Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Ik ben gek op toetjes. Helaas zijn deze over het algemeen niet zo best voor je. Arretjescake, tiramisu, chocolademousse, hallo kilo’s! Laatst bij vriendin Lieke at ik zó’n lekker toetje, wat zo gezond en makkelijk was, dat ik het zelf daarna maakte en met je wil delen!

Je hebt niet veel nodig. Als ‘basis’ gebruik ik yoghurtijs omdat ik de smaak daarvan gewoon heel lekker vind (en het is de meest ‘bewuste’ keuze op ijsgebied), maar je kan ook (slag)roomijs nemen. Verder heb je diepvriesfruit van de Albert Heijn nodig, van die bakjes zoals deze:

Kies gewoon welke je lekker vindt, mijn favoriet is de ‘Zomerfruit’ versie. Een bakje kost rond de één a twee euro, en je hebt dan genoeg voor twee personen.

Laat het fruit niet ontdooien, maar gooi het in een steelpannetje of kleine koekenpan. Zet het vuur hoog en laat op die manier het fruit ontdooien. Wanneer het ontdooit is, laat het dan nog even pruttelen tot het sap wat uit het fruit komt wat indikt. Wanneer het zo dik is als ranjasiroop, zet je het gas uit.

Pak nu het yoghurtijs, schep wat in een bakje en schep daaroverheen het fruit. Het is een beetje puzzelen met de verhouding, want als je te weinig ijs en teveel warm fruit doet, smelt het binnen een minuut en heb je alleen een papje. Het is lekkerder als de verhouding zó is, dat het ijs nog goed eetbaar blijft, maar wel een béétje smelt.

Dit is zó lekker. De combinatie van de warme, volle, zoete smaak van het fruit en het intens koude en frisse yoghurtijs is echt goddelijk. En het is zo snel gedaan! Als je meerdere eters hebt, kan je ook het ijs alvast in bakjes doen en het warme fruit op tafel zetten, zodat iedereen kan scheppen. Op die manier is het niet gesmolten voor je begint met eten.

Enne, je kan het natuurlijk nog lekkerder maken met een dot slagroom, wat chocoladeschaafsel of een beetje crunchy muesli. Daarvan wordt het ook meteen wat ongezonder ;-)

Het is trouwens ook lekker met magere yoghurt of kwark, maar met yoghurtijs is het echt het best! Thanks Lieke voor dit heerlijke toetje!
Enjoy!

122 Reacties

 • Ah, heerlijk! Ik ben zelf ook dol op yoghurtijs, dat is veel gezonder dan slagroomijs en ik vind de smaak ook veel frisser. Dit ga ik ook eens proberen, lijkt me super lekker!

 • Ik eet elke ochtend diepvriesfruit met yoghurt. Gezond en ongelooflijk lekker!

 • nou ik weet wat ik straks als toetje eet :)

 • jammie!

 • Ziet er erg lekker uit! Ik kom nooit bij de Appie, maar ga nu wel even kijken!

  • Margarita

   De Dirk van den Broek heeft ze ook, zag ik toevallig vandaag. Kost daar 1, 69 per doos, geloof ik.

   • Je hebt ze bij bijna iedere supermarkt wel!
    Ik heb ze ook standaard in de vriezer!
    Ik maak er vaak een ongezondere variant mee!
    Hahah een lekkere crumble!
    50 gram boter, 50 gram suiker, 50 gram bloem even tussen je vingers wrijven tot een kruimeldeegje, fruit in een ovenschaal, crumbledeegje er op even in de oven en je bent klaar!
    Super super lekker is dit en super simpel om bijvoorbeel te maken als je (overwachts) bezoek krijgt!

    Ik ga er binnenkort ook een recept van op mijn site plaatsen! Ik mag hier natuurlijk geen link plaatsten maar als je op mijn naam klikt kom je er ook!

