Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

NYX Blending SpongeIk heb zo mijn fases: soms heb ik periodes dat ik alleen maar kwasten gebruik voor mijn make-up, in andere periodes gebruik ik niets liever dan sponzen. In die laatste fase zit ik nu. Daarom was ik erg benieuwd naar de NYX Blending Sponge. Ik heb ze beide getest!

NYX Blending Sponge

NYX Flawless Finish Blending Sponge, €8,75

NYX Precision Blending Sponge, €7,65

Dit zijn ze in de verpakking. De grote spons zit in een kunststof doosje, de kleine sponsjes zitten in een soort zakje. Beide zijn ze rond de acht euro, wat een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld de Beautyblender.

NYX Blending Sponge

Zo zien ze er uit als ik ze uit de verpakking haal. De eerste indruk is prima! Ze voelen vrij stevig aan, hebben een hele fijne textuur en de vorm lijkt ook goed. Ik denk dat ik hier makkelijk mee kan werken! Wel lijken die roze sponzen nogal op zetpillen qua vorm. Ha.

NYX Blending Sponge

NYX Blending Sponge

De grote zwarte spons is eivormig en heeft één platte kant. Daardoor zit er ook een soort hoekje aan waar je makkelijk mee kan werken onder je ogen en langs je neus. De ‘naad’ die je ziet komt door de verpakking, na een keer nat maken en gebruiken is dat weg.

NYX Blending Sponge

De zetpillen ;-) zij roze en hebben een op het oog handige vorm. Ideaal voor rondom je ogen. In principe lukt dat ook wel met een grote spons, maar deze lijken me wel een handige aanvulling.

NYX Blending Sponge

Als ik de sponzen onder de kraan houd, zwellen ze meteen op en worden ze een stuk groter. Ik gebruik mijn sponzen altijd het liefst vochtig, dan krijg je het mooiste effect en zo zuigen ze ook niet al teveel make-up op. Ze voelen vochtig enorm zacht en bouncy en dat is precies de bedoeling.

NYX Blending Sponge

Tijd om ze te testen!

NYX Blending Sponge

Ik ben erg verrast door de grote spons: die platte kant is echt heel erg handig. Met mijn beautyblender gebruik ik gewoon een kant voor grote vlakken, bij deze pak ik meteen die platte kant en dat werkt echt top. Ik krijg er precies het resultaat mee dat ik wil en hij blend ook alles goed. Het werkt lekker snel en de spons is mega zacht.

NYX Blending Sponge

De kleine sponzen vind ik verrassend handig. Ze liggen erg fijn in de hand door de langwerpige vorm en het puntje werkt erg precies en juist rondom de ogen en neus vind ik dat erg handig. Alsnog niks wat je niet met de grote spons lukt, maar deze vind ik wel net wat toevoegen. Hij werkt zo precies en snel!

NYX Blending Sponge

Het resultaat: mijn foundation en concealer aangebracht met de NYX sponzen.

Ik ben mega enthousiast. Ik denk niet dat de NYX Blending Sponge onderdoet voor de Beautyblender. Voor mij werken ze precies hetzelfde en ik vind eigenlijk dat deze zwarte spons wat handiger is door die grote platte kant. Een aanrader!

De NYX Blending Sponge is bij de NYX winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam te koop. Ik heb ze zelf gekocht.

42 Reacties

 • Oh wat een goede budget optie voor sponzen! Heel leuk artikel. Ik ga deze onthouden!

 • Ik zweer bij de sponsjes van Aliexpress. Nog geen euro voor vier stuks en werken geweldig!

 • Ziet er mooi uit!
  Ik denk dat ik ze ook maar gaat aanschaffen ipv die dure sponzen…..

 • Die platte kant vind ik ook zo fijn van die (oranje) RT-spons. Werkt idd snel. Sneller dan met de Beauty Blender vind ik. Ik was laatst in de Kalverstraat; wilde naar de Nyx-winkel. Er stond alleen een rij (buiten!) om naar binnen te kunnen. Maar daar had ik echt geen trek in! ;-) Jammer, misschien ooit nog eens. Tot die tijd maar online bestellingen doen. Overigens gebruik ik momenteel de RT buffing brush uit de Core-collectie. Die vind ik een stuk fijner werken dan bijv. expert face brush. Die laatste veegt mijn foundation weg, hoe ik de kwast ook gebruik, waardoor ik strepen kreeg. Met de buffing brush heb ik dat niet! En ik was dat elke dag natmaken van het sponsje een beetje beu…;-)

  • De buffing brush van RT gebruik ik ook altijd, super fijn. Alleen jammer dat die alleen maar verkrijgbaar is in een set; de andere kwasten gebruik ik niet. De mijne is nu eigenlijk aan vervanging toe, maar vind zo’n set eigenlijk wat zonde van mijn geld.

 • Ohhh deze klinken fijn. Aangezien ik dol ben op make-up sponzen moet ik deze beide eens proberen. Ik ben benieuwd. Enne, wat heb je een mooi (oog)look gemaakt op het einde!

 • Die zwarte spons lijkt mij ideaal! Mijn beauty blender is zo onderhand wel toe aan vervanging. Ik ga deze onthouden:)

 • Ik gebruik zelf de original beautyblender en soms die van Real Techniques.
  Beiden werken goed. Ik heb hiervoor al zoveel nepperds geprobeerd die niet goed waren. Dus nu hou ik het bij deze twee merken.

