mijn haar inderdaad ook elke dag. Maar tegenwoordig nog maar 2 keer per week, soms 3 keer ivm uitgaan/sporten ofzo! :)

 • Ik probeer dit al een hele tijd duidelijk te maken aan klasgenoten. Helaas geloven ze het niet. Goed artikel!

 • Ik was me haar ook 2 of 3 keer in de week en mijn haar is veel minder droog.

 • Was het sinds een jaar ongeveer ook minder (ook 2-3 keer per week) het wordt inderdaad veel minder snel vet!

 • Mijn moeder is echt zo’n geluksvogel die haar haar maar één of twee keer peer week moet wassen, zonder dat het vies of vet wordt. Jammer dat ik die genen niet heb geërfd :-( Mijn haar wordt nu al wat minder snel vet dan vroeger (dankzij een Roaccutanekuur voor mijn huid van een jaar geleden), maar ik zou het best nog wel veel minder willen wassen :-)

 • Ik probeer mijn haar zo weinig mogelijk te wassen, maar dat is best lastig als je bijna elke dag paardrijd en een cap op doet. Ik heb wel een ventilerende cap, dat scheelt al wel maar toch wordt mijn haar dan snel vet of plat.

  Ik was het nu elke 2-3 dagen.

 • Echt je reinste onzin in mijn geval. Mijn haar wordt erg snel vet dus was ik het elke dag. En heus, dat gedoe met niet elke dag wassen, ik heb het geprobeerd. Ik heb het bijna een jaar lang volgehouden om mijn haar niet elke dag te wassen. Meestal 2 maal in de week. En mijn haar was na dat jaar in precies dezelfde staat als van te voren. Heb ook diverse shampoo’s geprobeerd en regelmatig afgewisseld omdat dat ook zou helpen. Maar niet heus. Dus om nou te zeggen dat het voor iedereen zal werken, nou nee. Dus ik ben terug met elke dag wassen.

 • ik was mijn haar ongeveer 1 keer in de 3 à 4 dagen, maar de dag voor dat ik het was, is mijn haar echt vet en moet ik het in een staart dragen (ik douche in de ochtend). Dit doe ik al heel lang zo. moet ik het nu nog langer uitstellen in de hoop dat het minder snel vet wordt, of is dit gewoon het maximaal haalbare?

 • Ongeveer een aantal maanden geleden waste ik mijn haren echt elke dag, dan zat het mooi in volume en ik vond het gewoon lekker om mijn haren nat te hebben. Maar tegenwoordig probeer ik het zo lang mogelijk uit te stellen, het zit minder mooi in model, maar mijn haren worden minder snel vet. Dit soort artikelen zijn altijd handig om alles weer even op te frissen waarvoor je het ook alweer doet!

 • Mijn haar wordt sowieso nooit echt vet, ik weet niet wat dat is. Nooit gebeurd ook! Toch waste ik het vroeger iedere dag, omdat het dan soepeler aanvoelde en ik het fijn vond. Toch ben ik er op een gegeven moment mee gestopt, en tot de conclusie gekomen dat m’n haar eigenlijk veel beter zit al ik het een paar dagen níét was :)

 • Ik waste mijn haar eerst om de twee dagen, soms wordt het nu op de 4de dag vet, soms helemaal niet, da’s echt heel fijn.

 • ik probeer het al maaaaaanden, werk gewoon niet! Nu ik fulltime in een winkel ga werken vind ik het toch wel belangrijk dat ik er verzorgd uitzie, én vooral mezelf prettig voel..

  Hopeloos :(

 • Nou .. weetje wat het is. Ik wil het wel minder vaak wassen, maar ik sport ongeveer elke dag en dan vind ik het gewoon niet zo lekker voelen. Weet je wel. En daarom was ik het mee.
  En als ik niet sport dan was ik mijn haar niet, maar da’s echt maar 2 keer in de week dan (a)

 • Fijn artikel! Ik was mijn haar (nu nog) om de dag maar ik wil het eigenlijk ook nog afbouwen.

 • Handig artikel, voor sommigen werkt dit vast, maar het kan helaas echt niet bij iedereen. :(
  Ik vind de theorie er achter super logisch klinken en ik heb het dan ook al meerdere keren geprobeerd, maar het werkt gewoon niet bij mij. Ik heb het zelfs een keer 3 maanden volgehouden en het maakte helemaal niets uit. :( Mijn haar werd gewoon even snel vet.
  Ik heb ook een hele vette huid op mijn gezicht dus ik denk dat ik gewoon echt een vet huid en haartype heb. Echt jammer, want ik zou zo graag mijn haar niet elke dag hoeven wassen.

 • Ik was mijn haar elke dag, maar dan met koud water en ondersteboven. Zodat het minder snel vet word en meer glanst!

