Een MissLipgloss artikel
Recept: Hasselback aardappel
De Hasselback aardappel zie je overal opduiken. Niet voor niks, want het is een enorm lekker bijgerecht, heel makkelijk te maken én het ziet er leuk uit. Vandaag deel ik het recept voor deze krokante aardappel uit de oven-in-plakjes-maar-toch-net-niet: de Hasselback aardappel!
Wat heb je nodig voor twee personen
- twee grote stevige aardappels
- peper & zout (of andere kruiden)
- olijfolie en/of boter
- eventueel kaas
Wat moet je doen?
Verwarm eerst je oven voor op 220 graden Celsius.
Boen je aardappels heel goed schoon onder de kraan en droog ze daarna goed af. Snijd de aardappel daarna in en maak de plakjes zo dun mogelijk! Snijd ze niet helemaal door tot de onderkant, daar moet de aardappel heel blijven. Het helpt om onderin de aardappel een satéprikker te steken, dan kan je niet verder snijden.
Smeer je aardappel in met wat olijfolie of boter en zet ze in de oven.
Na een halfuur haal je ze eruit om ze nogmaals in te smeren. Ik doe dat de tweede keer met roomboter. Zorg dat de boter of olie ook echt tussen de plakjes komt. Ook doe ik er peper en zout op. Je kan nu ook extra kruiden in en op de aardappel doen. Nu gaan ze nog een keer een halfuur tot 40 minuten de oven in. Een kleinere aardappel kan vanzelfsprekend iets korter.
Tien minuten voordat mijn timer gaat haal ik ze uit de oven. Zo ziet het er al heerlijk uit!
Voor beide aardappels snijd ik een plakje kaas af. Die scheur ik in stukjes en stop ik tussen de ‘plakjes’ van de aardappel.
Na tien minuten is dit mooi gesmolten en krokant geworden, zowel in als op de aardappel.
Eet smakelijk! Dit is een leuke variatie op de standaard aardappelgerechten en het is vreselijk makkelijk.