Een MissLipgloss artikel
Plog 26 augustus 2015
Woensdag 26 augustus staat in het teken van Yves Rocher! We gaan naar het oude huis van Yves waar hij zijn eerste product bedacht en maakte, we gaan naar de botanische tuin en de fabriek. Kijk je mee?
Goedemorgen! Zoals altijd begin ik mijn dag in de badkamer. Douchen en make-uppen!
Wat een bijzondere lucht! Belooft weer-wise vast niet veel goeds 😉
Ik ruim mijn kamer een beetje op en ga dan ontbijten.
Ik ben met persreizen praktisch altijd de eerste dus ik ontbijt alleen. En dat vind ik voor een dag samen zijn met een groepje altijd wel erg prettig!
Daarna ga ik wandelen. Sylvie, marketingdirectrice van Yves Rocher, gaat gezellig met me mee. Dat is altijd leuk op persreizen: de eerste dag(en) wandel ik alleen en uiteindelijk sluiten er mensen aan. Ja, wandelen is leuk!
We komen in een schattig dorpje waar alleen wat oude Franse huisjes staan.
Dit is mijn nieuwe huis.
Dat was lekker!
Ik ben zo blij met mijn Michael Kors Ava tas, hij is precies een fijn formaatje: er kan een flesje water in, een camera, mijn telefoon, een notitieboekje… En hij draagt prettig.
Om tien uur krijgen we een rondleiding. Ik ben wat te vroeg, dus ik lees even wat.
We krijgen de tuin van La Grée des Landes te zien.
Deze is helemaal biologisch en de ‘opbrengst’ hiervan wordt in de keuken van het restaurant gebruikt. Hoe leuk: je zit te eten en je ziet direct waar je eten vandaan komt.
In dit hutje zijn in de zomer spa behandelingen, in de winter kan je er slapen. <3
Met z’n allen, alleen Sylvie is er niet bij. Je ziet linksboven Annabel, rechtsboven beautyjournalist Emma, ikzelf, Yentl van Bubble Trouble, Stéphanie van Yves Rocher en Ankatrien van Teacups & Dresses.
Met een Tesla richting La Gacilly!
Die Franse straatjes… Zo leuk. Rechts zie je het huis van de familie Rocher. Yves Rocher is hier geboren en woonde hier.
Het huis is in oude staat bewaard gebleven en er woont nu niemand meer. De ouders van Yves Rocher hadden hier vroeger een stoffen- en hoedenwinkel die erg bekend was in het dorp. Yves stond vaak op markten voor zijn ouders en raakte daar aan de praat met een dame die allerlei kruiden en planten verkocht die lichamelijke kwaaltjes oplosten. Daar leerde hij over ficaire, een plant die bij allerlei lichamelijke klachten verlichting biedt.
Yves ging zich er in verdiepen en in de jaren ’60 lanceerde hij zijn eerste product: pommade a l’extrait de ficaire. Dit was tegen aambeien! Het wordt nu niet meer verkocht, maar dit is wel een echte oude originele verpakking. Via postorder kon dit besteld worden en al snel werd het een groot succes.
Hier werden de tubetjes gevuld en de doosjes ingepakt…
En hier maakte Yves zijn producten. Het allereerste Yves Rocher product werd hier dus bedacht en gemaakt, dat is toch wel erg bijzonder.
Daarna rijden we naar de fabriek van Yves Rocher, waar ook de botanische tuin is.
In deze tuin staan tientallen soorten planten, bloemen en kruiden die Yves Rocher gebruikt in haar producten. Achter het gebouw is 50 hectare grond waar een heleboel planten verbouwd worden voor in de producten. Een deel wordt dus hier in Frankrijk geoogst, een ander groot deel komt van over de hele wereld, voor eerlijke prijzen.
Op deze foto’s kan je zien hoe de shea boter uit Afrika gehaald wordt en hoe de vrouwen dat maken.
We krijgen uitleg over allerlei planten. Alle planten die je hier ziet worden in de Yves Rocher producten gebruikt.
Ik vond het erg leuk om beauty ingrediënten eens in hun pure vorm te zien. Dit is vetiver en wordt in parfums gebruikt.
En bergamot!
Dit is de fabriek en hier is ook de R&D afdeling.
Hier worden de verse planten gedroogd voor verwerking. De extracten worden niet hier uit de planten gehaald, dat gebeurt ergens anders. De extracten komen dan weer terug hiernaartoe en worden hier verwerkt in de producten. Zo leuk om te zien: La Gacilly is echt één Yves Rocher dorp. Jacques Rocher, de kleinzoon van Yves, bedacht het hotel waar ik nu slaap en hij is zelfs burgemeester van La Gacilly.
We lunchen bij het Yves Rocher Végétarium Café middenin La Gacilly.
Ik ga voor aubergine met makreel. Zó lekker.
Annabel heeft deze prachtige Chloé tas… Ik ben een beetje verliefd.
We spieken nog even in de Yves Rocher winkel. Maar niet te lang, want morgen gaan we naar de concept store in Parijs.
Ik zit natuurlijk meteen onder.
Ik ben benieuwd naar deze kwasten! Ze zien er goed uit.
We zouden nog even La Gacilly inlopen, maar het regent zo hard dat we besluiten naar het hotel te gaan.
En daar doe ik gewoon even een dutje. Ha!
Dan werk ik een paar uurtjes in de lobby. Er is alleen WiFi in de lobby hier, geheel binnen het zen-gevoel 😉
Ik wandel nog een rondje…
…en dan gaan we alweer eten! Het is vooral eten en relaxen wat de klok slaat en dat bevalt me prima 😉 Het voorgerecht is rode poon.
Daarna zeeduivel.
En we worden getrakteerd op een geweldige roze lucht!
Nog een dessert, even werken en lekker slapen. Morgen gaan we vroeg richting Parijs om daar de Yves Rocher concept store te bezoeken. En daarna om half vier richting Amsterdam.
Ik ga lekker naar bed. Tot morgen! XXX