Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 juli 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • koken
  • lasagna
  • recept
Een MissLipgloss artikel

Recept: lasagne

Vroeger aten wij regelmatig lasagne, maar om de een of andere reden had ik het al jaren niet meer gegeten. En dus ging ik weer eens lasagne maken! Niet uit een pakje, maar gewoon zelf, want dat is véél lekkerder! Ik nam een basis recept en maakte het iets gezonder en meer naar mijn smaak. Het was de eerste keer dat ik het maakte, maar ga het zeker vaker maken want het viel enorm in de smaak. Het was LEKKERRRR! En daarom deel ik mijn recept met jullie.

Wat heb je nodig (voor vier personen)

  • lasagnevellen. Ik gebruikte er maar weinig, ga uit van een stuk of 10 (vierkante). Als je supergezond wilt doen, kan je ook plakken courgette of aubergine gebruiken.
  • 400 gram tartaar
  • Italiaanse kruidenmix
  • 1 fles Heinz Tomato Creation (770 gram, een andere soort tomatensaus kan ook)
  • 750 gram Italiaanse wokgroenten (zelf snijden kan ook, neem dan bijvoorbeeld courgette, paprika, ui, tomaat, asperge, wortel…)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • knoflook(poeder)
  • peper
  • zout
  • sambal oelek (of andere sambal, wat je maar in huis hebt)
  • chilipoeder
  • (Parmezaanse) kaas
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Bak de tartaar rul en gaar in een grote (wok)pan en giet daarna het vocht eraf.
  3. Doe een eetlepel olijfolie erbij en bak in dezelfde pan de Italiaanse wokgroenten. Dit lijkt heel erg veel in de pan maar het slinkt erg, laat je dus niet bedriegen en doe er liever wat meer in dan te weinig. Doe ook de Italiaanse kruiden hier door heen.
  4. Als alles lekker aangebakken is, doe dan de hele fles tomatensaus erbij.
  5. Doe er flink wat knoflookpoeder bij (een paar theelepels) of een vers teentje knoflook. Twee theelepels chilipoeder erbij en ook twee theelepels sambal. Dit maakt het smaakvol en een beetje pittig, echt heel heet wordt het niet. Doe er ook een snufje zout en peper bij en roer alles goed door elkaar, laat het een paar minuten pruttelen.
  6. Neem een grote ovenschaal. Doe een laag saus erin, daarop lasagnavellen, nog een laag saus, lasagnavellen, nog een laag saus en dan kaas er over heen. Ik doe er dunne plakjes kaas over, maar je kan ook een beetje geraspte kaas over doen of Parmezaanse kaas.
  7. Schuif het in de oven en laat het daar voor ongeveer 20 minuten. Als de kaas lekker krokant is, is het goed!

Ik gebruikte trouwens dit recept van Allerhande als basis maar heb het aangepast. Zo heb ik de mozzarella weggelaten en er tartaar ingedaan, we houden hier thuis wel van een beetje vlees. Je kan er ook nog een frisse salade bij doen, maar opzich zit er wel aardig wat groente in en het vult enorm! Eet smakelijk!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.