Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
11 oktober 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • natuurlijk
  • one love organics
  • organic
  • organisch
Een MissLipgloss artikel

One Love Organics

Ik weet niet meer hoe ik op de site van One Love Organics belandde, maanden geleden. Maar ik weet wel dat het met meteen greep: ik wil dit gebruiken! Om de vormgeving, dat sprak me als eerste aan, maar als tweede dat One Love Organics producten geen water bevatten, helemaal 100% organic (natuurlijk) zijn en omdat ze alle ingrediënten die ik liever vermijd, ook vermijden. Ik haalde de producten meteen in huis, en ben het gaan proberen. En oh, het gebeurt niet vaak dat ik lyrisch ben over een merk (ik geloof niet in ‘wonderproducten’) maar ik ben héél erg enthousiast over One Love Organics. In dit artikel vertel ik je meer over het merk, en review ik de producten.

 

Bij mijn bestelling kreeg ik een prachtig boekje met daarin alles over het merk en de producten uitgelegd. Ik heb er een aantal foto’s van gemaakt om te laten zien wat me nu zo aanspreekt.


One Love Organics  is 100% natuurlijk, ze gebruiken de hoogste kwaliteit cold-pressed oliën, ze zijn dierproefvrij, vrij van chemicaliën, en de ingredienten zijn Fair Trade wanneer dat kan. En wat vermijden ze? Parabenen, ftalaten, SLS, SLES, minerale oliën, synthetische kleur- en geurstoffen, siliconen, conserveermiddelen…


In One Love Organics producten zit geen water. Omdat het niks ‘doet’, omdat producten zonder water veel meer geconcentreerd zijn (en dus zuiniger en beter werken) en omdat water je huid kan uitdrogen. Ook zorgt water in producten ervoor dat er conserveringsmiddelen in moeten en dat is bij One Love dus niet het geval. Verder gebruiken ze plant oliën, niet te verwarren met minerale oliën of petroleum olie. Alle producten worden met de hand gemaakt en verpakt.

Hier wordt aangeraden hoe je de producten ’s ochtends en ’s avonds kan gebruiken. Dit zijn de vier producten die het merk heeft (op wat accessoires na). Die gebruik je ’s ochtends anders dan ’s avonds. Dit advies vond ik wel erg handig, want het is wel even wennen om ineens heel andere producten te gaan gebruiken.

En dit is voor ’s avonds. Natuurlijk is dit gewoon een advies, je kan de producten net zo gebruiken als je zelf wilt.


Je snapt vast wel waarom dit merk me zo aansprak in eerste instantie: het past zo bij mij qua producten, filosofie en uitstraling! Ik houd er echt van. Ik hield er eigenlijk al van voor ik de producten überhaupt gebruikte. Ik gebruik ze nu een aantal weken en ik vind het overall heel erg prettig werken. Vier producten, die je met elkaar kan mixen en matchen en kan afwisselen. Ze maken mijn huid gewoon superzacht en ik krijg er geen puistjes of oneffenheden van, alleen een mooie gladde, zachte huid die gevoed is, en niet geïrriteerd of uitgedroogd. Het is echt het zachtste van het zachtste, milder dan dit kan volgens mij gewoon niet. Goed, kijk je mee naar de producten?

 


Dit is de Easy Does It Foaming Cleanser. Je weet dat ik niet per se van ‘foaming’ producten houd omdat dat de huid uitdroogt, maar hier zit dus geen echte zeep in wat je huid uitdroogt. Gelukkig! Easy Does It zit in een pompflacon van 260 ml en kost $29. Niet heel goedkoop (dat zijn de One Love Organics producten sowieso niet), maar hij is erg fijn en zuinig in gebruik.


De ingredienten: Glycerin, Sodium Hydroxypropylsulfonate Laurylglucoside Crosspolymer, Sodium Coco-Glucoside Tartrate, Sodium Cocoyl Hydrolyzed Amaranth Protein, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Sodium Cocoamphoacetate, Lauryl Glucoside, Quillaja Saponaria Bark Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Pyrus Malus (Apple) Oil, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Hydroxypropylsulfonate Decylglucoside Crosspolymer, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Sodium Cocoyl Glutamate

Dit werkt zoals elke andere facewash: een pompje in je (natte) handen doen en inmasseren op je gezicht. Een foto van de substantie kan je zien bij de onderstaande review van Brand New Day, het is een koperkleurige doorzichtige substantie die niet heel erg opvallend ergens naar ruikt. Het ruikt niet vies, het is meer een fris natuurlijk luchtje. Ik vind het gevoel van deze face wash heel erg fijn, hij is erg zacht, reinigt mijn huid goed en laat het zacht achter in plaats van trekkerig. Hij is ook erg zuinig, je hebt maar één pompje nodig om je hele gezicht te reinigen.

Je kan het trouwens ook voor je lichaam en haar gebruiken, alleen ik vind dat een beetje zonde, gezien het niet een heel goedkoop product is. Maar het zou kunnen, mocht je dat willen!