    • Omg hou op, krijg nu al trek.. hoe lang moet dat in de oven dan ? :inlove: :inlove: ik ga zo maar even de keukenkastjes doorspitten naar iets lekkers hahaha

 • Aah, dit lijkt me héérlijk! Jummie! <3 :love:

 • Aaaaah lekker! Ik moet zo nog boodschappen doen en ga dit meteen halen.
  Zowieso is al het fruit wat uit die doosjes komt écht heel lekker!

 • Oh nom nom nom ! Ziet er echt heel simpel , maar lekker uit! Dat moet ik zeker een keer proberen =)

 • Ahww, lijkt me lekker! Ga ik denk ik vanavond proberen. Jummie! :D Wij hebben ook altijd die zomerfruit in huis, vind ik heeeerlijk. :love:

 • Gewoon magere platte kaas (of kwark zoals jullie dat zeggen) met zo’n portie gemengde rode vruchten of verse aardbeien is ook wel erg lekker! En lief voor je lijn ;)

 • Hmm.. lekker! Smoothies maken van het fruit lijkt me ook wel wat!

 • Ik vind yoghurtijs echt heerlijk, vooral die waar al bosvruchtensaus doorheen zit. Dit is ook een goede tip, en inderdaad nog redelijk gezond!

 • Lekker ! Ga ik ook e’s proberen, kijken hoe het is als ik magere kwark in de vriezer leg en dat erbij doe !

  Ff off topic > Ik ga 11 Mei naar Curacao – jij net 2 weken later, jammer haha Had wel grappig geweest om je tegen het lijf te lopen ;) – maar kan op internet niks vinden of het voordelig is om naar make up te kopen. Er is bv een MAC store maar ja, of dat veel goedkoper is dan hier, geen idee! Weet jij dat toevallig ??

  • Hee wat toevallig :) Ik heb echt geen flauw idee, sorry!

   • Mijn ervaring op de Caribbean (waar ik ooit een aantal weken heb rondgezeild) was dat alles in die toeristenparadijzen ongeveer even duur is als hier. Je kunt wel andere merken/producten vinden, en tax free shoppen op de vliegvelden/in tax free shops. Daar heb je vaak meer travel editions en andere aparte setjes, dat is ook heel leuk! Maar MAC gaat er (vrees ik) niet echt veel goedkoper zijn. De prijzen in luxere winkels zijn daar (heel oneerlijk!) niet aangepast op het inkomensniveau van de bewoners, maar op dat van de toeristen. Balen voor ons, maar nog veel meer voor de mensen die daar wonen en werken, en zich maar weinig kunnen veroorloven van al die mooie spullen die op hun eigen eiland te koop zijn.

    Denk er ook aan dat het daar retewarm is (ook nu vaak nog). Dus als je met je zuurverdiende of braafgespaarde centjes bijvoorbeeld een prachtig lipgloss pallette van Guerlain koopt, leg die dan in de koelkast (of op een andere koele plek) tot vertrek. Ask me how I know…

  • Ja, alles is daar echt een stuk goedkoper. Er zit trouwens ook een Inglot, ook echt vele malen goedkoper. Oh en de limited editions van MAC blijven daar ook veel langer liggen, het is daar minder een ‘hype’ dan hier, lijkt.

 • Wat een lekker recept! Lijkt sprekend op ijs wat wij normaal kant en klaar kopen , alleen is het fruit dan warm. Ik vind warme dan lekkerder denk ik hmmm!

 • Op Curacao is alles wel “iets” goedkoper..

 • Ziet er yummy uit :) Ik heb deze varianten trouwens ook altijd standaard in huis, fijn voor in smoothies maar ook in baksels, ik doe ze op pannenkoeken, bak ze in muffins & cupcakes en mijn vriend doet ze door zijn yoghurt :9

 • Mmm lijkt me heerlijk!

 • ziet er heeerlijk uit, ook maar eens gaan proberen :)

  check ons blog
  liefs.

 • Ziet er heerlijk uit :-) Nu wil ik ook een ijsje!