 • Wat een goed en uitgebreid artikel! Ik was het denk ik om de dag. Het ligt er ook een beetje aan wanneer ik sport, want dan na het sporten was ik het sowieso. Als het een klein beetje vet is en ik weet dat ik die avond ga sporten dan hou ik het nog een dagje vol door het in een knot te doen of wat droogshampoo te gebruiken :)

 • Ook ik was mijn haar maar 1x in de week. Dat heb ik eigenlijk altijd al gedaan. Ik vind het juist alleen maar fijn om het niet elke dag te wassen. Mijn haar krijgt meer structuur en blijft beter zitten zoals ik t wil. Ook scheelt t tijd en product. Ik föhn mijn haar alleen als ik haast heb en als ik naar buiten moet na t douchen. Ik gebruik geen stylingsproducten. Als ik dat wel doe heb ik de neiging om het de dag erna het gelijk te wassen. Vind t fijner zo!

 • Ik was het ook steeds elke dag, maar dat gewoon omdat ik wil dat men haar dan goed zit die dag..
  Als ik slaap, dan ligt men haar vanachter men hoofd precies zo in een hoek, het ligt niet meer mooi rond men hoofd, en ik stijl het dan ook vanaf de wortel, maar dan wordt men haar zowiezo snel vet als ik het dan nog eens stijl, en het lukt wel een beetje om het terug ‘bol’ te krijgen vanachter maar niet helemaal, ik wil ook graag afstappen van dat elke dag wassen, want het kost me heel veel tijd, voor gewoon men haar ‘bol’ te hebben vanachter.. maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken, elke ochtend staat het zo in een hoek precies? :(

  • Je kan de stukjes haar die niet zo staan als je wilt even nat maken met wat water op je handen. Dan droogt het daarna weer goed op. Zo hoef je niet je hele haar te wassen ervoor en omdat het maar een klein stukje is, is het zo droog. Dat doe ik altijd als ik een kruin in mijn haar heb van het slapen.

 • Ik heb ook jaren lang mijn haar elke dag gewassen en sinds een half jaar was ik mijn haren om de dag ( soms nog 2 dagen achter elkaar, ligt eraan waar ik naar toe moet en of me haar wel of niet wil zitten ). Ik gebruik wel de dag dat ik me haar niet was droogshampoo ( wat ook niet goed blijkt te zijn want daar krijg je jeuk van ). Ik merk wel dat mijn haar minder vet is sinds ik minder föhn. Ik wil het liefste dat ik idd 2 of 3 x per week mijn haren kan wassen, maar ik weet dat dat nu nog niet lukt, maar wel goede tips!

 • dat je zegt dat dit bij iedereen kan is bullshit
  ik pas mn haar 2 keer per week

  maar mn zus moet t echt wel bijna elke dag wassen,
  t word gewoon niet minder vet bij haar, hoelang ze t ‘niet wassen’ ook maar volhoud

  de dokter heeft haar verteld dat t ook met hormonen te maken heeft

 • Ik was mijn haar denk ik drie keer in de week! Echt fijn dat ik niet zo vaak mijn hoef te wassen

 • Ik probeer om mijn haar om de andere dag te wassen maar dat lukt niet altijd. Ik ga vaak sporten en dat houdt nu eenmaal in dat mijn haar ook vies wordt en dan moét ik het wel wassen. Gelukkig wordt het niet zo snel vet. Maar ik merk zeker wel dat als ik het pas om de 3 dagen doe, dat de structuur van mijn haar er wel beter van wordt. Dus het heeft zijn voordelen, maar is in de praktijk niet altijd werkbaar.

 • Ik waste mijn haar altijd eens in de 3 dagen en soms zelfs 4 dagen. Maar nu heb ik een nieuwe shampoo en wordt het opeens na 1 dag en heel soms 2 dagen al supervet! Echt heel vervelend. Ik ga deze shampoo wel opmaken, want ja om nou een volle fles weg te gooien is ook zonde, maar ik ga hem echt nooit meer kopen.

  Het komt dus zeker ook door de soort shampoo die je gebruikt, ook handig om te weten

  Daarnaast heeft het volgens mij ook veel met hormonen te maken. Toen ik in de puberteit zat was het veel erger. Niet alleen sneller vet, maar ook veel meer vet ofzo en dus ook veel meer zichtbaar. Nu is het veel minder. Als ik ongesteld ben lijkt het ook veel sneller vet te worden.

 • Handige tips! Ik was mijn haar nu om de dag maar zou graag naar om de twee dagen gaan. Ik denk dat ik droogshampoo ga proberen aangezien het ook vooral m’n lok is die vet wordt..

 • Anne Maria

  Ik schrik er echt van dat de bezoekers hier zich zo weinig wassen.
  Weet je wel hoeveel bacterieen er dagelijks in je haar terecht komen, oa door vuil, lucht en zweet? En je dan niet dagelijks wassen? Ik krijg direct Afrika-beelden voor me.

  Waarom genieten jullie er niet van dat jullie dagelijks kunnen douchen? Hygiëne is o zo belangrijk! Ik was mijn haar, net als de rest van mijn lichaam, iedere dag en heb helemaal geen last van jeuk of een droge huid. Ik denk dat het echt aan het product ligt wat jullie gebruiken.

