Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 juli 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

PayPal handleiding

Ik gebruik zelf al heel lang PayPal en het is écht ideaal. Bij bijna elke verkoper op eBay kan je met PayPal betalen en op sommige internationale webshops ook, al wordt het nog niet op heel erg veel sites geaccepteerd: creditcard heeft vaak de voorkeur bij verkopers. Toch is PayPal het beste alternatief voor een creditcard. Het werkt makkelijk, snel en het is super betrouwbaar. Veel meiden vinden het lastig om zich aan te melden of durven het niet, en daarom heb ik voor jullie een handleiding gemaakt. Deze heb ik zelf stap voor stap gemaakt en is dus 100% © MissLipgloss.nl

Wat is PayPal?
PayPal is een online betaalservice waarmee je heel makkelijk online (bijvoorbeeld op eBay) kan betalen. Het kost niks, het is 100% betrouwbaar en het werkt heel makkelijk.

Aanmelden

Je hebt je nu aangemeld: makkelijk toch?

Nu moet je je PayPal account koppelen aan je bankrekening (of creditcard)

Je komt na het aanmelden meteen op de homepage van je PayPal account en daar staat helemaal links bovenaan ‘Bankrekening toevoegen’. Klik daarop. Vul alles precies in zoals het aangegeven staat en klik op ‘doorgaan’. Dit ga je nu controleren en bevestigen. De rekening is nu gekoppeld aan je PayPal account!
Binnen een paar dagen krijg je twee kleine geldbedragen op je rekening gestort (bijvoorbeeld 4 cent en 9 cent); deze moet je invoeren in je PayPal account. Je kan natuurlijk ook je creditcard koppelen aan je PP account, klik dan op ‘Creditcard toevoegen’.
Hoera! Je PayPal account werkt en je kan nu dingen kopen.

Betalen
Je kan op twee manieren betalen bij PayPal. De eerste: je zet zelf geld op je PayPal rekening. Dit deed ik zelf in het begin toen ik nog niet wist dat het véél makkelijker kon en dit raadt ik ook iedereen af! Het is heel veel gedoe (je moet geld overmaken of een automatische incasso doen) en nog erger: het duurt ongeveer 4, 5 dagen voordat het geld erop staat. Te irritant. Hierdoor kan je objecten op eBay missen bijvoorbeeld! Veel makkelijker is de tweede manier: betalen zonder dat er geld op je PayPal account staat. Je kan gewoon betalen met PayPal en dan wordt het geld gewoon automatisch van je Nederlandse (of Belgische, ligt er natuurlijk aan waar je woont) afgeschreven zonder extra kosten. Makkelijker en way sneller.

Kopen op eBay
Je kan nu echt supermakkelijk dingen kopen op eBay. Als je een object wilt kopen kan je bieden of op ‘Nu Kopen’ klikken. Wanneer je een object hebt gewonnen of op ‘Nu Kopen’ hebt geklikt, kan je meteen betalen. Je kan ook naar Mijn eBay gaan en daar klikken op ‘Betalen’. Nu kom je in een PayPal scherm waar alles zich eigenlijk vanzelf wijst. Je klikt op ‘Betalen’ (natuurlijk vantevoren even de bedragen checken) en je hebt betaalt! Het wordt nu vanzelf van je bankrekening afgeschreven.


Ik hou echt van PayPal en gebruik het heel erg vaak. Ik kan het iedereen aanraden: het is snel, makkelijk en betrouwbaar! Toch is het jammer dat PayPal niet overal geaccepteerd wordt, veel internationale webshops accepteren alleen creditcard. Daarom ga ik toch binnenkort een creditcard aanvragen zodat ik ook op de webshops kan kopen die geen PayPal accepteren.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.