Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
29 juli 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • hasselback aardappel
  • recept
Een MissLipgloss artikel

Recept: Hasselback aardappel

P1570645De Hasselback aardappel zie je overal opduiken. Niet voor niks, want het is een enorm lekker bijgerecht, heel makkelijk te maken én het ziet er leuk uit. Vandaag deel ik het recept voor deze krokante aardappel uit de oven-in-plakjes-maar-toch-net-niet: de Hasselback aardappel!

Wat heb je nodig voor twee personen

  • twee grote stevige aardappels
  • peper & zout (of andere kruiden)
  • olijfolie en/of boter
  • eventueel kaas

Wat moet je doen?

Verwarm eerst je oven voor op 220 graden Celsius.

P1570642

Boen je aardappels heel goed schoon onder de kraan en droog ze daarna goed af. Snijd de aardappel daarna in en maak de plakjes zo dun mogelijk! Snijd ze niet helemaal door tot de onderkant, daar moet de aardappel heel blijven. Het helpt om onderin de aardappel een satéprikker te steken, dan kan je niet verder snijden.

Smeer je aardappel in met wat olijfolie of boter en zet ze in de oven.

P1570645

Na een halfuur haal je ze eruit om ze nogmaals in te smeren. Ik doe dat de tweede keer met roomboter. Zorg dat de boter of olie ook echt tussen de plakjes komt. Ook doe ik er peper en zout op. Je kan nu ook extra kruiden in en op de aardappel doen. Nu gaan ze nog een keer een halfuur tot 40 minuten de oven in. Een kleinere aardappel kan vanzelfsprekend iets korter.

P1570646

Tien minuten voordat mijn timer gaat haal ik ze uit de oven. Zo ziet het er al heerlijk uit!

P1570647

Voor beide aardappels snijd ik een plakje kaas af. Die scheur ik in stukjes en stop ik tussen de ‘plakjes’ van de aardappel.

P1570649

Na tien minuten is dit mooi gesmolten en krokant geworden, zowel in als op de aardappel.

P1570651

Eet smakelijk! Dit is een leuke variatie op de standaard aardappelgerechten en het is vreselijk makkelijk.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.