  Kom op dames, wassen die handel!

  • Overdrijven is ook een vak… Te vaak douchen, met of zonder zeep, is niet goed voor je huid omdat daardoor juist het bescherm laagje tegen infecties verdwijnt. De balans word zo dus verstoord. Door te vaak te wassen bouw je tevens geen weerstand op. De kans is trouwens veel groter dat de douchekop zelf voller zit met (schadelijke) bacteriën.

 • Dit artikel komt echt heel goed uit! Ik heb idd ook last hiervan, ik waste het altijd elke dag en nu doe ik het om de dag. Alleen ik doe dit al bijna 3 maanden en het blijft nog steeds vet.. Maar nu komt het grootste probleem, m’n haar wordt overdag nooit echt vet maar nadat ik geslapen heb…. Is het echt een ramp! Ik weet van te voren al dat als ik wakker word m’n haar vet is. Het is echt frusterend. Weet iemand hier ajb een oplossing voor?:(

 • Ik was mijn haar 2 keer per week en vind het echt ideaal! Eerst waste ik mijn haar ook elke dag, en het scheelt zo veel als je dat niet meer hoeft te doen! Eigenlijk wordt mijn haar nooit meer vet, de keren dat ik het was is als ik naar de kroeg ben geweest en het helemaal naar rook ruikt oid. Ik heb wel heel lang haar (tot het midden van mijn rug) ik weet niet of dat nog scheelt.
  Ik merk ook dat de kleur na het verven er echt veel mooier in blijft zitten als je je haar minder wast.
  Dus inderdaad echt een aanrader om het minder te wassen! :-)

 • Ik was mijn haar maar 2 à 3 keer per week.
  En als het vet is en ik heb die dag geen tijd om lang te douchen
  doe ik mijn haren in een staart of knot.
  Xxxx

 • Leuk artikel. Maar wat doe je dan met je haar als je onder de douche stapt?? Dragen jullie allemaal een badmuts?? Het wordt toch nat als je douche of is het alleen niet wassen maar wel je haar nat laten worden?

  Nelly die zich dat nu al een hele tijd afvraagt.

  • Ja dat vroeg ik me ook af! Met badmuts krijg ik zelfs natte nekharen en die gaan weer opkrullen-.- ben een half bloedje en heb dus krullende kroes haar. Ik moet het wel elke dag nat maken iig maar vaak met shampoo anders kom ik er niet eens doorheen. En ik word wakker als tina tuner kapsel zeg maar….:(

 • Ik was mijn haar inderdaad al een aantal jaren niet elke dag. Ook omdat ik heel fijn haar heb en ik het niet nodig vind. Zo blijft het ook wel meer ‘beschermd’ heb ik het idee

 • Ik was mijn haar om de dag, niet eens omdat het dan vet is. Ik heb heel veel lagen en die krijg ik echt niet in model als het droog is. Als ik ‘s ochtends wakker word is het super pluizig en staat het alle kanten op. Dan kan ik het wel nat gaan maken en opnieuw schuimgel erin, maar dan wordt het supervet en ziet het er echt vies uit. Omdat ik mijn haar niet elke dag wil wassen doe ik dan de ene dag los, de andere dag strak naar achteren, dan weer wassen ‘s ochtends en ga zo maar door.

 • leuke tips!
  maar als je 7dagen per week intensief sport zul je er toch aan moeten geloven om het vaker te wassen. Ik was het om de dag en dan nog voelt mijn haar op de 2e dag gewoon vies, omdat ik de dag daarvoor gezweet heb. Gelukkig was ik het dan wel s’avond, maar toch is het een naar gevoel.

 • Ik mag mijn haar maar op de drie dagen wassen omdat ik extensions heb. En dat lukt inderdaad prima. En heb je het gevoel dat je haar er echt vet uit ziet. Kan je nog steeds een beetje droog shampoo gebruiken! :) xxx

 • Ik probeer mijn haar minder te wassen, maar wat ik merk is dat ik veel haar verlies vanaf de 3de dag. En dan echt heel erg veel, mijn bed ligt vol, de trap, als ik gewoon zachtjes door mijn haren ga, heb ik een hele pluk mee. Wat moet ik doen? :(

 • Goed artikel! Ik ga het proberen heb nu herfstvakantie en m’n haar vanochtend gewassen ga het volhouden tot maandag en daarna tot donderdag :P succes wie het ook probeert!

 • Ik was het ook altijd om de 2/3 dagen, mijn haar is al niet zo levend meer, en als ik elke dag moet fohnen en stijlen zit er straks geen pluk meer aan

 • Ik zou maar wat graag willen dat dit de oplossing was voor mij. Vroeger waste ik mijn haar ook elke dag, maar dat is nu al weer 3 jaar geleden. Sinds ik thuis werk en dus niet meer elke dag perse weg hoef kan ik thuis met vet haar zitten. Maar wat ik ook doe niks helpt. Ik was het 2 keer per week met een milde shampoo, spoel het goed uit met lauw water en doe er verder ook heel weinig met mijn haar. De dag na het wassen is het gewoon weer vet. (ik gebruik ook geen conditioner op mijn hoofdhuid ofzo, alleen in de punten)..

