Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • L'oréal
  • miskoop
  • Review
  • sublime bronze
Een MissLipgloss artikel

L’oréal Sublime Bronze Face


Sinds een tijdje ben ik weer aan het zelfbruinen, en eigenlijk gebruik ik de zelfbruiner die ik voor mijn lichaam gebruik, ook voor mijn gezicht. Maar toch vind ik dat niet zo prettig, want je gebruikt bodylotion toch ook niet op je gezicht? Het is gemaakt voor je lichaam, waar de huid heel anders is. En dus kocht ik laatst de L’oréal Sublime Bronze zelfbruiner voor het gezicht, in Medium Natural. Deze zelfbruiner is bedoeld als dag- en nachtcrème en gebruik je dus twee keer per dag. Hij zorgt voor een instant gekleurde huid, want het product heeft een bruin tintje. Ik was heel erg benieuwd, en voor €16,99 nam ik de zelfbruiner mee. Goedkoop vond ik het niet, maar wel het proberen waard.

De zelfbruiner zit in een mooie en praktische verpakking met een pompje. Drie keer pompen en je hebt precies genoeg voor je gezicht. Het brengt makkelijk aan, geeft mijn gezicht héél subtiel een tintje na het aanbrengen en voelt lekker zacht en goed aan. Toch vind ik het niet voedend genoeg – mijn huid voelde een beetje droog aan erna – en omdat er geen SPF inzit, gebruik ik er toch nog mijn eigen dagcrème overheen wanneer het goed ingetrokken is. Wel een minpuntje, want het is wel een gezichtsverzorgingproduct. Dat zou genoeg moeten zijn…

Over de ‘instant tan‘ die hij geeft: die is echt heel subtiel. Met de nadruk op heel. Je ziet het bijna niet en het grote nadeel vind ik dat er hele kleine glittertjes inzitten. Nu doe ik er nog foundation overheen en zie je het nauwelijks, maar ik heb niet graag glittertjes over mijn hele gezicht. Je ziet het pas wanneer de zon er op schijnt, of fel licht, maar een nadeel vind ik het wel. En natuurlijk moet je met een zelfbruiner wel erg goed opletten dat je het goed uitsmeert, maar dat is vanzelfsprekend.

En de kleur die je er van krijgt? Het werkt, je krijgt wel een béétje een bruin huidje, maar echt onder de indruk ben ik niet. Ik gebruikte de Sublime Bronze elke dag, en écht bruin (als in ‘Cyn, op vakantie geweest?’)  werd ik er niet van. Toen ik weer mijn hele lichaam ging zelfbruinen met mijn Estée Lauder Bronze Goddess zelfbruiner, nam ik even mijn gezicht mee, en de volgende dag was ik echt sunkissed bruin. Alsof ik een weekje op de stranden van Curaçao (of Spanje, of Turkije, of Miami) had doorgebracht.

Conclusie: het is prettig om een zelfbruiner speciaal voor het gezicht te hebben, maar alsnog gebruik ik mijn dagcrème er over heen, de ‘instant tan‘ is wel een beetje erg tam en een lichaamszelfbruiner doet het werkje een stuk beter. Eerlijk gezegd vind ik dit dus een beetje een miskoop voor €16,99… Zonde! Ik heb nu een andere gezichtszelfbruiner van Chanel, jullie horen binnenkort of die wél goed werkt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.