Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Shimmer Cubes van The Body Shop bestaat al jaren en is een superpopulair product. Het zijn oogschaduwpaletjes met daarin vier losse ‘blokjes’ oogschaduw, die je als je wilt met elkaar kan mixen en matchen. Ik gebruik Shimmer Cubes al jaren, ik denk dat ik op mijn veertiende of vijftiende mijn eerste kocht. Sinds vorige week zijn er vier nieuwe tinten te koop waarvan ik er vandaag twee ga laten zien! Lees verder voor foto’s, swatches en een review.

Dit zijn de twee Cubes die ik heb van de nieuwe tinten, Blue Moon (20) en Green Light (22). Ik heb zelf al jaren de Chocolate Box (6) en gebruik die nog steeds met plezier. Shimmer Cubes kosten €22 en zijn hun geld dubbel en dwars waard. Ten eerste door de inhoud: er zit vier keer 3.5 gram oogschaduw in, in totaal 14 gram. Dat is heel erg veel. Daarnaast vanwege de pigmentatie, die is erg goed, én het handige systeem. Je kan de blokjes los meenemen als je dat wilt, of je eigen paletje samenstellen met je favoriete kleuren, als je meerdere Shimmer Cubes hebt. Het is een bijzonder systeem wat ik nog nergens anders heb gezien! Het ziet er ook zo leuk uit, zo’n blokje oogschaduw.

Blue Moon en Green Light. Ook nieuw is Pretty In Pink (roze tinten) en Bunch of Violets (paarse tinten). Er waren al twee Shimmer Cubes kleuren (Chocolate Box en Sugar Plum). Genoeg keuze dus!

In het doosje zitten vier los verpakte oogschaduws. Het zijn geen ‘losse’ oogschaduws (als in los poeder), maar gewoon compacte oogschaduw.

Green Light

Blue Moon

Green Light

Blue Moon

Blue Moon neigt iets meer naar paars dan ik had gedacht, maar toch: mooie chique kleuren. De rechter kleur doet me denken aan de tinten uit het Dior Blue Tie palet.

Prachtig! Ik ben gek op van die turquoise en groene kleuren, heel erg mooi. De pigmentatie is zoals je kan zien dik in orde, en ik heb deze swatches droog gemaakt, zonder basis. Nat zijn ze intenser en feller maar ik vind natte oogschaduws niet zo prettig werken.

De kleuren blenden goed en ze glanzen/shimmeren mooi, precies zoals de naam het al zegt. Ik ben gek op Shimmer Cubes en de nieuwe kleuren zijn echt prachtig. Ik vind Green Light echt een aanrader als is het niet écht groen wat er in zit, maar dit vind ik eigenlijk veel mooier. De nieuwe Shimmer Cubes liggen nu bij alle filialen van The Body Shop.

Pluspunten
 • Praktische verpakking met een handig en uniek systeem
 • Oogschaduws zijn ook los mee te nemen en je kan mixen & matchen
 • Er zit veel in een verpakking (14 gram oogschaduw)
 • Mooie kleuren en variaties
 • Goede pigmentatie
 • Makkelijk te blenden
 • Blijft in combinatie met oogschaduwbasis goed zitten
 • Verkrijgbaarheid (bij alle The Body Shop filialen)

Minpunten

 • €22,95 is niet heel goedkoop, maar wel in verhouding met prijs/kwaliteit

Iets voor jou als… je op zoek bent naar mooie shimmer oogschaduw in mooie kleuren in een handige verpakking, en als je daar €22,95 voor over hebt

Skippen als… je geen €22,95 voor vier oogschaduws over hebt

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja, ik wil eigenlijk wel alle kleuren!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Met welke Shimmer Cube willen jullie een look zien?

82 Reacties

 • Mooi!! Goede pigmentatie!!!

 • Leuk! Misschien ga ik ze ookmaar kopen:)

 • Ik denk dat als ik tussen de twee moet kiezen, ik voor blue moon zou gaan! :) Maar ze lijken me allebei heel apart en mooi. :)

 • Jammer dat je die blokjes niet los kan kopen, want die donkerblauwe en die grijs/zwarte vind ik heel mooi, de rest is net wat minder mijn kleur

 • Ik vind dit echt geweldige producten! De kleuren zijn prachtig en €5,50 per oogschaduw valt best mee :).

 • met allebei liefst :D

 • Prachtig en ook niet duur voor zoveel! Maar ik had liever iets minder gehad voor minder geld.