 • Sport veel dus ook veel haren wassen helaas ….

 • Ik was mijn haar om de dag! Dat is voor mij gewoon prima :) Als ik langer wacht dan voel ik me niet meer fris. Soms doe ik een dagje langer wachten, maar dan wel op een dag dat het niet belangrijk is dat ik er representatief uitzie :P

 • Ik wil mijn haar ook niet elke dag wassen, alleen het probleem bij mij is dat ik een opleiding doe waarin ik 3x in de week sport en soms vaker en dan werk ik op zaterdag ook nog in de tomaten dus daar word mijn haar ook vies. Helaas gaat dit bij mij dus niet lukken :(

 • Topartikel! Heel goed dat je dit eens echt onder de aandacht brengt. Ik was mijn haar zo’n twee keer in de week en dat gaat prima. Ik gebruik nauwelijks stylingproducten dus dat zal ook wel helpen :).

 • Ik waste het vroeger ook elke dag, nu om de dag. Mijn lok wordt dan altijd al weer vet en dan wil ik het toch weer wassen, plus dat ik sowieso 3 avonden in de week sport en op zondag altijd een wedstrijd heb, dus dan wil ik het sowieso wassen! Maar gelukkig hoef ik het niet meer elke dag te wassen zoals vroeger, ben al blij dat ik er nu lekker 2 dagen mee kan doen :lol:

 • Ik was mijn haar 2-3 keer in de week. Maar mijn haar wordt sowieso niet zo snel vet (gelukkig!)

 • Ik heb ook even een vraagje.. als je het maar 2-3x wast per week maar je gaat wel iedere dag douchen. Zet je dan een badmuts op of spoel je je haar gewoon zonder shampoo?

  • Geen van beide, ik zorg gewoon dat ik mijn hoofd niet onder de douchestraal doe :)

  • Ik doe altijd een handdoek-tulband op mijn hoofd en zorg dat deze niet onder water komt. Deze handdoek draag ik op mijn hoofd om toch te voorkomen dat mijn haar vochtig word van alle stoom. De handdoek houd dat een beetje tegen. En wanneer ik klaar ben met douchen gebruik ik de handdoek op mijn hoofd om me mee af te drogen.

 • Toen ik jonger was waste ik mijn haren ook veel te vaak en was het de dag erna alweer vet. Totdat mijn moeder met ditzelfde verhaal kwam. Ik geloofde het niet maar toch probeerde ik mijn haar minder te wassen, en inderdaad, het werkt heel goed! Ik was mijn haar nu twee keer per week. En pas wanneer ik mijn haar weer ga wassen is het vet, niet meer de dag erna zoals eerst. Goed artikel, zeker voor meiden die last hebben van vettig haar!

 • Pff.. Bij mij werkt werkelijk niets. Minder wassen niet, geen producten in doen niet, kussensloop vaak verschonen niet.. En droog shampoo werkt op de een of andere manier ook niet.
  Ik was het iedere twee/drie, zou het eigenlijk iedere dag moeten wassen, maar dat gaat me te ver. Dus dan maar in een staart/knot, dan ziet t er ook wel oke uit.

  Ik baal er echt heel erg van, t is wel al minder dan eerst, eerst was t de tweede dag al knettervet. Nu begint t door de dag heen pas vet te worden.

 • Mariette V.

  ik was me maar standaard 1x in de week
  heel soms 2x
  maar dan doe ik ook eerst een kokosolie masker,die laat ik 2 uur lang inzitten, dan 2x me haar wassen met shampoo achter elkaar en dan een conditioner in voor 5 minuten, dan doe ik het in een handdoek voor 15 minuten zonder het ‘droog te wrijven’ , daarna doe ik me haar met een zachte haren borsten borstelen van ONDEREN naar boven, en dan wat serum er in
  dan ga ik slapen (gebruik een zijden kussensloop, super voor je haar!!) en als ik op sta doe ik nog wat serum in de puntjes en plekken waar het nodig is

  eindresultaat, super veel complimenten van mensen dat me haar zo mooi verzorgd eruit ziet.
  dit doe ik al iets van 5 jaar

  • Mariette V.

   vergeet nog te zeggen als ik me haar heb gewassen even met een koude waterstraal naspoelen, zodat de haar schubben sluiten!

 • Ik was mijn haar na 3 dagen, eerst deed ik het ook elke dag. Maar op vakantie had ik daar geen tijd voor dus deed ik het in een knot, na die periode is mijn haar echt een stuk minder snel vet geworden, zo hoef ik het dus nog maar na 3 dagen te wassen:)

 • Om de dag je haar wassen kan ik nog begrijpen, maar 1 keer in de week of pas na 3 dagen, jak , dan ruik je constant je hoofdhuid, bij lang haar kan ik nog begrijpen dat je het uitsteld, maar bij kort haar met veel produkten gaat het toch echt ruiken. Nee voor mij is het om de dag.

