Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Amber: De huid, onder mijn ogen, dat is vaak helemaal blauw (je ziet al die adertjes lopen enzo) Veel mensen vroegen of ik een blauw oog had, omdat ik geslagen was! Dit is het helemaal niet… Maar ik heb al geprobeerd het een beetje te coveren. Met een coverstik, maar dat helpt niet! En ik gebruik nooit foundation… Heb je nog een tip?

Ik heb dat ook, blauwe kringen. Voor een deel zijn die genetisch bepaald, maar voor een deel kan je er wat aan doen. Heel veel water drinken helpt, en genoeg vitamines binnen krijgen ook. Ze zeggen dat die donkere kringen de afspiegeling van je nieren zijn :)
Maar as I said, voor een deel is het ook genetisch bepaald. Naast genoeg water drinken (1,5 liter per dag), genoeg slapen (6 – 8 uur per nacht) en zorgen dat je genoeg vitamines binnen krijgt, kan je het met make-up camoufleren. Neem een goed dekkende concealer, het liefst in een rozige kleur (dit neutraliseert het blauwe een beetje). Ik ben zelf echt een fan van Max Factor Mastertouch Concealer (11 euro), die dekt echt supergoed. Op het moment gebruik ik zelf Studio Sculpt concealer van MAC, werkt ook super, maar is wel een heel stuk duurder. Als je wilt dat je concealer de hele dag goed blijft zitten, breng dan wat los poeder (speciaal setting poeder kan, maar ook gewone poeder) aan over je concealer.

Marjolein: Hoe kan je eigenlijk het beste je mascara er af halen?

Lijkt een hele simpele vraag, maar ik ben blij dat iemand hem nu eindelijk stelt, haha!

Mijn tip: gebruik gewoon niet elke dag waterproof mascara. Ik heb zelf niet eens waterproof mascara, zo erg haat ik het. Op dagen dat je weet dat je bijvoorbeeld gaat huilen (bijvoorbeeld als je naar een begrafenis gaat), kan je het natuurlijk best doen, maar gebruik daarnaast zo min mogelijk waterproof mascara. Waarom? Omdat het slecht is voor je wimpers als je het er ’s avonds afhaalt. Het is veel lastiger te verwijderen dan gewone mascara. Het is an sich niet slecht voor je wimpers maar je bent met waterproof mascara eerder geneigd om te ‘boenen’ om het van je wimpers af te krijgen. Als je dus waterproof mascara gebruikt, wees voorzichtig!
Haal mascara er altijd af met een speciale oogmake-upremover. Ik heb die van het Kruidvat (geen olie!) en die werk perfect, love it. Ik drenk een wattenschijfje in de remover, dep dat eerst op m’n ogen (paar seconden) en dan ga ik zachtjes ‘wrijven’. Niet hard, gewoon zachtjes over je ogen heen. Dan is het er zo af!
Doe het niet met gezichtsreiniger, zeep (!) of iets dergelijks, maar gewoon met iets speciaal voor je ogen. En niet boenen! Je wimpers moeten nog langer mee dan vandaag :)

Karolien: Ik heb een vraag over haarserum. Kan je het ook gebruiken als je je haar niet stijlt enzo? Want ik heb de laatste tijd wat last van droge puntjes enzo en dan lijkt een serum me wel fijn (ook gewoon omdat het zo verzorgend is) maar aangezien ik verder niet echt iets doe met m’n haar (ik laat het ook gewoon opdrogen) weet ik eigenlijk niet of het echt nuttig is om serum te gebruiken ? Mijn vraag is dus of je serum ook kan gebruiken als je je haren niet styled e.d?

Ja, absoluut! Doe ik ook. Wat je ook kan doen is het mengen met een stylingproduct. Vaak doe ik een paar druppels serum (BioSilk of TOM) op m’n handen en doe er dan een wax bij.  Even mengen en in je haar aanbrengen! Lekker verzorgend. Maar het kan ook gewoon zonder stylingproduct hoor, gewoon in je handdoekdroge haar aanbrengen en laten drogen. Supergoed voor je haar! Je kan ook ’s avonds serum in je haar doen, zodat het de hele nacht kan werken als je slaapt. Doe dan wel even een handdoek om je haar, anders wordt je kussen helemaal vet.

