Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 november 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Max Factor Creme Puff Pressed Powder

P1210097Misschien wel een van de bekendste make-up producten is Max Factor Creme Puff. In 1953 werd dit product gelanceerd en dat betekent dat Creme Puff inmiddels maar liefst 60 jaar bestaat! Om dit te vieren hult Max Factor haar Creme Puff nu in een gouden verpakking. En voor het eerst testte ik hem.

 

Alweer zestig jaar geleden kwam Max Factor Creme Puff in de winkels, in 1953 dus. Grote kans dat je moeder of oma Creme Puff ook al gebruikte. Vroeger was Creme Puff echt het ’to go’ product als je een poeder wilde gebruiken. Zie hieronder wat oude advertenties… Zo leuk om te zien!

 

1954_mf_mccalls_creme_puff_at_last

3799835248_5c93c1df1c_z

max-factor-advert-womans-realm

tumblr_ljje2eYiyV1qadocxo1_500

P1210097

Creme Puff is een poeder voor je gezicht, die je ‘los’ kan gebruiken, maar ook over je foundation of concealer heen. Het maakt je huid net wat egaler en vooral een stuk matter. Creme Puff zou heel longlasting moeten zijn en kost €12,99. Er zijn dertien kleuren Creme Puff, maar ik weet niet zeker of ze allemaal in Nederland te koop zijn.

P1210098

Je ziet hier de bestanddelen van Creme Puff. Ik weet niet of de formule door de jaren heen veranderd is, maar dat zal ongetwijfeld. Het is niet echt een ideale formule met veel talc en minerale olie, er zit ook vrij veel parfum in.

P1210099

Ik heb 42 Deep Beige, 41 Medium Beige en 75 Golden.

P1210100

De verpakking van Creme Puff doet nog een beetje ouderwets aan. Het is van kunststof en het deksel kan je er afhalen door hem er af te ’tillen’ of door er lichtjes aan te draaien. Onder het deksel zit een dun poederdonsje. Handig voor onderweg, maar ik gebruik wel liever een kwast. Ik vind de verpakking niet heel handig, het deksel kan er zo afvallen en dat is in je tas natuurlijk niet zo handig, terwijl dit wel een product is wat je juist mee wilt nemen. Een verpakking met een klikdeksel was praktischer geweest, maar misschien verandert dat ooit nog?

P1210101

P1210102

De kleuren verschillen onderling niet zo heel veel. Links 42, rechts 41, onder 72.

P1210103

Er komt heel veel poeder af als je er met je vinger of je kwast overheen gaat.

P1210183

Een keer lichtjes deppen is genoeg. Dat is wel even wennen, want ik gebruik zelf vaak transparante poeders waar je flink met je kwast in moet dippen om genoeg poeder op je kwast te krijgen. Bij Creme Puff moet je dat juist niet doen, want dan krijg je veel te veel poeder op je kwast wat zorgt voor een pancake effect op je gezicht.

Als je de deksel van Creme Puff afhaalt, komt de geur je meteen tegemoet. Creme Puff is sterk geparfumeerd. Dit is echt ‘ouderwets’, je ziet het nog bij merken als Chanel en Dior, en Max Factor Creme Puff heeft het ook. Het is een vrij sterke rozengeur en ik ben er niet zo dol op. Ik vind sowieso dat er in gezichtsproducten zo min mogelijk parfum moet zitten, het kan alleen maar irriteren en wanneer je het eenmaal hebt opgebracht, ruik je het toch niet meer.

Untitled
Links zonder poeder, rechts met.

Ik moest wennen aan Creme Puff! Ik ben gewend aan transparante poeders die heel zuinig in gebruik zijn, je moet met Creme Puff echt uitkijken dat je niet teveel aanbrengt en een dikke poederlaag op je gezicht krijgt. Ik heb het op de rechter foto heel spaarzaam aangebracht en ik vind alsnog dat het mijn gezicht vrij ‘vlak’ maakt. Op mijn wang zie je nog een subtiele natuurlijke glans omdat ik daar extra weinig heb aangebracht, maar als je wat meer aanbrengt verdwijnt dat helemaal en persoonlijk houd ik daar niet zo van. Het is mij net wat te poederig.

Wel vind ik het makkelijk dat het poeder snel werkt, je hoeft maar een paar keer te ‘dippen’. Als ik mijn NARS poeder gebruik moet ik heel vaak met mijn kwast in het poeder voordat ik genoeg heb voor mijn hele gezicht, dat duurt wat langer.

Creme Puff is inmiddels een soort legende, maar ik vind hem vooral ouderwets. Te poederig, te vlak makend en te geparfumeerd. Ook de verpakking is wat gedateerd. De houdbaarheid is niet heel geweldig en ik ben dus niet mega enthousiast. Als je wel houdt van hele ‘poederige’ poeders die je wat meer ziet zitten en je hele gezicht mega mat maken, dan is Max Factor Creme Puff wel wat voor je.

Max Factor Creme Puff is bij de drogist te koop voor €12,99.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.