Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Breng jij je blush aan op de appeltjes van je wangen, of je jukbeenderen? HO! Stop! Dé plek om deze winter en komend voorjaar je blush aan te brengen is láág. Heel laag, ter hoogte van je mond en neus. Tenminste, volgens Francois Nars en Marc Jacobs…

Ik zie deze trend de laatste tijd steeds voorbij komen, op de catwalk, in tijdschriften, misschien is het wel iets wat wij allemaal zelf massaal gaan dragen. Blush gebruik je om kleur aan je gezicht te geven en het iets te liften, maar nu word de blush op een heel andere manier gebruikt.

Francois Nars – de bedenker van deze look – legt uit dat deze look past bij de schilderijen uit de Renaissance. Marc Jacobs had een plaatje laten zien van Christy Turlington die op een natuurlijke manier bloosde, en dat wilden ze samen na maken. Ook vind Francois het er heel chic uit zien, net als op die schilderijen.


Maar is het ook mooi? Ik zou dit zelf – denk ik – niet zo dragen. Ik moest zelf ook echt een paar keer knipperen met m’n ogen voor ik er goed naar kon kijken. Het ‘klopt’ niet in mijn ogen, de blush hoort gewoon een stuk hoger! Maar ja, dat aparte heeft juist ook wel weer iets, zeker op de catwalk. Ik ben benieuwd wanneer we dit gaan tegenkomen op straat en bij celebrities.

Wat vind jij hiervan? Zou jij je blush zo dragen?

240 Reacties

 • Al is ’t een trend… ik draag het op de manier waarop mijn gezicht het beste uitkomt en niet omdat het een trend is. Ik vind het uitzien alsof een blinde op gevoel de blush aangebracht heeft. Nee, niks voor mij!

 • Dit zou ik echt nooit zo doen x(

 • Het ziet er wel heel natuurlijk uit

 • Absoluut niets voor mijn bolle wangen :D Doe mij maar gewoon op de normale manier

 • Ik vind het niet zo mooi en denk dat het bij mij ook niet mooi staat. Wellicht is het een kwestie van wennen en zeg ik over een maand iets heel anders.

 • Leuke trend, maar zelf doet het me net iets teveel denken aan een geirriteerde of geschaafde huid wahaha, geen idee waarom :’)
  Maar zeker iets origineels! X

 • Oh nee, dit is niets voor mij. Wat een gekke trends bestaan er toch, haha. Ik vind het de modellen een heel lang gezicht geven en ik heb al een lang gezicht van mezelf, dus dit is echt niet voor mij weggelegd.

 • Haha zo zie ik eruit als ik heel nerveus ben, bijvoorbeeld voor een tentamen. Zou daar nou niet echt een dagelijkse look van maken :p

 • Voor de catwalk ok maar nee, ik pas?!

 • Lijkt een beetje alsof je 4 uur lang in de snijdende wind met hagel enzo hebt gelopen.. :’) Ik weet niet..

 • Vooral bij dat eerste model ziet het er uit alsof ze een of andere aandoening heeft. Dus dat gaat het hem niet worden voor mij.

 • Ik vind het echt niet mooi.. wel grappig voor op de catwalk

 • Nee, echt niets voor mij… :)

 • Ze ziet er uit alsof ze in elkaar gehengst is

 • Woah, het ziet er iig erg apart uit moet ik zeggen. Zou dit niet zo willen en durven dragen..

 • Lijkt dan net of iemand je ’n keiharde klap in je gezicht hebt gegeven!

 • neuh trend of niet mij niet gezien ziet er toch niet uit zeg ff eerlijk hahah

 • 1hé ik heb gehoord dat je nu in het vliegtuig zit op weg naar NY!

 • Net of je hebt een goed pak slaag gekregen van je lief.

  Geen goed plan dus!

 • Dit zal ik dus noooit zo doen!

 • Ik weet zowiezo niet wat ik met blush aanmoet.. Mijn wangen zijn al altijd heel roze van zichzelf en het is echt to much om daarover nog blush aan te brengen.
  Iemand daar nog tips voor? X

  • Proberen je gezicht eerst egaal te maken dmv foundation en concealer? En dan blush erover. Ook kun je alleen highlighter of een peach-kleurige blush aanbrengen.

 • Leuke kaakontsteking? of komen er tandjes door? :D

 • mywaytoloveyou

  Zo bracht ik het altijd al aan! haha grappig dat het nu dan een trend is :)

 • Ik vind het niet zo mooi!

 • Oh nee dit vind ik echt niet mooi.

 • Hmm, ik vind het er toch een beetje vreemd uitzien O:)

 • Het ziet er heel onnatuurlijk uit vind ik zelf..