 • Hmm dat ziet er lekker uit. Ik hou van yoghurtijs! :love: :love:

 • Oooohhh wat ongelooflijk lekker!!!!
  Ik eet nu vaak als ontbijt een bakje yoghurt met dat fruit en wat crusli spul.. dat is ook heerlijk!
  Maar je zegt dat yoghurt ijs het bewust is, maar sorbetijs is beter! Ik had dit zelf ook niet gedacht maar daar kwam ik laatst achter;)

 • Oehh.. dit lijkt me echt heel erg lekker! Ik ga het zeker wel eens maken denk ik :D.

 • Jammer kom net van de winkel af anders had ik het zeker gehaald en daarna gemaakt. Lijkt me echt heerlijk!

 • Is dat diepgevroren fruit van de AH lekker? Ik heb wel eens zo’n zak diepgevroren rood fruit bij Aldi gekocht, maar ik vond het erg zuur smaken en het had ook iets bitters:s Absoluut niet lekker om puur te eten, in een smoothie met veel zoetstof ging het nog wel.

 • Ik vind diepvries fruit echt niet smaken. Ik heb het nu een paar keer geprobeerd maar elke keer vind ik het niet lekker. Geef mij maar vers fruit misschien duurder maar veel lekkerder!

  • Ik vind het ook niet lekker, nog best zuur :( en ik nam het ook nog met yoghurt, niet lekker, heb nog wat suiker erover gestrooid, maar was nog geen succes, helaas!

 • Lekker die anti oxidanten in dat fruit!!

 • Fruit van de AH is super! Ik gooi het altijd door smoothies of maak het warm zoals dit! Jumbo had trouwens altijd hele onvoordelige fruitkokers maar heeft het nu ook in bakjes. Maar blijf de AH fan!

 • Ziet er erg lekker uit, ga ik ook eens maken!

 • hmm, lijkt me heerlijk!

 • Mmmm;ziet er heerlijk uit,ik ga het zeker proberen! :)

 • oeh, ziet er lekker uit zeg!

 • Het toetje zal vast en zeker lekker zijn, maar gezond zou ik het toch niet noemen. Yoghurtijs is dan misschien gezonder dan roomijs, maar nog steeds is ongeveer 30% van het ijs suiker, helemaal niet gezond dus. Het fruit kun je beter eten met kwark of yoghurt als je echt een gezond toetje wil eten :)

  • Fijn dat je dit erbij vermeldt. Zo blijkt maar weer dat dus zelfs yoghurtijs niet helemaal gezond is. Het ziet er trouwens wel heel erg lekker uit!

   • Het is sowieso nogal een flinke portie.

    Aan de andere kant: hoe vaak eet je nou een toetje? Als het bij mij eens in de twee weken is, is het veel, en dan mag het ook best wel wat luxer zijn.

    Ik ben alleen nooit zo’n enorme fan van koud met warm. M’n tanden!

    • Er bestaat tegenwoordig ook ijs van amandelmelk (lactosevrij), zou dat magerder zijn dan youghurtijs?

 • Hmm, lekker!
  Yoghurtijs smaakt inderdaad heerlijk! Gemakkelijke en snelle receptjes, helemaal perfect ;)

 • Hoe simpel eten zó lekker kan zijn! Heb ik ook heel vaak. Dan denk je van: pff, simpel. Maar dan is het gewoon zó goddelijk!
  Dit lijkt me ook heerlijk!

 • Toevallig zit ik net yoghurt met fruit te eten :D Eens proberen met warm fruit en yoghurt ijs.. Verdorie, ik krijg hier zo veel zin in !

 • Oh ja lekker!!! Ik gebruik dit soort bakjes fruit wel eens voor smoothies. Maar alleen in de winter als er geen ander fruit is. Ik ga toch het liefste voor vers!

 • Jummie, ik wil!!!

 • Ik laat het juist net zo ontdooien dat het niet meer keihard is maar in de blender kan, en dan samen met roomkaas in de blender, en je hebt heerlijk ijs :)

 • Klinkt lekker!
  kleine opmerking: de foto van het fruit staat op de verkeerde plek, die moet iets omlaag, anders staat de tekst een beetje gek.

 • Nee lijkt me niet lekker! Hou niet zo van fruit.

