Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Ik heb het al eens met je gehad over je beautyrituelen ’s ochtends, maar nog niet over wat je ‘andere’ ochtendrituelen zijn. Blijf jij het liefst zo lang mogelijk liggen en haast je je met je mascara in je hand en een appel in je mond richting je werk, of neem jij lekker een uur de tijd voor een ontbijtje en een make-up sessie?

 

Kick-start van je dag

Je ochtend is het begin van je dag. Dat klinkt nogal logisch, maar dat betekent ook dat het de toon zet voor hoe jouw dag eruitziet. Dat ken je misschien wel: als je je ochtend al mopperend, steunend en klagend begint, heb je grote kans dat je dit de hele dag aanhoudt. Ook wel bekend als ‘met het verkeerde been uit bed stappen.’ Maar als je heerlijk geslapen hebt, lekker fris kan douchen en goed kan ontbijten ga je stralend de deur uit en dan voel je je waarschijnlijk de rest van de dag ook zo. Je ochtend is eigenlijk een soort basis voor de rest van je dag, dat is het bij mij tenminste wel. Als je je dag goed begint, zal je dat de rest van de dag merken. In je hoofd, maar ook in je lichaam, door middel van een goed ontbijt.

 

Mijn ochtendritueel

Tja, mijn ochtendritueel is eigenlijk nogal uitgebreid. Dit ben ik zo gewend en ik doe het al zo zolang ik me kan herinneren. Op de middelbare school trok ik altijd al een uur uit om ’s ochtends ‘wakker te worden’. Om te douchen, te eten, me op te maken en me aan te kleden. En soms om nog mijn tas in te pakken, al deed ik dat vaak de avond ervoor. Het is toch wel iets wat ik van mijn ouders heb meegekregen, en ik vind dat heel prettig.

Mijn ochtendritueel? Hoe laat ik opsta verschilt elke dag, maar meestal is het tussen zeven uur en acht uur. Of ik nu de deur uitga of thuis blijf, ik doe altijd zo’n beetje hetzelfde. Als ik thuis blijf, gaat het wellicht in een iets trager tempo. Ik zet mijn wakker altijd een kwartier voor ik eruit moet. Zo kan ik nog eventjes snoozen – heerlijk vind ik dat. Dan ga ik eruit en stap ik onder de douche. Soms was ik mijn haren, meestal spoel ik me gewoon even af en zeep ik mezelf in en poets mijn tanden. Oh, en natuurlijk reinig ik mijn gezicht. Dan droog ik me af en doe ik alle dingen om frisjes voor de dag te komen. Ik verzorg mijn huid, doe wat spul in mijn haar (fohn het eventueel, als ik mijn haar gewassen heb), doe deodorant op, een luchtje… Ik kleed me aan en dan ga ik bezig met mijn make-up, lekker relaxed aan de keukentafel. Hier doe ik vaak tien minuutjes over. Als dat allemaal klaar is en ik ‘ready to go’ ben, maak en eet ik mijn ontbijt. Vaak is dit iets simpels. Magere kwark met honing, een cracker met kaas, wat fruit. Als ik wegga pak ik mijn tas (veel spullen die ik nodig heb liggen dan al klaar) en hup, ik kan weg!

Al met al trek ik hier praktisch altijd een uur voor uit. Douchen kost bij elkaar tien minuutjes, haar en make-up een kwartiertje, eten tien minuutjes, en dan heb ik altijd nog tijd over om wat laatste dingetjes te doen. Iets wat ik vergeten ben te pakken of doen, of nog eventjes het huis opruimen voor ik wegga. Ik háát het om mezelf te moeten haasten, zeker ’s ochtends, dus dat voorkom ik. Ik ga altijd op tijd naar bed en op tijd weg als ik ergens heen moet. Het zit erin gebakken, ik kan het niet anders, haha.

Ik vind het zelf heerlijk om ’s ochtends rustig wakker te worden en heb daar echt mijn vaste rituelen in. Dat doe ik al een hele poos zo en dat vind ik erg prettig. Zo begin ik mijn dag altijd stabiel en dan ben ik klaar voor wat ik allemaal te doen heb op een dag.

 

Inspiratie

Ik raakte geïnspireerd voor deze blogpost door een pers event van Nivea. Het merk lanceerde een nieuw doucheproduct (ik mag dat helaas pas in oktober laten zien, nog eventjes wachten!) en het event draaide om ‘ochtendrituelen’. En daarom gingen we met een groep journalisten lekker uitgebreid ontbijten. Om negen uur ’s ochtends vond het ontbijt plaats bij Strandzuid in Amsterdam, en wat was het toch lekker om de dag zo te beginnen.

 

Ik ben héél benieuwd naar jouw ochtendrituelen. Blijf je het liefst zo lang mogelijk liggen om vervolgens het huis uit te rennen, of neem je liever net als ik een uurtje om je klaar te maken? Vertel!

160 Reacties

 • Als de wekker gaat, ga ik altijd meteen uit bed. Spring onder de douche en was me helemaal. Als ik onder de douche vandaan kom verzorg ik goed mijn haar en doe ik mijn haar. Loop weer naar mijn slaapkamer en zet de computer aan. Onder het lezen van de blogs doe ik mijn make-up en kleed me aan. Als dit klaar is pak ik mijn spullen en ga naar beneden voor een ontbijtje. Na het ontbijtje nog even rustig TV kijken en dan ga ik de deur uit, of blijf lekker hangen als ik thuis blijf! :lol:

 • Wat een leuk artikel! Ik blijf nooit lang in bed liggen. Ik zorg dat ik zelfs nog tijd over hou, voor als er iets onverwachts gebeurd :)

 • Leuk om te lezen! Ik sta altijd rustig op en neem ook een uurtje de tijd om mijn make-up en dingen te doen. De laatste tijd slaap ik wel wat langer uit aangezien ik geen make-up draag met dit weer, heerlijk! :inlove:

 • Ik doe geen uur over mijn make-op en probeer het altijd zo snel en natuurlijk mooi mogelijk te doen. Ik doe niet iets heel speciaals als ochtendritueel.

 • Ik neem ruim 3 kwartier om me lekker rustig op te maken en dat soort dingen, heel relax eigenlijk! :D

 • Haha, ik neem wel langer dan een uur! Ik moet meestal om 07.15 van huis weg en ik ga dan om 06.00 uit bed. Ik heb die tijd echt nodig! Ik vind het vreselijk om me te moeten haasten. Sowieso heb ik echt ontbijt nodig, ik word soms zelfs wakker van de honger voordat mijn wekker is gegaan, dus dat kan ik niet overslaan. Ik ontbijt dus uitgebreid en dat doe ik altijd achter mijn computer om alvast een aantal artikelen van mijn favoriete blogs te lezen. Daarna heb ik nog iets meer dan een half uur om me klaar te maken: snel douchen, aankleden (ik leg mijn kleding de avond van tevoren al neer zodat ik ’s ochtends meteen weet wat ik aan moet) en opmaken. Want als mijn make-up niet goed zit, ben ik echt de hele dag uit m’n hum.

 • Ik blijf liever zolang mogelijk liggen en dan snel douche aankleden opmaken mn haar doen

 • Ik ben een ochtendmens, hoewel ik ook van uitslapen hou hoor ;-). Zodra mijn wekker gaat sta ik naast mijn bed. Als ik naar school/stage moet is dat om half 7, kwart voor 7. Dan reinig ik mijn gezicht, doe deo op, lenzen in, aankleden, lekker mijn raam open en aan mijn bureau mijn haren doen en me opmaken. Dan pak ik mijn spullen en ga naar beneden. Maak mijn lunch (als dat nodig is) en ontbijt met een boterham en de krant. Al met al trek ik zo ongeveer een uur uit :). Heerlijk!

 • Ik zet mijn wekker om 7 uur, moet om 10 voor 8 weg, dan heb ik genoeg tijd om alles te doen!

 • Ik doe er altijd ongeveer een uur over. Krantje lezen, blogs afgaan, mijn reacties bekijken van mijn blog, omkleden make up opdoen. En dat allemaal heel snel, zodat ik tijd heb voor mijn eten en thee.

 • Ik ben net zoals jij ;) Lekker rustig aandoen en goed wakker worden. En inderdaad de wekker eerder zetten om te kunnen snoozen. Heerlijk!

 • Als mijn baby wakker wordt (altijd rond half 7) staan m’n man en ik samen op. Ik geef m’n zoon een flesje en we ontbijten dan samen. Rond half 8 gaat mijn man naar z’n werk. Dan kleed ik m’n zoontje aan (of doe hem in bad) en dan leg ik hem in de box in de werkkamer. Ik kleed mezelf aan en maak me (meestal) op en ga dan aan het werk. Hoewel ik thuis werk kleed ik me wel altijd aan enzo. Heel af en toe kruip ik lekker in joggingbroek achter de computer, maar dat is vooral in de winter.

 • Ik ben een echt slaapkop!
  Ik lig nadat de wekker is gegaan nog een kwartier in bed.
  Ik maak mijn eten en eet het met een tijdschrift erbij op.
  Dan douche ik snel, en poets m’n tanden en doe m’n haar.
  Even op maken, en tada!!! Klaar om te gaan!

 • Als mijn wekker gaat spring ik meteen mijn bed uit. Mijn wakker gaat altijd af tussen 6 en 7 (op de doordeweekse dagen). Ik neem dan ongeveer een uur de tijd voor alles, zodat ik mij niet hoef te haasten.

 • Ik sta ook altijd een uur voor ik wegga op. Ik reinig mijn gezicht, deo, lenzen, en dan aankleden en make-up. Dan ontbijt ik terwijl ik de krant lees, daarna poets ik mijn tanden en nog een paar verschillende dingetjes en dan kan ik gaan :)

 • Laat ik maar een gewone schooldag waar ik om 08:25 in de les moet zitten als voorbeeld nemen.
  Ik heb een slaap probleem dus ik slaap nogal slecht/weinig, hierdoor kom ik moeilijk mijn bed uit. Mijn moeder wekt me om 07:00 en dan blijf ik meestal nog 5 minuutjes liggen. Dan kleed ik me aan (heel soms douche ik eerst nog even) en ga ik naar beneden. Dan was ik mijn handen, doe ik mijn lenzen in en haren kammen. Als het goed is maakt mijn moeder mijn brood en anders doe ik het zelf en eet ik dat op achter de computer (ik check de schoolsite voor uitval, misslipgloss, girlscene en 9gag) maar ik weet niet of ik dat dit jaar ook zo ga doen. Ik pak mijn tas in, ga naar de wc, en ik ga naar school. Soms is het een beetje haasten en soms kan ik gewoon lekker relaxt fietsen.