 • Het ligt ook aan je leeftijd. Als je in de puberteit zit, maakt je huid veel meer talg aan en wordt het dus ook sneller vet. Dit wordt vanzelf minder als je ouder wordt.

 • Elke keer als ik een blogger hierover zie schrijven heb ik zo’n gevoel van: zie je wel! ik ben niet de enige! Ik was het namelijk ook maar 2 of 3 keer per week. Sommige mensen kijken me raar en vies aan als ik dat vertel en snappen het dan ook niet. Maar ik vind het ook alleen maar beter voor mijn haar!

 • Ik waste mijn haar tot 1 jaar terug ongeveer 4 keer in de week. Ik heb niet snel last van vet haar en toen ik hoorde dat het ook goed was voor je haar om het minder te wassen ben ik dat meteen gaan doen! Ik was mijn haar nu 2 keer in de week en het bevalt erg goed.
  liefs!

 • Ik was mijn haar nu ook elke dag, want het wordt echt super snel vet! Maar ik ga je tips zeker proberen, want ik heb er niet elke dag zin in om mn haren te wassen

 • ik was mijn haar maar eens in de week, ik heb halflang haar, maar het wordt niet vet.
  Als de week om is en ik het dan 1 of 2 dagen niet was, wordt het wel vet.
  xoxo

 • Ik was mijn haar nu al een tijdje om de dag, soms heb ik een zwak moment en dan was ik het toch elke dag. Ik merk dat het een stuk beter gaat en dat mijn haar niet meer zo übervet wordt, ben ik zó blij mee! Ook nu ik met een mildere shampoo douche merk ik gewoon dat mijn hoofdhuid niet zo snel weer een hoop talg aan wilt maken. Fijne tips!

 • Ik was mijn haar sinds 3 weken om de dag.. Mijn haar is (te) veel gebleekt en ik wil mijn korte koppie lang laten groeien. Ik moet er dus extra voorzichtig mee omgaan, en omdat het beter is voor mijn haar probeer ik het nu dus minder te wassen. Maar dat valt niet altijd even mee! Mijn haar zit ‘s ochtends raar: aan de achterkant plat, aan de voorkant krullen. Dus het kost me wel wat meer tijd om het goed te laten zitten, en natuurlijk was het spekvet de eerste 2 weken!
  Maarr.. het gaat nu al stukken beter en het wordt al minder vet!

  Soms kan ik het niet laten om het toch na een dag te wassen, maar dan “was” ik alleen met mijn Syoss No Silicone conditioner. Daar zit een klein beetje SLES in, en dat maakt je haar ook wat schoner heb ik het idee. Maar wel een stuk beter voor je haar dan wassen met shampoo! En mijn haar is nat beter in model te krijgen. Dus ook zeker een tip: wassen met alleen conditioner!

 • Zo, dit artikel komt precies op het goede moment! Het voelt alsof ik ‘verslaafd’ ben geraakt, aan m’n shampoo. Wat voor dat het ook is ik móét mijn haar gewoon wassen, het heerlijk schone gevoel wil ik altijd. Maar het wordt inderdaad snel vet.. Ga je tips uitproberen en hoop op een goed resultaat! x

 • Ik sport elke dag, dus kom ook niet onder elke dag wassen uit…

 • Klopt idd. Ik heb dan wel nooit vet haar gehad, maar toen ik het veel waste viel het na 2 dagen niet mooi meer en moest ik opnieuw wassen. Nu was ik om de 4 dagen, werkt prima!

 • Mijn hoofdhuis is extreem droog, maar ik krijg wel na 1 dag al vet haar… Hoe komt dit? :)

 • Ja inderdaad, ik hoef mijn haar ook helemaal niet overdreven vaak te wassen puur om het feit dat ik dat mijn leven lang al doe. Mijn haar wordt ook helemaal niet snel vet dus dat is ook wel fijn. Handige tips! (:

 • Moet ook zeggen dat ‘t aan de shampoo ligt. Bij de shampoo van de Hema moet ik al na 2 a 3 dagen wassen, terwijl ik met ‘gemak’ bij Anatomicals (jaja ik ben nog steeds fan) een weekje kan wachten. Persoonlijk voel ik me daar niet zo ‘fris’ bij maar het is mogelijk :lol:

 • Ik was mijn haar nu ook elke dag, maar doordat ik nu wat last heb van roos en omdat ik vermoed dat dat komt door de agressieve ingrediënten van shampoo ga ik het nu minder vaak wassen én ik ga een duurdere, minder chemische shampoo en conditioner aanschaffen.

