Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
7 februari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • lubex
Een MissLipgloss artikel

Lubex Anti-Age review: Cleansing Milk, Tonic, Day Light, Night Light & Serum

P1190664Ik ben gek op het ontdekken van nieuwe merken. Een paar maanden geleden maakte ik tijdens een persevent kennis met Lubex, een huidverzorgingsmerk uit Zwitserland, ontwikkeld door een Zwitsers familiebedrijf met een medische achtergrond. Ik heb de producten zo’n anderhalve maand getest en ik vertel je vandaag wat ik ervan vind.

P1190628

Deze vier producten heb ik gebruikt, samen met het serum.

Cleansing Milk €20,95

Tonic €20,96

Day Light SPF15 €44,95

Night Light €44,95

P1190630

Eerst de Cleansing Milk. Die gebruik je ’s avonds en ’s ochtends om je huid mee te reinigen.

P1190632

De milk bevat onder andere vitamine E, vitamine C en coenzym Q10. Geen parabenen, geen minerale olie, geen kleurstoffen. Er zit wel een beetje parfum in, helemaal onderaan de lijst. De alcohol die je ziet is een zachte, vette vorm die niet slecht is voor je huid.

P1190633

(Duitse) info achterop de doos. Het komt er op neer dat deze reinigingsmilk je huid zacht en mild reinigt.

P1190634

De Lubex producten zien er een beetje medisch uit. Alles zit in een luchtdichte pompverpakking, dat werkt erg makkelijk maar is ook gewoon heel hygiënisch.

P1190635

Uit dit pompje komt het product.

P1190638

Dit is de milk. Ik ben zelf meer een facewash-gebruiker (wel een milde, dan) dus ik moest even wennen aan het gebruik van milk. Wel werkt deze goed. Hij is vrij dun, waardoor je hem makkelijk over je huid kan verdelen en de milk ruikt subtiel, maar prettig. Afspoelen gaat ook simpel en daarna reinig je de huid nog met de tonic. Het is een goed product, maar niet iets wat ik blijf gebruiken, simpelweg omdat ik meer van facewash hou.

P1190639

Dan de tonic! Deze gebruik je als laatste stap in je reiniging.

P1190640

Informatie achterop de doos, in het Duits. Hier staat uitgelegd wat de bestanddelen voor je huid doen. Zo hydrateert Hyaluronate de huid en Vitamine C Glucoside vermindert pigmentvlekjes. Goed dat dit erop staat, helder! In de tonic zitten ook antioxidanten.

P1190641

De korte lijst met bestanddelen. Er zit geen alcohol in deze tonic.

P1190642

Dezelfde verpakking als de reinigingsmilk!

P1190643

En hetzelfde pompje. De tonic is helemaal vloeibaar en voelt erg lekker aan op de huid. Het verfrist en maakt mijn huid soepel en prikt niet. Gelukkig! Dit vind ik een erg lekkere tonic waar mijn huid ook goed op reageert. Deze staat inmiddels nog in mijn kastje, al gebruik ik de laatste tijd steeds vaker micellair water. Maar als ik tonic pak, is het deze.

P1190645

Dan de Day Light en Night Light! Links Day, rechts Night.

P1190646

Uitleg over de bestanddelen in de crèmes. Day Light hydrateert, bevat antioxidanten, houdt de huid langer jong en geeft de huid een zacht en comfortabel gevoel. Er zit SPF15 in. Ik heb zelf liever een hoge SPF, maar er zijn ook medici die beweren dat SPF15 hoog genoeg is voor overdag… De Night Light activeert ’s nachts je beschermingssysteem, bevat antioxidanten en werkt anti-aging.

P1190648

De bestanddelen. Geen minerale olie, parabenen of kleurstoffen maar wel hydraterende en verzorgende bestanddelen. In Day Light zitten ook algenextracten!

P1190649

De handzame flesjes. Ideaal ook om mee te nemen, veel handiger dan potjes.

P1190650

De pompjes.