 • Haha, leuk! Als de wekker gaat denk ik altijd; “Nog héél even blijven liggen”. Maar een halfuur later schrik ik wakker en heb ik me bijna verslapen! Dan jump ik snel uit bed en ga ik douchen, opmaken en eten. Dan spring ik op de fiets naar school. Zo doe ik het meestal! :)

 • Wat luxe, uitslapen tot 7 a 8 uur. Hier dus wel een echt ochtendmens, maar het klinkt altijd lekker, niet zo vroeg wakker hoeven.

  Ik pak altijd een uurtje me-time ’s ochtends, de wekker staat meestal om 6 uur. Eerst nog even soezen terwijl m’n vriend zich alvast doucht, dan zelf douchen en tandenpoetsen, dan rustig ontbijten met fruit, brood of quinoa, warme thee en meestal een blogpost van jou on the side. Dan op het laatste moment laptop, ipad, telefoon, papieren meegraaien voor de hele dag, en om een uur of zeven de deur uit. Dan nog twee uur reizen voor ik op m’n werk ben (ja, ik heb zulk leuk maar helaas uniek werk dat ik dat ervoor over heb, en zo’n leuke vriend die helaas in een andere regio van het land werkt (en een kindje op komst) zodat ik ook niet meer los wil wonen). Tegen de tijd dat ik daar ben heb ik in de trein m’n mail bijgewerkt en afspraken gemaakt, en kan ik echt inhoudelijk aan de slag.

  In het weekend spring ik uit bed, huppel ik door een lege stad naar de bakker, de slager, de kaasboer en de markt en ga ik ontbijt scoren zodat we dat samen kunnen opeten op ons dakterras. En in de winter blijf ik liggen tot ik de kou aandurf. Dan maak ik thee en duik ik er meestal weer even in – tot de afbakbroodjes klaar zijn.

  • Klinkt als een leuk leven :) wees dankbaar voor zulk werk, een vriend, lekker eten enz.

 • Mijn ochtendritueel? Als ik naar school moet en 7.45 de deur uit moest, stond ik pas 7.20, ik douche niet sochtends, (DONT JUDGE! ik doe het ELKE avond ;) ) dat scheelt super veel tijd, maar even verder, ik was eerst mijn gezicht, neem de pil, make up, haren, kleed me aan, dit heb ik ong binnen 15 min gedaan, dan ga ik ontbijten en 7.45 sharp zat ik op de fiets :) nu ik naar de hogeschool ga en op mezelf, denk ik dat ik wel wat eerder op moet staan, paps smeert mijn brood niet meer en maakt me ook niet wakker als ik de verkeerde snooze knop heb ingedrukt op de wekker ( uit dus…) hhahaha!
  Dit soort artikelen vind ik het leukst en inspirerend!

  • Ook als je het niet elke avond zou doen, zou het niet vies zijn. Zolang je je edele delen na de wc-bezoeken, je tanden na een goede maaltijd, je oksels na elke dag/nacht en je handen voor je eet en je gezicht in de ochtend en na het dragen van make-up goed reinigt is niet elke dag douchen niet vies.

   Ik douche zelf iedere ochtend enkel omdat ik anders echt niet fijn wakker kan worden, anders zou ik het laten… ik was me iedere avond toch ook al heel goed in stukken!

 • Het is dat ik de laatste tijd altijd moe ben, anders sta ik na 3 á 4 keer snoozen gewoon op :). Eerst een glaasje water, dan douchen (meestal zonder haren nat te maken), mijn gezicht wassen, opmaken, deo op, geurtje op, haren steilen/opsteken. Dan lekker ontbijten met mijn vriend (hij zet tijdens mijn getut altijd koffie en ontbijt klaar :D) en daarna omkleden, tas pakken en gaan! Een uur red ik net, maar met anderhalf uur zou het wat rustiger zijn haha :phew:

 • Ik zou willen dat ik dat in mij had, dat ik zo de tijd kon nemen ’s morgens. Bij mij is het, al zolang ik mij kan herinneren, een drama. Ik kan opstaan, douchen (afspoelen), aankleden en make-up doen (simpel) binnen 10 minuten. Ik blijf het liefst zo lang mogelijk liggen. Ik ben mezelf nu echt aan het aanleren dat ik meer tijd ga nemen ’s morgens. Ik weet namelijk dat dit veel prettiger is. Sinds ik weight watchers doe probeer ik sowieso ’s morgens uitgebreid en rustig te ontbijten (ontbijt als een koning, lunch als een keizer en dineer als een bedelaar ;) ). Het stomme is, als ik bijvoorbeeld om 8 uur de deur uit moet, zet ik mijn wekker om half 7, maar dan snooz ik gewoon door tot minimaal half 8. Ik draai wel eens ochtenddiensten, die beginnen om 6 uur, dus half 6 de deur uit. Gek genoeg kan ik dan wel makkelijk opstaan, maar dat komt denk ik doordat je dan ook minder diep slaapt.. Nee mensen, ik ben echt een avondmens. :blush:

  • Hoe kan je al dat in 10 min? Ik geloof dat ik de enige ben die over snel douchen al 25 minuten doe. Hoe kan je zo snel douchen :p

   • nee hoor, je bent niet de enige. Ik douche ook nooit ’s ochtends, maar ’s avonds of in het weekend ook wel eens ’s middags. Ik probeer het wel eens, maar ik doe er altijd een half uur over, soms nog langer. Alleen als ik het ’s avonds vergeten ben en ’s morgens moet douchen moet ik het wel heel snel doen, maar dan doe ik er nog een kwartier/20 minuten over. Ik val altijd half in slaap als ik sta te douchen, haha

    • haha, dat heb ik ook altijd!
     voor mij is het echt onmogelijk om korter dan 20 minuten te douche, geen idee waarom, maar het lukt gewoon niet zo snel! daarom douche ik ook nooit ’s ochtends, maar ik neem wel lekker een uur de tijd om mn gezicht te wassen, haar&make-up te doen, te ontbijten, en meestal ben ik ook nog een kwartiertje bezig met het zoeken naar een leuke outfit…
     maar mijn boeken pak ik altijd de avond ervoor in, dat scheelt zoveel tijd/stress. op de één of andere manier heb ik áltijd verkeerde/te weinig boeken mee, als ik mijn tas ’s ochtends inpak

 • Ik heb ook een ontiegelijke hekel aan haasten en sta dus altijd op tijd op en doe de avond van tevoren alvast wat voorbereidend werk zoals tas inpakken, reistijden noteren etc. Als ik ergens naartoe moet dan. Werk ik een dagje vanuit huis dan is het helemaal relaxed wakker worden ^^

 • Mijn wekker gaat om vijf over 7, dan mag ik snoozen tot kwart over 7. Met moeite hijs ik me dan uit bed, gooi en plens koud water in mijn gezicht en reinig het. Douchen doe ik ’s avonds. Meestal neem ik daarna zo’n twintig minuutjes voor make up. Mijn lichaam heeft die tijd nodig om zich te activeren. Dan begin ik langzaam met primer, foundation en concealer te smeren en tegen de tijd dat ik bij mascara aangekomen ben, ben ik wel wakker. Dan trek ik in 5 minuutjes mijn kleren aan en doe ik mijn haar. Dan heb ik nog 20 minuten over voor ontbijten en broodjes smeren! Om 8 uur ga ik de deur uit. Soms slaap ik gewoon door het gesnooze heen en dan worden die twintig minuutjes voor ontbijt verplaatst naar wanneer ik op de fiets zit…

 • Oeh, leuk artikel. Ik doe het ongeveer net als jij! Wanneer ik om 9 uur ergens moet zijn, sta ik rond kwart voor 8 op. Ik spring dan even onder de douche, ga met natte haren naar beneden rustig ontbijten en het liefst heeeel uitgebreid de krant lezen. Als ik dan op de klok kijk schrik ik meestal en ren ik naar boven, maak me in 10 minuutjes op en doe dan nog even wat aan mijn haar. Vervolgens pak ik mijn spulletjes bij elkaar en ga ik om kwart voor 9 weg.

  Wanneer ik meer tijd heb, ga ik vaak nog uitgebreider de krant lezen en ga ik boven vaak nog even wat dingetjes checken op mijn laptop, kamer een beetje opruimen en langzaam opmaken. Héérlijk!

 • ik vind het echt een leuk artikel.
  alleen vind ik het een beetje raar dat je eerst je tanden poetst en daarna pas gaat ontbijten of ligt dat aan mij?

  • ik doe dat ook niet hoor, ik vind het vies om eerst mn tanden te poetsen

  • Het is wel verstandiger om eerst je tanden te poetsen en dan aan je ontbijt/lunch te gaan,als je het andersom zou doe is het niet goed voor je tanden,daarmee beschadig je je glazuur van je tanden.Zo kort op het ontbijt.

   • Ja inderdaad. Volgens mij moet je als je hebt gegeten iets van een half uur minimaal wachten voordat je je tanden pas mag poetsen.

   • Kan best kloppen, maar ik kan het eerste uur na tandenpoetsen echt niets eten. Zo smerig :S

  • Ik heb wel eens gehoord dat dat beter is voor je tanden. Ik deed dat vroeger ook altijd, maar nu niet meer omdat ik vaak ontbijt met yoghurt (fatale combi)

 • op een normale schooldag gaat de wekker om 6:40 ong.
  dan ga ik me snel aankleden, haar in een staart. nog wat mascara (soms oogschaduw en bb cream) dan g ik naar beneden de hond uitlaten en eten geven. dan ga ik om 7 uur eten en nog wat spulletjes pakken ofzoiets. om 10 voor 8 ga ik weg.. maar meestal weet ik dat te rekken tot 8 uur en dan kom ik nog net op tijd :P (Ik ging altijd om 5 voor acht, maar ben er achter gekomen dat de klok 5 minuten achter loopt.. dus was het 8 uur)

  en dan om 8:10 begint de les :oops:

 • Inderdaad als ik al zeurend uit mijn bed kom, is de kans groot dat het een poosje aanhoudt. Maa ik kan niet anders, heb een slechte matras =( rugpijn

 • Ik kan totaal niet vroeg opstaan. Als ik voor 11 uur uit bed kom is het een wonder, heb echt moeite mezelf uit bed te sleuren. Vandaag ook pas om half 2 uit bed gekomen. Zonde van mijn dag, maar ik was serieus 2 uur daarvoor nog echt moe.

  Denk dat het komt doordat ik ook niet veel heb om voor wakker te worden. Ik heb een rotbaantje, en dat is het. Niks dat me motiveert of me gelukkig maakt. Dan wordt alles eenmaal moeilijker.