 • Oh, dat vind ik echt niet mooi! Ik ben op die plek altijd droge rode plekjes, dat lijkt er precies op haha! Ik draag blush het liefst op de appeltjes van mijn wangen.

 • Bij de laatste foto vind ik het er nog wel ok uitzien…maar bij die anderen…Geeft een heel raar gezicht, blush zo laag op wangen, alsof je je verbrand hebt…

 • Het komt erop neer dat je je gezicht dus gaat shapen met blush inplaats van bronzer? Denk niet dat ik eraan ga beginnen :)

 • Ik vind het echt niet mooi.

 • Nee, dit vind ik echt niet mooi! Ik zou het zelf dus ook niet dragen, ik draag blush juist op de manier die bij mijn gezicht past. Ik denk als ik het zo zou aan brengen, dat ik net een clown ben…

 • Dit vind ik persoonlijk niet zo mooi, net alsof je te enthousiast je pizzapunt of watermeloen gegeten hebt ;)

 • goh, ja, bij sommige vrouwen valt het blosje op de wangen natuurlijkerwijs zo dus helemaal fout is het niet. zeker op de laatste foto vind ik wel passen. je moet er mee staan denk ik!

 • Op de onderste foto vind ik het wel wat hebben maar op die daarboven,nee niks voor mij.

 • Dit is echt niet mijn ding.. Het lijkt echt heel vreemd if you ask me..

 • Op de onderste foto vind ik het wel mooi, maar ik zou het zelf nooit doen. Ziet er onnatuurlijk uit vind ik.
  liefs

 • Haha, apart! Ik volg je op Bloglovin en misschien is het handig om bij je plaatje je nieuwe layout te plaatsen

 • Hmm ik weet het niet… Niet iets voor mij denk ik!

  Liefs, Mariette

 • Dat ziet er apart uit!
  Ziet eruit alsof het een toevoeging is op haar blush. Want als ik goed kijk zie ik bij de model al een soort van bruine shape-lijn en daarnaast een blosje van rood. Zal vast mooi staan als je een bleke huis heb, zoals onderste foto.

  Voor mij hoeft het niet, dat blosje heb ik van nature al ;)
  En anders ziet het helemaal eruit alsof ik net een blokje om ben gaan rennen o_O no thanks!!

 • Ehh…nee. Dit ziet er echt onnatuurlijk uit. Trend of niet, mij niet gezien.

 • Haha, alsof je met een vent met een stoppelbaardje hebt staan zoenen :)

 • Hier ben ik geen fan van!

 • Nou, die bovenste dame ziet er uit alsof ze een knal in haar gezicht heeft gekregen. Bizar en onnatuurlijk. Ik vind het mooie van blus juist dat de jukbeenderen geaccentueerd worden, geeft het gezicht een mooie vorm.. Maar bij dat meisje met dat blonde haar staat het wel erg schattig, alsof ze bloost.. Ik denk dat het dus per gezicht, teint en haarkleur verschillend is, of het mooi uitkomt of niet.

 • Niet mooi, het lijkt wel alsof ze niet goed geshminkt zijn.
  En de trends qua make up moet je zeker niet volgen via catwalks .. want daar is de make up toch meestal vreemd, wilt zeker niet zeggen dat dit een trend word, integendeel. Looks like a mess :lol:

 • Het lijkt eerder of het een rode vlek is dan dat het blush is…nope voor mij een no-go

 • Ehh nee, ziet er wat mij betreft niet heel charmant uit…

 • het maakt naar mijn idee je nog al oud .. volgens mij word deze techniek in theaters gebruikt om mensen ook ouder te laten lijken xD

 • Ik vind het niet mooi! Bij het laatste plaatje staat het opzich nog wel… maar daar is het een beetje omhoog geblend. Maar k zou het zelf niet doen, het staat heel onnatuurlijk. ;P

 • Bij de bovenste foto lijkt het alsof ze iets van haar gezicht heeft proberen af te vegen.
  Bij de onderste staat het al een stuk natuurlijker, maar alsnog, ik ben geen blush mens, dus dit ga ik niet proberen.

 • Nee ik zal het denk ik ook niet zelf snel dragen.

 • Ik denk dat dit alleen maar mooi is wanneer je een hele strakke kaaklijn hebt en beetje ingevallen wangen (dus wat veel modellen hebben, maar veel ‘normale meiden’ minder). Anders accentueer je alleen maar meer bollere wangen, aangezien je normaal op die plek al een beetje shaped..

 • Misschien ligt het aan mij. Maar voor mij lijkt die op de eerste foto wel op een soort van schaafwond.

