Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

De originele Labello heb ik – heel eerlijk! – nooit echt actief gebruikt. Op de een of andere manier interesseerde het me nooit heel erg. Ik ben vooral nooit heel gek op de geur geweest. Er is nu een nieuwe soort, Repair & Beauty! Vind ik dit wel wat?

Deze Labello komt net als alle andere soorten in een kartonnetje. Zo hangen ze overzichtelijk in het schap bij de drogist, en er kan natuurlijk lekker veel tekst op. Op de verpakking staat ook wat het product belooft. De kern van de Repair & Beauty lippenbalsem herstelt en verzorgt, de buitenkant zorgt voor een mooie roze kleur. Helpt droge lippen te herstellen en geeft ze een mooie roze kleur. Ook zit er ‘dexpanthenol’ in, maar ik weet niet wat dat is! Even Googlen leert me dat het gaat om Provitamine B5. Provitamine B5 werkt goed bij het helen van wondjes, en zorgt ervoor dat de huid extra snel hersteld wordt. Dat is heel bruikbaar bij je lippen, fijn!

Informatie op de achterkant. Duidelijk!

De bestanddelen. Er zit minder minerale olie in dan andere soorten Labello. ‘Cera Microcristallina’ is de minerale olie in deze lippenbalsem en staat op de derde regel. In lippenbalsem ben ik er nog niet helemaal uit of ik het nu wel of niet fijn vind. Als ik merk dat de lippenbalsem lekker aanvoelt en mijn lippen zacht en verzorgd maakt, heb ik er niet zo’n problemen mee. Ik gebruik zelf soms ook Eight Hour Cream op mijn lippen. Zeker ’s nachts vind ik dat heel fijn, dan word ik wakker met superzachte, velletjesvrije lippen. Verder zitten er verzorgende dingen in als wonderolie, sheaboter, candelilla-was, jojoba-olie en glycerine.

Het enige is dat lippenbalsem met minerale olie wel verslavend werkt, lees deze blogpost daarover.

Labello Repair & Beauty kost maar €2,99. Nog geen drie euro, dat vind ik een prima (eigenlijk heel lage) prijs voor een lippenbalsem. Zeker als ‘ie goed werkt! De huls ziet er prima uit. De vorm is hetzelfde als alle Labello lippenbalsems, strak wit. De print is paars met wit. Niet heel fantasierijk, maar het ziet er prima uit.

Het ‘leuke’ aan de Labello Repair & Beauty is de twee kleuren. De binnenste ‘kern’ bevat verzorgende bestanddelen, en eh, de buitenste ook. Haha. Ook heeft de roze buitenkant dus een kleurtje, maar op je lippen zie je dat niet echt. Het ziet er gewoon heel leuk uit, de twee ‘soorten’ hadden ook gewoon gemengd kunnen worden.

Deze Labello geeft een mooie glans aan je lippen! Dat vind ik mooi, ik houd er van als mijn lippen net een beetje een gezonde glans hebben. Het is niet zoals een lipgloss, het is meer een verzorgd glansje. De roze kleur zie je niet, maar dat vind ik niet erg. Kleur breng ik liever aan met een gloss of lipstick, lippenbalsem is gewoon lekker makkelijk zonder kleur.

De lippenbalsem glijdt over mijn lippen heen en voelt vooral heel zacht aan. Het smeren is zo gebeurd, dat vind ik wel fijn aan Labello, de zachte structuur van het product. Mijn lippen zien er meteen glanzend en ‘gezond’ uit en velletjes worden minder naarmate ik de balsem vaker gebruik. Wel merk ik dat hem vrij regelmatig aan moet brengen om dat zachte gevoel te houden, waar andere lippenbalsems mijn lippen wat langer zacht en gehydrateerd houden.

Een minpuntje vind ik de smaak. Het geurtje vind ik lekker, die is niet als de normale Labello. Deze is meer wat zoetig, maar het smaakje vind ik wat chemisch. Het is niet heel erg, maar net een klein detail wat ik niet zo prettig vind.

Toen ik de Repair & Beauty in mijn brievenbus kreeg, dacht ik even dat er een foutje gemaakt was. Ik kreeg er namelijk twee!

Maar: één is een USB-stick! Haha, hoe cool is dat?! Bedankt, Labello!