 • Wauw die zien er echt heel erg goed uit! wat een mooie kleuren

 • Goede pigmentatie.. Komt veel kleur van af.. En er zit onwijs veel in.. Had ik niet gedacht.. Ga je hier binnenkort ook een look mee maken? Zou wel leuk zijn..

 • Ik zou het leuk vinden om die Green Light te zien, die lichtgroene kleur is echt prachtig :inlove:

 • Prachtige pigmentatie zeg! En mooie kleuren. Ga je hier een look mee maken voor ons? :lol:

 • Bourjois had toch zoiets?
  Agjaa boeien,
  dit zijn mooie paletjes, vooral die onderste!

 • Ja, een look zou leuk zijn. Ik vind blauw altijd zo moeilijk om mee te werken…

 • Ik vind ze zo mooi, echt gorgeouss! De tinten passen goed bij elkaar. :)

 • Ze zijn beiden erg mooi, Blue moon is mijn favoriet qua kleurtjes! :love:

 • echt super pretty!

 • ik zie eigenlijk helemaal geen groen in die green light. Is nog steeds best blauw wat mij betreft. Mooi, maar minder geschikt voor mijn groene ogen. Maar ik zag bij Charlotte (pinkypolish) de paarse, die was dan wel weer aardig…

 • leuk! Hoe oud was jij eigenlijk toen je begon met het kopen van make up en het gebruiken van oogschaduw? en kocht je dan meteen dure make up? #nieuwsgierigaagje =)
  Liefs!!

 • Ik vind Green Light echt geweldig! Wat een mooie kleurtjes! Daar zou ik het geld best voor over hebben.

 • Wat een mooie kleuren! Vind het echt een mooie, praktische verpakking!

 • heel mooi! jammer van de prijs. ik denk dat ik deze voor kerst ofzo ga vragen :lol:
  x

 • Ik vind de paarse erg mooi. Ik denk dat ik die binnenkort maar eens ga kopen. Wel vind ik de dekseltjes om de oogschaduws apart heel vervelend. ik heb ze geprobeerd onder de oogschaduw in het doosje te doen, maar dat past niet. nu heb ik ze maar apart liggen, want ik wil ze niet weggooien:P

 • Mooie die shimmer cubes :)

 • Echt super mooie oogschaduws! En wat zit er veel in!
  Toch vind ik 22 euro voor 4 oogschaduws wel veel, gewoon omdat het veel geld is maar, vergeleken met wat je er voor krijgt niet natuurlijk!

 • Prachtige shimmer cubes heb je!

 • Ohh wauw wat een mooie kleuren:D

 • Mooi, al vind ik de twee lichten tinten uit blue moon erg op elkaar lijken.

 • Wat zijn ze groot! Als je dat dan vergelijkt met die kleine stukjes die normaal in een paletje zitten… :O

 • Ik vind ze erg mooi!

 • Ik had ze al wel eerder gezien op een andere blog, maar ik vind jouw swatches er veel beter uitzien! Krijg een veel beter beeld van de kleuren, ze shimmeren inderdaad echt heel erg, niet echt iets voor mij.

 • Prachtige kleuren. Ik heb ook shimmer cubes en gebruik ze regelmatig.

 • ik vind ze wel echt heel mooi.. alleen wel duur :(

 • Oehhh,, ik zou heel graag een x een look hiervan willen zien :inlove:
  Super mooi :inlove: :inlove:

 • patricia rutte

  goed dat het koopavond is ik ga gelijk ff kijken :-) moet toch naar de kinkie kapper dus kan ik best even langs gaan :-D zien er erg mooi uit!!

 • Prachtig zijn ze beide

 • Blue Moon vind ik erg mooi!

 • Deze paletjes vind ik echt supermooi!

 • allebei echt super mooi, maar ik vind ze iets te duur!

 • Ik vind ze echt prachtig!

 • Echt mooi zeg! zou je een look willen maken met green light ;)

 • Ik vind ze echt supermooi!

 • Prachtig! Ik wil graag Blue Moon.

 • Ik zag ze ook al in tbs liggen, ze zijn zo mooi! Je hebt me wel een aangezet tot sparen voor deze oogschaduw!!

 • Wauw gaaf!!

  ik ga morgen toch naar de stadt meteen ff langs de body shop langs :P

 • Ik heb ze ook…een oudere variant dan wel…met bruin tinten. Maar ik zou deze kleuren ook graag willen hebben! Het is de prijs zeker waard!

