Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

grace-and-frankieOch jongens, het is het terugblikseizoen en daar houd ik zo van! Even een trip down memory lane en vandaag doe ik dat in de vorm van series! Ik ben geen grote filmfanaat, maar voor series kan je me wakker maken. Vandaag bespreek ik mijn favoriete series van het afgelopen jaar met je – inspiratie voor jou voor 2017?

Breaking Bad

21225_breaking_bad

Ik begon 2016 met Breaking Bad en dat vind ik de beste serie die ik tot nu toe heb gezien. Het gaat over Walter White, een scheikundedocent die kanker krijgt. Hij en zijn vrouw kunnen de behandelingen niet betalen en hij besluit een meth lab te beginnen om geld te verdienen. Dat loopt nogal snel uit de hand. Het klinkt komisch, het is vooral een verschrikkelijk drama dat steeds zieliger en schrijnender wordt.

Grey’s Anatomy

atvfest-2016-screening-greys-anatomy-season-12-edit

Dit jaar ging ik weer verder met Grey’s Anatomy! Jaren geleden was ik er dol op, maar ergens bij seizoen vijf haakte ik af. Ik pakte in november de draad weer op en inmiddels zijn we helemaal bij met Amerika. Ik zeg ‘we’, want Grey’s is Willem zijn guilty pleasure ;-) Ik zal niks verklappen over het verhaal, maar het gaat in ieder geval over een groep mensen in een ziekenhuis. Hoe algemeen kan je iets vertellen, niet?

Grace and Frankie

grace-and-frankie

In mei kwam het nieuwe seizoen van Grace and Frankie op Netflix en daar was ik snel doorheen. Wat is dit toch een lieve, leuke, grappige serie. Grace en Frankie zijn op elkaar aangewezen als hun partners verliefd worden op elkaar en uiteindelijk worden ze heel goede vriendinnen. Ze wonen samen en delen alles met elkaar. Had ik al gezegd dat ze in de 70 zijn?

Chef’s Table

chefs-table-tv-show-on-netflix-season-2-premiere-chefs-table-tv-show-canceled-or-renewed

Een tijdje was ik in de ban van de afleveringen van Chef’s Table op Netflix. In deze serie volg je in elke aflevering een andere topchef van een restaurant. Je ziet wat hij of zij maakt, maar vooral wat de beweegredenen, de achtergrond en het persoonlijke verhaal erachter is. Dit gaat zoveel verder dan een bordje met eten en dat is prachtig om te zien.

Naar aanleiding van Chef’s Table zijn Willem en ik in juni in Slovenië naar het restaurant Hisa Franko geweest, iets wat we nooit zullen vergeten, zo waanzinnig was het.

Black Mirror

black-mirror-season-3-poster

Jaren geleden keken Willem en ik seizoen 1 van Black Mirror al, maar nu alles op Netflix staat zijn we verder gaan kijken. Deze serie met allemaal afzonderlijke verhalen in de afleveringen gaat over de donkere kant van technologie. Je kan alle afleveringen en seizoenen apart van elkaar kijken, er zit geen rode draad in. Elke aflevering is een enorme mindfuck en vaak is het aardig beangstigend omdat veel dingen die ze laten zien helemaal niet zo onrealistisch zijn. Echt een aanrader als je into donkere, nare dingen bent.

The Walking Dead

twds6b_keyartdd

Nooit had ik gedacht dat ik een serie over zombies zou gaan waarderen, maar het is toch echt zo. Willem keek het al seizoenen lang en uiteindelijk ben ik mee gaan kijken. Inmiddels zijn we aanbeland bij seizoen acht en het is INTENS. Het is soms ook verschrikkelijk slecht, maar ik blijf er van genieten. De zombie gore is zelfs iets waar ik echt van ben gaan genieten.

Narcos

p11993086_b_h10_ab

Narcos kent iedereen inmiddels wel, toch? Het is een serie over de jacht van de DEA op drugsbaron Pablo Escobar. In het begin moest ik er even inkomen, maar ik raakte daarna toch in de ban van Narcos. Wat een monster en wat verschrikkelijk wat hij allemaal voor elkaar heeft gekregen.

 

Zoals je ziet: een mooie mix van luchtige doktersverhalen en comedy tot zombies en drugsbarons. Waar ik niet snel geduld heb voor een film, kijk ik wel graag een aflevering van een serie. En dan nog één, en nog één. Waardoor ik uiteindelijk drie uur aan het kijken ben… ;-)

Wat was jouw favoriete serie van het afgelopen jaar?