 • Deze ga ik een keer maken! Het ziet eruit alsof t heel moeilijk is, dus ik ga me voordoen als chefkok haha

 • Hmmm dit is echt favoriet bij mij!

 • Oooh, dat ziet er lekker uit! Als ik morgen voor mijn verjaardag al geen 3 kleuren-chocoladeijs had gekocht (myfavorite!) had ik dit wel gemaakt, ik las het nét iets te laat.
  Nu het toch over eten gaat: die Bugles die jij vult, zijn die in de smaak ‘Naturel’? Die kan je namelijk nog niet bij mijn Albert Heijn kopen, jammer! Anders had ik die lekker gevuld voor morgen, maar ik ben niet zo’n fan van gevulde Nacho Cheese.

  • Ik vind zelf de Sour Cream het lekkerst, maar je kan ze allemaal vullen hoor :)

  • Ze zijn er volgens mij ook niet in Naturel hoor! de nacho cheese is zeg maar de ‘naturel’ versie ;)

   • Ja dat dacht ik ook! En sour Cream heb ik ook nog nooit gezien. Wel dus nacho cheese, iets met paprika en Chili.

   • bij mijn appie heb je de buggles wel in naturel variant

 • Oeh dat ziet er wel heel lekker uit!

 • Oh nommienommie! Ik eet wel sinds kort het bevroren fruit. Ben er nu helemaal verliefd op, lekker in smoothies. namnam!

 • Dit ga ik volgende week zeker een keertje maken! :love:

 • Jummie ziet er lekker uit!! hebben ze ook die dozen fruit met alleen aardbei of weet je dat niet?? ik kom zelf namelijk nooit bij de AH

 • hmmm klinkt lekker! ga het snel eens proberen!

 • Weet je ook of ze ook een doosje hebben met alleen kersen? Daar ben ik dol op <3

 • Klinkt super lekker! Morgen meteen de spullen er voor halen. Het is morgen tenslotte weekend

 • Wij maken heel soms panna cotta met opgewarmd zomerfruit uit de vriezer :-)

 • Zo grappig dat veel meiden dit niet lijken te kennen, is toch het meest standaard wat er bestaat? Wel erg lekker op een warme zomerdag :)

 • Looks delicious! Maak ’t zelf ook wel eens, echt een aanrader! :D

 • Oeh super lekker!!

 • Te grappig..ik eet dit regelmatig! heb altijd diepvriesfruit in de diepvries..zo lekker ook door de yoghurt! en Yoghurt ijs van de appie is zo lekker!

 • Hi Cynthia! :hihi: Je hebt echt een heel leuke blog, en ik vind het echt leuk dat je ook over dit soort dingen artikeltjes maakt! Kus

 • Mmm, dat ziet er lekker uit! Die ga ik ook eens inslaan bij de Appie de volgende keer als ik er ben!

 • Wat volkoren koekjes verkruimelen en daarna griekse yoghurt erover met vers fruit of wat saus is ook heel lekker en wat bewuster ;) griekse yoghurt kan je nog wat zoeten met vanille aroma en/of zoetstof!

 • Oh jammm nu heb ik zin in een toetje! :D

 • Ziet er echt heel lekker uit!

 • Jummie ziet er lekker uit :D x

 • ohh wat ziet het er heerlijk uit;D

 • Nom! Lekker, dit is een toetje dat ook tot mijn favorieten behoort. Al eet ik ’t meestal met vanilleijs :inlove:

 • Ziet er super lekker uit, ga ik ook eens maken!

 • hmmm klinkt lekker! :lol:

 • mmmhhh ziet er lekker uit!

 • In plaats van yoghurtijs kun je ook ijs draaien (in een ijsmachine) of maken (in een ondiep bakje bevriezen, en ongeveer elk kwartier even doorrroeren/kloppen) van een bakje magere Griekse yoghurt met een schep honing.

 • Echt super lekker is dat diepvries fruit.
  Ik eet het vaak met magere kwark en wat cruesli of lijnzaad.