 • GREEN LIGHT!
  die vind ik het mooiste.
  en aaaah, ik wie ook zo’n cube!! wel duur, maar hij staat nu op mijn verlanglijstje ^^

 • Zit dat hele blokje helemaal vol met de oogschaduw of lijkt dat gewoon zo? Want als dat zo is, dan krijg je per blokje echt veel product

 • Ik ben zelf ook groot fan van de shimmer cubes, ik heb zelf namelijk Chocolate Box en Sugar Plum. Jammer dat de nieuwe kleuren niet echt mijn stijl zijn.

 • Ze zijn echt super mooi! Toen laatst in de winkel was toen heb ik ze ook al zien staan en was ik er erg enthousiast over. Het lijkt mij super om alle kleuren te hebben maar ja… je kan niet alles hebben!

 • Ziet er goed uit! Die pigmentatie!! :-)

 • Inglot heeft toch ook zo’n systeem? Maar supermooie kleuren!

 • femfeetje

  Super mooie kleuren :) ! Wil.ik.ook…

 • Wauw mooie kleuren :D

 • Nope te duur vind ik….wel mooi pigment!

 • De green light vind ik super mooi. Als je daarvan een look hebt binnenkort, heel graag. Dan kan ik kijken of ik de cube wil aanschaffen. Ga hem anders ook wel even testen in de shop… moet alleen nog wel een maandje wachten voordat ik weer iets kan kopen op beauty gebied =)

 • Wat moooi :love: wil ik hebben!! :inlove:

 • Maak je de swatches met je vinger of een kwast? Ik vind de pigmentatie van een palette wat ik van Bodyshop heb nl. heel slecht (volgens mij een L.E. van vorig jaar Kerst). Ben nieuwsgierig…. Hun ronde oogschaduws die je per kleur koopt, vind ik daarentegen wel weer super!

 • Wow ziet er gaaf uit! Alleen voor mij is het te duur. Ik zou graag een look zien met Green Light ;) Ben benieuwd naar je looks (:

 • WOW O_O

  Ik ben verliefd….

 • Ze zijn zoooo mooi en staan al eeuwen op mijn wishlist (die oudere dan :) )

 • ze zijn echt enorm mooi!

 • Joepie! Ze zijn er!
  Ik zag ze in juli al in de webshops van Canada en Amerika,
  en had inmiddels ook al bij de winkel gevraagd of ze ze zouden gaan verkopen in Nederland,
  maar de verkoopster wist nog niet eens dat er nieuwe kleuren waren.
  Ik ga er zo snel mogelijk langs, ik ben zo dol op deze doosjes!

 • wooow :inlove: prachtig :inlove:
  die turquase vooral love:
  Maar voor mij is €22,99 euro te veel.

 • Ik wil een look zien! Prachtige pigmentatie, leuke kleurtjes en praktische verpakking!

 • WOUW, super mooi echt top die kei stoer die kleuren :blush:

 • ddaar kan je vast wat mooie looks van maken ze zijn heel gaaf

 • Prachtig! Ik zou graag een look zien met de kleuren van green light!

 • Wow, mooi :)
  Ik had de shimmer cubes ook geswatcht, maar toen kwam er op een of andere manier weinig pigment af..

 • Ik ben erg benieuwd naar een look met Blue Moon & Green Light!

 • Moooi ! Ik had de groene al gezien in de winkel en ben helemaal verliefd nu ! Idd een mini beetje duur maar op zich valt het wel mee in vergelijking met de kwaliteit. I looove TBS !

 • Heel erg mooi. Het palette met turquoise kleurtjes vind ik het mooist.

 • Die shimmer cubes zien er altijd zo leuk uit!

 • super mooie kleuren :D

 • prachtig hoor, jammer dat ze toch wat prijzig zijn

 • Wauw zit best veel in zo’n cubus je!

 • erg mooie kleuren!

 • Ik meende dat Inglot ook zo’n systeem heeft, toch? Alleen kun je dan helemaal zelf uitkiezen welke kleuren je in je palette wilt doen. Dan hoef je dus ook maar 1 blokje te vervangen (wat super handig is, want bij mij gaan altijd de highlightkleuren veel sneller op dan andere kleuren).

 • Blue Moon is mooi!

 • ElselyneXx

  waauw ik wil ze ook maar k ben best wel blut *snik* echt jammer want ze zijn echt heel mooi :*

 • Kan je ze niet los kopen, want ik zie er 4 in een doosje?