  • gewoon alledag schampoo is het mildste
   ik heb ook roos gehad en speciale shampoo
   en mn hoofdhuid brandde gewoon 40 gulden koste dat toen
   van de kapper nou ben toen naar de huisarts gegaan
   en die zei alledag schampoo en hoeft niet elke dag
   en het is vanzelf weggegaan nooit weer gehad

 • Mijn haren gaan elke dag in de sop soms zelfs 2x per dag! Elke keer als ik onder de douche sta was ik mijn haren automatisch.
  Ik ben hier denk ik aan “verslaafd” want het voelt zo lekker als je de douche uitstapt.
  Heb meerdere maken geprobeerd om het niet te wassen! Nou geen succes, ik voel me dan zo vies! Heb zelfs een keer op het werk met mijn hoofd onder de kraan gestaan omdat ik mezelf echt vies voelde.
  En daarom denk ik maar dat ik het opgeef. Ook al verslaap in me of ben ik te laat, ik MOET mijn haar wassen :’)

 • dit gaat gewoonweg niet voor iedereen op, ik moet het echt om de dag wassen, dat zit gewoon in de familie, mijn vader heeft het ook

 • Ik was het 1 keer in de week, soms na 5/6 dagen. Mijn haar is dan een beetje vet, maar écht vet haar heb ik bijna nooit. Ik was het dan meestal in het weekend (het zit dan ook niet zo mooi meer)

 • Ik vind het lastig om dit op te bouwen, vooral omdat je echt het idee hebt dat je je haar moet wassen. Ik was het zelf nu om de dag en ga proberen er een dagje bij te krijgen! :)

 • Charlotte

  Hoe doen jullie het dan op dagen dat je het niet wast? Ook niet uitspoelen dus? Want daar wordt het bij mij alleen maar vet van!
  Het gaat bij mij dus in een knot bovenop mijn hoofd in de hoop zo min mogelijk haar nat te maken, maar de randen worden toch eenvoudig nat.
  Ben wel blij met de droogshampoo uitvinding trouwens! Dat heeft me geholpen het aan te durven minder vaak te wassen. Ben nog aan het eh, afbouwen. Probeer nu elke twee dagen te wassen. Gaat al redelijk goed. Zodra het écht lukt het maar eens in de twee dagen te doen, dan ga ik ook proberen er nog een derde dag bij te pakken.

 • Ik was mijn haar 1 à 2 keer in de week :)

 • Ik zou het graag minder vaak willen wassen, maar ik krijg mijn haar totaal niet in model als ik het niet heb gewassen. Hebben jullie dat niet? Het is te kort voor vastzetten of een staart.

 • Hee Cynthia,
  ik moet mijn haar nu ook best vaak wassen, dus ik ga je tips zeker gebruiken.
  Hopelijk lukt het!
  liefs :love:

 • Handig! Vroeger waste ik mijn haar 1 keer per week, en dan was het nog niet eens vet! Nu moet ik het wel wat vaker wassen helaas, maar elke dag heb ik het nooit gedaan :). Wat wel erg stom is, is dat droogshampoo bij mij totaal niet werkt! Ik heb gewoon die van Batiste, dus het ligt niet aan de droogshampoo… erg jammer, want dan kan ik het dus niet nog een dagje los dragen als ik het eigenlijk moet wassen. Ben benieuwd of meer meiden hier last van hebben en hoe dit komt!

 • Nog een extra tip: vervang je kussensloop regelmatig! Niet alleen tegen het talg van je hoofdhuid dat herop komt, ook werkt het om acné niet de kans te geven zich te verspreiden! :geek:

 • Mijn haar zit echt altijd vreselijk als het net gewassen is. Pas de dag erna zit het goed. Dus zou er niet aan moeten denken om het elke dag te wassen!

 • Ik waste mijn haar vroeger ook elke dag. Ik had toen permanent krullen laten leggen, waardoor het steeds weer nat moest worden om mooi in model te zijn. Nu die er helemaal uit zijn en ik door ‘de lastige fase’ door ben, was ik mijn haar maar om de drie dagen :) Jeej!!!

 • Ik was mijn haar 2 à 3 keer in de week, het heeft wat dagen met ver haar rond lopen gekost om het af bouwen was het beste, ik douchte altijd in de ochtend en eind van de dag begon mijn haar goed te zitten maar na een nachtje slapen kon ik er echt niet mee de deur uit, zonde want nu dat mijn haar alleen okee wanneer ik thuis kwam van school. Ik heb iedere week een haar masker en was mijn haar nu nog maar 2 à 3 keer in de week. Daarnaast is het niet vet of statisch.
  Eigenlijk stoom ik mijn haar 2x per dag omdat ik dan met een knotje douche.

 • ik was mijn haar om de dag. Maar ik werk in de zorg en draag altijd een staart tijdens mijn werk. ik doe mijn haar thuis in een staart voordat ik wegga van huis maar krijg altijd van die plukjes die uitsteken langs mijn hoofd, dit vind ik erg lelijk en doe daarom haarspray in mijn haar bovenop en langs de zijkanten. daarna ga ik eroverheen met mijn handen om het plat te maken en hierdoor word het erg snel vet. weten jullie misschien een tip waardoor mijn haar niet vet word maar ik ook geen last heb van uitstekende plukjes bij het dragen van een staart?? ik gebruik de haarspray Wella extra strong. ik heb ook weleens Elnett haarspray gebruikt maar deze vind ik echt niet lekker ruiken.