Heb je ook een vraag voor Oh My Gloss? Mail hem naar cynthia@misslipgloss.nl met als onderwerp ‘Oh My Gloss’.

34 Reacties

 • Die blauwe kringen zijn verschrikkelijk! Heb ze zelf ook, eens zien of ik ze met meer water kan doen verdwijnen.

 • even over die oogmake-up reiniger.. ik vind die van de kruidvat juist vet k*t! ik had hem gekocht omdat mensen op fora zeiden dat ie wel relaxt was, maar ik krijg er mega zere ogen van! echt niet normaal hoe erg het prikt. ik heb nu laatst vanwege goede verhalen over nivea de oogmake-up reinigings lotion van nivea gekocht. het is wel wat duurder (4,25, die van de kruidvat is 2 euro ofzo), maar WAT een verschil! het doet helemaal geen pijn meer, en het spul ruikt ook nog eens lekkerder! en, het is nu in de aanbieding bij de etos, nivea producten 3 halen 2 betalen, dus ik heb maar meteen 3 flessen ingeslagen ;) dan is het nog maar 2,80! daar ga ik geen pijn voor lijden :P haha

 • Ik heb de afgelopen dagen echt kringen onder mijn ogen, geen wallen, maar echt van die diepe lijnen. I know, meer slapen, maar hoe moet ik die lijnen dan verbergen zolang ik slecht slaap?

 • Zoals altijd weer super handige vragen + antwoorden :D ! Vraag me soms echt af hoe je dit toch allemaal weet..

 • water drinken helpt nergens voor hoor ;) dat is een fabel bleek nu ;p maar ik hebook van die blauwe kringen, en wat soms ook helpt is een koud watje er even tegen aan doen ’s morgens!

 • hoi, ik had echt even een vraagje, ik heb laatst op Ticled Pink besteld, nu wou ik kijken hoe het met mijn bestelling stond, en de site doet het niet meer! Hij geeft een melding over iets met ‘billing’maar ik heb wel een mailtje gestuurd erover naar tickledpink@charter ( of zo iets)
  Weetjij er misschien meer over? Ik hoop het!!

 • ik gebruik alleen maar waterproof mascara ^^
  maar hij gaat er gemakkelijk af met het juiste product =)

 • Ik heb gebruik altijd waterproof mascara, omdat ik echt traan ogen heb. het is echt irritant.

 • “Je kan ook ’s avonds serum in je haar doen, zodat het de hele nacht kan werken als je slaapt. Doe dan wel even een handdoek om je haar, anders wordt je kussen helemaal vet.”

  je spoelt serum er toch niet uit? Ik doe altijd ’s avonds serum in mijn haar, maar daar wordt maar kussen echt niet vet van, want dat trekt snel in mijn haar. Alleen als ik ’s nachts een masker in mijn haar laat zitten doe ik er een handdoek omheen, want dat trekt er niet helemaal in ;)

 • Ik had ook ongelovelijk blauwe kringen, totdat… ik oogcreme van Kruidvat ging gebruiken met vitaminen speciaal voor blauwe kringen onder de ogen, ong. 3/4 euro en het werkt perfect!
  x

 • Leuke vragen weer :D Ik gebruik ook altijd haarserum zonder dat ik mijn haar stijl of krul. Ik gebruik ’t als conditioner (weinig nodig!) was aangeraden door mijn kapper en werkt erg goed.

 • Ik heb echt ontzettend kringen onder mijn ogen. Ook water drinken helpt niet ik heb het gewoon van mijn vader/oma en er is niks aan te doen :/
  Als ik concealer gebruik helpt het wel voor je kleur maar niet voor de puntjes/lijntjes en de concealer licht de lijntjes juist op bij mij. maarja ik leer ermee leven :blush:

 • Sorry hoor Cyntia, maar ik vind dat je echt geen blauwe wallen hebt;)

 • ik vind het ook echt rot om waterproof mascara te gebruiken het gaat er zo moeilijk af en als het eraf gaat dan blijft er altijd wel iets opzitten, nee heb ik liever gewone.

