Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
3 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • goed doel
  • gratis
  • inschrijven
  • kanker
Een MissLipgloss artikel

Look Good Feel Better Workshop

Ik heb je al eerder verteld over Look Good Feel Better. Deze stichting geeft beautyworkshops voor dames met kanker, zodat ze zich (weer) goed kunnen voelen over hoe ze er uit zien. Ik doneer veel aan dit goede doel en afgelopen maandag was het zover: ik ging zelf eens kijken bij een workshop.

Maandag om 10u was het zover! Ik ging samen met Miranda van Look Good Feel Better naar de Nazorgcentrum Intermezzo, dit is bij de Isala Klinieken in Zwolle. Door het hele land worden de workshops gegeven, gratis, en deze was voor mij het dichtstbij. Vooraf gingen we natuurlijk even overleggen of alle dames het goed vonden als ik foto’s maakte, niemand had er problemen mee en de dames waren eigenlijk juist heel enthousiast!

Vooraf vroeg ik aan Miranda hoe de sfeer normaal gesproken is bij zo’n workshop. Is die gezellig en vrolijk, of ook wel zwaar en moeilijk? Het gaat toch om dames met een heel ernstige ziekte. ‘De workshops draaien er eigenlijk om dat we met z’n allen een hele leuke ochtend hebben,’ vertelt Miranda. ‘Het moet vooral gezellig, leuk en leerzaam zijn en ze moeten zich vooral eventjes niet ziek voelen. En: alles mag, maar niks moet. Als iemand zich niet lekker voelt bij het gebruiken van een bepaald product, dan is dat prima. Ook mogen ze hun haarstuk afdoen, maar als ze zich er prettiger bij voelen als ze ze ophouden: alles is goed.’

Ik was best een beetje nerveus toen ik er heen ging, maar ik had er vooral zin in. Eens kijken hoe en waar mijn gedoneerde producten precies belanden!

Voor elke dame stond een setje klaar om mee te werken.

Van verzorging tot make-up! Deze producten mogen de dames na de workshop mee naar huis nemen.

De dames die de workshops geven hebben zelf ook nog sets met producten waarmee gewerkt kan worden.

In de workshop worden elf stappen behandeld. Van reiniging tot verzorging, make-up en haar. Natuurlijk toegespitst op dingen die veranderen naarmate je de chemokuren krijgt. Zo werd er extra aandacht besteed aan wenkbrauwen en haar.

Toilettasjes vol lekkere spullen om mee naar huis te nemen.

Bij de workshops zijn een schoonheidsspecialist, een visagist en een haarwerker/kapper, zodat alle vragen gesteld kunnen worden en er echte professionals aanwezig zijn.

Een beetje uitleg, maar vooral lekker veel zelf doen!


Lekker reinigen en verzorgen…

…en make-up komt ook aan bod. Van concealer en foundation tot mascara en lipstick.

Wenkbrauwen tekenen, met een beetje hulp. De reacties en gezichten waren echt leuk om te zien, voor sommige dames ging er echt een wereld open aan mogelijkheden. Sowieso zag ik de hele tijd alleen maar blije, opgewekte en nieuwgierige gezichten.

Wat doe je met je haar wanneer het begint uit te vallen? Alle mogelijkheden werden besproken, van sjaaltjes tot doeken en haarwerken. Kapper Luuk had haarwerken meegenomen om te laten zien wat er allemaal is. Veel dames hadden zelf al een haarwerk, wat trouwens helemaal niet opviel, ik zag het niet eens.

Pruiken uitproberen, wat resulteerde in heel veel lol… Haha!

Natuurlijk kan je ook een mutsje, bandana of hoofddoek dragen. Luuk vertelde dat dat vooral thuis en ’s nachts fijn is, omdat je een hele hoop warmte via je hoofd verliest.

Wat mij vooral opviel was dat de sfeer erg leuk en gezellig was. Ongedwongen, lekker bezig met make-up. Iets heel simpels en onbelangrijks, zóu je denken. Toch zag ik dat veel vrouwen enorm opfleurden terwijl ze bezig waren met hun make-up en nieuwe dingen leerden. Vooral de wenkbrauwen hadden zoveel effect, zowel op het gezicht van de vrouwen als op de twinkel in hun ogen. ‘Hier moet ik foto’s van maken om aan mijn man te laten zien!’.

Ik ging met een blij gevoel weg, en het voelt goed dat ik mijn producten aan dit goede doel doneer. Misschien wil je na deze blogpost wat geld doneren zodat er workshops georganiseerd kunnen worden. Je kan hier geld doneren. Dat kan maandelijks, maar ook eenmalig. Bij deze wil ik je (ook namens LGFB) heel erg bedanken! Ik vind het ook heel belangrijk dat dames met deze nare ziekte weten dat dit bestaat, en dat ze door middel van de workshops van Look Good… Feel Better tips en advies kunnen krijgen over hun make-up en uiterlijke verzorging.

Als je zelf kanker hebt, of iemand kent met kanker, bij deze weet je over de workshops! Je kan hier gratis aan meedoen, door het hele land, in heel erg veel ziekenhuizen. Je krijgt enorm veel uitleg, een heerlijke toilettas vol producten, en je gaat (hopelijk) blij naar huis. Check even deze pagina, je kan een lijst vinden van ziekenhuizen waar de workshops plaatsvinden. Je kan je inschrijven en gratis meedoen, de workshops zijn bestemd voor patiënten van het deelnemende ziekenhuis.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.