P1190652

Boven zie je Day Light en onder Night Light. Night Light is wat voller en rijker, maar is alsnog vrij dun en goed smeerbaar, trekt ook snel in. Beide crèmes vond ik erg prettig in gebruik. Mijn huid reageerde goed, ik kreeg er geen irritaties of puistjes van, wat ik vaak wel heb als ik switch van dagverzorging. De Day Light geeft genoeg hydratatie en verzorging voor me en daarover was ik verrast, ik gebruik overdag vaak een net wat rijkere crème vanwege mijn droge huid.

Persoonlijk geloof ik zelf niet echt dat crèmes rimpels kunnen doen verdwijnen, en dat merkte ik dan ook niet. Ja, geloof me, ik heb beginnende lijntjes op mijn 23e, rond mijn ogen en bij mijn voorhoofd. Daar heb ik dus ook goed op gelet tijdens het gebruik. En ik heb goed gelet op de werking van de producten en hoe ze voelen en hoe mijn huid er op reageert, in plaats van hoe mijn rimpeltjes verdwijnen.

De Day Light en Night Light kosten €44,95 per flesje. Niet goedkoop voor een crème, maar als je op zoek bent naar verzorging zonder irriterende bestanddelen, verzorging die echt wat doet voor je huid, verzorging die niet te zwaar en te dik is maar wél hydrateert en verzorgt en in een handige verpakking zit, dan is dat wellicht iets voor jou.

P1190653

Als laatste het serum! Het liefst gebruik ik elke dag en nacht een serum onder mijn verzorging. Deze kost €63,95. Duurder dan de gewone verzorging, maar met een serum is dat altijd zo. Serums zijn geconcentreerder en je gebruikt ze een stuk zuiniger.

P1190655

  • zorgt voor een egalere teint (vitamine C glucoside)
  • zorgt voor het behoud van een jeugdige uitstraling (resveratrol [anti-oxidant uit druiven])
  • vergroot de weerstand tegen schadelijke milieu-invloeden (ectoïne)
  • vervaagt expressielijntjes op een vergelijkbare wijze als Botox (poly-, penta- en hexapeptiden)
  • hydrateert intensief en maakt de huid zacht en soepel (hyaluronzuur)

P1190657

De bestanddelen, een beetje lastig te ontcijferen. Er zit vooral veel vitamine C in en andere actieve ingrediënten. Er zit parfum in, maar Lubex gebruikt alleen parfumstoffen die vrij zijn van allergenen, op die manier irriteert het je huid niet.

P1190658

P1190659

De verpakking is ietwat oubollig.

P1190660

Maar wel gewoon met een pompje, dat is top!

P1190662

Het serum is een beetje melk-achtig, het voelt niet als een olie en dat vind ik prettig. Het is zuinig in gebruik (twee drupjes zijn genoeg), verdeelt makkelijk en trekt snel in. Ik merk verschil als ik dit serum gebruik. Mijn huid straalt meer, lijkt gehydrateerder en wat meer ‘natuurlijk glanzend’, wat minder dof. Dit is echt een lekkere aanvulling op mijn normale dagverzorging. Je kan natuurlijk ook alleen een serum pikken uit een lijn als Lubex en die combineren met je gewone (meer budget?) dagverzorging. Mixen en matchen en precies kiezen wat jij prettig vindt.

  P1190665

Ineens een heel nieuwe lijn gebruiken van een merk dat ik nog niet kende. Was best even spannend! Ik had goede hoop bij Lubex en ook hoge verwachtingen. Ik vind de producten erg goed, ze zijn van hoge kwaliteit en bevatten geen troep waar mijn huid slecht op reageert. Na anderhalve maand gebruiken ziet mijn huid er goed uit. Geen gekke reacties, geen irritaties, geen puistjes of plekjes, maar een egale, stralende huid. Ik ben zelf vooral gek op het serum en de Day Light en Night Light. De Cleansing Milk en de Tonic vind ik goed, maar ik ben er zelf geen fervent gebruiker van omdat ik gewoon andere typen producten gebruik (facewash en micellair water).

De producten van Lubex zijn online te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.