 • Wow. Egt bijna precies dit artikel heb je een paar jar geleden ook al geplaatst! Zonde

  • Een paar jaar geleden :’)

  • Dat kan omdat (catwalk)trends regelmatig terug komen. Al denk ik dat er toen andere fotos waren, een andere designer die er mee kwam en er zijn nu een hoop nieuwe bezoekers voor weet helemaal nieuw is :)

  • Nee hoor, ik denk dat je het verward met een ander artikel? :)

 • ik vind het niet echt mooi zo laag..

 • Oh dear.. ik zag het en zei hardop ‘iieehh’.. Nee, niks voor mij dit ;)

 • Op de laatste foto vind ik het wel natuurlijk lijken,
  maar die daar boven..
  Het lijkt wel of ze een of andere alergische reactie ergens op heeft! :hmm:

  • Ik vind de onderste foto inderdaad ook nog best wel goed! Dat bovenste is sowieso te overdreven aangebracht, waar je het ook zou doen!

  • Yes vind ik ook! Onder ziet er nog best oke uit (niet heel natuurlijk, het is nogal een opvallende roze plek), staat wel lief eigenlijk. De bovenste foto vind ik heel gek,alsof haar gezicht helemaal uit balans is.

 • Nee dit zou ik zeker niet dragen. Ik denk wanneer ik daar mijn blush draag dat mijn gezicht optisch langer lijkt en dat wil ik juist niet ;)

 • Nee, ik vind dit echt niet mooi. Deze trend laat ik wel links liggen! :blush:

 • Ik vind het voor op de catwalk nog wel iets hebben, maar voor mezelf? Nee bedankt.

 • Ik denk dat ik over sla maar doe sinds een paar dagen me gezicht shapen zeg ik dat goed en omg wat lijkt me gezicht smaller daardoor Mijn dank is zo groot bedankt voor al je tutorials etc

 • Leuk voor op de catwalk!
  Maar in real life..

 • Ik ben hier eerlijk gezegd niet zo’n fan van. Ik vind het niet zo mooi maar ja

 • Ik vind het eerlijk gezegd er een beetje mannelijk uitzien, vooral bij het eerste model. Het is wel weer eens wat anders. Misschien moeten we er allemaal aan wennen, maar lopen we er over een paar jaar allemaal wel mee! You never know..

 • Ik zou het denk ik niet dragen. Ik vind het er wel een beetje vreemd uit zien!

 • Ik vind het er heel apart uitzien! Ik snap dat ze iemand die bloosde na willen bootsen, maar ik vind dan dat de manier waarop de modellen de camera in kijken niet echt alsof ze blozende types zijn, als je begrijpt wat ik bedoel. :oops: Moeilijk uit te leggen.

 • Lijkt wel op een clown :S

 • Ziet eruit alsof je geslagen bent..

 • oké, dan vervorm je je gezicht gewoon…

 • Toevallig vandaag m’n blush lager ingezet. Een kwastbreedte, en wel over de breedte van de wang, dus niet zoals hier. Maar wel lager dan normaal. Was een ingeving, kennelijk had ik het onbewust al ergens opgepikt. :blush:

  Vind de laatste foto geweldig: ziet er in mijn ogen heel klassiek uit. Je moet alleen niet van die ingevallen wangetjes hebben zoals die bovenste, want dan lijkt het nerges op. Inderdaad, wat iemand al zijn, als je er zo uitziet, ziet het er nooit gezond blozend uit.

 • Heel apart, niet mooi vind ik! Het klopt inderdaad niet haha

 • Ik ben er niet zo’n fan van, ik draag mijn blush toch liever wat hoger ;)

 • Ik vind het er echt niet uitzien! Lijkt net of het naar beneden gezakt is ofzo.

 • Ik vind het écht héél lelijk!

 • Het ziet er een beetje uit alsof ze op haar gezicht is geslagen. &van dat ‘natuurlijk’ blozen kan toch ook niet kloppen als het van een schilderij vandaan komt? Daarbij ‘bloost’ iedereen anders.

 • Op de catwalk: prima. Voor mijzelf: nou nee bedankt!

 • Mmmm, niets voor mij haha,

  k had n vraagje: k heb al heel lang last van iets, op mijn kin recht onder mijn lippen lijkt daar alsof ik allemaal bultjes heb, soort van talg bultjes, als k er ook make up op smeer word het loop der dag ook erger, het zijn n soort van mini puistjes zonder roodheid :s, weet je misschien wat ik bedoel?

