Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
20 juni 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Meer water drinken: tips

Begin dit jaar hebben we bijna allemaal wel dit artikel gezien, met bijzondere voor- en na foto’s van een vrouw die drie liter water per dag ging drinken. Het artikel is al best oud, maar de foto’s doken afgelopen winter overal op. Water drinken is sowieso heel belangrijk! Voor je hele lijf, en je huid heeft er ook een heleboel baat bij. Als je twee tot drie liter water per dag drinkt, straalt je huid meer, verdwijnen droogtelijntjes en wallen en je huid is egaler. Maar hóe drink je nou drie liter water per dag?

Om je vochtgehalte op peil te houden is het belangrijk dat je anderhalf tot twee liter water per dag drinkt. Alles in je lijf heeft vocht nodig, je lichaam bestaat voor 70% uit water! Zonder vocht kunnen we maar vier dagen overleven, zonder eten wel zeventig. Water zorgt er vooral voor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen via onze nieren af wordt gevoerd.

Je huid is een orgaan, net als elk ander deel van je lijf. Zonder water functioneren organen niet goed, of niet op hun best. Als je huid niet genoeg water krijgt, zal je huid droog en aanvoelen  en je zal velletjes zien. Je huid heeft minder veerkracht en je zal veel sneller rimpeltjes en droogtelijntjes zien. En: wallen!

Om je huid te laten stralen en om haar soepel aan te laten voelen, moet je gewoon een heleboel water drinken. Ongeveer twee liter per dag. Liever nog wat meer! Ik drink dagelijks zo’n drie liter. Inmiddels is het een gewoonte en ik zie het aan mijn huid! Vroeger kon ik me niet eens voorstellen hoe je in vredesnaam anderhalve liter binnen krijgt. Ik geef je dus tips om op een makkelijke, leuke en lekkere manier lekker veel water te drinken.

  • Ik begin mijn dag met twee glazen (van 250ml) water op een nuchtere maag. Dit schijnt heel goed te zijn voor je gezondheid (en volgens Japanse onderzoeken zou het ook een boel kwaaltjes en ziektes kunnen voorkomen…), ik vind het vooral erg prettig omdat ik dan meteen een halve liter water gedronken heb.

  • Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt die je kan vullen. Ik sleep mijn Dopper overal mee naartoe. Een ideale fles omdat je die kan afwassen, dat kan met gewone plastic waterflesjes niet. Als ik ergens kom waar een kraan is, vul ik hem.
  • Als je aan een bureau werkt gedurende (een deel van de) dag, zet dan een karaf of fles water met een glas in de buurt. Ik doe daar dan een citroen in plakjes in, of wat munt. Voor ik het doorheb heb ik dan alweer een karaf van twee liter leeg gedronken!
  • Maak je water lekkerder door er fruit of kruiden in te doen. Denk aan munt, dille, citroen, aardbeien, komkommer… Het gaat heel fris smaken, erg lekker! En je maakt je water nog een beetje gezonder ook 😉
    Enne, vergeet niet dat thee ook water is. Drink dus lekker veel thee (zonder suiker) en dan krijg je ook je vocht binnen.
  • Vroeger dronk ik heel veel frisdrank, inmiddels heb ik dit vervangen door water en Spa Rood met een schijfje citroen. Spa Rood drink ik niet de hele dag, ongeveer twee glazen. Alles wat ik drink is water, op af en toe een kopje espresso na.
  • Als ik buiten de deur eet, of koffie ga drinken, dan bestel ik altijd een karaf of fles water. Een karaf kraanwater is ook nog eens goedkoop, en zo drink je bijna ongemerkt zo een halve liter terwijl je gezellig zit te kletsen.

 

Ik merk zelf altijd dat ik niet genoeg gedronken heb aan mijn hoofd (ik krijg hoofdpijn!) en mijn huid. Als ik een langere periode te weinig drink (wat niet meer echt voorkomt) merk ik ook dat ik blauwe kringen onder mijn ogen krijg. Als ik dorst heb, merk ik dat ik écht te lang niet gedronken heb, gelukkig komt dat niet zo vaak voor. Enne, als je ’s avonds naar de wc gaat en je plas is geel, dan heb je sowieso te weinig gedronken. Morgen een nieuwe dag, mét drie liter water 😉

Drink trouwens zeker niet téveel, want een watervergiftiging is heel gevaarlijk. Je vindt onder andere hier en hier wat meer informatie.

Als jij nog water-drink-tips hebt, deel ze zeker bij de comments! Succes met je nieuwe gewoonte!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.