63 Reacties

 • Prison break! Wat een geweldige serie is dat! Ik ben nu bezig met Homeland, ook aan te raden.

 • We zijn nu bezig met seizoen 4 van breaking bad. Maar Suits is favoriet! Kan niet wachten tot het vlgd seizoen op Netflix staat. Verder greys anatomy, Dexter en the blacklist. Ga jouw favorieten ook even checken.

  • Ik vind het zo flauw dat er maar 4 seizoenen op staan, terwijl er al bijna 6 uit zijn! En begin volgend jaar gaat seizoen 6 alweer verder. Maar goed, het was begin deze maand helemaal van netflix afgehaald dus ben allang blij dat deze seizoenen er weer op staan :).

   • Netflix is daar soms wat raar mee, dat er dan al meerdere seizoenen uit zijn maar dat ze daar niet op staan.

    • assiepoes

     Dat is niet raar. Het heeft gewoon te maken met de rechten die zij hebben.

     Heb je DEXTER ook bekeken? Andere favo’s: the following, house of cards, homeland.

 • Ah leuk! Mijn favorieten waren House of Cards (ja, had ik nog niet gezien), Designated Survivor, en Orphan Black!

 • Oh, Grey’s Anatomy. Love it! Ik heb het al gezien t/m seizoen 11, moet nog steeds een goede manier vinden om verder te kijken haha.

 • Ik heb hetzelfde met The Walking Dead. Nooit verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden maar het is te gruwelijk en te leuk, haha!

 • De Blacklist staat absoluut op nummer 1. Is echt een super goede serie. Het leuke er van is dat je nooit weet hoe het gaat lopen, daar is geen pijl op te trekken. Elke aflevering is weer even spannend. Echt een aanrader!

 • Blijkbaar staat er heeeuulll veel op Netflix want van jouw rijtje heb ik alleen BreakingBad gezien ;) Ik denk dat ik alle andere series op Netflix gezien heb :P

 • Peaky Blinders & orphan black. Geweldig. Chefs table is ook inderdaad bijzonder mooi. Ik hoop hierdoor de zuid amerikaanse keuken te ontdekken. Maar Slovenie: goede tip!

 • Mijn absolute favorite is Designated Survivor! Ik kan niet wachten tot er weer een nieuwe aflevering op staat!

  • Jaa, dat is ook een favoriet van mij! Wacht al met smart op seizoen 2 :)

 • Breaking bad is inderdaad erg goed! De rest van wat je noemt ken ik niet, Narcos wil ik wel graag nog eens zien.

  Ik heb dit jaar Game of thrones gezien, breaking bad, band of brothers en nu ben ik bezig met the wire.
  Band of brothers was by far de beste serie van het rijtje, echt zo’n serie waarvan maanden later nog beelden van door je hoofd schieten omdat het zo indrukwekkend was.
  The wire is zeker ook een aanrader (net als game of thrones, maar daar kan je het bestaan ervan niet gemist hebben).

 • Mijn persoonlijke favoriet is echt Gilmore Girls en de daarbij behorende special die onlangs uitgekomen is. Op dit moment kijk ik een beetje raar vind, maar daardoor ook wel weer heel leuk. Heet ‘Please like me’ en gaat over een homo, zijn depressieve moeder en aparte vrienden (kort samengevat).

  Ps. er bestaat een site, beetje zelfde idee als Goodreads, waar je op kunt bijhouden welke series en films je gekeken hebt! Ideaal, voor als je net zoals ik via Netflix meerdere series door elkaar kijkt haha. Het heet trakt.tv, dit is mijn account:
  https://trakt.tv/users/tamaraaa/progress

 • Westworld! Heel heel heel erg goed. Ben nu ook erg benieuwd naar Grace&Frankie.

 • Westworld is mijn favoriet van die jaar. Wat een toffe serie!

 • Westworld. Zonder twijfel. Wat een mindfuck-serie maar zo zo zo goed! Misschien wel de beste serie die ik ooit heb gezien!

 • TWD Is hier een absolute topper, ik kan niet wachten tot het februari is! Maar je zei seizoen 8, maar ze hebben in Amerika net deel 1 van seizoen 7 uitgezonden, dus denk dat je seizoen 7 bedoelt? En Grey’s Anatomy, ik kan niet wachten tot dat op netflix staat, ik was ongeveer bij seizoen 7, maar ik wil wel doorkijken! Breaking Bad kan mij niet boeien… heb het 1,5 seizoen de kans gegeven, maar helaas.