  • Zijn het geen talgbultjes? Al worden die niet erger in de loop van de dag. Het kan ook een allergische reactie zijn op een product (primer, foundation, poeder, lipproduct, dagcreme).
   Het kan ook no zijn dat er een product niet goed meer is, dan kan je huid ook niet lekker reageren,

   Laat je huid even goed tot rust komen, geen makeup even. En ga dan kijken of het terug komt bij een bepaaldproduct. En die dan weggooien!

 • op de laatste foto vind ik het wel mooi!

 • Hm, toch wel een beetje alsof je een stomp in je gezicht hebt gekregen…

 • Het idee is leuk, maar ik zou het dan toch iets hoger plaatsen dan op de foto’s… Nu lijkt het net of er een kaak-ontsteking zit, of alsof iemand een klap op het gezicht heeft gegeven. Doe mij maar gewoon de hoge blush. :)

 • het heeft wel iets, vooral inderdaad met de vorstinnen van vroeger! maar ik denk dat als ik het zelf naar school zou dragen, ik veel reacties krijg van ‘hee, daar hoort je blush niet te zitten!’

 • ik vind het maar niks, dan lijken de verhoudingen van haar gezicht heel raar ofzo. ik weet niet precies, maar ik vind, zoals jij al zei, dat het er niet kloppend uitziet.

 • Bij de enalaatste is het net uitslag. Ook vooral dat har huid niet egaal is,. :/

 • Ik vind het niet mooi.

 • Het ziet eruit alsof ze een stomp voor d’r hoofd heeft gekregen :oops:

 • Nee, ik heb het liever iets hoger en meer naar de zijkanten :)

 • Zou voor mij wel ideaal zijn. Ik ben op die plek altijd al vuurrood van mezelf. Ik weet ook niet zo goed hoe het komt of wat het is.

 • nee ik vind het niks, bij het eerste meisje lijkt het net of ze haar wang verbrand heeft! En als je dat zou doen snapt niemand het, want je ziet het alleen op de catwalks.

 • Nee, hier ben ik geen fan van.

 • mij niet gezien!

 • Nee, ik vind het ook niet mooi. Al draag ik sowieso niet vaak blush, ik heb van mezelf al blosje :)

 • ik ben er niet zo weg van >.<

 • Ik vind het niet echt mooi o_0 , het ziet er een beetje vreemd uit vind ik, misschien is het wennen?

 • Nee ik vind het ook niet echt wat.
  Alhoewel ik de foto van het laatste meisje wel Echt mooi vind!

 • De laatste foto vind ik wel iets hebben, misschien met minder kleur… dat bloost natuurlijker, maar ik vind de hoge blush best wel mooi zoals we hem gewoon zijn.

 • Op die een-na-laatste foto vind ik het net lijken alsof ze is geslagen.. Dit is voor mij echt een no-go! :x

 • Het ziet er een beetje raar uit xD Rare rode plekjes..

 • Niet mooi, het lijkt een beetje eczeem achtig!

 • De laatste foto oogt wel natuurlijker. Als mijn vriend rode wangen heeft dan zitten ze ook altijd daar, haha. Maar het is idd een raar gezicht.

 • Om eerlijk te zijn vind ik het geen gezicht. ;)

 • die laatste foto is dan nog wel mooi :)

 • LaurenGlitterss

  Hmm… Niet echt mijn ding, ik draag het liefst blush op de appeltjes van m’n wangen.

 • Ik vind het helemaal nix.. Zou het zelf niet dragen ookal word het een trend!!

 • Bij die laatste ziet het er wel natuurlijk uit. Mm ik weet niet wat ik er van moet vinden :P

 • Hm, de bovenste oogt inderdaad heel onnatuurlijk, maar die daaronder vind ik dan wel weer mooi! xxx

 • misschien iets voor op de catwalk, maar niet heel leuk voor gewoon.
  mensen die rode wangen krijgen (zo laag op die manier) nadat ze buiten zijn geweest of hebben gesport hebben nu wel een voordeel!

 • Aaah bah, dit vind ik niets,
  nee op deze manier ga ik ábsoluut nooit mijn blush aanbrengen!

 • Ik had het al gezien, maar ik ben er geen fan van, trend of niet, het ziet er heel vreemd uit :).

 • Neehhh… te ‘high fashion’ voor mij :P

 • Op de tweede foto vind ik het er erg mooi uitzien.
  Ik denk niet dat ik het snel zo zal dragen, maar ik ga het binnenkort even uitproberen!

 • Ho stop? Echt niet! Weet je hoe lelijk. Sorry maar dan vind ik iemand eerder voor schut lopen dan een trend volgen. (Ja, ik zeg gewoon wat ik er van vind)

 • lijkt net alsof je in je gezicht geslagen bent bij de eerste foto!

