Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
29 april 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • lancaster
  • sole di capri
  • sun beauty dry oil
  • sun beauty hair spray
Een MissLipgloss artikel

Review: Zes nieuwe Lancaster zonproducten

 

P1470393 Op Aruba en nog wat weekjes daarna heb ik ze naar hartelust kunnen uitproberen: de nieuwe zonverzorgingsproducten van Lancaster. Al veertig jaar is dit merk voorloper op het gebied van zonbescherming en ik vertel je vandaag alles over het merk en de nieuwe producten.

Lancaster, TAC & mooi en veilig bruin worden

Al veertig jaar staat Lancaster bekend om haar zonverzorgingsproducten. Het mantra van het merk: een zongebruinde huid, een goudkleurige teint, perfect beschermd met specifieke, op jouw huidtype aangepaste zonverzorging. Lancaster gebruikt een breedspectrum filterbescherming tegen UVA en UVB, bescherming tegen infrarood en een exclusief anti-oxidantencomplex dat in staat is tegen vrije radicalen op te treden voor een betere DNA-bescherming. Wat goed is voor je huid én je kleur!
Sinds dertig jaar gebruikt Lancaster TAC: het Tan Activator Complex. Het is een bijzondere technologie die er voor zorgt dat je mooier n sneller bruin wordt. En het merk werkt altijd weer aan een verbeterde TAC, ook in de nieuwe producten zit weer een verbeterde versie.

Ik laat je vandaag zes nieuwe producten zien, die ik tijdens een reis naar Aruba heb kunnen testen, en sommige producten ook nog daarna.

Lancaster Sole di Capri Eau d’Été

P1470394

Een nieuwe zomergeur die je fijn in de zon kan dragen. Sole di Capri eau d’été herinnert volgens Lancaster aan het Italiaanse Dolce Vita gevoel en door de geur op te sprayen waan je je even op het zonnige eiland… De geur ruikt naar Italiaanse citrus en verse vijgen, witte bloemen en romige, warme houtsoorten. Het is een échte zomergeur. Zoet, maar niet té. En een beetje houtachtig in basis, dat vind ik altijd erg lekker.
En hoe leuk is die illustratie op de verpakking? Zo meisjesachtig!

De geur kost €38,83 voor 100ml.

Naast het parfum is er ook een shower gel (€8,83 voor 150ml) en een body lotion (€8,83 voor 150ml).

Lancaster Sun Beauty Hair Oil  P1470396

Zeg, laten we ons haar niet vergeten te beschermen! Deze haarspray biedt bescherming met UVA, UVB en infrarood. UV en infraroodstralen kunnen de haarvezels binnendringen. Ze kunnen de structuur en natuurlijke weerstand van je haar aantasten en ze versterken de schadelijke impact van Uv-stralen. Je haar kan daardoor uitdrogen en broos worden. Ook zal de kleur en glans van je gekleurde haar sneller teruglopen. En ik met mijn ‘lastige’ rode haar wil dit echt niet!

 

Dit zijn de bestanddelen. hairrrrr

Bovenaan siliconen en ook wat alcohol (uitdrogend!) en ook een boel heel verzorgende bestanddelen, zoals baobab olie, engelwortel extract, kamille extract, sinaasappelextract, koffie olie, Indiase beuk extract, Q10 en vitamine E. Helemaal onderaan de lijst zie je wat parfum.

Deze spray heb ik op Aruba elke dag meerdere keren gebruikt en ten eerste vind ik de verpakking héél leuk. Mat plastic waardoor je de geel-oranje vloeistof goed kan zien. Ik sprayde hem door mijn hele haar, van aanzet tot punt, en als ik het water in was geweest dan deed ik dat nog een keer opnieuw. Sun Beauty Hair ruikt net als de andere Lancaster producten en beschermde mijn haar erg goed. Ik kan natuurlijk niet precies zien hoeveel hij mijn haar beschermd heeft, maar ik merkte wel dat mijn haarkleur minder hard terugliep dan normaal tijdens een zonvakantie en het bleef glanzend en zacht, in plaats van touwachtig na een stranddag. Wel vond ik de spray iets aan de vettige kant, als je daar niet van houdt, zou ik hem skippen.
Ik vond dat juist wel prettig, mijn haar kon met al die zon en het zoute water wel wat extra verzorging gebruiken!