 • Heej misslipgloss,

  Bedankt voor je ontzettend goede tips! Ik ga er zeker wat mee doen. Misschien haal ik ook nog wel een creme voor blauwe ogen. Echt bedankt! Het was een suprise toen ik je site tevoorschijn haalde! :blush:

 • Hey
  Bedankt dat je mijn vraag hebt beantwoord ;)
  ‘xx

 • Water drinken is echt supergoed! Ik merk altijd dat mijn huid er veel gezonder uitziet wanneer ik meer water drink :D

 • ik haat waterproof ook !!
  menseliebe ALS ik het gebruikte dacht ik echt van hoe krijg k dit eraf , met schuurpapier ofzo ??

 • Hey!
  ik heb ook even een vraag.. mijn haar wordt snel vet, bij mijn hoofdhuid en ik ben geneigd om het elke dag te wassen. Daar tegenover staat dat mijn haar echt super erg pluist. Ik gebruik daarom vaak antipluislotion, maar dat maakt mijn haar ook weer erg vet. Vooral later op de dag is dat te zien, en het ziet er verschrikkelijk uit, omdat ik een pony heb.
  Wat kan ik doen? :/

 • Ik had ook nog een vraagje… Hoe kan je zien wat voor een ondertoon je huid heeft? Want ik ben echt opzoek naar de juiste foundation, maar weet dus niet goed naar wat voorn kleuren ik voor mijn huidskleur moet kijken.

 • Ik zou Cynthia eventjes mailen als ik jou was! ;) Wie weet beantwoordt ze je vraag wel in de volgende ‘Oh My Gloss’!

 • Ja, daar dacht ik net ook aan toen ik op “Verzend reactie”, maar toen was het al te laat. Volgens mij ben ik niet helemaal wakker. :oops: Forgive me!

 • Jawel hoor :) Ik heb ook heel donkere kringen, (niet blauw) en als ik ’s ochtends wat gedronken heb worden ze al wat lichter dan wanneer ik net uit bed rolde. (Thank GOD voor Max Factor’s Mastertouch concealer + EM’s Abbott’s Perk-Me-Up concealer o_0!) Vocht = very important!

  Maar donkere kringen zijn voor iedereen anders, bij de één komt het door gebrek aan slaap, ander door te weinig vocht of het is gewoon erfelijk bepaald (zoals bij mij dus, zucht) enz.

 • Ik had eerst ook steeds tranende ogen, maar ik ben inmiddels van dagcrème gewisseld (Vit. E crème van Jacob Hooy via de Tuinen) en nu irriteren mijn ogen niet meer wanneer ik ’t opsmeer :) Daardoor zat mijn mascara (zelfs waterproof!) na ~2 uur onder m’n ogen. Nu gelukkig niet meer :D Misschien een tip? :)

 • Oei, lijkt erop dat TP vergeten is de hosting te betalen…

 • Oke! NOu ik hoop het maar, ander moet ik misschien gewoon betalen als ik heelmaal niks krijg!:(
  Bedankt!

 • 0 ivea vind ik juist weer niet goed. Die prikt weer bij mij ;) ;) .

 • ik zeg toch ook niet dat je vooral niks moet drinken ;) ‘vocht’ drinken is goed, maar ‘veel water drinken’, dat helpt echt niet.

 • De kruidvat-tonic voor je ogen prikte bij mij ook…de olie niet :D.

 • Waar zeg ik dat? :P Jij zei dat water drinken nergens voor helpt, maar dat is gewoon niet zo :) Water drinken is zuiverend en voert afvalstoffen in je lichaam af. En donkere kringen kunnen een teken zijn dat die stoffen niet goed worden afgevoerd, of een vochttekort. Dus water drinken kan zeer zeker wel effect hebben ;)

 • Bedankt voor de tip! Ga ik zeker proberen.

 • *gaat binnenkort het kruidvat even doorzoeken* ^^

 • Gewoon in de spiegel kijken, haha! Zonder make-up. Je kan dan gewoon zien of je meer een rode huid hebt, of een gelige huid. Koel of warm dus!

 • Ik heb ook maar ff snel gekeken in de spiegel xd en zag dat bij mijn wallen het heel licht is en mijn wangen juist heel rood.. wat moet ik dan gebruiken?