Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
16 augustus 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Recept: Groentelasagne

P1130599De laatste tijd zie je regelmatig een groentelasagne voorbijkomen op mijn Twitter en Instagram. Toen ik vroeg of ik hem zou delen kreeg ik een volmondige ‘ja!’ dus bij deze! Lasagne zonder lasagnebladen, en met heel erg veel groente. Yum!

Het basisrecept heb ik ergens online gevonden, maar ik weet inmiddels niet meer waar. Ik heb hem zelf ook naar smaak aangepast, dus het is inmiddels een totaal ander recept geworden. Het is dus een lasagne zonder lasagnebladen en vol met groente.

Ik eet dit de laatste tijd heel vaak, zeker een keer per week. Het is makkelijk, ik weet uit mijn hoofd wat ik nodig heb, het is alleen niet een heel snel recept. Het grillen van de courgette kost wel even wat tijd, maar ik vind dat niet erg. Het mooie van een lasagne is dat je hem al uren vooraf kan maken en twintig minuten voordat je hem wilt eten kan je hem in de oven zetten. Handig!

Wat heb je nodig?

  • Olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • zakje geraspte kaas
  • vegetarisch gehakt (van bijvoorbeeld Quorn)
  • 1 pak gezeefde tomaten (400g)
  • peper en zout

Je kan ook een aubergine en een courgette gebruiken, maar ik vind het met alleen courgette lekkerder. Als je gewoon gehakt lekkerder vindt, kan je dat er natuurlijk ook gewoon in doen.

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Snipper de ui.
  3. Snijd de paprika in kleine stukjes.
  4. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en peper tot alles zacht en glazig is. Voeg op het laatst de paprika toe en bak deze nog even mee.
  5. Doe de gehakt er bij en bak dit een paar minuten mee.
  6. Voeg nu de gezeefde tomaten toe, voeg wat peper en zout toe en laat dit ongeveer tien minuten pruttelen.
  7. Snijd de courgettes in plakken.
  8. Bestrijk de plakken met olijfolie en grill ze aan beide kanten kort in een grillpan.
    10. Snijd de mozzarella in plakken.

P1130583

P1130585

P1130590

P113059111. Tijd om de ovenschaal te vullen! Begin met een laagje saus. Dan een laagje courgette. Laagje mozzarella. Herhaal dit tot alles op is.

12. Eindig met een laag geraspte kaas en zet de schaal in de oven.

13. Na ongeveer een kwartier tot twintig minuten is de kaas goudbruin en is de lasagne klaar om te eten!

P1130592

P1130593

P1130599

P1130601

Als je de lasagne helemaal vegetarisch wilt hebben kan je kiezen voor kaas met vegetarisch stremsel. Je kan natuurlijk ook de kaas weglaten, maar juist de kaas maakt deze lasagne zo lekker!

Dit recept is voor zo’n drie personen, maak dus wat meer als je met meer personen bent.

Geniet ervan!

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.