Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 oktober 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Maybelline FIT ME review

De Maybelline FIT ME lijn ligt al eventjes in de winkel en ik vertelde je er al uitgebreid over. Je kan deze blogpost raadplegen voor alle informatie rondom deze nieuwe lijn van Maybelline. Ik beloofde een review van de producten, dus… Komt ‘ie!

FIT ME helpt de vrouw het makkelijker te maken om de goede kleur te vinden. Bij de foundation zijn er twaalf kleuren om uit te kiezen, die in drie kleurfamilies zijn verdeeld. Zo zijn kleurnummers 100 voor een lichte huid, kleurnummers 200 voor een medium huid en kleurnummers 300 voor een donkere huid. Naast de foundation is er namelijk ook een poeder, concealer en een blush verkrijgbaar van FIT ME met dezelfde kleuren. Als je bijvoorbeeld een foundation in de kleur 115 koopt, koop je daarbij poeder 115, concealer 115 en blush 115. Zo weet je altijd zeker dat je matchende producten hebt die bij jouw huidskleur passen!

Dit zijn de FIT ME producten die in deze review voorbij komen. Poeder, foundation, concealer en blush. Eigenlijk de basisproducten die elk meisje wel in haar stash heeft, denk ik. Hier kan je een egale, vlekkeloze basis maken.

Eerst het poeder! Deze kost €13,99. Dat is niet heel goedkoop, maar ook niet echt duur voor een poeder. Bedenk je wel dat een poeder onwijs lang meegaat, het is niet iets wat je heel regelmatig opnieuw hoeft te kopen. De verpakking ziet er mooi uit, ik vind sowieso alle FIT ME verpakkingen er goed en strak uitzien. Door het deksel zie je de kleur van het poeder.

Het poeder zit in een ronde pan in het doosje.

En onder die pan zit nog een klein poederdonsje! Dat is handig voor onderweg!

Dit poeder doet wat ‘ie moet doen: je huid matteren. In combinatie met de foundation en concealer werkt ‘ie erg goed. Hij geeft een tikje dekking (ook heel goed op zichzelf te gebruiken dus), veel mattering en helaas ook wel een beetje een poedereffect. Je zal dit zien op de foto’s later in deze blogpost. Dit kan je weer wat afzwakken door een waterspray over je gezicht te sprayen na het aanbrengen van je make-up, maar er zijn tegenwoordig ook genoeg poeders die geen ‘poederig’ of cakey effect meer geven. Dus ik vind dat wel een beetje jammer.

Als je wel houdt van een wat poederig en mat effect, dan is deze poeder wel wat voor jou. Zelf heb ik fijnere poeders gebruikt, zeker voor deze prijs. Ik vind het dan wel weer handig dat ‘ie precies in dezelfde kleur is als de concealer en foundation, maar ik gebruik eigenlijk veel liever een transparant poeder, dat geeft altijd een natuurlijker effect en mijn foundation en concealer geven toch al genoeg dekking.

Dan de blush! Toen ik hem voor het eerst swatchte was ik er niet zo weg van – omdat er nogal weinig kleur afkwam – maar eenmaal aan de slag met blushkwast en mijn gezicht, vond ik het toch wel mooi! De blush is super natuurlijk en geeft gewoon een soort blosje. Eigenlijk zoals blush ooit bedoeld was. Zonder glans, zonder glitter, zonder shimmer, gewoon een natuurlijk blosje.

Er zit een kwastje bij, die op zich best bruikbaar is – handig voor onderweg – maar ik gebruik liever mijn eigen poederkwast. Ik vind deze blush mooi, vooral omdat ‘ie zo’n natuurlijk effect geeft. Zie de foto’s helemaal onderaan deze blogpost. Kost €9,99.

De foundation! Deze kost €13,99. Dat is op zich een prima prijs voor een foundation, mits deze goed is. De verpakking vind ik erg mooi, de foundation zit in een glazen pompflacon met zwarte dop. De kleur staat er in grote cijfers op.

Pompje! Mijn favoriete foundationverpakking.

De foundation is vrij vloeibaar en ook vrij goed dekkend, beter dekkend dan menig foundation in mijn stash! Verdeelt makkelijk, is zuinig in gebruik en heeft een mat effect. Foto’s kan je straks helemaal onderaan de blogpost zien, daarop gebruik ik alle producten.

De foundation blijft lang zitten, dekt erg goed en ziet er mooi uit. Echt natuurlijk vind ik hem niet. Zeker samen met het poeder geeft het een beetje een cakey effect. Daar moet je van houden. Als je liever een wat natuurlijkere dekking zoekt is de FIT ME foundation niet echt iets voor jou.

De concealer! Deze kost €8,99 en ik vind hem te gek! Hij dekt onwijs goed, blend makkelijk, droogt mat op en blijft heel erg goed zitten.

De concealer heeft een sponsapplicator, dat is handig. Gewoon op je gezicht deppen en met je vingers verder uitwerken.

Goed spul, dekt goed! De prijs vind ik ook prima, zeker omdat de kwaliteit van deze concealer echt goed is.

Oké, tijd voor foto’s! Op onderstaande foto’s heb ik alle bovenstaande producten gebruikt. Let op: de producten zijn te donker voor mij, dat weet ik. Toch test ik ze voor de site. Bij dagelijks gebruik meng ik de foundation met een lichtere, rozere tint.

Hier draag ik niks op mijn gezicht.

Hier alleen de FIT ME foundation. Dekt heel goed, verdeelt egaal en makkelijk en droogt ook mat op. Hier heb ik nog geen poeder gebruikt.

Hier heb ik ook wat FIT ME poeder aangebracht. Mijn gezicht is nu net wat matter, maar het heeft ook wel een vrij opgemaakt effect, vind je niet?

Hier heb ik ook de blush op en de rest van mijn make-up.

Ik vind dit effect wel mooi, ik houd soms wel van een opgemaakt gezicht, maar over het algemeen vind ik een iets natuurlijker effect toch wel net wat beter staan. Bij iedereen eigenlijk. Maar: het is wel erg fijn dat er nu producten bij de drogist te koop zijn die écht goed dekken, dat is wel heel prettig voor dames met onzuiverheden die wat dekking nodig hebben.

Eigenlijk ben ik heel tevreden over de vier FIT ME producten die ik in deze review laat zien! Vooral de concealer vind ik mega goed, en ook de blush is zeker een nieuwe favoriet. De foundation en poeder vind ik samen net wat te poederig en dekkend, maar voor feestjes en ’s avonds kan dat wel weer heel erg mooi zijn.

Heb jij al iets van Maybelline FIT ME geprobeerd?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.