 • ik vindt het niet zo mooi x

 • natuurlijk gesproken zitten de blosjes op je wangen ook een stukje lager maar dan is dat meegblend in je huid dus als je dit zou doen zou je het denk ik een stuk minder fel moeten doen dan ze hierboven hebben gedaan. ik denk dat het dan wel mooi is. ook zou ik dan meer een rood/roze kleur pakken die meer naar je eigen kleur neigt. ik zou het wel een keer in het weekend willen proberen (zodat het niemand hoeft te zien als het mislukt) maar ik denk dat ik het maar gewoon houd bij mijn jukbeenderen/appeltjes van mijn wangen.

 • Ik doe mijn blush altijd net iets onder mijn jukbeenderen. Donker zorgt voor schaduw, dus net ietsjes onder de jukbeenderen zodat ze iets meer opvallen. En dan blend ik het. Ik wil juist niet dat je mijn blush ziet, want dan ziet het er raar uit vind ik. Als ik het op mijn appeltjes doe, dan lijkt het net alsof ik ingevallen wangen heb. Soms doe ik het wel ietjes hoger maar dan altijd heel lichtjes. Eerst een beetje schaduw maken met een donkere blush (of bronzer) en dan een beetje roze net iets hoger. Bij de een staat het mooi op de appeltjes en bij de ander juist niet. Dat ligt heel erg aan de vorm van je gezicht. Voor de catwalk kan ik me voorstellen dat zo zoiets doen, het moet natuurlijk vernieuwend zijn. Wel leuk dat ze een idee hebben gebruikt van oude schilderijen. Wie weet gaan ze straks ook de chique witte pruiken dragen op de catwalk haha =)

 • Sorry maar ik vind het gewoon lelijk!
  Op de catwalk mag je er mee experimenteren, als designer dan.. Maar in real life. No thanks.

 • Mag het de grootste trend van de wereld worden, ik wil er niet mee gezien worden. Ik zou het echt NOOIT zo dragen, excuse me :$

 • hahahaha omg.. moet niet gekker worden

 • Nah, ik vind het niet zo leuk, niks voor mij!

 • Ik vind het niks..

 • Nee, ik denk dat het meer iets is voor op de catwalk. Lelijk vind ik het niet, maar zelf zou ik het niet dragen! Maar misschien piep ik wel anders als ineens iedereen het draag en ik het toch wel leuk begin te vinden. :)

 • Het ziet er leuk uit maar ik denk dat het er in real life wat vreemd zou uitzien. Denk dat ik deze trend maar ga overslaan :d

 • Niet voor mij! x

 • Ik snap het idee als je uitgaat van Renaissance vrouwen, maar dan hebben deze modellen, en zeker de eerste, een veel te slank gezicht om het mooi uit te laten komen. Zeker bij dat eerste model lijkt het net alsof ze daar gewoon een vieze rode vlek heeft zitten. Uitslag ofzo. Nee laat mij het maar lekker hoog aanbrengen.

 • Yasmina B

  Ik vind het vreselijk!

 • Volgens mij ziet het er als je het licht aanbrengt wel mooi uit. :blush:

 • Het lijkt net of er nog etensresten van jam op de wangen zitten.of alsof het lieve nichtje met de make up mocht oefenen.nee sorry, bij mij gaat het toch iets hoger. Geen fashion victim voor mij!!! :)

 • nee
  nee bedankt
  niks voor mij ;p

 • Moonlight

  Op de laatste foto vind ik het er wel leuk uit zien :blush:

 • Hmm.. vind het niet zo mooi, maarja mijn smaak (:

 • Erg mooi, ga ik zeker ook een keer proberen !
  Xx

 • Bij het op een na onderste plaatje vind ik het walgelijk maar bij de onderste heeft het wel een charme haha, ik denk dat dit echt iets voor op de catwalk wordt en bij celeberties maar niet voor ‘normale’ mensen denk ik haha

 • De onderste is mooi, doet me idd denken aan de schilderijen. Maar ik denk alleen voor op de catwalk en in de magazines :)

 • Ik zou het zelf niet zo dragen denk ik! Ik vind het vooral op die eerst foto heel onnatuurlijk staan en vind het bij blush juist belangrijk dat het er natuurlijk uitziet! :)

 • daar heb ik geen blush voor nodig, ik heb sowieso al snel rode kaken ;)

 • Persoonlijk vind ik het er een beetje raar uit zien, ik draag het altijd op m’n jukbeenderen

 • Ik vind het niet mooi, hou niet zo van make up trends of regels hoe je iets moet dragen:)

 • Oe, moet er nog even aan wennen. Ben er nog niet over uit of ik het nou mooi vind.

