Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 september 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

New York: plogs!

Morgen ga ik naar New Yooooork! We hebben het anderhalve maand geleden geboekt, maar ik kan het nog steeds niet hélemaal geloven. In 2008 werd ik verliefd op deze stad, sindsdien ben ik er drie keer geweest en morgen gaat mijn vierde keer zijn. Ik heb er zoveel zin in en ik ga je meenemen! Vandaag vertel ik je wat we van plan zijn om te gaan doen.

Al sinds wij net samen zijn, vertel ik Willem zó vaak dat ik hem een keer mee wil nemen naar New York. Het kwam er maar niet van, maar morgen is het dan echt zover. We kwamen op het idee omdat de oom en tante van Willem, die op Sint Maarten wonen, in september op vakantie zijn. Of wij op hun huis wilden passen… Geen straf. Toen ik tegen het nichtje van Willem vertelde dat ik nog twijfelde omdat we ook graag naar New York wilden, zei ze: ‘Maar je kan het toch combineren?’ Dat klonk mij onlogisch in de oren, maar toen ik op onderzoek uitging, bleek het zelfs qua vluchten goedkoper te zijn dan alleen van Amsterdam heen en weer naar Sint Maarten. Dus: we boekten. Sindsdien zijn we aan het bedenken wat we allemaal willen doen en we hebben een aardig lijstje. Veel standaard New York dingen die ik al gezien heb, maar met veel plezier nog een keer wil zien om het aan Willem te laten zien.

Op de foto helemaal bovenaan zie je het uitzicht vanaf Top of the Rock. Dat is bovenop Rockefeller Centre. Daar gaan we absoluut naartoe en ook willen we even bovenop het Empire State Building staan. De één overdag, de andere ’s avonds. Dat uitzicht is letterlijk adembenemend en zó indrukwekkend! Echt gaaf.

Sinds ik de eerste keer Shake Shack proefde was ik verliefd. Deze hamburgers zijn zo. Ontzettend. Lekker. Gelukkig zitten er een paar in New York, dus dat komt wel goed. Én ons hotel zit vlakbij Washington Square Park en raad eens… Daar zit een Shake Shack. Iets voor de dag van aankomst, dus 😉 Willem wil graag naar Five Guys omdat dat ook erg lekker schijnt te zijn. We hebben verder wat restaurants waar we graag heen willen en verder gaan we gewoon vooral genieten van het lekkere eten.

Over eten gesproken: we gaan een food tour doen waarbij we met een local rondwandelen om leuke eettentjes te ontdekken en lekkere dingen te proeven. Dat heb ik al eens gedaan en dat was zó leuk!

Naar New York zonder naar Central Park te gaan, kan natuurlijk niet. De weersvoorspellingen zijn goed en we willen een keer in Central Park gaan picknicken of borrelen met hapjes. En natuurlijk lekkere wandelingen maken!

De Chelsea Market vind ik zó leuk: dit is een overdekte ‘markt’ met allerlei plekjes waar je eten kan halen. Leuk om even doorheen te wandelen, en hierachter zit The High Line waar ik ook even een kijkje wil nemen. Dit is een park gemaakt op een oude treinrails.

Ik ben in 2009 even in Brooklyn geweest toen ik de Brooklyn Bridge afkwam, maar deze keer gaan we een fietstour door Brooklyn doen! Zó leuk, ik weet niet zoveel over Brooklyn omdat ik elke keer vooral op Manhattan was. En die Brooklyn Bridge gaan we natuurlijk ook weer bewandelen (of fietsen).

Natuurlijk gaan we uitkijken over de stad vanaf het Empire State Building en Top of the Rock. We krijgen van het toeristenbureau van New York een CityPASS, die kocht ik voorgaande jaren ook elke keer. Daarmee krijg je korting op veel van deze attracties. Ik zag dat je ook op het nieuwe World Trade Center kan uitkijken. Dus dat wordt nog kiezen – of gewoon alledrie doen. Één doen we overdag, één bij zonsondergang of ’s avonds laat. Of dus op alledrie de tijdstippen 😉 Ik vond dat uitzicht elke keer zó indrukwekkend.

Naar musea! Op ons lijstje staat het American Museum of Natural History, het Guggenheim en misschien het MoMa.

Iets wat ik nog nooit gedaan heb: een helikoptervlucht over New York. Dat lijkt me nou zó ontzettend gaaf en onvergetelijk. Toen ik met het idee kwam om naar New York te gaan, vroeg Willem meteen: ‘Kan je daar helikoptervluchten doen?!’ Ja dus.

En: natuurlijk een beetje shoppen. Ik wil sowieso even naar Sephora (voor Kat Von D en Urban Decay) en Victoria’s Secret (voor lingerie), Willem wil graag naar een goede game winkel en naar een goede sneakerwinkel. Check! Hele dagen winkelen zijn we niet echt van plan.

We gaan vooral lekker veel rondwandelen om zoveel mogelijk van deze heerlijke stad te genieten.

Oftewel: we gaan ons heel goed vermaken. En ik ga ploggen! Misschien ook wel een dag vloggen. Ik ga dat niet helemaal live doen, omdat ik niet weet hoeveel tijd ik er voor vrij kan (en wil 🙂 maken elke dag, en hoe goed het internet is dat ik al dan niet tot mijn beschikking heb. Misschien komen ze dus over een week online, of misschien als we terug zijn van Sint Maarten (na 3 oktober). Of misschien deze week nog. Na onze dagen in New York gaan we dus nog anderhalve week op het huis van de oom en tante van Willem passen omdat zij op vakantie zijn. Ik zie het wel, maar ze komen sowieso een keer online.

Ik laat het je natuurlijk op mijn social media kanalen weten wanneer de plogs online komen! Ze komen sowieso. En dus misschien een vlog, maar dat kan ik nog niet beloven. Morgen vliegen we om 13.30u van Schiphol naar JFK. Volgende week dinsdag vliegen we van Newark naar Miami en van Miami naar Sint Maarten. Daar doen we ongeveer zeven uur over. Het is een beetje om, want je kan ook rechtstreeks, maar net niet op precies die dag. Geeft niet, gewoon wat langer relaxen in het vliegtuig 🙂

De komende 2,5 week ben ik niet zo heel veel aanwezig op de site. Normaal houd ik alle reacties enzo bij als ik op reis ben, nu doe ik dat wat minder omdat ik ook minder toegang tot internet heb – in New York alleen in ons hotel en op Sint Maarten alleen ’thuis’. Maar alles gaat gewoon door zoals normaal, de blogposts en video’s staan ingepland. En natuurlijk post ik regelmatig wat op Instagram en op Snapchat (mijn gebruikersnaam is daar MissLipgloss.nl).

Ik neem je digitaal mee naar New York. Tot morgen op Schiphol! 😉


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.