Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 oktober 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • bad
 • badderen
 • douchen
Een MissLipgloss artikel

Maak douchen extra leuk

Ik heb geen bad thuis, alleen een douche. En ja, in bad gaan is leuker en meer relaxed dan douchen (lekker in het hete water met badschuim of een fijne bruisbal, boekje lezen, half slapen), maar als je geen bad hebt dan houdt het natuurlijk gewoon op. Het is gewoon roeien met de riemen die je hebt, en dus ga ik je vandaag helpen om je douchesessies extra leuk en relaxed te maken. Wedden dat je geen bad meer mist!

 

Voorbereiden

 • Maak je badkamer (ook al is ‘ie nog zo klein) gezellig. Dim het licht als dat kan, en laat anders je lichten uit en zet kaarsjes neer. Ik vind dat altijd zo gezellig! Ik heb dan wel een douchegordijn waardoor ik dat nauwelijks zie, maar het is dan wel zo gezellig schemerig. Beter dan van dat felle badkamerlicht.
 • Je kan geurkaarsjes aandoen maar je kan ook een brandertje met lekkere geurolie neerzetten. Je badkamer gaat waarschijnlijk ook lekker ruiken door je shampoos en zepen, maar het geeft toch even net iets extra’s. Stel je voor, straks wanneer het superkoud is buiten, in je badkamer de geur van appeltjes met kaneel… Gezellig!
 • Muziek! Toen ik mijn iPhone nog had (hij is stuk, binnenkort krijg ik hem terug) zette ik altijd mijn favoriete muziek via Spotify aan. Je kan hem natuurlijk ook op kleine geluidsboxen aansluiten, maar wel een beetje uitkijken in de badkamer natuurlijk.
 • Maak of koop een lekker masker en doe dit op je (gereinigde) huid, dan kan dit tijdens het douchen fijn intrekken. Ook wel handig om dan vooraf alvast je gezicht te reinigen met een fijne facewash of balm, en dan meteen even te scrubben. Op die manier werkt het masker extra goed.
 • Leg een badjas en slippers klaar. Als je een verwarming in je badkamer hebt, leg je badjas dan daar over heen, dan is ‘ie lekker warm.
 • Zet je telefoon uit, de deur op slot, jij bent er eventjes niet.

 

Tijdens het douchen

 • Zet je douche vast op de goede temperatuur voor je er onder stapt. Niks is zo irritant als het eerst superkoud hebben, en daarna bijna je rug verbranden door het hete water. Regel het dus vast voor je er onder stapt.
 • Neem de tijd. Dit doe je niet elke dag (ik doe zo’n uitgebreide sessie hooguit een keer in de twee weken), dus een kwartiertje douchen moet even kunnen. Je hebt geen haast, dus relax.
 • Was je haar met je favoriete shampoo en doe er daarna een lekker masker of conditioner in. Dit kan dan lekker lang intrekken waardoor je strak super zacht en verzorgd haar hebt.
 • Voel het hete water op je huid, ruik de lekkere geuren van je zepen, shampoo, conditioner, adem in en uit en relax.
 • Trek alles uit de kast. Zepen, scrubs, douchegels, sponzen, douchepuffs, scheermesjes… Alles. Heb je vijf zepen? Gebruik ze lekker allemaal en geniet van de heerlijke geuren. Scrub je hele lichaam en scheer jezelf daarna, zodat je straks een superzacht huidje hebt.
 • Doe een dansje op de muziek.
 • Spoel na een kwartiertje het masker van je gezicht en het masker uit je haar, zet de douche uit en droog je af.
 • Smeer jezelf in met je favoriete bodybutter of -lotion, of gebruik zelfbruiner. Nu ben je juist lekker zacht, de perfecte timing om even te zelfbruinen. Neem er even de tijd voor, dan ziet het er straks geweldig uit.
 • Verzorg je gezicht met een fijne crème of serum.

 

Ik vind het het fijnst om dit ’s avonds te doen. Voordat ik een avondje ga bankhangen met een film, of voordat ik naar bed ga. Dan kan je daarna nog lekker genieten van de schone, relaxte gevoel. Lekker in je badjas of joggingbroek voor de televisie hangen, of in bed nog een boek lezen. Heerlijk! Wie zei dat een bad beter is dan een douche?

In dit filmpje kan je trouwens zien welke producten ik in mijn douche heb staan. Is een beetje verouderd, dus ik moet binnenkort maar een nieuwe opnemen 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.