Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Door Jacky: Het leek mij wel leuk om een waterproof mascara eens flink te testen. Want hoe waterproof is waterproof eigenlijk? Doorstaat het een Nederlands buitje of blijven mijn wimpers ook zwart wapperen tijdens een zweterige dertiggraden-dag waarbij ik regelmatig het water induik? Ik had de Scandaleyes waterproof van Rimmel mee naar Tunesië om aan de ultieme test te onderwerpen.

Mijn ervaring met iedere waterproof mascara is dat ze mijn wimpers niet zo mooi scheiden als een normale variant. Maar op vakantie heb ik niet zo veel eisen, dus ik droeg de Scandaleyes. Mijn wimpers zijn zelf lichtblond en er zit weinig krul of lengte in.

De grote borstel was een beetje wennen. Zeker als ik even snel mijn mascara op wilde doen dan tikte ik mijn huid aan met de borstel. En inderdaad, ook op de foto kan je zien dat ik mijn ooglid wat aangetikt had. De Scandaleyes maakt mijn wimpers zwart, maar geeft niet noemenswaardig veel volume, lengte of krul.

To the test

Het was tussen de dertig en vijfendertig graden in Tunesië dus ik heb wel wat gezweet die dag. Voor verkoeling heb ik een keer of drie een duik de zee en/of het zwembad genomen en aan het einde van de dag was dit het resultaat.

Mijn wimpers zijn alleen aan de aanzet nog wat donker, het lijkt meer of ik een licht potloodlijntje op heb. Een zwart waasje op mijn onderste wimperrand is het enige teken dat ik die ochtend toch zeker mascara gedragen had. Rimmel’s Scandaleyes blijft dus niet goed zitten onder extreme omstandigheden. Maar hij geeft ook geen uitlopers, zwarte kringen onder je ogen of een ander soort Panda-ogen.

67 Reacties

 • Ik heb hem ook veel gedragen op mijn vakantie en ik vind hem behoorlijk waterproof. Natuurlijk zit hij niet meer perfect als ik een hele dag in het zwembad lig, maar totaal geen panda ogen of uberhaupt maar een beetje zwart ònder mijn ogen.. en dat vind ik wel belangrijk! Ik was er blij mee ;D

 • een korte maar duidelijke review :) jammer dat de mascara zo tegenvalt, hoe duur was hij eigenlijk?

 • Klinkt niet super, jammer dat hij niet echt heel waterproof was. Ondanks dat hoop ik dat je ’t wel leuk had in Tunesië, :p. Kort en duidelijk review zoals Anna zegt. Ik vind de mascara er buiten de waterproof-kwaliteit er wel erg mooi uit zien. Alleen jammer dat de kwaliteit van je foto’s niet super zijn (misschien een tipje voor je volgende artikel Jacky?) Ik vind je artikel voor de rest prima! Vraag me alleen af hoe duur hij is. :blush:

  • Ik heb 4 a 5 keer naar de foto’s gekeken en ik snap echt niet wat jij bedoeld? Kwaliteit van de foto’s zijn prima,….En het artikel gaat over “het waterproof” zijn van de mascara Scandaleyes en niet van andere, enkel deze mascara.
   Vandaar dat ze de prijs er niet bij vermeld!.

   • Er is helemaal niets mis met de foto’s, maar wil Jacky gewoon een tip geven. ^_^ Mooie foto’s vind ik vaak toch wel belangrijk bij een artikel (vooral op internet). Ze studeert nu toch? En ik dacht dat een tip geven wel handig was voor als je studeert. Het artikel is overigens goed geschreven. :)

    • Ik studeer inmiddels niet meer :) Ik maak de foto’s met een digitale camera en ik ben me er van bewust dat ze niet zo mooi zijn als die van Cynthia, maar this is as good as it gets :)

     • Ik vind de foto’s mooi, maar ik zag bij de eerste foto wel dat Cynthia ze niet gemaakt had. Betekent niet dat jij slechte foto’s hebt, integendeel! Die van je oog zijn sowieso echt duidelijk.