Deze blijf ik zeker gebruiken bij een volgende zonvakantie.

Sun Beauty Hair Multi-Protective Hair Spray €35,50 voor 125ml

Lancaster Sun Beauty Tan Deepener – Tinted Jelly SPF30

P1470399

Een van de eerste producten en dé bestseller van Lancaster is hun Tan Deepener, een soort olieachtige jelly die zorgt voor een razendsnelle diepe bruine kleur. Tot nu toe was die er niet met een beschermingsfactor, en vanaf nu is die verkrijgbaar met maar liefst SPF30! Geweldig.

P1470400

Het is volgens Lancaster een gel-olie, het deed mij op het strand elke keer denken aan appelstroop! In de warmte werd het ook wat meer vloeibaar.

P1470401

P1470402

Het is een bruin gekleurd olieachtig product, wat een subtiel kleurtje achterlaat en vrij heftig glanst. Het is vettig en je moet echt uitkijken met je handdoek, lichte bikini/badpak en jurkjes. Vlekken van de Tan Deepener krijg je er niet heel gemakkelijk uit (en is gewoon onhandig op vakantie). Ik gebruik deze op mijn benen en ik merkte dat het bruinen inderdaad wat sneller ging. Ik word nooit héél bruin, maar de Tan Deepener hielp me echt een handje.

Sun Beauty Tan Deepener & Tan Maximizer Sublimating Oil

 

Dit zijn de bestanddelen. Het hoofdbestanddeel is minerale olie (vaseline), daardoor is het ook zo vettig en dik. De zonnefilters zijn octocrylene, tinosorb M en tinosorb S, en er zitten veel verzorgende bestanddelen in zoals koffie extract, citrus extract en buriti olie. Helemaal onderaan de lijst staat parfum.

Het is wel een product waar je van moet houden – het is erg vettig. Het voordeel daarvan wel is dat het erg goed op je huid blijft zitten, ook na het zwemmen! En: het verzorgt je huid mooi. Geen uitgedroogde huid na het zonnen.

Lancaster Sun Beauty Tan Deepener Tinted SPF30 €33,89 voor 200ml

Lancaster Sun Beauty Dry Oil Fast Tan Optimizer SPF50

P1470403

Vorig jaar was deze er al in SPF30 en nu ook in SPF50! Top, hoe meer bescherming, hoe beter. En het fijne van de Lancaster producten is dat je dan nog steeds heel erg mooi bruin wordt. Deze spray is een combinatie van een optimale verzorging en krachtige bescherming. Daarnaast geeft het ook nog eens een mooie olieachtige glans aan je huid.

sublimating

Dit zijn de bestanddelen. De zonnefilters zijn octocrylene, tinosorb M en tinosorb S en verder zitten er veel verzorgende dingen in als baobab olie, engelwortelextract, betacaroteen, orleaanboomextract, kamille extract, citrus extract, koffie olie, maïsolie, vitamine E en Q10. Parfum staat helemaal onderaan de lijst.  Er zitten vrij veel siliconen in deze spray.

Als je van glans houdt, maar niet van het hele vette olieachtige wat de Tan Deepener heeft, dan is deze Dry Oil wel wat voor je. Ik vind dit een heerlijk product: het beschermt erg goed, geeft een hele mooie gebruinde tint en geeft mijn huid een mooie glans zonder heel vettig te voelen. Het blijft een olie, maar niet zo extreem vettig. Vlekt ook niet, omdat er maar een héél licht tintje aan zit.