 • Me, myself and I

  Ik was ‘t elke dag. Heb het wel geprobeerd te minderen maar voor ik het wist stond ik met mijn slaperige hoofd alweer shampoo in mijn haar te smeren. Vind ‘t ook fijn dat die zekerheid er is dat mijn haar die dag niet vet wordt. Weer een zorg minder. Ik heb ook verder geen last van jeuk of wat dan ook. Ik kan me d’r nooit zo druk om maken.

 • Ik ben het nu ook aan het proberen, hopelijk lukt het me. Het is ook veel beter voor mijn haarkleur, zo kan ik nog langer genieten van mijn rode haartjes :D Want als je het wast vervaagt het steeds een stukje meer.

 • Bij mij heeft het gewerkt :) Ik had deze tip van Masha (beautygloss) en ik doe het nu een paar maanden en ik was het maar 2 keer per week! (echt waar) en mijn haar stinkt niet, het wordt niet vet (ik moet als ik gesport heb douchen maar dat hoeft soms niet eens) dus soms was ik het 3 keer per week. Maar meestal 2 keer en het word helemaal niet zo vet :)

 • Momenteel probeer ik het een dagje over te slaan, dat lukt wel goed denk ik. Op die dag dat ik het niet was, doe ik wel een beetje droogshampoo op mijn froe. Conditioner smeer ik niet meer uit over mijn hoofdhuid, wel over mijn haarpunten. To be continued ^^

 • En wat nou als je krullen hebt? Na een nacht slapen heb ik echt ‘slaaphaar’. Het staat alle kanten op en zit juist plat op mijn hoofd. Maar stel ik was het dan niet, moet ik toch mijn haar in model brengen door het nat te maken en door m’n haar heen te woelen (waardoor het weer vet wordt) en ik moet wax gebruiken tegen het pluizen. Als ik dan maar 2 x per week mijn haar was heb ik tussendoor 5 dagen een wax laag heb opgebouwd om mijn haar heen…of denk ik nu heel moeilijk haha :geek:

 • Hey iedereen!

  Zelf was ik mijn haar om de 5 à 6 dagen, maar spoel het na drie dagen wel met water helemaal door.
  Ik doe het volgende:
  dag 1: wassen
  dag 2: niks, gewoon laten
  dag 3: niks, gewoon laten
  dag 4: uitspoelen met water en conditioner in de puntjes
  dag 5: uitspoelen met water en conditioner in de puntjes
  dag 6: of wassen of uitspoelen met water en conditioner in de puntjes

  De conditioner na het uitspoelen doe ik omdat bij de haarwortels het haar nog wat vettig is, maar de puntjes worden dan snel droog. Dit voorkom je door conditioner te gebruiken. Ook kan haar wat gaan stinken als je het lang niet wast, conditioner verdoezeld dit een beetje.

  Echt een aanrader, mijn haar is veel gezonder en het zit serieus beter als ik het 4 dagen niet gewassen heb dan als het net schoon is (meer volume!)

  Probeer het eens uit!

  Xx Es

 • Super handig! Ik ga het uit proberen! ;)

 • Hoi!
  Hier een trouwe bezoekster. Ik comment zelden, maar vind dat ik je nu even een bedankje verschuldigd ben! Ik ben ook zo iemand die in haar pubertijd zich heeft aangewend haar haar elke dag te wassen. Inmiddels ben ik 23 en kon ik niet meer zonder. Vele pogingen gedaan maar niks werkte, of ik had zelf de discipline niet om het vol te houden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het, behalve dat ik gewoon een hele vette (hoofd)huid heb, ook te maken heeft met gewenning. Na jouw artikel ben ik m’n haar om de dag gaan wassen, minder gaan föhnen en toch maar weer eens een poging gedaan met droogshampoo. Ik heb op het moment die van Syoss en bevalt me erg goed. Op de dagen dat ik m’n haar was, zit het los en luchtig. Op de dagen dat ik m’n haar niet was moet ik het wel echt vast dragen. Met een ‘donut’knot is op het moment m’n favoriet. Ik hoop dat ik op den duur op de ‘niet-wassen dagen’ m’n haar op een gegeven moment ook prettig los kan dragen, want dat zit er nu nog niet in. Goed, lang verhaal. Maar wilde je in ieder geval bedanken voor een zetje in m’n rug! Thanks!
  x Lisanne

 • 1x in de vier dagen, echt heel fijn :) ik kan nu ook makkelijk ergens blijven logeren, of een weekendje weg, zonder me zorgen te maken over m’n haar. Echt heerlijk.

 • Ik probeer dit dus al jaren te doen, maar het lukt gewoon niet bij mij.
  Ik sport namelijk bijna elke dag, dus dan wil ik mijn haren wassen.
  Want je zweet gewoon ook veel op je hoofd…

 • Heel goede tips! Veel mensen kunnen echt niet geloven dat je haar snel vet wordt precies doordat je het te vaak wast. Ik was ook mijn haar om de 3 dagen, nooit vettig haar alleen na 3 dagen zit het niet meer zo mooi.