Pluspunten

 • Praktische verpakking
 • Lekkere geur
 • Glijdt over de lippen
 • Geeft een subtiele glans
 • Maakt lippen zacht en velletjes verdwijnen
 • €2,99
 • Bij elke drogist te koop

Minpunten

 • Ik vind de smaak niet heel lekker
 • Ik moet vrij vaak opnieuw smeren voor het gehydrateerde gevoel

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

66 Reacties

 • Ik houd nooit zo van labello’s e.d., hiervan krijg ik namelijk altijd witte randjes langs mijn mondhoeken, vooral als ik veel praat. Ik weet niet of dat bij deze ook zo is?

 • Wat een leuke kleur paars als verpakking en een mooie lippenbalsem om naar te kijken, met midden in dat kleurverschil! :inlove:

 • Die wil ik zeker halen :D

 • Hij klinkt best prettig, haha en die USB geniaal! Dat ‘bolletje’ vind ik er inderdaad ook wel leuk uitzien, wel jammer van dat smaakje maar ach. Ik vind wel apart dat er soort van ‘gaatjes’ in lijken te zitten op die foto’s. Of hoort dan zo? :o Nog nooit opgemerkt namelijk..

 • Dat hij een glans geeft vind ik wel echt een pluspunt! Vind het namelijk nooit zo mooi dat er bij een lippenbalsem soms een witte waas op je lippen blijft hangen. Ik ben op het moment heel blij met mijn Carmex, die is echt zo fijn!

 • Handig! Ik hou zelf ook niet zo van Labello. Ik gebruik altijd een andere waarvan ik nu even niet op de naam kan komen haha. Een witte stick met blauwe tekst dacht ik? Moet m maar weer eens tevoorschijn pakken, de velletjes beginnen weer te komen helaas.

 • Die lijkt me wel fijn! En zo cool van die usb stick ^^

 • Ik vind de (oranje omhulsel)lipbalsem van Garnier onwijs prettig, een keer smeren en klaar! Ik geloof dat ze alleen nog in Duitsland te koop zijn, want in de Nederlandse drogisterijen zie ik ze niet meer.

 • Die usb stick is zooo vet!

 • Leuk ! :)
  labello’s vind ik altijd wel fijn maar als ik het eenmaal heb dan gebruik ik het niet meer zo vaak

 • Ik vind het goed dat je ook aandacht besteed aan de minder goede ingrediënten die labello altijd in hun lippenbalsem gebruikt. In deze versie staat de minerale olie wat lager in de lijst, maar alleen al daarom zal ik nooit meer een Labello lippenbalsem kopen! Daarnaast zit er nog een hele hoop andere rotzooi in, google de ingrediënten maar eens.
  Jammer dat Labello zo’n enorm groot en bekend bedrijf is, per lippenbalsem maken ze heel wat winst.

  • Ik wilde ook van minerale olie af, en daarom gebruik ik geen labello meer. Toen ben ik een lipbalsem zonder minerale oliën gaan gebruiken, en toch ben ik nog steeds verslaafd!!

   Hoe kan dat?

   Weet jij dat misschien, Cynthia?

   • Ik ben trouwens wel van velletjes verlost, die kreeg ik altijd wel nadat de labello was ‘opgedroogd’. Maar toch kan ik nog steeds niet zonder lipbalsem, en dat vind ik best irritant!

    • Ik denk dat het komt omdat je vaak een lippenbalsem gebruikt, je lippen raken er gewend aan en als je dus even geen gebruikt, drogen ze uit. Als je er echt graag van af wil, kan je best gewoon helemaal stoppen! Je zal dan een week of zo droge lippen (met velletjes?) hebben, maar daarna gaat het alleen maar beter gaan. Dat denk ik toch! :)

     • Of koop gewoon lippenbalsem bij de Aldi daar zitten ook geen minerale olien in. Of merken zoals Weleda, Lavera, Dr Haushka,…

      Ik zocht onlangs bij Kruidvat (in Belgie) een nieuwe lippenbalsem en ben er geen één tegen gekomen zonder minerale olie er in!