 • Mmm, kvind dit nou niet meer naturel … Naturel voor mij persoonlijk zou zijn: mijn hele wangen rood, van jukbeenderen tot rond mijn mond – maar mooi is dat ook niet. Deze look vind ik er nog erger uitzien: alsof je irritatie rond je mond hebt :lol:

 • Ik vind het niet zo mooi

 • Ze vergeten dat vrouwen van stand in de renaissance (en ook al in de middeleeuwen) een stuk voller waren. Het was toen een teken van stand en rijkdom als je ‘goed gevuld’ was, omdat je daaraan kon zien dat je geld had voor eten. Ook waren ze toen allemaal heel bleek (als je geld had hoefte je niet op het land, buiten in de zon) te werken…
  Waarschijnlijk staat het dus al een stuk beter op wat vollere gezichten, maarja.. Zulke modellen zijn er niet op de catwalks!

 • Vind dit absoluut niet mooi als het zo laag word aangebracht!

 • Dit vind ik 3x niks

 • Alsof je heel lang op je hand gesteund hebt tijdens het lezen. Of uitslag hebt.
  Nee, niet mijn trend.

 • Haha! Ik vind het echt niet mooi! Het 1ste model krijgt er ook een beetje raar gezicht van!

 • Ik vind het meer op een klap lijken, die je in je gezicht hebt gekregen. Of die bloedlichaampjes of zo, die dicht bij je huid liggen, meestal gebruik je daar groene concealer word. Ik vind het een fail. ;/ Wel weer iets anders!

 • Het was nog net iets anders op de klassieke portretten, maar ik snap wel dat ze het als inspiratie gebruikt hebben!
  Typ bijvoorbeeld madame de Pompadour bij google afbeeldingen en je ziet al verschillende voorbeelden van hoe het toen was ;)

 • Bij de eerste foto dacht ik “iehhh lelijk” maar bij de 2de valt het mee, maar toch zou ik het zelf niet zo dragen.

 • Ik zou het zelf niet zo dragen .. x

 • Het ziet er echt ontzettend raar uit, alsof ze een klap gehad hebben of zo.

  • Haha ja idd !! wtf?

   • Haha. Dat is precies het eerste wat ik ook dacht! Alsof je een dreun hebt gekregen van iemand. De ‘logica’ achter veel (draagbare) looks is toch dat het ergens in de verte gebaseerd is op wat biologisch gezien aantrekkelijk wordt gevonden (grote ogen, gezond uitziende huid, glanzende rode lippen etc.)…? Qua evolutionair voordeel van mooi zijn enzo… Ik zie het evolutionaire voordeel van de dreun-op-je-kanis-look zoals hierboven nog niet zo in, hoor ;)

 • Hmm, nee dit vind ik niet echt mooi. Het geeft een beetje een “hang”-effect. En het maakt ook wel mannelijk vind ik, vooral op de eerste foto.

 • ik vind het eigenlijk wel mooi

 • Zo lelijk is het niet ?! Vooral die laatste foto vind ik best wel mooi. Ik heb het net ook even bij mezelf geprobeerd en het ziet er wel oké uit.

 • ik hou hier ook niet van je krijgt er zo’n ingedeukt gezicht van!

 • 1 woord; gadver ;o

 • Ik ben hier geen fan van…

 • Ik vind het een beetje lijken alsof je heel lang op je hand hebt gesteund en die afdruk erin is blijven staan!

  • HAHA beste beschrijving EVAH.
   ik vind het oom niet zo mooi..

 • het ziet er heel raar uit alsof het gewoon een foutje is. en zelf zou ik dit echt niet doen!

 • Ik vind het er echt héééél lelijk uitzien als ik eerlijk ben! Ik snap niet echt wat het nut is om je blush zo laag aan te brengen. Je gezicht ziet er meteen zo raar en hangend uit.

 • hmm; nee.. ik vind het n beetje ziek of ‘hangend’ ogen..

 • Merveille

  Ik vind het niet zo. Afgezien van dat we het niet gewend zijn, maakt het ook nog eens je hoofd optisch heel lang. Mheh.

 • Het ziet er inderdaad uit heel ouderwets uit, zoals op hele oude schilderijen. Ik zou blush zelf nooit zo dragen, maar het effect is denk ik ook mooier op een blanke huid.

 • Ze kunnen het beter “The Joker” look noemen..

 • SilkenTofu

  Doe mij maar op mijn appelwangen, oogt veel gezonder.

