Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
21 juli 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Je hebt smokey en… smokey (+how to)


Jaren geleden, ik denk dat ik veertien was, leerde ik hoe je smokey eyes moest maken. ‘De regel’ was: donker beginnen bij je wimperrand en dan steeds lichter omhoog werken. Door de jaren heen ben ik mijn ‘eigen’ smokey eye gaan ontwikkelen, met een lichte kleur op het bewegende ooglid en donker in de arcadeboog. Laatst, op een druilerige, herfstachtige dag had ik wel weer eens zin in zo’n écht donkere smokey eye, zoals ik hem jaren geleden leerde van de YouTube guru’s. En ik ben wel benieuwd wat jullie nu mooier vinden. En wat vind ik er eigenlijk van? En hoe heb ik het gemaakt?

Oké, eerst laat ik even zien hoe ik mijn smokey looks normaal gesproken maak:

Goed, ik denk dat je mijn punt nu wel hebt: ik gebruik eigenlijk altijd een lichte of felle kleur op mijn bewegend ooglid, en dan donker in de arcadeboog en donker onder mijn oog. Zeker sinds ik B Academy heb gedaan doe ik het erg veel, want daar heb ik echt goed geleerd hoe je zo’n soort smokey eye kan maken. Eigenlijk deden we het daar niet op een andere manier, altijd net dat tikje licht op het bewegend ooglid en in de binnenste ooghoek.

Maar het was dus druilerig en herfstachtig en ik had niet zo’n zin in licht, dus maakte ik een smokey eye zoals ik hem jaren geleden maakte. Kijk:

Donker bij de wimperrand, en dan steeds iets lichter naar boven toe.

Ik heb trouwens het Too Faced Natural Eye palet gebruikt, de donkerste bruine kleur (Sexpresso) en de lichtste matte kleur (heaven). In de arcadeboog zie je een beetje glitters, dat is Make Up Studio Jewel Effects in Shine. Onder mijn wenkbrauw heb ik ook MAC Shroom aangebracht voor een beetje glans, en ook in de binnenste ooghoeken. Langs de wimperrand (boven en onder) zit zwart oogpotlood (onder de oogschaduw), dat is van Lancome. Mascara is van Estee Lauder (de Sensuous Volume).

Op mijn gezicht heb ik alleen een beetje MUFE HD foundation en op mijn lippen Eight Hour Cream met MAC Lip Erase.

Ik vind dat mijn ‘normale’ manier van smokey eyes maken mijn ogen wat groter maakt, door net dat beetje licht op het ooglid. Verder vind ik dit eigenlijk wel heel erg leuk, maar meer voor ’s avonds of in de winter (of op van die druilerige dagen). Ik houd er wel van, maar ik snap wel waarom ik normaal gesproken dat lichte op mijn ooglid aanbreng. Het maakt mijn ogen groter en het maakt het gewoon allemaal (letterlijk) wat lichter, wat meer draagbaar voor overdag. Ik vind het trouwens iets lastiger aanbrengen dan mijn normale manier, en het duurt ook wat langer. Stap voor stap:

  • Oogschaduwbasis aanbrengen, boven en onder je ogen.
  • Langs en tussen je wimpers (boven en onder) oogpotlood aanbrengen. Zorg dat je potlood goed scherp geslepen is, dan kan je er goed bij.
  • Dit naar boven vervagen op je ooglid, onder je oog alleen smudgen.
  • Dan donkere oogschaduw aanbrengen onder je ooglid (goed uitvegen) en langs je wimperrand.
  • Dit naar boven blenden met een lichtere kleur.
  • Dan in je arcadeboog ook goed blenden, eventueel nog wat donkere kleur aanbrengen, het is namelijk mooi om nog kleur te zien boven je oog als je je ogen open hebt, dus goed kleur in je arcadeboog aanbrengen.
  • Dan highlighten onder je wenkbrauw met een lichte (en/of glanzende) kleur.
  • Wimpers krullen, mascara, klaar!

Welke smokey look vind jij mooier? Mijn ‘normale’ manier of deze?

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.