Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 november 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Recept: ei muffins/omeletjes uit de oven/mini quiches

2013-10-24 18.33.39Op Instagram liet ik zien dat ik ‘ei muffins’ maakte. Ik kreeg héél veel vragen naar het recept en of ik hier een blogpost over wilde maken. Oké! Ik ben er zelf ook heel enthousiast over, dus vandaag ga ik je laten zien hoe je ei muffins/omeletjes uit de oven/mini quiches zonder bladerdeeg maakt. Makkelijk, snel en gezond. Hmm!

Wat heb je nodig?

 • 1 ei per ‘muffin’. Maak je er 9, dan heb je zo’n 9 eieren nodig
 • een muffin blik
 • muffin papiertjes

en natuurlijk vulling voor je omeletjes/muffins. Je kan er in doen wat je lekker vindt! Een paar suggesties:

 • lente ui
 • paprika
 • hamblokjes of -stukjes
 • geitenkaas
 • kruiden
 • kipfilet of kalkoen
 • zalm of tonijn
 • tomatenblokjes
 • spinazie
 • gewone kaas bovenop

Zorg wel dat je alles in hele kleine stukjes snijdt, je maakt immers ook maar kleine porties. Als je alles te groot snijdt en er teveel in doet, dan past er bijna geen ei meer in je bakje. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt.

Je kan ook meer eiwit gebruiken (bijvoorbeeld twaalf eiwitten en vijf eidooiers, dus vijf hele eieren en zeven gesplitste), maar ik vind het zonde om elke keer de dooiers weg te gooien, dus ik maak het met hele eieren.

Hoe maak je het?

Eerst verwarm je je oven voor op 190 graden celcius.

2013-10-24 17.44.14

Dan doe je muffinvormpjes in je muffinbakvorm. Je kan het ook zonder vormpjes doen, dan moet je de pans even goed invetten met een beetje olie. Sommige vormpjes hebben al een licht vettig laagje van zichzelf, hebben ze dat niet, doe er dan ook even een drupje olie in.

Dan is het tijd om alles fijn te snijden en in je vormpjes te doen! Hier lente ui…

2013-10-24 17.47.17

geitenkaas in blokjes, daarbij wat spinazie

2013-10-24 17.57.15

en dan kan je de eieren klutsen en daar wat kruiden bij doen. Ik doe alleen zout en peper. Dan giet je dat (voorzichtig!) in de vormpjes. Ik doe op een paar ‘muffins’ wat kaas (dit is één plakje in stukjes gescheurd en verdeeld over vijf muffins), maar dat hoeft natuurlijk niet.

Dan zet je ze in de oven. In ongeveer 25 minuten rijzen ze mooi hoog en worden ze goudbruin. Laat ze afkoelen in de oven, met de deur op een kiertje, dan blijven ze mooi hoog en storten ze niet in.

2013-10-24 18.33.39

De eerste keer dat ik ze maakte haalde ik ze er meteen uit, en toen werden ze meteen plat. Het maakt voor de smaak niks uit, het is alleen wat minder mooi.

Omdat ik ze zo lekker en handig vindt en omdat Willem ook enthousiast was, maakte ik al snel nieuwe. Deze keer iets anders. Het handige aan deze omeletjes is dat je ze kan vullen met wat je nog in huis hebt. Zo had ik nog wat plakjes parmaham over, dus die deed ik er bij in.

2013-10-27 14.06.16

De vormpjes ingevet…

2013-10-27 14.10.15

Blokjes paprika.

2013-10-27 14.13.08

Geitenkaas.

2013-10-27 14.15.19

Parmaham

2013-10-27 14.19.32

Eieren klutsen!

2013-10-27 14.27.23

Haha, hier ging wat mis. Je moet écht voorzichtig gieten anders dan komt er veel te veel geklutst ei uit je maatbeker of kom en dan zit het over je hele muffinvorm heen. Uiteindelijk heb ik dus vier muffins zo in de muffinvorm gebakken en dat ging prima. Je kan de vormpjes ook wat minder vol gieten, maar zo paste al mijn geklutste ei er goed in. Ik had op zich een eitje minder kunnen doen, maar het resultaat was mooi! Op vier muffins verdeelde ik wat geraspte kaas, lag nog in de koelkast.

2013-10-27 15.19.33

Deze werden mooi hoog! Ik liet ze goed afkoelen in de oven.

2013-10-27 16.00.13

En zo zagen ze er uit! Jum! Wanneer ze helemaal afgekoeld zijn, doe ik ze in een bakje in de koelkast zodat ik ze makkelijk en snel mee kan nemen, of gewoon thuis kan eten. Je kan ze koud eten, maar je kan ze ook even opwarmen in de oven of magnetron als je dat lekkerder vindt.

Ik vind het heel erg lekker en je kan er lekker mee variëren. Het zijn eigenlijk een soort mini quiches, maar dan zonder de bladerdeeg! Veel plezier met maken en eet smakelijk.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.