  • Arme jij :( misschien moet je leuke nieuwe dingen ondernemen

 • Hoi. Ik zet mijn wekker als ik weg moet, een uur en kwartier van te voren…mocht ik dan nog moe zijn…even blijven liggen en anders gewoon ruimschoots de tijd ’s ochtends.
  Ik douche niet ’s morgens, dat ik vaak ’s avonds en scheelt veel tijd. Ik kleed me aan, maak ons bed netjes op:), dan naar de badkamer, eerst tandenpoetsen, lenzen in, gezicht reinigen, verzorgen en beetje opmaken, dan haren kammen en / of verzorgen. Deo op en een geurtje. Dan naar beneden, brood maken voor de werkdag, en tegelijkertijd ontbijt maken en eten. Is vrijwel altijd een boterham of soms een appel. Daarna even snel FB, Misslipgloss en mail checken en dan de deur uit. En als ik geen tijd heb voor de computer, check ik alles ’s avonds!

 • Het eerste wat ik doe is stevig ontbijten. Dankzij mijn suikerspiegel moet ik wel anders val ik flauw onder de douche! Dan lekker douchen, snel aankleden en opmaken. Nu ik dit typ bedenk ik dat ik het langst over mijn ontbijt doe haha!

 • Het liefst blijf ik zo lang mogelijk liggen. Zoveel tijd heb ik voor mijn make-up niet nodig, alleen mascara en in de winter ook wat foundation. Maar dat heb ik beiden zo gedaan. En kleding leg ik de avond van te voren al klaar, net als mijn tas met inhoud.

 • LaurenGlitterss

  Ik sta net als jij een uur voor ik de deur uit moet op. Eerst was ik me, dan doe ik make-up op (favoriete ochtendactiviteit :-p ) en vervolgens eet ik :-)

 • Cynthia, het lijkt wel alsof je het over mij vertelt! mijn ochtend is ook net als die van jou, al douche ik niet sochtends, maar ook ik trek een uur om me rustig klaar te maken voor de dag. als ik de dag goed begin is de hele dag goed! ik sta sinds maandag half 6 op om me lekker rustig klaar te maken, ontbijtje, beetje tv kijken en dan 10 voor 7 de deur uit om de bus te nemen!

 • Als ik moet werken gaat om 6.15uur mijn wekker. Ik ga er dan meteen uit ,ik ga me omkleden & opmaken (gezichtreinigen en mascara aanbrengen) , ontbijten , nog even zitten en dan ga ik om 6.45uur weg. En als ik niet hoef te werken dan doe ik het rustig aan en maak ik me meestal uitgebreid op. Leuk om te zien wat jou ochtend ritueel is.

 • Cindy Joling

  Ik heb (door de week) altijd 50 minuten om te: Douchen, aankleden, opmaken, haardoen, tandenpoetsen, man wakker maken, kinderen wakker maken, hond uitlaten, ontbijten, en dan naar het station fietsen voor de trein van 7.15. Sta altijd om 6 uur op, zou wel meer tijd willen hebben, maar slaap dan toch liever…

  in het weekend blijf ik langer liggen en neem ik altijd lekker de tijd voor mijn make-up. Echt even mijn momentje dan :)

 • zouden jullie alsjeblieft eens een kijkje willen nemen?
  http://miss-headphone.blogspot.be/
  dankje! x

 • Superleuk artikel om te lezen.
  Je schrijft zo leuk^^
  Ik heb eigenlijk precies hetzelfde als jou.
  Als ik naar school ga zet ik mijn wekker een uur van te voren. Zo kan ik nog rustig aandoen. Douchen, aankleden,makeuppen en nog even het leerwerk doorkijken.
  Eten en hoppa een kwartier van te voren op de fiets.
  In het weekend slaap ik uit. Gewoon tot zolang ik wakker word. Eigenlijk is mijn dag dan verpest omdat ik meestal laat wakker word maar op Zaterdag zet ik zowiezo de wekker omdat ik moet werken. Dan heb je s’middags nog wat aan je dag.

  Liefsxx

 • Ik haat het ook, maar toch moet ik me elke dag weer haasten. Ik probeer nu, aan het begin van het schooljaar, dan ook vroeg naar bed te gaan zodat ik ’s morgens makkelijker uit bed kan komen en me dus niet meer hoef te haasten. En lekker relaxed kan ontbijten en de tijd heb om wat blogs te bezoeken! Want wat je zegt, hoe je de dag begint zet toch wel de toon voor de rest van de dag!

 • Ik weet ’s morgens exact hoeveel tijd ik nodig heb :-) Beetje OCD, eh ;-) Ik sta precies één uur en tien minuten op voor ik het huis ten laatste uit moet. Ik sta op, epileer m’n wenkbrauwen bij en poets m’n tanden, was me en breng al m’n dagverzorging aan, doe m’n make-up en m’n haar, kleed me aan en ontbijt rustig.

 • Ik ben net als jij. Ik heb echt wat tijd nodig om wakker te worden, goed te ontbijten en mijn make-up te doen. Dus ik trek er ook altijd minimaal een uur voor uit. Maar meestal douche ik ’s avonds (+ haar wassen) en was ik me ’s ochtends met een washandje.

 • Ik heb zo ongeveer hetzelfde ochtenritueel als jou :)

 • ’s ochtends blijf ik eigenlijk liefst zo lang mogelijk liggen, om vervolgens veel te laat uit mijn bed te springen en me snel snel klaar te maken. Als gevolg ontbijt ik dus ook nooit…

 • Ik maak er een sport van om zo laat mogelijk uit bed te kunnen. Ik sta om half 8 op en ga om 8 uur de deur uit. Mijn ritueel gaat zo:
  Half 8: Uit bed gaan en douchen
  7.40: afdrogen en aankledeb
  7.45: eten
  7.50: opmaken en spullen pakken
  8.00: naar school (:

 • Opstaan, bed opmaken en daarna zo snel mogelijk plassen!
  haha

 • Ik heb meer dan een uur nodig. Ik sta op, ik douche, verzorg mn gezicht, zoek een outfit bij elkaar, doe mijn haar, doe mijn makeup, kleed me aan. Ruim de vaatwasser uit, maak ontbijt, en eet het op terwijl ik op mijn laptop kijk. Dan check ik of ik al mijn spullen heb, en ben ik klaar om te gaan!

 • Ik sta altijd een uur en een kwartier op voordat ik de deur uit moet. Ik neem voor mijn ontbijt best lang de tijd, bijna een half uur. Douchen slechts 5 minuutjes. En ik start altijd met mijn ontbijt en daarna ga ik douchen.

 • Ik doe net het omgekeerd van wat jij doet, Cynthia!
  Ik heb eerst een half uurtje nodig om wakker te worden en te ontbijten, daarna ga ik douchen, me verzorgen (meestal bodylotion, make-up, haar,…). Daarna begint de rat-race…. Mijn zoontje wordt meestal op hetzelfde uur als ik wakker, maar hij wil ook rustig wakker worden, dus laat ik hem eten en wat tv-kijken terwijl ik mezelf klaarmaak. Daarna moet het snel gaan en begint de stress van mijn kindje aan te kleden, op het potje te gaan, en zijn snoet opnieuw schoonmaken van de chocoboterham die hij graag eet… :lol: .
  Eigenlijk zou ik best een half uurtje vroeger opstaan dan mijn zoontje, zo kan ik de stress vermijden. Maar ja, ik wil ook nog een beetje nachtrust, een half uurtje vroeger opstaan hakt er wel in. Los van het feit dat een kindje van 2.5j zich niet laat plannen! ;)

 • Tja, met een ventje van 4 en een kleine meid van 1 probeer ik altijd even een kwartiertje voor de kids op te staan. Maar ja, soms hebben ze gewoon om 6 uur geen zin meer en dan is het niet rustig wakker worden, maar meteen aan de slag

 • Niets is heerlijker als een fijn ochtendritueel. Ik begin de dag meestal om 7.00, en probeer er dan meteen uit te gaan. Ik spring even snel onder de douche, misschien 5 minuten, want ik was mijn haar altijd ’s avonds. Dan zet ik de computer aan met een mok koffie en terwijl ik mijn make-up doe en aankleed drink ik de koffie op, check ik wat blogjes en luister ik muziek. Daarna maak ik mijn lunch om mee naar school te nemen, pak ik wat laatste spulletjes en ontbijt ik. Dit doe ik meestal met havermout. Al met al ben ik hier zo’n 55 minuten mee bezig want uiterlijk 5 voor 8 moet ik de deur uit.

 • Wat leuk om al die ochtendrituelen te lezen :) als ik moet werken ga ik 10 voor half 8 de deur uit, dan ben ik ruim op tijd op de school waar ik werk en kan ik daar ff bijkletsen, spullen klaarleggen en rustig wakker worden.
  Ik sta dan om 7 uur op (om niet iedereen in de weg te lopen) om te douchen, rustig aankleden en opmaken, dan staat de tv aan met het nieuws aan. Ik ben altijd erg vroeg, dus doe lekker rustig aan en heb ook nog alle tijd om mijn outfit uit te zoeken. Daarna rustig ontbijten, krantje lezen en brood smeren voor de lunch. En als ik later op sta, wordt er bezuinigd op het rustig aankleden en krantje lezen ;)

 • Ik vind het super grappig dat zoveel mensen s ochtends blogs bezoeken, ik dacht nl dat ik de enige was haha. Vooral maandagochtend sneak peek vind ik heeerlijk! <3

 • mijn ochtend ritueel verscheeld per dag: In het weekend of vakantie dagen sta ik rond 12 uur op. Ga eerst even tv kijken en als ik honger krijg ga ik ondbijten ( voor de tv ). Als me ondbijt op is kijk ik vaak nog een half uurtje tv en ga dan lang douche meestal was ik dan ook lekker me haren. Na de douche kleed ik me aan,maak ik me op. En kan me dag beginnen. In het weekend en vakantie dagen kan ik dus soms 3 uur doen over me ochtend ritueel doen. En eigenlijk heb ik maar 1 uurtje nodig ;) .
  Als ik naar school moet. sta ik 7 uur,ga douche kleed me aan, maak me op, smeer me brood. En ga dan weg. ik moet al kwart voor 8 weg. Dus vaak moet ik me haasten. Maar ik denk er niet over om eder op te staan ;)
  X

 • Ik houd van veel tijd in de ochtend, want ik wil niet meteen alles doen. Ik wil eerst rustig op gang komen daarom, de volgens vele absurde tijd om optestaan.
  05.00 opstaan en naar beneden lopen
  05.02 eten maken (vaak musli, of iets makkelijks)
  05.04 ontbijt eten (tijdens film)
  05.15 klaar met eten (verder film kijken)
  06.00 douchen
  06.25 verder film kijken (in badjas)
  7.30 aankleden, tas inpakken en brood maken
  7.57 naar school
  08.19 opschool (moet IN de les zijn om 08.20)
  ik weet niet heel efficient maar wel relaxt… tot aan het racen met mijn fiets dan…. :D MAAR ik heb wel mijn film afgekeken….. :D

  • Wooow, dat lijkt op mijn ritme in de derde/vierde klas, toen vond ik het ook geweldig om ‘sochtends films te kijken, boeken te lezen en sowieso lekker in mijn eentje rond te kunnen lopen en fijne dingen te kunnen doen voor de zware dag begint. Zo fijn!

 • Leuk artikel!
  Ik hoor m’n wekker, zucht heeeel diep (of scheld er nog wat bij), ga naar de wc (moet altijd zoooo nodig), zet de douche aan, daarna aankleden, wat ik de avond ervoor al heb klaargelegd. Daarna sprint ik naar beneden omdat ik te lang heb gedoucht, ontbijt, pak m’n tas in en ga naar school..
  In het weekend duurt dit ritueel 2 uur langer haha

 • Ik doe graag alles ‘op een normaal tempo’, niet echt slenterend en niet gehaast. Als ik de avond ervoor echter lang ben weggeweest, of opgebleven, zet ik mijn wekker later: op een half uurtje geraak ik aangekleed en op de campus als het nodig is. Die leerkrachten zijn toch te laat. Anders neem ik er graag een uurtje voor. Snoozen doe ik niet; ik ben bang dat ik dan uiteindelijk niet meer wakker ga worden. Ik spring meteen uit bed als de wekker ga, was mijn gezicht en bovenlichaam gewoon aan de lavabo (of spring in de douche, maar dit doe ik meestal ’s avonds na het sporten). Erna ga ik eten, en plaats ik me weer voor de lavabo met mijn make-up. Anders loopt plots de melk van mijn cornflakes over mijn kin, spat ik de bus open in mijn gezicht of vreet ik de lipstick van mijn lippen. Allemaal dingen die mij enkel voorvallen als ik al make-up op heb! Ook heb ik dan alle ‘moetjes’ gedaan, en kan ik, naargelang hoeveel tijd ik nog heb, mij opmaken. Soms is dit enkel mascara en oogpotlood, soms full-face.

 • Ik vind het heerlijk om te snoozen, daarna in nachtjapon/hemd naar beneden. Kopje thee drinken, mail checken. Terug naar boven: bed opmaken, ramen openzetten. Daarna douchen, soms haar wassen. Verzorging van mijn gezicht. Wat mascara en kohl aanbrengen. Parfum. That’s it… voor een doordeweekse doorsnee-dag.

 • Mijn ochtendritueel, ja hmmmn,
  Elke ochtend gaa om 7uur de wekker van mijn vriend, zelf hoef k pas om 8uur eruit, perfect want ik heb een uur nodig om wakker te worden. Ja dat is behoorlijk lang maar ach, dan ga k me bed uit tussen 7.45 en 8.00 uur, douchen en ik was elke dag mijn haar, als ik onder de douche vandaan kom trek ik meteen me lingerie aan, en begin ik me gezicht in te smeren want na 5min na de douche begint me gezicht te trekken dan moet ik hem ook echt insmeren. Dan ga ik me aankleden, ik pak dan me sokken en leg alles op de bank; Sokken, iPhone, lippenbalsem, doe de TV aan en pak me ontbijt. Ga dan op de bank zitten en trek dan eerst mijn sokken aan en ga dan ontbijten. Als ik daar klaar mee ben ga ik terug naar de badkamer; ja met me sokken aan ><. en dan ga ik mijn haar en make-up doen. En dat is het zo wel hahaha

 • Ik sta als ik ergens heen moet altijd om 5.20 uur op. Ik ben namelijk een écht muziek mens. En ik MOET dus ook echt mijn dag beginnen met een half uurtje muziek. Sla ik dit een keer over, dan ben ik ontzettend chagrijnig en merk ik ook echt dat ik totaal niet vooruit te branden ben. Na dat half uurtje begin ik me eens met verzorgen en mijn make-up en haren en al. Daarna ontbijt ik en kijk ik nog even wat tv, check ondertussen facebook met mijn windows phone en dan ben ik een langzaam de deur uit. Als het een thuis blijf dagje is, dan doe ik niet veel met mezelf. Trek mijn comfortabelste kleding aan en hang dan zowat de hele dag op de bank met mijn laptop.

 • Ik heb een beetje hetzelfde als jij. Ik ben geen ochtendmens en wil dus echt niet haasten, want dan word ik chagarijnig. Als ik naar school moet, gaat het zo’; Ik zet de wekker altijd 10 tot 20 minuten eerder, zodat ik kan snoozen. Dan ga ik onder de douche, kleed ik me aan. Dan ontbijt ik, poets ik mijn tanden, doe ik mijn haar en make up. Dan is het een uur later en ga ik weg, mijn tas heb ik dan al ingepakt de avond van te voren. Nu ik vakantie heb, zet ik lekker geen wekker en ontbijt ik voor dat ik ga douchen.
  Liefs

 • Ik moet meestal op staan rond 7:00uur, moet meestal op school zijn om half 9. Mijn wekker loopt dan een kwartier voor ik moet opstaan af, en ik sta dan een kwartier later dan ik moet opstaan op.. Dan ga ik snel douche ( zonder mijn haar te wassen, doe ik twee keer in de week s’avonds) en dan mij aankleden, haar snel ik een knot en mascara terwijl ik thee drink. Ik heb dan drie kwartiertjes om om tijd op school te kopen. Onderweg ga ik dan meestal iets halen om te eten of ik neem snel een stuk fruit mee voor onderweg. In het weekend durf ik wel heel lang uitslapen en heb ik niet echt een ochtendritueel.

 • Ik vind het heerlijk om mijn dag relaxt te beginnen. Ik word vrijwel altijd uit mezelf rond 6.40 wakker, en anders gaat de wekker om 6.45 vanzelf… ik heb dan nog wat tijd om lekker te blijven liggen, in mijn ogen te wrijven, te bedenken wat ik zal eten bij het ontbijt of gewoon eerder de badkamer in te gaan (zo zeurt ook niemand, fijn!). Het eerste wat ik doe zodra ik opsta is wat warm water met citroensap drinken; ik las ergens dat het heel goed voor je is, en hoewel ik niet weet hoe waar dat zou kunnen zijn, krijg ik er meteen een lekkere smaak van in mijn mond, heb ik alweer een kwart liter vocht binnen en worden mijn organen wakkergeschud. Wat ik vervolgens doe is douchen, mijn gezicht reinigen, hydrateren en eventueel wat plamuren, me aankleden en mijn haar even fohnen zodat het er hopelijk decent uitziet. Rond half acht ben ik helemaal klaar om te ontbijten, waar ik fuuucking lang over doe, haha! Dat vind ik echt het allerfijnst aan de ochtend, rustig aan tafel zitten, geen gestress, met mijn ouders praten en lekkere en gezonde dingen eten. Tanden poetsen en om acht uur de deur uit!

 • Je bent een voorbeeld voor mij: een succesvolle blog, mooie en leuke tekstjes… doe zo voort! :D

 • Ik sta op, kleed me aan, reinig me gezicht, doe me make-up etc. Douchen doe ik altijd ’s avonds, als ik onder de douche zit vliegt de tijd altijd, haha! Ik ontbijt altijd uitgebreid, dat geeft mij een heel fijn en rustig gevoel. Dat doe ik dan met mijn iPod en mijn favoriete blogs (mobiel thema haha, heerlijk). Daarna tanden poetsen en ik kan alweer gaan! ^^

 • Die beertjes op je bed, cute :)

 • Leuke post ! Ik sta op, reinig mijn gezicht enzo, laat mijn moisturizer inwerken en ga ondertussen ontbijten. Daarna terug nr boven, kleren aan en dan make up op doen. Hoewel ik dat allemaal erg snel kan, geniet ik er altijd enorm van om dit op mijn gemak te doen. Dan ben ik zoveel beter gehumeurd.

 • Mijne is eigelijk ook altijd het zelfde. Ik zet mn wekker 3 kwartier voor ik de deur uit moet, en douche dan meestal voordat ik naar bed ga tenzij het zo warm is als de afgelopen dagen, dan doe ik dat sochtends ook maar was mn haren niet als ik geen tijd heb om ze te drogen.
  Dan creme op..aankleden,,,terug naar badkamer voor make up. Terug naar slaapkamer voor parfum. Dan heb ik meestal nog een kwartiertje over en dan ga ik vaak chill op de bank zitten. Mama kijkt dan meestal het nieuws dus dan krijg ik dat ook nog beetje mee + het weer. En dan ga ik de deur uit. Sochtends krijg ik echt niks door mn keel. Soms een thee koekje. Maar ik eet in de meeste gevallen gewoon tussendoor op school.
  Als ik later de deur uit moet dan draai ik het wel om. Dan ga ik eerst op de bank zitten in mn pyama :p en dan badkamer en dan aankleden en opmaken. En meestal eet ik tegen die tijd wel wat.
  Ik snooze trouwens nooit. Ik ben 9 van de 10 x zelfs wakker voordat de wekker gaat! helaas

 • Leuk, mijn us eigenlijk hetzelfde, alleen als ik half 8 begin ga ik half 7 uit bed en kwart over 7 weg.

 • Toen ik naar school ging, wakker worden om kwart over 7, snel gezicht wassen, aan kleden, haar doen. Naar beneden, tas pakken en hup op de fiets. En dan in de trein een boterham eten. Er zat ongeveer een half uur tussen opstaan en het vertrekken van de trein.
  Tegenwoordig heb ik een auto dus sta ik een half uur voordat ik weg moet op. Aankleden, gezicht wassen, haar goed doen. Dan naar beneden, tv aan, ontbijten voor de tv(gewoon 2 crackers, that’s it. Dan tas pakken en naar mijn werk rijden.
  Opmaken doe ik echt niet voordat ik ga werken, echt geen geduld voor. Vind ik ook niet nodig eigenlijk want werk gewoon in de productie waar niemand make-up op doet dus dat vind ik dan een beetje ongepast ofzo. En douchen doe ik ’s avonds want als ik dat ’s ochtends doe is mijn haar nat, moet ik het helemaal gaan föhnen. Duurt ook weer een kwartier voordat het droog is. (was mijn haar ook elke dag, dusja kan niet douchen zonder mijn haar te wassen) En als ik gedoucht heb is mijn huid zo droog dat ik me helemaal in moet smeren, ook geen zin in ’s ochtends. Dus ik ben snel klaar in de ochtend.