Vorig jaar gebruikte ik in de zomer de SPF30 heel erg veel, deze SPF50 is een hele prettige opvolger ervan. Top!

Lancaster Sun Beauty Dry Oil Fast Tan Optimizer SPF50 €31,67 voor 150ml.

Lancaster Tan Maximizer Tan Prolonging Sublimating Oil Repairing After Sun

P1470404

Lancaster heeft haar hele Tan Maximizer lijn vernieuwd! Ik laat vandaag twee producten zien, laat het me weten als je reviews wilt van de hele lijn (vijf producten).

Sun Beautys Tan Deepener & Tan Maximizer Sublimating Oil

Dit zijn de bestanddelen. Minerale olie en veel van de extracten en oliën die ook in de andere verzorgingsproducten zitten die ik je net liet zien. Parfum staat weer helemaal onderaan de lijst.

Als je eenmaal een lekker tintje hebt gekregen, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Lancaster heeft daarvoor de Tan Maximizer ontwikkelt: een after sun om de huid te kalmeren, te herstellen en gladder te maken zodat die goudkleurige tint zo lang mogelijk vastgehouden wordt. Met de nieuwe producten kan je je bruine tint een maand vasthouden als je ze dagelijks gebruikt. Je verzorgt je huid dus heerlijk na het zonnen, en je houdt je kleur ook nog eens langer vast. Je gaat dan dus bij thuiskomst ook nog lekker door smeren!

Het eerste nieuwe product is de Lancaster Tan Maximizer Tan Prolonging Sublimating Oil Repairing After Sun. Zoals je merkt houd ik wel van een olie als de zon schijnt! Deze is ook erg lekker en gebruik je dus na het zonnen. Op Aruba bracht ik hem lekker na het douchen aan, als we uit eten gingen. In Nederland deed ik het ’s ochtends na het douchen.

P1470405

Het is een olie met een subtiele kleur en glans die mijn huid héél zacht en glanzend maakte. En ja, de kleur hield ik ook echt langer vast. Inmiddels ben ik alweer drie maanden terug, maar ik heb mijn kleurtje zeker tot eind februari vastgehouden, mijn bikini lijntjes bleven te zien 😉
Naast dat ik het erg lekker vind om na een dag strand mijn huid te verzorgen, zorgt dit er dus ook nog eens voor dat ik mijn kleurtje langer vast houd.

Lancaster Tan Maximizer Tan Prolonging Sublimating Oil Repairing After Sun €36,11 voor 150ml.

Lancaster Tan Maximizer In Shower Body Lotion Tan Prolonging Hydrating After Sun

P1470406

Een héél leuk nieuw product: een in-shower after sun! Ideaal voor dames die na een dag smeren in de zon geen zin hebben om óók nog een aftersun te smeren. Met deze after sun voor onder de douche heb je echt geen excuus meer om geen aftersun te gebruiken!

P1470409

Je gebruikt deze lotion na het gebruik van je douchegel. Je masseert het in, spoelt het af en dept daarna je huid droog. Ik vind het een top uitvinding, ik vind die ‘gewone’ van NIVEA ook heel fijn. Lekker snel en makkelijk en toch een zachte, gehydrateerde huid. De tube werkt ook lekker: makkelijk, snel en hygiënisch.

Lancaster Tan Maximizer In Shower Body Lotion Tan Prolonging Hydrating After Sun €25 voor 200ml.

 

P1470411

Mijn favoriete product uit deze nieuwe producten? Hmmm. Ik word denk ik het meest blij van de SPF50 olie, omdat ik die SPF30 ook al zo heerlijk vond. Sneller bruin, mooie glanzende huid en goede bescherming. Het product dat ik persoonlijk zou skippen als ik écht moet kiezen is de Tan Deepener omdat die gewoon niet zo praktisch is.

Alle nieuwe Lancaster producten zijn nu te koop bij de parfumerie. Let me know als je een uitgebreider artikel wilt lezen over de Tan Maximizer & Tan Preparer producten!

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.