     • Het zijn prima foto’s, ik mis geen kwaliteit!
      verder vind ik het een goede review

     • Ik snap echt niieet wat studeren hier mee te maken heeft? Of mis ik iets?

     • Hey, jij bent Jacky hebt een eigen schrijfstijl, eigen manier van foto’s maken.
      En je doet het goed! thumbs up hoor.

 • Da’s nogal een before and after verschil, het is wel flink vervaagd! Ik gebruik op vakantie altijd de Max Factor Masterpiece waterproof mascara, maar die overleeft ook geen 3 duiken in het water haha!

 • Het is er echt bijna helemaal af! Ik draag nooit waterproof mascara eigenlijk. Als ik ga zwemmen of sporten of als het heel warm is draag ik gewoon geen make-up :)

  • Ik ook niet eigenlijk!

  • Ik normaal ook niet hoor :) Op vakantie neem ik ook altijd veelste veel producten mee. In praktijk gebruik ik vaak alleen wat mascara en highliter als ik ’s avonds de deur uit ga.

 • Wat leuk, zo’n test! Wel jammer dat het bij jou niet zo goed bleef zitten gedurende de dag :( Dat verwacht je eigenlijk wel bij waterproof mascara’s. :(

  Trouwens Jacky: hoe gaat het met jou WW lifestyle? Just curious. ^^
  Omdat we er niks meer over lezen en ik ben eigenlijk wel benieuwd.

  • Laat ik zeggen dat het bij Cynthia beter gaat ;) Ik hoopte snel met een euforisch artikel met nieuwe foto’s te komen maar ik heb het er nogal moeilijk mee. Maar misschien is dat juist ook wel fijn om te lezen?

   • Misschien is het dan juist een motivatie voor jezelf?
    Ik weet het niet hoor, hihi! En balen dat het iets minder goed gaat, maar kop op: je komt er wel!

    • Het punt is niet zozeer dat ik motivatie mis, maar door mijn dieet verleden loopt het niet zoals het zou moeten lopen. Maar misg dat er binnenkort wel een stukje over verschijnt :)

     • Ik ben daar zeker OOK benieuwd naar. omdat het niet altijd ”rozengeur en maneschijn” is,vind ik het zeker interessant om ook een andere kant van WW te horen! Zeker posten (als dat niet te veel confrontatie is voor jezelf natuurlijk)

 • Dainty Little Moonbeams

  Leuk artikel! Ik heb het zelf ook al getest met sommige mascara’s die ook beweren waterproof te zijn, maar nope. Nochtans is er een mascara van Maybelline al uitgebracht in Amerika (nog niet hier, ik denk dat hij Super Splash noemt?) die écht waterproof schijnt te zijn. Benieuwd als hij hier uitkomt! Een goeie waterproof mascara zou ideaal zijn voor dit weertje. Verder vind ik de borstel van deze mascara echt te bombastisch, als ik hem zou gebruiken zou de mascara overal zitten (en niet waar hij hoort) haha. Maar goed geschreven :)!

  daintylittlemoonbeams[dot]tk

 • Volgens mij is geen enkel make-up product bestand tegen deze extreme omstandigheden bestand :lol:
  Wel apart dat voor jouw gevoel de waterproof variant van de mascara altijd een minder effect geeft dan normale!
  Maargoed voor mijn gevoel loopt normale áltijd uit, al is het gewoon een normale dag :9

 • Elsemieke

  Ik zweer bij Max Factor’s False Lash Effect mascara in waterproof. Die stelt me nooit teleur, en die is ook goed voor volume en lengte! Kost 16 euro geloof ik, maar ik sla altijd in tijdens de 1+1 gratis acties :lol:

 • ik heb deze mascara ook :)
  ik draag hem altijd als ik weet dat het gaat regenen; hij werkt goed!

 • Jammer dat hij niet zo waterproof is…

 • Leuk geschreven, maar je artikel zou een stuk sterker zijn als je de waterproofness van deze mascara had vergeleken met andere mascara’s. Je waardeoordeel kunnen we dan in perspectief plaatsen. Misschien doorstaat geen enkele mascara deze omstandigheden? Of zijn er andere mascara’s die juist veel beter blijven zitten? Je artikel was ‘opeens’ voorbij voor mij.

  • Hier kan ik me ook wel in vinden, ik had het leuk gevonden over meerdere mascara’s te lezen! Gewoon een tip :)

   • Ik vind het eigenlijk ook. Maar misschien komt dat er in de toekomst wel aan? Ik vind het idee op zich om de waterproofheid te testen wel heel erg leuk.

  • Bedankt voor de feedback, echter neem ik geen zes mascaras mee op vakantie :) Ik lig vooral zonder make-up aan het zwembad maar we dachten dat het wel grappig was om een waterproof mascara echt eens aan extreme omstandigheden te onderwerpen.
   Het was meer een soort probeersel om te zien of jullie zo’n soort artikel ook leuk zouden vinden. Nu we dat weten kan volgende keer iemand van de MissLipgloss-crew meerdere producten tegen elkaar testen.

 • ik gebruik dan toch geen mascara, dus daarom gebruik ik ook geen waterproof

 • Ik ben fan van HEMA waterproof mascara, die gebruik ik altijd in de vakantie en die zit er, zelfs na het zwemmen, aan het eind van de dag nog perfect op! heerlijk voor op vakantie. Ik kies dan wel voor donkerbruin voor een wat natuurlijkere uitstraling :)

 • Hm, jammer dat ‘ie niet zo goed blijft zitten. Dat zou je wel verwachten van een waterproof mascara. :)

 • Het is wel echt vervaagd, maar fijn dat er geen panda ogen effect is , want dat vind ik zelf niet zo heel erg fijn aan sommige mascara’s.

  Liefs

  Miss Mags

 • Hmm jammer! Maar inderdaad wel fijner dat er geen ‘troep’ onder je ogen zit daarna. Fijne review!

 • Was te verwachten. Leuke revieuw.

 • Ah, dat is toch wel een beetje jammer! Ik vind waterproofmascara echt horror, heb er véél te veel reinigingsspul voor nodig om het er af te krijgen en m’n wimpers kunnen dat echt niet aan. Maar op vakantie skip ik make up toch meestal in z’n geheel :)

 • Jammer dat hij niet zo waterproof is. Anders had ik hem wel willen proberen. Maar helaas.

 • Oh, ik had hem mee naar Thailand, en ik vond hem zo ontzettend goed!
  Duidelijk artikel voor de rest!

 • Haha, faal! Van Rimmel dan natuurlijk. Ik heb de mascara ook, ooit gekocht om te proberen, maar hij bevalt wel.. alleen hij is inderdaad niet waterproof. Maar dat zijn wel meerdere macara’s die beweren het wel te zijn.

 • Catrice – Glamour Doll mascara, is best wel fijn!
  Hij krult, maakt langer en spreid mijn wimpers!
  En als ik door de regen fiets, is hij niet uitgelopen (:

  • Klinkt als één die ik ga kopen voor mijn volgende vakantie! Bedankt voor de tip.

  • het is een dupe van dolleyes van lancome. Ik vond die niet fijn. Misschien is de dupe beter ahaha

 • ohwauw, bedankt, die wilde ik, maar nu dus echt niet!

 • ik heb ooit een keer een waterproofmascara opgehad naar de sauna + het waterproofzwarte oogpotlood van sephora :) ik weet niet meer precies welk merk de mascara was…ik geloof van rimmel ofzo…

  en het zat erna nog best goed erop allemaal…zonder zwarte vegen XD

 • Jammer dat hij niet zo waterproof is als Rimmel beweert.. Zelf hou ik niet zo van waterproof mascaras omdat ik het gevoel heb dat mijn wimpers bij het verwijderen zo veel te verduren krijgen. Is dit ook zo, of zit dit tussen mijn oren?;)

  • Dat ligt er aan hoe je je ogen schoonmaakt. Als je er speciale waterproof make-up remover voor gebruikt, en je doet het met beleid (dwz een watje gedrenkt in remover een half minuut op je oog houden en vervolgens voorzichtig wrijven) dat hebben je wimpers niet meer te verduren dan bij normale mascara verwijderen.
   Maar ga niet met een normale remover flink boenen over je wimpers – dat is nooit goed.