  • Jammer he zo’n groot bedrijf dat zo veel winst maakt voor producten waar voornamelijk troep in zit, en zo zijn er nog hoor, denk maar aan Dove. Een merk met meer rotzooi en kankerverwekkende ingredienten dan dit ken ik niet! En dan zeggen dat Dove één van de meest verkochte producten is hier in Belgie (in Nederland weet ik niet). Hun shampoo’s hebben zeer sterke sulfaten (net zoals bij Head & Shoulders) dan kan je je haar even goed met afwasmiddel wassen qua reinegingskracht kan je het hier mee vergelijken. Verder zit Dove vol met siliconen en zwaar irriterende stoffen (bewaarmiddelen, parfum zeer hoog in de ingredientenlijst,…) Ik heb geen gevoelige lichaamshuid maar heb ooit is hun bodylotion gebruikt en ik stond onder de rode bulten!

 • Klinkt fijn, maar ik gebruik een labello vaak niet echt

 • labello heb ik jarenlang gebruikt, nu gebruik ik Lush Lemony Flutter op mijn lippen (nagelriemen uiteraard ook ;-))

 • Ik zweer nog altijd bij chapstick. Blijft veel langer zitten maar de milk & honey variant van Labello vind ik wel erg fijn.

 • Hmmm… Ik ben geen fan van Labello maar het glansje ziet er inderdaad mooi uit. Misschien maar een keer proberen:)

 • Ziet er goed uit! Ik vind het alleen altijd een groot nadeel dat de lippenbalsems van Labello zo snel smelten wanneer het wat warmer weer is. Met de meeste lippenbalsems van andere merken heb ik hier geen last van, dus ik denk niet dat ik deze zal gaan halen.

 • Ik krijg bij labello altijd zo’n rare ‘laag’ over mijn lippen, alsof het niet in trekt. En het doet dus ook niet zoveel voor me

 • Ziet er leuk uit, wel jammer dat er niet echt een kleur van af komt. Super leuk dat je er een usb-stick bij hebt gekregen hahaha.

 • Twee foutjes: dan wordt ik wakker met superzachte, velletjesvrije lippen –> word ik
  Glijd over de lippen –>glijdt.
  Ik gebruik altijd Dr. Swaab i.p.v. labello.

  • Ik gebruik ook altijd die dr. Swaab, alleen is die rode helaas nergens meer te vinden :(

 • Ik ben wel benieuwd. En wat een leuke USB stick:D

 • Ik heb deze ook al een tijdje in mijn tas zitten, en hij werkt echt zo goed :lol:

 • Dit lijkt me wel een fijne labello!

 • Labello is nou echt zo’n merk waar iedereen bij zweerde en iedereen riep altijd dat ze niet zonder konden en ik gaf er nooit wat om. Labello trekt me niet. Voor mij zijn ze allemaal hetzelfde en doen ze niks. Ik heb liever Blistex. :)

 • Ik heb dees, en vind ‘m super fijn! :D Sowieso ben ik dol op Labello’s, maar dit is toch wel een fijne nieuwkomer!

 • Stop je per ongeluk de verkeerde in je tas o_0

 • Oooh, die usb stick vind ik ge-wel-dig! Kan ik hem niet winnen met een of andere actie van je? :)

 • Toch wel onhandig wanneer je aan je bureau zit en je wil labello pakken en je zet een USB-stick tegen je lippen… ;) Of misschien erger, je steekt je lippenbalsem in je laptop!

 • Ik heb helemaal niks met Labello. Gebruik zelf ROC, wel duurder maar hij is perfect.

 • Ik ben echt helemaal niet tevreden over labello producten….ze doen gewoon niets voor mijn lippen :(

 • Handig!
  Leuk idee, die 2 kleurtjes. :)

 • Deze lijkt me heel erg fijn! Die ‘Labello- Usb’ ziet er echt gaaf uit! Haha ;)

 • Minerale oliën doen mij de das om op mijn lippen, daarom vermijd ik ook het merk, maar god, wat zijn ze leuk om te zien! En als ze verzorgend werken, dat is best amazing!

 • Waarom schrijf je er niet meer bij of je ‘m opnieuw zou kopen?

  • Ze heeft dit product opgestuurd gekregen, dus ‘opnieuw’ kopen zou sowieso niet kloppen.