 • Ik heb een krantenwijk dus als ik naar school/werk moet moet ik sowieso al 5 uur opstaan dan ben ik 06:00 klaar en ga ik douchen doe ik me dingetjes en dan ga ik.

  Ik vind dit soort artikeltjes altijd leuk om te lezen!

 • Mijn lievelingsochtendritueel op vrije dagen is na de ochtendkrant weer lekker in bed gaan liggen en proberen te slapen. Wekker om half 10, uit bed, snel klaarmaken en sporten. Douchen en opmaken etc. en klaar. Na het sporten heb ik namelijk de hele dag zo’n “gezond” gevoel. Dan eet ik gezond, voel ik me goed etc. :)

 • mijn wekker gaat doordeweeks als ik naar school moet om 6 uur, dan blijf ik nog even snoozen tot half zeven. en dan blijf ik altijd nog tot 7 uur in bed liggen en op twitter enzo, omdat ik dan echt geen zin heb om uit bed te stappen, dan bedenk ik me dat ik nog maar weinig tijd heb. dus dan sta ik op, pak mijn facewash en reinig ik mijn gezicht. dan loop ik terug naar mijn kamer en maak ik me gezicht schoon met een lotion en dan smeer ik dagcreme op. dan kam/borstel ik snel mn haren (mijn haar zit altijd al perfect, dus ik hoef het alleen te borstelen) en dan doe ik snel wat makeup op, mascara, oogpotlood en soms wat poeder en lipgloss. dan zoek ik snel kleding uit en doe het aan. dan is het meestal al kwart voor 8 of nog later, dan eet ik soms heel snel iets, of helemaal niks. poets ik mijn tanden. dan bedenk ik me dat ik mn tas nog moet inpakken (ja ik ben altijd te lui om het de vorige dag te doen) dan is het meestal wel 5 over of 10 over, laat dus. dan stress ik me dood, en meestal ben ik dan ook nog mijn sleutels kwijt, als ik ze dan heb gevonden, doe ik snel mn jas aan, schoenen aan en ik ren naar mn fiets. dan fiets ik heeeeel snel naar school (gelukkig woon ik er 5 minuten vandaan) en dan dump ik alles in mn kluis, pak me boeken en ren naar mn les, en meestal ben ik dan wel telaat.. ja, zo gaat mijn ochtend ritueel altijd. :)

 • Ik ga er ook altijd een uur van te voren uit anders moet je altijd zo haasten vind ik. ( wat ik uiteindelijk toch altijd doe haha) Heb je tenminste alle tijd om wakker te worden!

  XOXO,

  Comemoda

 • Toen ik op HAVO zat (wat ik dit jaar afgerond heb, joeeeh) moest ik altijd de trein van 7.30 hebben en voor mij betekende dat dat ik om 07.00 al weg moest (ik woon in de middle of NOwhere). En ik ben zo’n type dat ’s ochtends moet douchen én de tijd wil nemen, dus ik ging er meestal al om 05.30 uit omdat ik altijd absurd lang over douchen doe en dat was dan ook het eerste wat ik deed. Daarna deed ik mijn kleren aan die ik ’s avonds al had klaargelegd. Vervolgens ging ik onbijten en keek ondertussen tv. Dit was niet altijd het slimste want hierdoor bleef ik altijd te lang zitten, waardoor ik altijd te weinig tijd had voor mijn make up. Of nouja, ik deed gewoon mijn make up maar moest daarna extra hard fietsen om de trein te halen :P. Ik ben blij waneer ik geld genoeg heb voor een kamer in de stad, al dat heen en weer reizen!

  Best wel absurd trouwens, ik stond om 05.30 en nog had ik wel eens haast. Dit kwam waarschijnlijk vooral door het douchen en mijn tas die ik nooit van te voren inpakte.

 • Nu het vakantie is sta ik gewoon op wanneer ik wakker word en me uitgerust genoeg voel, dat is op dit moment meestal tussen 11 em 12. Dan ga ik ff in bed wakker worden en lees ik op mijn telefoon het nieuws en check ik facebook en twitter. Daarna ga ik naar beneden en was ik mijn gezicht en poets ik mijn tanden, douche doe ik later op de dag behalve als ik smiddags weg moet! Als school weer begint zal dat wel anders zijn maar ik ben sowieso iemand die als het kan nog 1 extra minuutje slaap meepakt! Dan moet ik me maar haasten!

 • Ik strompel als eerste naar de badkamer om een plens koud water in me gezicht te gooien om even goed wakker te worden ;)

 • De laatste tijd hoef ik niet te werken dus ik neem lekker de tijd. Ik word rond 7 uur wakker, samen met mijn vriend. Dan pak ik mijn iPad en ga ik lekker even internetten. Rond 8 uur eet ik mijn ontbijt en dan volgd een uitgebreide douche met beauty “behandelingen”. Heerlijk!

 • Ik ben net zoals jij, doe er zelfs nog langer over. Wekker 6:45, lezen tot 7:00, aankleden + make-up tot 7:30, eten met zus & moeder tot 7:45/7:50, daarna nog even eten en wat spulletjes pakken, tanden poetsen, dingetjes checken en als ik tijd over heb nog even op het internet. Ik doe er dus best lang over, maar vind het wel fijn zo! :love:

  • haha wat leuk, ik heb nog nooit van iemand gehoord die ’s ochtend vroeg direct leest :)

 • Ik hou ook van een relaxte ochtend! Op een normale schooldag sta ik op om kwart voor zeven, de ene keer douche ik, de andere keer niet. Dan was ik mijn gezicht, doe ik tonic op en loop ik naar beneden om ontbijt te pakken. Als ik boven kom doe ik dagcrème op, kleed ik me aan, en dan doe ik make-up op (tegelijkertijd ontbijt ik). En soms doe ik daar heel lang over, soms niet. M’n haren doe ik meestal vast, dus daar gaat niet veel tijd inzitten. En rond kwart voor acht ga ik de deur uit, geef m’n konijn een kroel en fiets ik richting de bus! Leuk om te vertellen hoe mijn ochtenden gaan en om te lezen van andere hihi.

 • Ik vind mijn lunch klaar maken altijd zo veel tijd kosten ’s ochtends…. ik neem me nog wel eens voor om het alvast de avond ervoor te doen en dan in de koelkast leggen, maar dat schiet er heel vaak bij in. Hierdoor vaak minder rust voor het ontbijt dan ik zou willen. Toch maar de wekker 10 minuten eerder zetten :)

 • Ik neem vaak wel lekker de tijd voordat ik weg ga. Heerlijk vind ik dat. Ik zet altijd 2 wekkers zodat ik na de eerste wekker nog even kan blijven liggen totdat mijn tweede wekker gaat. Daarna ga ik douchen en na het douchen zet ik groene thee, ontbijt ik en ga ik ondertussen mijn ‘dagelijkse’ sites op internet lezen. Als ik daarmee klaar ben ga ik mijn haar en make-up doen terwijl ik muziek aan heb staan en half random mee dans :P

 • Jeetje, wat knap van iedereen, zo vroeg! Ik werk zelf al jaren in de horeca, met meestal sluit diensten. Wat voor mij houd dat ik niet eerder dan 3uur slaap en meestal rond de middag wakker word. Soms is dat wel heel vervelend, maar ik ben zo geen ochtend mens. Hoewel ik het wel heerlijk vind om wakker te worden in het zonnetje, met een kopje koffie en een lekker broodje. Of als het koud is, jezelf verplichten uit bed te komen, de verwarming lekker aanzetten en lekker knus je ontbijtje eten in de woonkamer met licht aan terwijl het buiten nog schemerig is… Erg zeldzaam.. Maar toch een voldaan gevoel hebben als je vanaf ’s morgens vroeg al op pad bent en de hele dag nog voor je hebt. Maar die stap om je bed uit te komen, die is zo lastig!! :hmm:

 • Ik heb drie “ochtendrituelen” ik werk in de zorg dus ik heb wisseldiensten.

  Als ik dagdienst heb, dan moet ik rond kwart voor 7 aanwezig zijn op mijn werk, dat betekend dus dat ik om half 7 de deur uit moet. En tja, ik kom om kwart over 6 mijn bed uit.
  Ik douche, kleed me aan, maak me op, kam mijn haar door en neem een breaker mee voor op de fiets. Loop naar beneden en pak de fiets. (Mijn vriend die doet in de ochtend de honden eten geven en uitlaten).

  Als ik avonddienst heb, kom ik meestal om half 12 uit bed, ga op mijn gemak douchen, aankleden. De honden uitlaten. Dan ontbijten. En meestal neem ik ook nog even een maskertje, lak mijn teennagels :) En dan om kwart over twee richting werk.

  Heb ik nachtdienst dan kom ik rond tweeën uit bed, hetzelfde als met avonddienst heb ik dan als ritueel. Enige verschil is dat ik naar mijn werk mijn nachtcrème, bril, lenzenbakje en gezichtsverzorging mee neem. Als de avonddienst weg is en ik mijn ronde heb gelopen doe ik mijn lenzen uit, maak mijn gezicht schoon, smeer nachtcrème op en zet mijn bril op.
  Tegen de tijd dat de dagdienst dan komt doe ik mijn lenzen weer in en haal ik de vette crème die nog op mijn gezicht zit eraf.

 • Een ochtendmens ben ik zeker niet! Slaap het liefst zo lang mogelijk uit. Als ik een keer vroeg opsta ben ik wel trots op mezelf (indien vrijwillig dan, hihi). Zou het wel graag willen een ochtendmens te zijn, de dag voelt dan zo lekker lang en useful! Achja..

  Trouwens Cynthia, ik vind je blog echt steeds leuker worden! Mag ook wel eens gezegd worden! Vooral dit soort lifestyle artikelen. Altijd inspirerend om te lezen hoe andere mensen hun leven aanpakken :)

  Groetjes!

 • Cynthia, ik ben altijd oprecht verrast dat jij een full face make-up doet in 10 minuten! Knap hoor! Ik doe een heel eenvoudig make upje bij mezelf in 10 minuten, maar met oogschaduw ben ik toch al gauw 15 minuten bezig. Oefening baart kunst gaat bij mij helaas niet op…:-(

 • Ik hou echt van een rustige ochtend: lekker douchen, journaal kijken, kopje koffie en ontbijtje! Jammer genoeg moet ik vaak vroeg op en moet ik haasten om alles gedaan te krijgen. Gelukkig nu vakantie en geniet ik van de rust in de ochtend!

 • Heey,

  Ik ben meestal om 7uur wakker, ik heb mezelf aangeleerd om 2min over mijn make-up te doen (eyeliner, oogpotlood en mascara, en bij sommige onzuiverheden concealer) en ik doe meestal langer over mijn haar (10min) omdat ik gewoon echt onhandelbaar haar heb. Daarna kleed ik me meestal pas aan en ga ik ontbijten, wat meestal gewoon een boterham met chocoladepasta is xd. Verder douche ik s’avonds, s’ochtends heb ik altijd minder tijd :P.

 • Bwaah, ochtenden. Ik functioneer echt niet normaal ’s ochtends. Ik zet mijn wekker altijd een uur van tevoren. Dan kijk ik eerst de nieuwste daily vlog van de shaytards (meestal duurt die tussen die 20-30 minuten) om wakker te worden. Niet dat het helpt… Daarna ga ik me als een razende aankleden en opmaken, en dan kom ik tijd te kort, gris ik een appel, een banaan en een boterham mee en ren ik naar de bus. Ik zou echt graag tijd willen hebben ’s ochtends om rustig te kunnen eten, vooral omdat ik altijd honger heb dan. Maar ik kan gewoon niet nadenken en niet normaal bewegen als ik net wakker ben. Normaal kan ik me in 5-10 minuten aankleden en opmaken, maar ’s ochtends doe ik er een half uur over.

 • Ik trok ook altijd een uur uit uit bed meds innemen eff nieuws kijken eten na 20 minuten en daarna douche opmaken en föhnen ….

 • Leuk artikel! Ik sta ook altijd vroeg op en houd ervan lekker de tijd te nemen en bijvoorbeeld lekker een kwartier aan de ontbijt tafel te zitten! Er klopt trouwens iets niet in de tekst er staat: ‘ Ik zet mijn wakker altijd..’ ipv ik zet mijn wekker xx

 • Wat leuk al die verschillende ochtendrituelen!
  Nou ben ik een echt avond mens… Ik zet standaard m’n wekker een kwartier te vroeg om dan langzaamaan wakker te worden en dan wat minder ‘brak’ op de juiste tijd uit bed te komen…. Douchen doe ik ’s avonds, dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken :). Vervolgens doe ik alles op de automatische piloot: eten, aankleden, make up… Vaak duurt het dan alsnog wel even voordat ik echt helder ben, haha! Ochtenden zijn niets voor mij! XD

 • Ik zet mijn wekker altijd 20 minuten te vroeg, zodat ik 3x op snooze kan drukken voordat ik eruit moet, mijn snooze tijd is namenlijk 10 minuten. Dat is twee en een half uur voordat ik op school moet zijn. Dan ga ik me aankleden, douchen doe ik vaak ’s avonds, en mijn haren en make up doen. Hier doe ik altijd het langst over, ik ben dan vaak om 7 uur beneden. Om 10 voor 8 moet ik weg, dus dan heb ik nog lekker veel tijd voor alles :D En dan de trein halen en hoppa naar school.

 • Als ik naar school ga sta ik meestal rond 7:00 uur op (behalve als ik moet douchen, dan 6:30 en dan douche ik dus t/m 7:00), ik pak mijn mobiel en ga even op twitter – verslaafd, ja – en ga dan uit bed. Ik doe mijn kleren aan, make-up en haar en daar trek ik ongeveer een half uurtje voor uit. Dan ga ik naar beneden aan mijn ontbijt. Ik hou niet zo van ontbijten (ik hou sowieso niet van brood) dus ik pak meestal yoghurt met cruesli ofzo. Ik maak mijn eten voor de middag, poets mijn tanden, doe nog wat laatste dingetjes en dan zit ik (als het goed is) rond 7:55 op de fiets. Ik haat ochtenden!

 • Ik doe er ook altijd lang over, 1,5 a 2 uur, haha. Maar dat komt ook een beetje omdat ik altijd de dag moet beginnen met heel erg veel pijn, dat wordt dan langzaam wat minder. Dan is het prettig om gewoon rustig aan te kunnen doen :)

  Als ik te laat opsta waardoor ik te laat kom raak ik helemaal in de stress, daar wordt mijn dag niet leuker van :p

 • Ik ben echt iemand die de wekker uitzet en dan wakker schrikt en ziet dat het half 8 is hahah.
  Maar ik kom meestal rond kwart voor 7 m’n bed uit en ga dan naar beneden even eten, doe ik meestal een kwartiertje over. Dan aankleden en make-up met een muziekje erbij zodat ik vrolijk word :) En dan om half 8 naar beneden en alles op orde maken zodat ik rustig weg kan, meestal nog even tv kijken en iets drinken en dan kwart voor 8 op de fiets naar school !

 • Mijn dochtertjes worden altijd tussen 6 en 7 wakker. Ik mag dan altijd van mijn man tot 7 uur blijven liggen (de schat), daarna zorg ik dat de meisjes klaar zijn voor school/ kinderdagverblijf, en breng ik ze weg. Pas hierna (vaak tegen 8 uur) ga ik douchen en ontbijten en m’n make-up doen. Ik moet een stuk fietsen en zweet dan, dus douche ik daarna, dan ben ik de rest van de dag fris! Hoeveel tijd ik hiervoor heb, hangt af van hoe laat ik moet werken (ik werk op flexibele tijden) minimaal een uur, soms 2 of 3! Als ik meer tijd heb ga ik in bad en lees ik lekker blogs of werk ik aan een blogpost voor m’n eigen blog. Ik moet het wel echt rustig aan doen ’s ochtends, anders loop ik de hele dag achter mezelf aan! Hahaha

 • Het liefst doe ik ook lekker rustig aan maar vaak is het toch wel haasten.. Ben niet zo’n ochtendmens helaas.

 • Grappig, al die ochtendrituelen! Ik lees van heel veel meiden dat ze heeeel vroeg opstaan, rond zeven uur al.. Bij de vele reacties wil ik mijn ochtendritueel nog even toevoegen omdat die anders is dan van de meesten hier.. Ik sta meestal rond 9 uur, half 10 op…jaa ik weet het dat klinkt laat maar ik werk altijd avonddiensten. Waardoor ik dus meestal pas om twaalf uur ’s nachts thuiskom. Ik lig er dus laat in en mijn ochtend begint dus om 9 uur. Ik douche om wakker te worden, kleed me aan, ga beneden ontbijten en lees alle blogs die ik volg erbij ;-) Dan ga ik weer naar boven om tanden te poetsen, op te maken en mijn haar te kammen. Weer naar beneden, eten koken om mee te nemen naar werk. Dan relaxen, huis opruimen/schoonmaken of boodschappen doen en vervolgens omkleden voor mijn werk. Ik heb een uniform sus ik hoef niet na te denken over wat ik aan moet trekken, ideaal! Als ik naar werk ga is het meestal rond half 1, 1 uur en heb ik dus zo’n vier uur de tijd gehad om alles te doen.. Oh oh, wat klinkt dat aso he haha want nóg heb ik vaak tijd tekort..!
  Groetjes!

 • Mijn ritueel lijkt wel wat op de jouwe, ik hou er ook van lekker de tijd te hebben en rustig te beginnen. Maar 1 groot verschil; ik heb nog nooit gesnoozed! Ik begrijp ook niet wat mensen daarmee hebben, vreselijk onrustig zou ik dan liggen afwachten tot die wekker dan de tweede (of derde, bij mijn vriend!) keer af gaat. Nee, liever 10 min minder maar wel lekker geslapen tot de laatste minuut.

  • Same here! Ook als ik vijf minuten voor mijn wekker afgaat wakker word, ga ik er vaak al uit, omdat ik anders toch maar gewoon lig te wachten. Behalve als ik echt moe ben of geen zin heb om op te staan. Maar als mijn wekker afgaat, ga ik er altijd onmiddellijk uit, in tegenstelling tot mijn vriend die altijd nog minstens een half uur, drie kwartier blijft liggen.

 • Ik ben altijd van het laatste moment geweest. Vooral op de middelbare school. Slapen tot ik echt nodig uit mijn bed moest want anders was ik te laat. Nu gaat mijn wekker een uur van te voren af. Dan heb ik een kwartiertje om goed wakker te worden(2 keer snoozen!), 10 tot een kwartier voor alle verzorging en makeup, paar minuutjes omkleden en de rest om gewoon op m’n gemak mijn spullen bij elkaar te rapen en te eten. Ik ken mensen die het liefst ook nog even tv kijken voordat ze gaan, maar dat kan ik echt niet.. dan slaap ik liever nog iets langer dan wat vroeger opstaan om tv te kijken.

 • Wat een leuk artikel, ik blijf het liefst altijd zolang mogelijk liggen maar als mijn wekker gaat moet ik er altijd wel gelijk uit omdat ik genoeg rijd wil hebben om alles op mn gemakkie te doen :)

 • Mijn ochtendritueel komt er op neer dat ik altijd veeel te lang blijf liggen, waardoor ik me kapot moet haasten. En ik dus eigenlijk ook veel te vaak te laat kom. Tja. Ik ben echt geen ochtendmens.

 • De avond voor ik naar bed ga maak ik mijn brood voor de volgende dag al klaar incl ontbijt, dan zorg ik ervoor dat ik zo lang mogelijk kan blijven slapen.
  Als de wekker gaat blijf ik nog vijf minuutjes liggen (en soms val ik dan weer in slaap niet het allerbeste) ga ik uit bed kam mn haar, deotje en een luchtje op ga ik naar beneden pak mn brood en drinken en ga naar de bus.
  Ontbijten doe ik meestal onderweg of op school en make-up?
  Tsja ik draag altijd alleen een beetje mascara en dat doe ik ook onderweg.
  liefs

 • Leuk artikel! Ik wou dat ik het zo professioneel kon doen als jij maar dit kan ik dus helaas niet. Ik heb heel veel slaap nodig om te kunnen functioneren overdag, minimum 9 uur.
  Maar ik ben zo iemand die ’s avonds nooit moe is en dan wordt het laat natuurlijk, met als gevolg dat ik ook laat opsta.
  Dat is meestal pas als ik om 9u30 de deurbel hoor als de postbode pakjes komt leveren. Dan hol ik uit bed, tanden poetsen en gezicht wassen en meteen beginnen werken. Gelukkig werk ik vanuit huis :)

 • Leuk artikel! Bij mij is het heel wisselend. Ik sta tussen 6 en 7 op en soms sta ik direct naast mijn bed maar in de periodes dat ik wat meer vermoeid ben houd ik ook wel van even snoozen. Ik zwem veel wat inhoud dat douchen ’s ochtends eraan bijdraagt dat ik niet de hele dag naar chloor stink. Daarna de make-up en het ontbijt. Eigenlijk hetzelfde dus :)

 • Heel gek, maar als ik moet werken (vrijdag, zaterdag, zondag) sta ik anderhalf uur van tevoren op om rustig wakker te worden met ’n kopje koffie, hond uit laten, douchen, opmaken en ontbijten. Daarentegen als ik naar school moet kan ik zelf ’n kwartier voordat ik weg moet opstaan, snel onder de douche springen en mijn make-up, koffie en ontbijt meenemen in de bus.. Ik doe er van deur tot deur 2 uur over om naar school te komen dus alle tijd.. Kan ik lekker langer blijven liggen :-) En ik moet zeggen dat ik beide prettig vind! Gek hè.

 • Zodra ik wakker word kijk ik nog eventjes tv, daarna spring ik uit bed onder de douche, smeer ik dagcreme op mijn gezicht, ga ik lekker ontbijten en daarna aankleden en opmaken! :D

 • Ik trek er ook een uur voor uit, maar ik begin maandag met stage en heb de de trein om 06.36. Een uur eerder opstaan zit er dus niet meer in :sad:

 • Leuk artikel :)
  Normaal word ik niet makkelijk wakker, heb er minstens een half uur voor nodig om eruit te komen haha! Maar vandaag was wel heel vervelend. Werd wakker om half 8 met een blaasontsteking voor de tweede keer dit jaar. Dus ik naar de dokter en onderweg terug naar huis op de fiets: BOEM! klapband. Dus dat was wel even een FML momentje. Maar ja, we komen er wel weer bovenop :)

 • Leuk artikel om te lezen! Dit is mijn ochtendritueel: Meestal neem ik een uurtje de tijd. Ik kijk snel even op m’n mobiel naar twitter en facebook en sta dan op. Dan reinig ik mijn gezicht en doe m’n makeup,, daar doe ik meestal een kwartiertje over. Dan is het tijd voor mijn haar,, hier doe ik max. 5 minuten over. Dan loop ik naar beneden en ga rustig ontbijten,, meestal houd ik de tijd dan niet meer in de gaten en sprint ik naar school :)

 • Leuk om te lezen hoor. :) Ik kan me ook niet voorstellen om NIET rustig de tijd te nemen ’s ochtends (zoals mijn zusje, die is altijd van haasthaasthaast). Ik vind het heerlijk om ’s ochtends relaxed te beginnen, vaak is de rest van mijn dag dan ook een stuk leuker.

  Als ik het eerste uur les heb moet ik om 8 uur weg, en dus staat mijn wekker op kwart voor 7 oid. Even snoozen inderdaad. Daarna loop ik naar de badkamer, reinig m’n gezicht en ga vervolgend weer richting slaapkamer om me aan te kleden en om mijn make-up te doen. Daarna ga ik weer richting badkamer voor mijn haar en daarna ga ik naar beneden om (het liefst rustig) te ontbijten, vaak trek ik hier een half uur voor uit, kan ik tenminste lekker voor de tv het journaal kijken terwijl ik eet. Daarna maak ik lunch voor mee naar school en poets ik m’n tanden. :hihi:

  Douchen doe ik altijd ’s avonds, vind ik veel lekkerder, en dus scheelt dat weer ’s ochtends. :)

 • Ik sta sochtends om 05:30 op omdat ik om 07:00 uur op m`n werk moet zijn.
  Ik heb dan een uurtje om mezelf te voorzien van een beetje make-up en een
  boterham weg te werken. Om 06:30 zit ik op de fiets.

  Het is niet dat ik me hoef te haasten, maar moet toch wel rekening houden met de tijd.

  Ik ben een ochtendmens dus dat scheelt. :)

 • wauw ontzettend leuk artikel! Echt met veel plezier gelezen :) Houd er van om zulke dingen te lezen :love:

 • Mariëlle

  Om 5.45 sta ik gelijk met mijn man. Ik kleed me aan en verzorg mijn huid. Dan kort rondje met de hond. Daarna de lunchpakketjes voor de kinderen maken. Terwijl ik dat doe eet ik zelf een boterham. Daarna maak ik me op en drink ik mijn koffie. Hoelang het opmaken duurt hangt af of de kinderen ondertussen al op zijn gestaan. Want voor hun maak ik dan hun ontbijtje. Hun kleding ligt meestal al klaar. En dan om 8.00 de deur uit om de naar school te brengen. En daarna een lange wandeling met de hond.

 • Om 7 uur gaat de wekker, dan moet ik er meteen uit want ik moet om 7:35/7:40 op de fiets zitten.
  Als een ninja kleedt ik me aan en ga ontbijten, dan tandenpoetsen, haren kammen, gezicht reinigen en makeup opdoen.
  Als ik naar school ga dan, nu ik nog vakantie heb doe ik alles rustig aan.
  Maar ik zit te denken om ff een kwartiertje eerder op te staan, maar aan de andere kant, het gaat prima zo

 • Leuk om te lezen! Mijn ochtendritueel is tegenovergestelde, eigenlijk heb ik drie kwartier tot een uur nodig maar snooze zo lang dat ik uiteindelijk nog maar een half uur heb. Ben een echt avondmens en vind vroeg opstaan verschrikkelijk maar in mijn werk ontkom ik er niet aan. Maar goed, na het uitschelden en uitzetten van de wekker spring ik onder de douche, ik was iedere dag mn haren vanwege de wax die ik gebruik (anders wordt t zo’n vette zooi) en tijdens het douchen bedenk ik me wat ik aan ga trekken. Na het douchen gezicht en lichaam insmeren, lenzen in, haren fohnen en als ik genoeg tijd heb make-up opdoen (anders maar weer dagje zonder). Daarna snel aankleden, schoenen en tas bij elkaar zoeken en de deur uit sprinten, ontbijten doe ik in de auto.
  Ik heb wel eens geprobeerd om echt een uur van tevoren op te staan, zo rond half 7, maar dat betekent dan ook dat ik tegen half 11 moet gaan slapen om nog een beetje fit te zijn. En uit ervaring weet ik dat ik dat zelden tot nooit haal (meestal pas tegen twaalven), dus dan maar dit ritme :)

 • Ik sta meestal een uur van te voren op. Als ik wakker word ga ik meteen naar beneden voor mijn ontbijt en ondertussen lees ik de krant. Dan ga ik naar boven en poets m’n tanden, doe m’n haar en mijn make-up en dan als allerlaatste kleed ik me aan. Dan maak ik beneden mijn lunch en ga ik weg :)

 • Ik ben erg benieuwd naar hoe laat je ’s avonds meestal gaat slapen! Ik heb namelijk echt minstens 8 uur slaap nodig, anders zit ik de dag erna alleen maar te gapen. Maar mijn vriendje waar ik mee samen woon gaat pas laat slapen, waardoor ik vaak ook later slaap en als ik dan om 7 uur op sta is het echt niet fijn! En dan mag hij nog 2 uur door slapen..

 • Ik neem ’s ochtends lekker de tijd. Ik sta altijd een uur en drie kwartier voordat ik weg moet op. Toen ik naar school ging moest ik om half 8 de deur uit, dus stond ik kwart voor zes op. Nu loop ik stage en moet ik half negen de deur uit, dus sta ik kwart voor zeven op ;) Heel veel mensen verklaren me voor gek dat ik zo vroeg opsta, maar ik háát het ook om me ’s ochtends te haasten :p
  Als ik opsta stap ik eerst de douche in. Dan ga ik naar mijn kamer om me om te kleden en op te maken. Als ik dat heb gedaan doe ik mijn lenzen in en ga ik mijn haar doen. Totaal ben ik daar drie kwartier mee bezig (douchen kwartier, de rest lekker rustig aan en duurt een half uur). Dan ga ik naar beneden en maak ik een ontbijtje (yoghurt met iets erin), zet ik de tv aan en ga ik op m’n gemak ontbijten en mijn lunch klaarmaken. Daar doe ik ongeveer een half uur over en dan heb ik nog een half uur over voordat ik weg moet. Ik ga dan tv kijken of naar boven en achter mijn computer wat dingetjes checken.
  Ik vind het heerlijk om ’s ochtends even de tijd te nemen en lekker rustig te ontbijten :) En het is ook een voordeel om vroeg op te staan, want als ik me een half uur verslaap kan ik alsnog op tijd zijn! (dan doe ik alles met een sneller tempo i.p.v. rustig aan :p).

 • Leuk om te lezen! Ik sta op normale schooldagen (als ik het eerste uur begin) om 7 uur op, dan ga ik douchen, aankleden, tanden poetsen, opmaken.. En daarna ga ik ontbijten. Dan (als ik dat nog niet had gedaan) ga ik mijn schooltas inpakken en ga ik om 8 uur naar school. Klaar voor een nieuwe dag! ;)

 • Als mijn wekker gaat spring ik er meteen uit, aankleden. Dan g ik ontbijten, yoghurt met mueslie, ik ga daarna naar boven om mijn make-up en haar te doen. Daarna maak ik broodjes om mee te nemen als ik school of werken moet. Ik ga daarna met de hond lopen, voer mijn konijnen en ga weg. Ik doe hier een uur over, zo kan ik rustig wakker worden. Ik haar haasten en stressen.

 • Ik heb ’s ochtends ook altijd veel tijd nodig. Ik ben helemaal geen ochtendmens, maar moet wel vroeg opstaan om op tijd op school te zijn. Meestal gaat de wekker om 6.25, dan blijf ik eventjes liggen en ga ik douchen. Om 6.40 ben ik klaar met douchen en ga ik me aankleden, dat duurt vrij lang ;) Dan was ik nog mijn gezicht en smeer wat crème ofzo op. Om 7 uur ga ik ontbijten ( boterham met hagelslag :) ) en om 7.20 ga ik me opmaken, parfum, sieraden en schoenen uitkiezen. Om 7.45 ga ik heel hard naar school fietsen en dan ben ik daar precies als de eerste bel gaat om 8.10, zodat ik nog snel eventjes naar mijn kluisje kan voor de les weer begint ;)

 • Ik trek er ook altijd een uurtje voor uit. Ik ben vreselijk slecht in wakker worden dus slaap ik met mijn gordijnen open zodat ik op een natuurlijke manier wakker wordt van het licht (waarschijnlijk denkt de helft nu HUH?! Weird, maar ik kan al mijn wekkers uitzetten in mijn slaap!) dan lig ik meestal dus al een beetje wakker voordat mijn wekker gaat en probeer ik er meteen uit te springen. Ik gooi mijn balkondeur en bed open, was mijn gezicht of neem een douche, kleed mezelf aan en maak zelf een cappuccino. Onder het genot van mijn dagelijkse shot cafeïne doe ik mijn make-up en eet mijn ontbijt.
  Het enige nadeel is dat ik alles lekker op zn tijd doe en daarna altijd nog een beetje moet haasten om nog optijd te komen! :blush:

 • Mijn ochtend begint eigenlijk elke dag waarop ik er “verplicht” uit moet met steunen en kreunen. Een half uur blijven liggen en vervolgens te laat komen, jup that’s me. Maar dit heeft geen invloed op hoe ik me de rest van de dag voel of hoe ik me voel.