 • Jammer dat ie niet zo heel erg waterproof is, al ziet hij er wel mooi uit.

 • Mijn absoluut favoriete waterproof mascara is de MaxFactor Aqua Lash. Zelfs na zwemmen of douchen zit hij nog goed! Ik ben wel erg benieuwd hoe die uit de test zou komen wanneer jullie verschillende mascara’s naast elkaar gaan testen.

 • ik vind ehm…the falsies goed. Die heb ik nu ongeveer 2 jaar en ook op vakantie werkt die prima. Ik zeg er wel bij ik ga niet kopje onder ofzo. Maar ik ging savonds niet bij werken. Dus hitte en zweet zijn geen probleem. Ik gebruik ook altijd etos waterproof ook potlood. Werkt ook goed. Alleen smeert wel snel uit. Maar als je er vanaf blijft overleeftie fietsen in de regen prima

 • ik ben niet zo overtuigd, jammer!

 • Was je in Tunesië? Ik ben daar ook een aantal keer geweest, het is daar echt zo leuk!
  & jammer dat hij niet zo goed is..

 • MaxFactor is een goede waterproof mascara .Nu gebruik ik lancome hypnose drama waterproof hij doorstaat een regenbui vacantie aan het zwembad en strand. Maar in de sauna gaat er veel af maar heb ik net als jou dat hij iets afgeeft.Zou het erg fijn vinde als jullie nog eens een test doen met mascaras maar dan ook hoe veel volume en lengte ze geven.

 • Leuk artikel, wel jammer dat het zo kort is (weet ook niet wat je er nog meer over moet vertellen) maar je schrijfstijl is wel erg leuk!
  Ik denk dat we allemaal stiekem gewoon jaloers zijn en smachten op de vakantiefoto’s ;-)

  • In dat geval moet ik je teleurstellen want mijn vakantiefoto’s komen niet op Misslipgloss.nl 8) Als er hier persoonlijke artikelen verschijnen dan zijn ze van Cynthia want zij is MissLipgloss! Jill en ik zijn er alleen om af en toe een beetje te helpen.

 • Niet zo overtuigd :) x

 • Leuk idee voor een artikel, maar ik vind hem wel erg kort! Jammer

 • kort, maar krachtig revieuw. Erg waterproof is ie dus niet. Wel goed dat je er geen uitgelopen panda ogen van krijgt.

 • leuk geschreven, mooie foto’s, duidelijk.
  en niet te veel tekst! FIJN FIJN!

  Thanks girl!

 • Ik heb die mascara vorige week ofzo gekocht en vind ‘m tegen vallen.
  Nah, de mascara is prima maar het borsteltje vind ik niet fijn.
  Mweeee

 • Jammer maar gelukkig geen pandaogen.
  En de verpakking ziet er ook leuk uit.
  Xxx

 • Wat leuk deze review

 • Leuk dat je het waterproof effect eens test!

 • Zolang er geen panda-ogen aan te pas komen, is hij waterproof genoeg voor mij!

 • Dit is precies mijn ervaring met waterproofmascara’s, ze verdwijnen altijd. Gewone mascara’s zorgen voor pandaogen, dus wat dat betreft is het wel een verbetering, maar echt waterproof kun je het toch niet noemen ;)

 • Ik heb laatst met Max Factor False Lash Effect waterproof mascara onder de douche gestaan, en na het douchen zat het er nog steeds op (zonder ook maar iets van zwart onder m’n ogen gekregen te hebben). Ook hevige regenbuien heeftie al overleefd. Mijn go-to mascara als ik waterproof nodig heb!

 • Het valt inderdaad nog reuze mee, zelf kon ik alleen echt niet wennen aan het borsteltje haha

 • Ik denk dat geen enkele mascara goed blijft zitten als je in de zee (zoutwater) of het zwembad gaat (chloorwater), als dat wel zo is zou ik graag horen welke :)
  Ik merk wel dat ik waterproof mascara’s heel slecht van mijn wimpers afkrijgen met reinigen…