 • Breaking Bad en The Walking Dead ben ik halverwege mee gestopt. Misschien dat ik ze later weer oppak. Mijn favoriete serie is How I Met Your Mother en momenteel ben ik Modern Family aan het kijken :)

 • Jaaa ik ben dit jaar ook The Walking Dead en Grace and Frankie gaan kijken!! Heel tof!

  Grote aanrader mbt mindfuck is Quantico (niet op Netflix). Ontzettend gave CIA/FBI serie.
  Ook is Orphan Black een echte aanrader (wel op Netflix), maar niet erg realistisch!

 • The bridge (murder detective maar dan echt goed) &
  Rita (komedie ook scandinavisch en geweldig!)

 • Echt, Narcos wil ik nog zó graag zien, maar ik gun mezelf de tijd er niet voor ook. Zit liever achter m’n laptop, haha :) weer even onthouden en toch maar beginnen binnenkort.

 • Superleuk artikel! Momenteel kijken mijn vriend en ik naar The Walking Dead (seizoen 5) en we zijn helemaal verslaafd. Geen idee waarom we er pas zo laat mee zijn begonnen. Andere series die ik dit jaar heb gekeken zijn The Killing, The Following, Stranger Things en The Get Down. I <3 Netflix!

 • Stranger things was voor mij een favoriet!

 • Les revenants (the returned) wel de Franse versie kijken, want de Amerikaanse remake is slecht.

 • Ik heb net The Crown gekeken op Netflix. Is ook echt een aanrader. En ik hou van alle Marvel gerelateerde series: Luke Cage en Daredevil waren beiden erg goed.

 • The walking dead! Jaaaa…super! Maar bij seizoen 8? Ik heb alle beschikbare seizoenen gekeken maar die gaan tot 6. Seizoen 7 kijk ik nu via net5 en gaat pas in het nieuwe jaar verder. Hoe kan ik bij seizoen 8 komen? Ik wil die psychopaat Nigan zien lijden…😅

  • Via Fox bedoel ik haha

   • Zal wel een typfout zijn op tv is namelijk net seizoen 7 in de winter stop seizoen 8 is nog niet gefilmd.
    Super serie.
    Er zijn ook strips van als je wilt weten wat er gebeurt met negan moet je die gaan lezen 😏

 • Glitch is ook een aanrader!

 • Ik heb geen Netflix of zo en moet het doen met de “gewone” tv. Maar ik kijk graag the Blacklist, Nashville en Law & Order S.V.U.

 • Voor de mensen die veel series kijken, raad ik echt de app TV Showtime aan!!

 • Heerlijk series kijken! Ik kijk altijd Greys anatomy en the Vampire diaries met een vriendin, die laatste gaat stoppen. Dus we zijn naarstig op zoek naar een nieuwe leuke serie. Mistresses was ook zo leuk, maar helaas ook gestopt. Ik kan Devious maids ook aanraden! En Westworld en Stranger Things.

 • Ik ben nu bezig met The OA op Netflix. Echt een aanrader!

 • Ik kijk nu The oa, beetje vreemd maar je blijft kijken. Stranger things, ook geweldig.
  The bridge, Homeland (favoriet), the killing, Luther, Dicte, Top of the lake.
  Allemaal aanraders!

 • Leuk om te lezen. Grey’s Anatomy vond ik erg leuk! Narcos heb ik samen met mijn vriend gekeken en is ook erg goed bevallen.

 • Leuk rijtje! Als ik klaar ben met Homeland kunnen wij hier wel iets van gaan kijken.

 • outlander op netflix is ook erg goed:) een vrouw die in de tijd van de highlanders terecht komt….en dan een errug knappe man tegen komt XD

  verder wat ik op netflix leuk vind:
  kingdom and empire
  the mustketeers
  once upon a time

 • Wij zijn laatst met house of cards begonnen en weer afgezet. Zo niet ons ding. Vanpire fixaties kijk ik af en toe.
  Laatste seizoen gilmore girls the revival gekeken. Viel een beetje tegen. Terwijl
  Ik vroeger echt fan was van die serie! Heb zelfs alle dvd’s daarvan :-)
  Greys anatomy heb ik zelfs ook nog bijna alle seizoenen van op dvd. Leuke serie, niet echt vernieuwend, maar wel aangenaam tv kijken.
  Breaking bad en the walking dead willen we ook nog graag eens zien.
  Luke Cage vonden we tegen vallen, dare devil daarentegen was wel weer Ok!
  Fijne aan Netflix is dat je gewoon kunt switchen als de serie je niet aan staat :-)

  • stomme autocorrect. Vampire Diaries bedoelde ik met Vanpire fixaties

 • Ik heb niks met series, ik vind juist films veel fijner want dan zit je niet aan vervolg vast! Met een serie moet je ze allemaal kijken (als je het leuk vindt) en dat kost ook zoooo veel tijd. Een film is een mooi afgerond verhaal, heerlijk. Vermoedelijk hebben de meeste Netflix kijkers hier geen kids, een huis met tuin, sociale verplichtingen, werk etc haha anders kan je nooit zo veel kijken!