Dan de Brand New Day Microderma Scrub & Masque. Deze vind ik fijn, joh! Hij kost $39 voor 120ml. Het zijn ‘exfoliating granules’ die je kan mengen met water of Easy Does It, en dan heb je een scrub. Je kan er ook een masker van maken als je het mengt met bijvoorbeeld honing of Griekse yoghurt.


Ingredienten: Sodium Bicarbonate (Baking Soda), Oryza sativa (Rice) Bran, Whole Dry Milk Powder, Hydrolyzed Silk (Silk Peptide Powder), Allantoin, Ananas comosus (pineapple) fruit extract, 100% Natural Fragrance

Hier houd ik van: een product waarin echt zo weinig ingredienten zitten. Baksoda, rijstpoeder, melkpoeder, zijdepoeder, allantoine, ananas extract en een beetje natuurlijk parfum. Dit zou je zelf ook kunnen maken, alleen weet je de verhouding van de ingrediënten niet precies. Je kan dan baksoda met wat rijstpoeder en melkpoeder mixen. Maar dan mis je wel die fijne ingrediënten zoals de zijde, ananas en allantoine. Maar het is wel een leuke budget tip, right?

Het is een strooibusje van karton, die je aan de bovenkant open kan schuiven. Ik vind het jammer dat het busje van karton is, omdat ik dit soort producten in mijn badkamer heb staan en dus worden ze een tikje vochtig. Ik zet dit dus altijd in een kastje want ik zou het jammer vinden als de verpakking kapot gaat, en daarmee ook het product.


En zo ziet Brand New Day er uit. Het ruikt fris, citrus-achtig.

En nu heb ik er wat Easy Does It Foaming Cleanser bij gedaan, dat is dus dat oranje spul. Je kan er ook gewoon water bij doen, ik wissel het zelf af. Met water is het wat zachter, met Easy Does It reinigt het wat ‘harder’.

Gemengd. Scrubben maar! De aanbevolen hoeveelheid Brand New Day per keer is 2 – 3 theelepels maar ik gebruik altijd één theelepel en dat vind ik meer dan zat. Ook heb ik er al een keer een masker mee gemaakt met Griekse yoghurt, dan heb je wel wat meer nodig, en dat voelt ook heerlijk aan op je gezicht. Ik vind dit echt een erg fijn product, heel zuinig in gebruik en het doet wat ‘ie moet doen! En helemaal natuurlijk. Het is aanbevolen voor elke dag maar dat vind ik zelf iets té, het is wel een ‘goed werkende’ scrub, en ik vind het persoonlijk geen milde everyday scrub. Ik gebruik het dus twee, drie keer in de week. Als je dat net zo als ik doet, doe je zeker langer dan een half jaar met zo’n busje.

 


Dan een product wat totaal nieuw voor mij was: de Skin Savior Multi Balm. Vriendinnen van me hadden het er wel eens over en ook op blogs kwam het hier en daar voorbij, van die multi balsems zijn hip tegenwoordig. Skin Savior is een product waar je je gezicht mee kan reinigen maar ook verzorgen. Deze kost $68 voor een pot van 105ml. Maar, zoals bij alles, a little goes a long way, je hebt echt maar een mini likje hiervan nodig en je doet eeuwen (oké, ik denk bijna een jaar) met een pot als deze. Om te reinigen én te verzorgen.


Je kan dit product dus op twee manieren gebruiken: als reiniger en als moisturizer, waar je dat maar wilt. Dat eerste gaat heerlijk, al moet ik altijd nog wennen aan olie op mijn gezicht om te reinigen. Dit is een product gemaakt van plant olien en het gevoel daarvan op mijn gezicht vind ik altijd nog een beetje apart. Maar het werkt perfect, ik krijg er een superzachte gereinigde huid van. Je kan dit trouwens gebruiken in combinatie met een Skin Shammy, een microvezel doekje van One Love, maar je kan het natuurlijk ook gewoon met je handen doen, met warm water.

De ingredienten: Organic Cocos nucifera (Virgin Coconut) Oil, Organic Glycine Soja (Sweet Soy) seed oil, Beeswax, Mangifera indica (Mango) seed butter, Salvia Hispanica (Chia) Seed Extract, Avena sativa (Oat) Extract, Citrus aurantium dulcis (Orange) peel wax, Vanilla planifolia fruit extract, Tocopherol (Vitamin E)

Dus: kokosolie, soja zaad olie, bijenwas, mangozaadboter, chiazaadolie, haverextract, sinaasappelschilwas, vanille extract en vitamine E. Bomvol plantaardige oliën dus!

En zo ziet het er uit, echt een ‘balm’ en geen crème. Het ruikt licht zoetig, het is een prettig geurtje dat niet al te aanwezig is.