 • Wauw wat werken ze goed! Handig voor die prijs ^^
  Zelf gebruik ik de Real Techniques Miracle Complexion Sponge: die vind ik ook echt fijn.

 • Wat fijn dat deze ook goed werkt! Toch een goedkopere optie dan de Beautyblender.

 • Oeh, dat zijn mooie budgettoppers! Ik heb toevallig recentelijk nog beautyblenders van Kiko gekocht waar ik ook tevreden over ben, maar deze zijn mooi om een volgende keer te proberen!

 • Oe dat klinkt goed zeg! Complimenten voor de foto’s: prachtig!

 • Het ziet er heel handig uit! Van de ‘zetpillen’ had ik niet verwacht dat ze zo handig zouden zijn!

 • Wat goed zeg!! Ik ben zelf altijd nog meer fan van kwasten denk ik, maar ik moet het toch eens proberen haha!

 • Klinkt heel goed! Toevallig is mijn huidige Beutyblender hoognodig aan vervanging toe! Tot nu toe vind ik die nog steeds het fijnst, maar hij is best aan de prijs vind ik. Op zich is die van RealTechniques ook wel fijn, maar die overleeft schoonmaakbeurten minder goed dan de Beautyblender. Ik ben dus benieuwd hoe goed die van Nyx het doen op dat vlak!

 • Ohhh dat ziet er goed uit! Als mijn beautyblender het begeeft ga ik zeker even naar deze sponzen kijken ;)

 • Ik ben zelf niet zo’n fan van de beautyblender, maar dit zijn goede en lekkere budgetvervangers als je dat wel bent :). De roze staafjes klinken me wel goed in de oren en een toevoeging om de concealer mooi in je huid te werken. Die wil ik wel eens proberen.

 • Ze lijken me superfijn, en waaauw die laatste foto!

 • Klinkt goed! Ik gebruik al een hele tijd de spons van Real Techniques, de beautyblender heb ik nog niet geprobeerd. Deze van Nyx ga ik zeker eens proberen.

 • Ziet er goed uit en ook nog eens prima betaalbaar!

 • zelf gebruik ik ze niet maar bij me dochters niet aan te slepen hahah

 • Wow wat goed! Ik ga ze ook kopen! Dit is een stuk goedkoper.

 • Ziet er goed uit!

 • Het ziet er goed uit. Ik heb geen ervaring met deze sponzen. Ik ga ze wel kopen. Ik heb wel veel ervaring met de meeste sponzen. Die van de Kruidvat zelf vind ik minder. Die haalt je make-up er juist van je huid af die van Yves Rocher die is tot nu toe de beste daarna die van Real Techniques.

 • Klinkt super goed! Ik heb nu een spons van Boozyshop, maar die is zo langzamerhand aan vervanging toe. Dan is dit een goed alternatief!

 • Tof dat ze zo goed werken! Ik gebruik zelf de echte Beautyblender spons en heb al tientallen anderen geprobeerd die ik helaas niet net zo fijn vind. Deze maar eens proberen!

 • Zien er fijn uit maar ik denk dat de Real Techniques Miracle Compexion Sponge toch mijn favoriet blijft.

 • Als je moet kiezen tussen deze van NYX en de Real Techniques Miracle Complexion Sponge, voor welke zou je dan gaan?

 • Klinkt super goed! Ga ze in mijn achterhoofd houden.

  Ps, ik weet niet hoever je al vooruit geblogt hebt voordat je aan je nieuwe blog/content begint, maar zoniet: wil je misschien een soort boekenkast tour doen? Dus dat je alle boeken in je boekenkast laat zien? Ik ben daar echt reuze benieuwd naar. (:

  • Leuk idee! Alleen hebben we nog geen boekenkast, haha… De boeken zitten nog in dozen. Zodra alles op planken staat, zal ik het doen!

   • Oh super leuk! Als je nog geen boekenkast hebt, raad ik je de Billy van Ikea aan of een boekenkast van Leenbakker. (Weet even niet meer hoe die heet, maar hij was maar 30 euro)

 • Ze lijken mij beide erg handig. Ga er is naar kijken binnenkort.
  Wat is je laatste foto trouwens prachtig zeg!

 • Wat een fijne review! Zelf heb ik ook een paar make-up sponsjes van W7 en ik vind ze ook heel erg prettig. Heb wel altijd het idee dat ze wat product opzuigen, wat eigenlijk wel zonde is..

 • Deze heb ik nog niet geprobeerd, maar Primark heeft ook verschillende sponzen die erg fijn zijn in gebruik. En ze zijn nog goedkoper.

 • love this sponge!
  xx
  anxiouslystylish.blogspot.com

 • Ik ben echt positief verrast door je review! Deze zou ik wel eens willen proberen. Prachtige foto’s heb je ook gemaakt!

 • Ooh, wat jammer! Ik was gisteren bij Nyx in Antwerpen en twijfelde over de spons! Had je review eerder moeten lezen dus ;-) Wordt dus weer een online bestelling :-)

  Mooie look trouwens!

 • ik ben wel benieuwd naar de sponsjes, ze zien er ieder geval goed uit. liefs soraya

 • Klinkt goed! Fijn review!

 • oh wauw wat een resultaat!
  fijne dupes dus

  liefs
  karlien