  • :-) Ik heb inderdaad geen kids ;-) Werk wel meer dan 50 uur per week… (met een beetje geluk hebben we de zondag vrij…)
   Maar wij kunnen een aflevering kijken en dan absoluut niet de drang voelen om verder te kijken :)
   Ik heb nu een paar weken geleden een aflevering gezien van Vampire Diaries en de volgende kijk ik dan wel weer als ik tijd heb.
   Wellicht dat wij ook een heel stuk langer doen over een serie dan de gemiddelde netflix-kijker :)

  • Ik heb twee kinderen. Maar die zijn dan ook wel 12 en 15. Scheelt weer. ;-) Films vind ik ook te gek! Series heb ik vrij recent ontdekt; had er voorheen ook niet zoveel mee. Tot ik Bates Motel ging kijken…:)

  • Ik heb alles minus de kids en heb/maak genoeg tijd om series te kijken :-) Ook genoeg vrienden die wel kids hebben en die ook uren op Netflix doorbrengen. Dat het voor jou niet geldt, betekent niet dat dat voor anderen ook op die manier werkt.

  • Ik denk dat de meeste mensen hier genoeg afspraken en werk hebben. Het ligt er maar net aan waar je tijd voor vrij maakt, zoals Cynthia al zei. Als ik om half 7 uit mijn werk kom om heb ik zat tijd om te sporten of iets anders te doen en daarna nog een aflevering (of twee ;)) van serie te kijken.

 • Orange is the New black

 • Ik heb netflix ook pas ontdekt en was gelijk in de ban van Peaky Blinders, zo gaaf en super goede acteurs. Nu kijk ik The Crown, maar ben er nog niet helemaal over uit..
  En voor wat luchtigs kijk ik Modern Family.
  Maar ooit begon het met Prison Break op televisie…Als er mooie mannen in spelen ben ik al gauw verkocht. Films kijk ik helemaal niet niet meer, tenzij Leonardo erin speelt, of een ander goeie acteur. (JA weer die mannen) ;)

 • Echte aanraders voor iedereen: Fargo. …en True Detective!

 • Love Narcos! Heb je The Killing al gezien? En The Fall? Ook erg toffe series. Van Breaking Bad eerste aflevering gezien en direct afgehaakt. Wij hebben een gezin en kijken ’s avonds de series. Heerlijk! Ik ga nu weer eens kijken welke serie wij nu weer gaan volgen. Ook eens kijken wanneer The game of Thrones weer begint.

 • Ik ga beginnen met Narcos te kijken.
  Leuk om te horen dat iedereen dat zo’n goede serie vindt.
  Daardoor ben ik nog nieuwsgieriger geworden en kan ik niet wachten om het te kijken.
  De beste serie die ik tot nu toe heb gezien op Netflix is zonder twijfel Bloodline.
  Er zijn al twee seizoenen van gemaakt en het derde is op komst.
  Een fantastisch drama over een ouder koppel dat een hotel beheert en 4 volwassen kinderen heeft.
  Wanneer het koppel een jubileum van hun hotel viert komt één van de vier kinderen na een lange tijd terug.
  Vanaf dan begint het verhaal.

 • Jane The Virgin vind ik helemaal geweldig, heb ik dit jaar ontdekt, nu al in seizoen drie! Echt een aanrader!

 • Leuk artikel :-). Voor de moment is het bij mij .. suits, once Upon a time ..
  staat nog veel op men verlanglijstje om te kijken :-). Alvast bedankt voor de leuke tips ..

 • Grey’s Anatomy ! Ik voel me soms een dokter haha !
  Love love love, dinsdag beginnen ze weer met een nieuw seizoen in België !

 • The Killing kan ik je aanraden. Ik ben verliefd geworden op de hoofdrolspelers. Verder vond ik The Bridge (Scandinavische versie) en Arne Dahl zo mega spannend!

 • Breaking Bad is ook mijn favoriet dit jaar! Verder Once Upon A Time, The OA en Orphan Black.
  Bedankt voor de tips, ben erg benieuwd naar Black Mirror en Grace and Frankie!

 • The Originals is echt mijn absolute favoriete serie! Reign en Arrow volg ik ook op de voet, ook vette series.