 • Ik vind het helemaal niks, beetje onnozel zicht ook

 • Vreselijk zeg.. blush = blos oftewel de natuurlijke blosjes op je wangen nabootsen.. De natuurlijke blosjes zitten volgens mij niet naast je mond :S Belachelijk idee, maar ja catwalk looks vind ik sowieso verschrikkelijk.. Gebruik make-up gewoon waar voor het bedoelt is en op welke plek.. Je doet lippenstift toch ook niet op je neus of op je kin? :O

 • Yak! niet mijn ding ; 0
  x

 • nee, niks voor mij. Ik doe het liever op mijn appelwangen richting mijn haarlijn :)

 • Ik vind het wel wat hebben

 • Op die laatste foto vind ik het er heel natuurlijk uitzien eigenlijk! Best mooi hoor.
  Als ik op de fiets zit krijg ik ook altijd van die rode wangetjes en die zitten dan ook niet perfect op de appeltjes van je wangen! :P

 • Ik vind het wel mooi eigenlijk. Het staat op de een of andere manier heel classy.

  Wat ik niet helemaal begrijp, waarom maak je dit artikel niet compleet met een foto waar je dit bij jou zelf uitprobeert? Het had een enorme meerwaarde gehad op het artikel als je een foto van je zelf met deze hype had geplaatst. Gewoon een tip voor misschien de volgende keer :)

 • Het “hoort” ook niet. Blush is toch ook om een fake blosje te geven aan je wángen, en niet aan je mondhoeken?

 • Ik vind het niet mooi. Ik hou het toch echt bij mijn jukbeenderen! Of het nu een trend is of niet :)

 • Weer typisch zo’n artsy-fartsy trend, die vast leuk zal zijn op de catwalk, maar waar niemand mee over straat wil lopen. Het ziet er ook meer uit als een huidirritatie dan als blush. :S

 • stephanietje

  ik vind het niet echt mooi… het doet je wangen heel erg invallen o_O

 • Ik zou bijna zweren dat ik dit artikel al eens eerder heb gelezen op je site #goingcrazy

  • Eindelijk nog iemand met dat gevoel! Ik dacht echt dat ik gek begon te worden..

 • fashionation

  Ik vind het bij de onderste foto wel mooi, maar bij de bovenste foto vind ik het afschuwelijk.

 • bij die onderste ziet het er wel grappig uit maar ik zou t zelf niet dragen, beetje aparte plek

 • Apart.. bij de laatste foto vind ik het niet lelijk, het lijkt dan een beetje op zon permanent rode wangetjes, wat sommige mensen hebben

 • Ik hou er wel van!

  Maar het moet wel bij je passen. Kijk, als ik het zou doen zou het megaweird zijn, ik draag haast nooit blush. Maar als je echt zo’n statement persoon bent: yesyesyes! Of voor een fotoshoot ofzo :)

 • Nee.. dit is echt niet mijn ding. Ik vind ’t net lijken alsof de make-up is uitgelopen. Voor mij een no-go dus ;)

 • Vooral op de eerste foto ziet het er ingevallen en ongezond uit. Alsof het model extreem mager is of zo

 • Bij de eerste lijkt t wel alsof ze is gebeten door een insect :phew:

 • Neee doe maar gewoooon normaaal hoor!

 • Hihi ik moest denken aan mijn gezicht als ik macaroni heb gegeten :blush: Neuj ik vind het niet zo mooi..

 • Bij mij roept het een “poppeneffect” op. Lelijk vind ik het wel niet.

 • Nou, ik vind het eigenlijk wel iets hebben! Tuurlijk het is wennen, maar op de onderste foto doet het me wel aan de Renaissance denken en het staat opzich wel chique. Ik denk niet dat ik het zelf ga doen, maar zeker voor op de catwalk is het wel gaaf!

 • voor een fotoshoot vind ik het erg mooi!

 • nee ik zou het zo niet dragen. Al moet ik zeggen dat het bij deze modellen erg mooi staat…

 • alsof ze in elkaar geslagen is…..

 • als je goed kijkt heb da bovenste model een beetje een snor o_0 hihi

 • Tja, één ding is zeker: je moet er wel het gezicht voor hebben!

 • Ik vind het maar raar zo die blush raar dragen ik hou het liever op de gewone plaats :D

 • Dit is wel waar je bloost ongeveer, dus ik vind ’t niet zo vreemd staan. Staat gewoon prima! (:

 • Ik vind het eigenlijk niet zo mooi en zie mezelf er niet zo bij lopen! Ik ben benieuwd of we het veel gaan tegen komen.