 • Ik wou dat ik in de ochtend net zo relaxed kon opstaan als jou..Ik heb helaas veel moeite met uit bed komen, en dan komt het er op neer dat ik snel snel moet douchen, haren fohnen, make up op gooien (ondertussen heb ik me zelf aangeleerd dat binnen 5 minuten klaar te hebben. Snel een boterham, beschuitje of cruesli naar binnen werken en naar buiten rennen om te tram net nog te redden.. Ik haat het.. maar het lukt me niet om eerder op te staan :sad:

 • ik weet niet waarom, maar het eerste wat ik doe als ik opsta is meestal naar de wc gaan :P
  en vaak heb ik ook al honger als ik wakker word, sommige mensen krijgen niet eens een cracker door hun strot maar ik kan zelfs ’s ochtends warm eten, ja ik weet het, heel raar.

  dus meestal is het:
  opstaan
  naar de wc
  douchen ( of soms ’s avonds)
  aankleden
  make up
  eten
  naar school

  en vaak doe ik ook van alles door elkaar maar die is de meest voorkomende volgorde :P

 • oja en soms heb ik geen tijd om m’n ontbijt thuis te eten (omdat ik te lang moet nadenken over wat ik aan ga trekken :P) en dan ontbijt ik in de klas hahaha

 • Ik doe de helft van mijn ochtendritueel ’s avonds: lunch maken, kleding uitzoeken, make up uitzoeken doe ik allemaal de avond vantevoren. Ook pak ik mijn tas in. Dingen die last minute nog meemoeten leg ik altijd al klaar in de buurt van mijn tas. Ik douche altijd ’s avonds weer om ’s ochtends tijd te besparen. Ik heb daarom maar 35 minuten nodig om mezelf klaar te maken voor mijn dag. Eerst eet ik wat en ondertussen lees ik wat blogs en luister ik een muziekje. Dat duurt een kwartier. Dan nog een kwartier voor aankleden en make up, 5 minuten voor de laatste dingen bij elkaar zoeken en ik kan de deur uit.

 • ik heb niet echt een vast ritueel smorgens, de ene dag ben ik uim 1,5u van te voren wakker en kan ik op me gemak alles doen maar de andere dag blijf ik liggen tot ik nog maar een half uur heb ofzo! maar ik weet wel dat als ik minimaal een uur uittrek mijn dag idd er beter uitziet!

 • Afgelopen vakantie heb ik voor mijzelf ook echt een ochtend ritueel gecreëerd het begon allemaal toen ik begon met werken in A’dam. Ik moet iedere dag nog een uur daar naar toe en dan is het slim om je dag goed te beginnen en een beetje georganiseerd te zijn. Meestal ging mijn wekker om 5 uur s’ochtend. Heel veel langer blijven liggen lukte vaak niet, ik ben iemand die best van snoozen houdt maar sinds een tijdje heb ik een aantal kittend en als die de wekker hoorde werden ze gelijk actief en gingen ze vrolijk over me heen rennen en springen, tijd om er echt uit te gaan.

  Als eerste zet ik dan het koffie apparaat aan en hal brood uit de vriezer, ik woon alleen en op die manier het brood vers te houden en iedere dag een verse snee te eten is dat het makkelijkste. Vervolgens liep ik zo door naar de douche, soms haar wassen, lekker inzepen, mogelijk even ongewenst haar weghalen en natuurlijk wakker worden.
  Vanuit de douche snel naar m’n studentenkamer en dan kiezen wat ik aan wil gaan doen en me dan ook aankleden. Hierna ga ik altijd even rustig ontbijten en een kopje koffie drinken, laatste periode wil ik ook voor mijzelf de tafel dekken, het staat een stuk gezelliger en ik neem ook meer de tijd voor het eten daardoor je hoeft niet tussendoor nog 10x op te staan omdat je toch nog iets erbij wil.

  Na het ontbijt is het tandenpoetsen en make-up en haar doen. Doordat ik even heb ontbeten is mijn haar al ietsje opgedroogd en hoef ik het vaak niet te föhnen tenzij mijn model er helemaal uit is maar vaak zit dit wel goed. Als laatste dan even mijn tas inpakken, mijn beautyspullen erbij voor die dag laatste paar dingen pakken die ik ben vergeten in mijn tas te doen. En tot slot laatste check in de spiegel, niks meer op/tussen mijn tanden. Mascara zit goed, haar zit goed. Ready to GO! :hihi:

 • Mijn ochtendritueel is altijd hetzelfde, soms (lees: bijna altijd) ben ik te laat omdat ik te lang in mijn bed blijf liggen. Maar ik haat haasten in de ochtend, dus een uur heb ik wel nodig!

 • Vroeger bleef ik lekker lang in bed liggen, maar nu ik het druk heb met bedrijf, webwinkel en studie… doe ik toch wat meer op een dag als ik vroeg opsta. Eigenlijk is dit zo sinds ik bij mijn vriend woon. Hij is niet van het lange in bed liggen, dus ga ik er ook vroeg uit. En dat bevalt mij eigenlijk wel ^_^

 • Ik sta altijd een uur en 5 minuten op voordat ik weg moet (op een gewone schooldag). Die 5 minuten om of nog even neer te ploffen en me mentaal voor te berijden of om rustig op te kunnen staan. Dan ga ik me om kleden en kies ik uit hoe ik er die dag uit wil zien. Daarna was ik mijn gezicht, doe ik mijn lenzen in en mijn makeup op. Daarna ontbijt ik, hier neem ik altijd rustig de tijd voor. Als laatste poets ik mijn tanden en ren ik vaak nog een rondje om te kijken of ik toevallig iets vergeet.

 • christine

  heey, wat leuk om allemaal te lezen !

  ik ben 13 en heb een gruwelijke hekel aan opstaan…
  wat ik nu doe :
  07:20 opstaan, wassen ,tandenpoetsen,opmaken ,tas inpakken etc..(i know ,ik ontbijt niet heel slecht,maar ik heb er alles voor over om later uit mn bed te kunnen..)

  wat ik van plan ben in het nieuwe schooljaar :

  06:30 opstaan, stretchen(lijkt me heel fijn s’ochtends)
  06:40 wassen aankleden ,tanden poetsen
  06:50 eitje koken en ondertussen opmaken & blogs checken.dan eitje eten met kwark &fruit
  07:15 weer checken ,fiets pakken
  07:25 ready to go!

  waarschijnlijk lukt het me niet ,maar het klinkt goed!

  -xx- Christine

 • Ik neem altijd ruim een uur om me rust klaar te maken voor school, ik haat haasten want als ik ga haasten gaat alles fout en kom ik nog later. Gaat alles fout, denk aan; mascara of eyeliner op je neus/mond/wangen enz, dingen laten vallen of kapot maken, uiteindelijk belangrijke dingen vergeten. Nee ik heb echt alle tijd nodig hahah :blush:

 • Smorgens gaat de wekker om 6.30 uur mijn man gaat dochen als hij klaar is klopt hij op de muur dan kan ik dochen kleed me aan doe alle ramen open. Reinig mijn gezicht makeup aanbrengen haren doen. Dan drink ik een shake en laat de hond uit .het is dan ongeveer 7.15.zet de fietsen buiten ,dan neem ik een kop koffie en kijk ik of er berichten zijn.ook staat de tv s octends atijd aan kijk naar het octendnieuws.zuig het huis dweil de vloer.als het maandag is sta ik om 8uur in de winkel om de boodschappen te doen. Boodschappen uitpakken en dan op de fiets naar de sportschool.sporten dochen en naar huis .kop koffie badkamer

 • Smorgens gaat de wekker om 6.30 uur mijn man gaat dochen als hij klaar is klopt hij op de muur dan kan ik dochen kleed me aan doe alle ramen open. Reinig mijn gezicht makeup aanbrengen haren doen. Dan drink ik een shake en laat de hond uit .het is dan ongeveer 7.15.zet de fietsen buiten ,dan neem ik een kop koffie en kijk ik of er berichten zijn.ook staat de tv s octends atijd aan kijk naar het octendnieuws.zuig het huis dweil de vloer.als het maandag is sta ik om 8uur in de winkel om de boodschappen te doen. Boodschappen uitpakken en dan op de fiets naar de sportschool.sporten dochen en naar huis .kop koffie badkamer schoonmaken eten hond uit laten en dan naar mijn werk.dinsdags gewoon om 9.15 met de fiets naar het werk waar de deur om 10.00 uur open gaat voor klanten.zondags slaap ik graag uit sinasappels uitpersen eitje koken ik hoef me nooit te haasten ik ben een ochtend mens en ben altijd voor de wekker wakker.

 • Echt heel leuk om te lezen! Mij lukt het nooit om echt helemaal relaxed op te staan want ik moet me altijd haasten s’ochtends om de bus te halen hahaha

 • Ik vind dit ook heel fijn om te lezen!

  Ik ben ook een beetje opgelucht door de reacties, veel meiden hebben dus wel een uur of anderhalf nodig om ’s ochtends op gang te komen EN fris eruit te zien. Pfoeh, fijn dat ik niet de enige ben.

 • Ik neem liever de tijd. Toen ik nog op school zat had ik écht een vast ritueel maar zodra ik me niet klaar hoef(de) te maken voor school maar voor werk of andere gelegenheden waarbij ik later wakker hoef(de) te zijn dan was/is mijn ritueel anders want werk begint vaak later dan school, minder spullen nodig, kortbij etc.

  Ik besef me nu net dat ik 6jaar dat ritueel standaard heb gedaan en nu mijn diploma dus heb, zal ik het nooit meer doen… Niet meer standaard om 7uur meteen uit bed springen, eten, aankleden, tanden poetsen, make-up, 5minuten pc checken, tasinhoud controleren en dan (uiterlijk) om 7:50 op de fiets gaan en om 8:20 op school zijn. Wow…dat voelt raar eigenlijk

 • Als ik op sta, neem ik liever ook de tijd.
  Ik houd er niet van om vroeg op te staan.
  Helemaal als het sochtends steeds donkerder wordt.
  Dus als het kan wordt ik ook gewoon lekker uit mezelf wakker.
  En dat is vaak rond 8 uur.