Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 juni 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Max Factor
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Review: Max Factor Smoky Eyes Eyeshadow

Ik kon echt niet wachten tot ik eindelijk de Max Factor Smoky Eye Effect Eyeshadow (damn, wat een mond vol!) kon testen. Ik was zo benieuwd of het echt zou werken! Ik was al een beetje sceptisch erover, een oogschaduw in een stick voor smokey eyes? Hmmm… Dat moet dan wel heel goed werken wil dat een mooi effect geven. Het duurt nog even voor de producten te koop zijn (pas vanaf september) maar ik kan je nu al zeggen dat ik het geen aanraders vind. Kijk vooral even verder!

Ik heb de kleur Indigo Mist, een soort donkerrode kleur met turquoise.

De rode kant

De turquoise kant

De kleur die er af komt is wel mooi, veel pigment. Da’s wel een goed punt. Ik voelde bij het swatches al dat het een beetje creamy is.

Volgens Max Factor werkt het zo:

Ik vind dat je in dit filmpje al kan zien dat het effect niet echt smokey is. Wat het model heeft, is niet mijn opvatting van smokey eyes. Maar goed, mijn stappenplan.


Ik heb de aanwijzigingen uit het filmpje gevolgd. Ik begon natuurlijk met een schoon oog. Ik heb daarop een oogschaduwbasis aangebracht.

De blauwe kleur bracht ik over m’n hele ooglid aan.

De donkere kleur langs m’n wimperrand en in de arcadeboog. So far so good, ik begon me alleen wel al af te vragen hoe ik dit smokey zou gaan maken.

Meer rood aangebracht.

Hier zie je al dat de oogschaduw in de lijntjes gaat zitten, tijdens het aanbrengen al.

Ik wilde het met een kwast gaan blenden om het nog enigszins smokey te maken, maar toen gebeurde dit. Het werd heel viezig, vlekkerig. Natuurlijk doordat het een beetje een creamy substantie is. Nu dacht ik dat het misschien de bedoeling is er nog poeder oogschaduw overheen te doen, maar dan is toch het hele idee weg? Het is nog makkelijker om alléén met poeder een smokey eye te maken.

Kijk ook even dit filmpje van xSparkage over dit product. Zij gebruikt de CoverGirl ShadowBlast, maar dat is hetzelfde product.

Zij heeft er nog poeder overheen gedaan en ’s avonds wanneer ze terugkomt is het helemaal vies en in de lijntjes gaan zitten. Ik heb het zelf ook nog uitgeprobeerd zonder oogschaduwbasis, maar dat maakte geen verschil. Omdat ik het toch een kansje wilde geven heb ik het nog vijf minuten laten zitten, maar toen zat er alleen nog maar één dikke vieze streep smurrie op m’n oogleden. Yuck.

Het mag wel duidelijk zijn dat dit een beetje een fail-product is. Het is de bedoeling dat het het maken van smokey eyes makkelijk maakt, maar het is makkelijker zonder deze gekke stick! Believe me! Ik vind €13,99 ook wel erg duur voor zo’n oogschaduwstick en zéker als het niet werkt. Geen aanrader dus, helaas…Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.