 • Ik vind het niet mooi.

 • Niet mijn ding haha.

 • Bij het laatste meisje vind ik het heeeel mooi. Ik denk dat het vooral te maken heeft met de vorm van je gezicht, of je het kan hebben of niet.

 • o_0 okee? Moest inderdaad even 2x kijken. Ik vind het wel grappig, op de laatste foto vind ik het zelfs mooi. Of zij is gewoon zo mooi, dat de lelijke make-up niet opvalt? Uhm, oke. Zelf zou ik het (nog?) niet dragen omdat ik inderdaad een beetje bang ben dat ’t mijn gezicht langer maakt!

 • Ik vind het juist onnatuurlijk staan als het zo laag zit. Het hoort naar mijn idee gewoon niet zo dus ik doe het lekker op de appeltjes van m’n wangen. Hihi. (:

 • Ik vind het niet mooi, ik irriteer me er zelfs een soort van aan, ik denk echt; uhh het moet omhoog!

 • Ik vind het echt drie keer niks :P

 • Lisa Schutte

  omg bij die 1e ziet het er echt heel raar uit.. >.< Nee dit is niets voor mij! :)

 • Op die eerste foto lijkt ze net in der gezicht gemept.. Not pretty.
  Ik draag eigenlijk mijn blush altijd wel lager, net onder mijn jukbeenderen, anders lijken mijn wangen zo bol! haha, Leuk artikel!

 • ik vind het niet mooi!

 • Ik vind het bij het laatste model wel mooi staan en dat komt omdat haar jukbeenderen veel zachter zijn. Dat eerste model heeft teveel scherpe hoeken in haar gezicht wat het niet mooi en raar maakt.

 • bij jongens is dit altijd schattig hahaha!

 • Catharina

  Ik vind het echt totaal niet mooi.

 • nee, ik vind het er een beetje raar uitzien eerlijk gezegd

 • Het ziet er echt uit alsof deze modellen geslagen zijn.

 • Ik vind het persoonlijk niet mooi zo’n lage blush. Het is onnatuurlijk.

 • Ik vind het wel heel leuk staan eigenlijk!

  Maar ik hoef het niet te doen. Heb van nature precies op die plek op allebij de wangen rode ‘blosjes’ zitten. En ze gaan nooit weg haha. Geen idee wat het is, maar ik vind het wel leuk. Het is iets anders dat niet iedereen heeft. Overigens heeft mijn broer het ook, dus misschien zit het in de familie.

 • Het heeft wel iets maar ik denk niet dat ik het mooi vind. Liever op de ‘normale’ manier ;d

 • Ik ben echt één van de enigen die het wél mooi vindt. Ik vind het er inderdaad chic uit zien. (:

 • hmm, even wennen dit. kinda weird..
  ik vind het denk ik meer voor speciale gelegenheden, niet echt voor altijd..

 • Ik vind het 3x niets, het moet steeds gekker en weer anders lijkt het wel :) Ik hou mijn blush gewoon op mijn jukbeenderen!

 • aghh wat leuk, deze trend heb ik al van mezelf!
  :blush:

 • Ik vind het er op het eerste gezicht een beetje uitzien alsof je héél erg hard op je wang hebt gebeten. Maar nu ik er iets langer naar kijk vind ik het niet eens zo heel raar. We hebben wel vreemdere beautytrends gehad :) Toch denk ik niet dat ik het zelf snel zou doen, maar ik gebruik sowieso bijna nooit blush.

 • Ziet toch niet uit!

 • ik vind het er raar uit zien, niet echt om gewoon te dragen. Zelf ben ik vaak aan het oefenen met blush, maar durf het nog niet te dragen voor bijv. school. Kun je een keer een tuturial maken over hoe je je blush aan brengt, en waar het precies moet te zitten. Misschien kun je verschillende gezichten dan opmaken mtet blush omdat iedereen een andere jukbeenderen heeft en een andere vorm. Dus dat je tips geeft bij een lang hoofd en een rond hoofd enzo. Lijkt me super leuk als je dat zal doen.

 • Bij een rond gezichtje lijkt het me wel mooi, maar als je van jezelf al sterk gedefinieerde jukbeenderen hebt (zoals het eerste model) vind ik het maar niks. Het tweede model geraakt er al wat beter mee weg :)

 • Op die derde foto vind ik het lijken alsof ze een vlek op d’r gezicht heeft. Bij dat andere meisje vind ik het schattig staan! Alsof ze net uit de kou komt :) Maar het zou er leuker uitzien als ze verder geen oog make-up op had. Dan staat het natuurlijker

 • ehh….ik vind t heel raar staan