 • Lekker.. :)

 • Dat ziet er heerlijk uit! :love: Ik ben echt een toetjespersoon dus deze ga ik zeker een keer maken! :D

 • Super lekker, en super simpel. :D Daar houd ik van! ;-)

 • yoghurtijs <3

 • Stephanie

  Hey als je hier een fan van bent dan moet je zeker kennis maken met Frozz!
  Dit is een yoghurt ijs winkel waarbij je allerlei lekker toppings kan kiezen:D
  http://www.ilovefashionnews.nl/2011/07/11/new-advertorial-join-de-frozz-buzz/

 • Ziet er heerlijk uit! Het fruit eet ik al in combi met biogarde, maar dit ga ik ook eens proberen, hmmm! :)

 • Oh, dus dat spul moet je verwarmen. Kom ik nu achter! Ik vond het altijd al zo’n gedoe met ontdooien haha. Dat ik daar zelf niet opgekomen ben :oops:

  • Je hoeft het niet te verwarmen hoor! Je kan het ook gewoon aten ontdooien dat het niet warm is. Gewoon een uurtje uit de vriezer leggen en t is goed!

 • Ik ontbijt heel vaak met soja yoghurt (lekkerder en gezonder dan normale yoghurt :)) waar ik bevroren fruit in doe. Lekkerrr!

 • Ik ontbijt altijd met yoghurt of kwark, cruesli met noten en vers gesneden fruit! Lekkah!

 • Heeerlijk! Dat ga ik ook eens doen binnenkort! :love:

 • C_Justine

  Ziet er ZO lekker uit! Deze ga ik zeker ook eens maken! ^^

 • hmm ziet er erg lekker uit =)

 • Somebody That I used to know.

  He,
  Ik vroeg me af:
  ben je gestopt met weigh watchers?
  groetjes,
  Bolle Tina.

 • mmmmmm erg lekker! :inlove:

 • Hmm dat bevroren fruit van de Appie is zo lekker!
  Ik eet dat soms als middageten, met magere Franse kwark en zelfgemaakte muesli :love:
  Met zelfgemaakte muesli is het echt super lekker! Zeker omdat ik er altijd verse noten uit onze eigen tuin doorheen doe :D

 • Oh, yum! Dit ziet er echt hééééérlijk uit!

 • Wauuuw, het was echt héérlijk! :D

 • Heey Cynthia, ik vind je blog echt tof! En ik wil je ook heel erg bedanken voor dit heerlijke toetje. Ik heb het namelijk net nog uitgeprobeerd en vond het heerlijk :) Er was wel iets misgegaan…Er kwam bijna geen sap uit het fruit. Het bleef zelfs een beetje plakken aan de bodem van de pan. Weet jij misschien waardoor dit komt? kus

 • Lijkt me heel lekker :9

 • aaaaaaaaaaaaaahh, die Doosje met Frambozen heb ik als Mini. (mini, die dingen die je nu bij Appie bij elke 15,- aan boodschappen krijgt)

  love wolkjes:
  :blush:

 • Mmm, dit lijkt me echt heer-lijk!

 • ik maak dit heel graag! het is ook lekker met kaneelijs, maar ik ga dit yoghurtijs zeker eens proberen.

 • Nomnomnom. Dit wordt een try-this-at-home woorden;).

 • Ook héérlijk, en nog gezonder: een doosje zomerfruit en een pak vanilleyoghurt met een heleboel kaneel in de blender! Heerlijk voor in de zomer :)

 • Olala, dit lijkt me erg lekker! Misschien is het zelfs wel leuk (als je eters hebt bijvoorbeeld) om er bakjes met chocolade schaafsel, wafeltjes, smarties etc. bij te zetten, dan kun je je eigen swirl maken!

 • mijn ontbijt met magere yoghurt en 3 lepels havermout!

 • Och jeetje! :love:

 • Ziet er erg leuk én lekker uit!

 • Ziet er heel lekker uit. Ik ben dol op yoghurtijs! ga ik zeker proberen :P

 • Nicee! Ga ik echt eens uitproberen! ;)

  allthatmatters.tk