Het voelt vrij zacht aan en smelt ook door de warmte van je huid. Ik gebruik het als reiniger en ’s avonds als moisturizer, in plaats van een nachtcrème. Want One Love Organics heeft geen crème in haar assortiment, omdat ze geen water in hun producten gebruiken. Dat was wel even wennen, ik was nogal huiverig voor het vettige gevoel, want eigenlijk smeer je dus gewoon oliën op je gezicht. Het ding hierbij is: zuinig zijn. Wat je daar op mijn vinger ziet zitten is genoeg voor je hele gezicht. Even goed inmasseren en dan is het binnen tien minuten ingetrokken. Dat had ik niet verwacht, ik was bang voor een vies vettig gevoel en een kussen vol vetvlekken. Maar dat was echt niet zo en na een week gebruiken was ik volledig gewend aan het gevoel. Het maakte mijn huid gewoon superzacht! Ik vind dit product samen met Brand New Day echt geweldig. Ik gebruik het trouwens ook ’s ochtends en ’s avonds op mijn lippen.


Dan als laatste heeft One Love Organics een serum, Love Springs Eternal. Dit gebruik ik meestal ’s ochtends.

Ingrediënten: citrullus vulgaris (watermelon) seed oil, caprylic/capric triglyceride (and) phoenix dactylifera (date) seed extract, organic rosa damascena (rose) oil, citrus aurantium (neroli) oil, organic boswellia carteri (frankincense) oil, organic cymbopogon martini (palmarosa) Oil, tocopherol (natural vitamin e)

Dit serum kost een lieve duit, namelijk $98 voor een flesje van 45ml. Ik heb een sample gekregen (6ml) en hier doe ik al een paar weken mee, want je gebruikt maar twee tot drie druppeltjes per keer. Ik kan niet zeggen of dit mijn gezicht nu echt mooier maakt, maar het werkt in ieder geval erg prettig, maakt mijn huid zacht en gevoed, trekt snel in en voelt gewoon lekker aan. Het is ook gemaakt van natuurlijke plantaardige oliën, net als Skin Savior. Dit gebruik ik dus ’s ochtends in plaats van een crème.


One Love heeft ook ‘My New Best Friend Skin Shammy’s’; microvezel doekjes die je in combinatie met de producten kan gebruiken om je make-up te verwijderen. Microvezel is op een speciale manier geweven waardoor het viezigheid en oliën aantrekt en dus heel goed reinigt. Ik vind hem vooral fijn in combinatie met de Skin Savior en Brand New Day, het werkt wat sneller en grondiger dan met je handen. Het voelt echt súperzacht aan op je huid en werkt geweldig. Eigenlijk moet je hem uitwassen tussen elke reinigingsbeurt, maar ik draai niet elke dag een was, dus ik spoel mijn Skin Shammy gewoon elke keer goed uit en laat hem dan drogen zodat ik hem ’s avonds weer kan gebruiken. Wanneer ik een was draai, dan gooi ik hem er bij. Je kan een Skin Shammy zo’n 200 keer wassen en ze kosten $24 voor twee stuks die in een schattig roze zakje komen.

Ik weet niet of het nodig is om mijn eindconclusie hier nog neer te zetten, maar ik doe het toch maar: ik ben erg enthousiast over One Love Organics. De producten zijn van zeer hoge kwaliteit, de verpakkingen zijn prachtig, de producten zijn praktisch en doen wat ze moeten doen (erg goed!), alles is natuurlijk en er zitten geen nare ingredienten in de producten… Ja, dit staat op mijn wastafel en ik gebruik het elke dag.

Wat ik ook prachtig vind aan het merk is dat er gewoon ontzettend gepassioneerde mensen achter zitten, die weten waar ze over praten en echt hart voor hun zaak hebben. Ze schrijven ook erg interessante artikelen op hun blog die ontzettend leerzaam zijn, neem dus zeker even een kijkje want het is super leuk om te lezen! Binnenkort ga ik de eigenares en bedenker van OLO, Suzanne le Roux, interviewen, omdat ik erg benieuwd ben naar wat er nu eigenlijk allemaal achter het oprichten van dit mooie merk zit.

Je hebt het misschien al gezien als je op de site van OLO bent wezen snuffelen, ze verzenden inderdaad niet internationaal. Maar hoe heb ik mijn bestelling dan gekregen? Nou, de Miss Lipgloss Shop die eind deze maand opent wordt het eerste verkooppunt in Nederland, en daar kan je de producten bestellen (en daar ben ik wel een beetje trots op en vooral heel blij om)! Nog heel eventjes wachten dus, maar ik kon echt niet wachten met mijn review over One Love Organics, want ik ben echt ontzettend blij met deze mooie producten. Het is trouwens wel ergens bij een salon in Brussel te koop, verder kan je het in Europa nergens kopen.

Als je trouwens alles bij elkaar te duur vind, kan ik je speciaal de Skin Savior Multi Balm en de Brand New Day Microderma Scrub aanraden, die vind ik echt ontzettend fijn! De andere producten vind ik ook fijn, maar als je dan écht moet kiezen zou ik voor die producten gaan.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.