 • Lijkt me erg fijn :D x

 • Lijkt me een fijne lipbalm, ik gebruik zelf altijd een tinnetje van vaseline met aloë vera. Ik heb zelf nooit last van minerale olie. Ik vind het ook helemaal niet erg op mijn huid, het huid vocht goed vast :)

 • Ik ben verslaafd aan Labello`s dus deze bevalt me vast ook erg goed!
  Liefs

 • ‘Voor nog geen 3 euro’ dat is niet waar want bij de kassa reken je gewoon 3 euro af :p

 • heb het eigelijk nooit met labbelo’s enzo. Ik heb wel op vakantie een lippenbalsem gekocht met 1 van de zeven dwergen erop voor 1.50 :love: vond het gewoon super schattig haha. Paar keer maar gebruikt. Maar zeker handig voor de winter

 • Lijkt me een fijn product al moet ik zeggen dat ik laveloos sowieso wel fijn vind.

 • Ik houuuu van Labello !

 • Ik heb hem ook en vind hem ontzettend fijn, gebruik hem nu elke dag. Maar moet nog steeds aan het tintelende gevoel op mijn lippen wennen!

 • ik hou van labello!
  vooral van die met guave! of met kersen! ze ruiken en proeven zoooo lekker.
  helaas is de laatste alleen in t buitenland te koop..

 • Hij ziet er leuk uit! Vooral die USB stick is best gaaf! Ik ga deze binnenkort halen, ik hou wel van labello!

 • Heel gek, maar ik krijg van Labello (en veel andere lipbalsems) last van een kriebel in m’n keel. Dus ik durf het niet meer aan. Anders zit ik weer te hoesten en te proesten (en altijd net op momenten dat het doodstil is).

 • Wat fijn dat het een glansje afgeeft! ik heb het zelf ook niet voor verzorgende sticks die kleur afgeven, aangezien ik die vaak zo plots opsmeer zonder spiegel of zonder op te letten. Zo is de kans op kleur naast je lippen groot… en dat is nu niet echt sexy. Ik heb lang labello gebruikt en gebruikte ze heel erg graag, maar nu ben ik wat verder gaan zoeken omdat ik van die ‘tinnetjes’ ook heel leuk vind. Super grappig, die usb stick. Moest ik beide tubes hebben, ik zou zeer regelmatig mijn lippen proberen insmeren met een usbstick…

 • Wat een mooie labello. Hij klinkt erg goed. Ik vind dat er maar weinig lippenbalsems zijn die gescheurde lippen behandelen.

 • Lijkt me wel fijn, maar ik heb toch liever een lipbalsem met een kleurtje omdat mijn lippen door veel zalf gebruik weinig pigment heeft.

 • Goedkoop?
  Ik vind 3 euro voor een simpele lippenbalsem dus niet goedkoop haha :)
  Ik heb vorig jaar lipenbalsem bij de action gehaald, 2 voor nog geen 1 euro, nu is dat verandert in MAX maar die zijn even fijn :) Budgetaanrader dus!

 • Cynthia, heb je ergens een lijst met lippenbalsems met minerale olie en lippenbalsems zonder? Die van Yves Rocher zijn die zonder?

 • Ziet er fijn uit! ga hem morgen meteen halen, en NOG een keer zoeken naar de NYC Applelicious lipbalm :’)

  xxx

 • Af en toe ga ik eens met de aardbeien lippenbalm van The Body Shop over mijn lippen, en dat is in de echte gure wintermaanden. Ik laat mijn lippen gewoon zoals het is en dan is het prima :love:

 • Je hebt het altijd over de smaak maar volgens mij is het niet de bedoeling dat je hem opeet ??
  Want ik proef nooit wat van de lippenbalsem/lipgloss/lipstick die ik op heb.

 • Ik heb dees, en vind ‘m super fijn! Sowieso ben ik dol op Labello’s, maar dit is toch wel een fijne nieuwkomer! :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: ;) ;) ;)

 • Aangezien ik circa 2 labello’s per maand verslind, kunnen we stellen, dat ik echt NIET zonder kan.. Tijdje de lippenbalsem van de Tuinen gebruikt.. Geen kleur met wel fijn op je lippen.. Maar ik hou wel van een beetje kleur op je lippen.. Dat doet deze dus wel.. Niet superroze.. Echter zie je wel verschil..

  Even los van de labello.. Die USB stick vind ik amazing.. Hoe kan ik daaraan komen?? :blush: