Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 maart 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • carrot cake
 • Eten & drinken
 • How To
 • recept
Een MissLipgloss artikel

Recept: Carrot Cake


Worteltaart klinkt als een hartige taart die naar wortels smaakt. Is niet zo. Carrot cake is juist lekker zoet, onwijs lekker en super makkelijk om te maken! Ik maakte het afgelopen week voor de eerste keer en het was god-de-lijk! Bijna net zo lekker als mijn brownies. Lees verder voor een uitgebreid recept. Als ik het kan, kan jij het ook.

Als ik een recept kook dat ik van internet heb, zet ik altijd mijn iPad op mijn aanrecht om zo het recept te lezen. Handig! Wel uitkijken dat er geen beslag of eieren overheen gaan. Het recept dat ik heb gebruikt van de Allerhande.

En dit heb je nodig.

 • 1 kleine winterwortel (ca. 200 g)
 • 200 g boter
 • 150 g fijne kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 200 g zelfrijzend bakmeel
 • 1 theelepel kaneel
 • 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g)
 • 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g)
 • 1 zakje vanillesuiker

Laten we beginnen! Zet eerst je oven aan op 175 graden celsius.

Dan schil en rasp je de wortel en gooi je de suiker erbij.

Eieren erbij…

150gr gesmolten boter erbij. Bewaar de andere 50 gram voor de frosting!

Roeren! Zo ziet het er dan uit.

Bakmeel, kaneel en snufje zout erbij.

Roeren! Je hoeft het niet te kloppen, roeren volstaat.

Giet het beslag in een ingevet blik, ik heb een rechthoekig blik gebruikt. Je kan natuurlijk ook een ronde gebruiken. Zet dit in de oven, zet je timer op 45 minuten en dan gaan we nu bezig met de creamcheesefrosting! Dat is echt onwijs makkelijk. Je doet de rest van de boter (die zacht is, dus uit de koelkast halen voor je begint) in een kom, met de poedersuiker, Mon Chou en vanillesuiker. Met de mixer kloppen tot je een glad smeerbaar mengsel krijgt.

Dit is zo lekker!

En na 45 minuten haal je de cake uit de oven. Zo ziet ‘ie er dan uit, lichtelijk oranje! Laat dit even goed afkoelen voor je de frosting er over doet.

Cream cheese frosting eroverheen verdelen en in stukken snijden… KLAAR!

Perfect! Niet meer sompig van binnen, maar ook niet droog.

Ik vind het er leuk uitzien om ze in vierkante stukken te snijden en zo op een bordje te leggen.

Nom 🙂 Heel leuk om te maken, en natuurlijk super lekker. En je maakt jezelf, familie, buren en vriendinnen blij!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.