 • en of dat kan met 2 x per week. Doe ik zelf ook.
  Ik heb een bos krullen en als ik het elke dag was heb een gort-droge suikerspin op mijn hoofd. Als ik het 2 x per week was zit het mooi. Helemaal niet vet of iets.

 • Logisch dat je je haar niet hoeft te borstelen gedurende dag, je hebt kort haar. Ik heb lang haar, waardoor ik het vaker moet borstelen als ik buiten in de wind ben geweest of gesport heb. Ik sport 4 a 5 keer in de week intensief, maar ga dan echt niet 4 keer in de week mijn haar wassen. Als je gewoon een goede shampoo hebt en niet te veel conditioner gebruikt, dan gaat het ook lang mee.
  En inderdaad het kan altijd nog in een staart maar dan ziet het er alsnog vettig uit.

 • Hoelang duurt het gemiddeld voor je bereikt hebt dat je het een paar dagen niet hoeft te wassen?

 • Als ik eenmaal onder de douche ben, was ik m’n haar ook gewoon.
  Ben (denk ik) nog nooit gaan douchen, zonder m’n haar ook te wassen.

 • Anoniem.x

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Ik had vroeger echt elke dag vet haar. Niet zomaar -vet- maar echt al mijn haren vet en ruw waren. Het zag er niet uit. Ik waste het elke dag, maar het ging niet weg. :( Ik durfde mijn haar niet eens aan te raken, en als iemand zei; “Mag ik je haar in een vlecht doen?”, zei ik; “Het mag, maar je zult er spijt van krijgen >,<". Toen hoorde ik dat ik het mindere moest gaan wassen, het was moeilijk, maar ik zette door. Nu was ik mijn haar 1x in een week en nu glanst het en kan ik het gerust aanraken :P . Ik krijg er nu vaak complimenten over. Je zult denken ik moet mijn haar wassen, maar als je het gewoon niet doet, dan zul je trots op je
  zelf zijn! :)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 • Super artikel!! Precies het advies dat ik mijn nicht ook al heb gegeven. Alleen heeft zij ook een klusbedrijf en dan zit na een dag haar haar onder het zweet en stof, dus ik begrijp dat ze het dan vaak wil wassen.
  zelf heb ik een pixiecut (ik ben wel bezig het te laten groeien, maar het is nog steeds pixie worthy) en ik was mijn haar 1x in de week. Ik krijg wel last van een jeukende hoofdhuid na een dag of 5-6 maar dan gebruik ik wat droog shampoo en is het prima. Mijn haar wordt bijna niet vettig en ook toen ik langer haar had (schouderlengte) waste ik het elke 3-4 dagen, omdat ik toen nog geen droogshampoo had ontdekt ;P
  Met super kort haar ligt het aan het haartype of je veel styling producten moet gebruiken. Ik heb 3 kruinen waar mijn haar rechtop gaat staan en daar doe ik wat gel in, maar er blijft niet veel buildup achter (ik ben geen fan van producten die zorgen dat mijn haar plakkerig laten aanvoelen). Soms als ik mijn haar op een bepaalde manier wil stylen (omhoog, of warrig), dan gebruik ik wel wat wax en meestal was ik dan mijn haar wel (bij een bepaalde wax van andrelon hoeft het niet perse omdat die niet zo heel vettig en plakkerig aanvoelt). Maar het is niet perse nodig.

 • ik heb heel lang haar maar je kunt het ook
  gewoon goed spoelen met een beetje shampoo erdoor spoelen
  dan ruikt het lekker en word ook niet zo droog
  en goed wassen doe je dan 1 keer in de zoveel tijd
  had ik als tip gekregen van een rasta vriend

 • ik bedoel voor als je gesport hebt of een vies klusje of werk
  dan hoef je niet je haar tot op de hoofdhuid grondig te wassen
  maar is doorspoelen ookal genoeg volgens mij doen
  die beroepszwemmers dat ook anders hou je toch geen haar meer over?
  en dan heb je ook allemaal knuppen steeds of ik wel
  als ik het grondig was heb ik echt veel knuppen
  of ik doe iets verkeerd?

 • Maar maak je je haar dan nat? Want elke dag een douch nemen is wel nodig bij me.. Moet ik dan ook telkens mijn haar nat maken?
  Ik heb op het einde van de dag meteen al vettig haar- ookal heb ik het in de ochtend gewassen..
  Ik zou nu dus mijn haar wat minder willen wassen, maar toch dagelijks een douche nemen. Moet ik mijn haar dan nat maken of hoe doe ik dat dan? Ik vind dit echt zo vervelend..

 • Ik heb best lang en een beetje krullend haar van mezelf, ik was het ook om de dag alleen doe ik het voordat ik ga slapen zodat ik het niet elke keer moet fohnen, ik doe een soort knot in en als ik dan de volgende dag me haar los maak is het zo goed als droog en heb ik mooiere krullen. Nu fitness ik ook vaak en ben ik vaak erg druk waardoor ik gewoon’t gewoon vaker was. ;3