Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

everything

Door Emmy – Je ontwikkelt door de jaren heen je eigen beautyrituelen. Je hebt je eigen manier om producten te gebruiken, en van elke beautyblogger/vlogger pak je een stukje mee. Zo heb ik in ieder geval alles geleerd wat met beauty te maken heeft. Maar, ook heb ik maniertjes ontwikkelt die ik dan wel doe, maar die niet zo horen persé. Maar alles mag natuurlijk, want jij bepaald hoe je eruit ziet! Ik deel vandaag mijn make-up dingen die ik doe maar die niet horen. Wat een rot zin he? 

jessica-harrison

Meerdere lagen mascara
Dit doe ik ALTIJD. Ik doe nooit maar 1 laag mascara op.  Dit maakt zo’n groot verschil! Het is ook wel belangrijk welke mascara je gebruikt, want met de verkeerde krijg je klonten. Maar echt, als jij een mascara hebt die je wimpers mooi separeert, probeer dan eens een tweede laag. Hier ben ik echt niet de enige in, maar officieel hoor je toch echt maar 1 laagje mascara op te doen. Ik doe dan bijvoorbeeld oog rechts, oog links, en dan weer oog rechts en oog links. Zo heeft het een ietsiepietsie droogtijd en plakken je wimpers niet zo aan elkaar. Wacht niet te lang, want dan zijn ze te hard geworden om dit te doen.

though

Foundation over mijn oogleden
Eigenlijk, moet je foundation niet over je oogleden aanbrengen. Vooral niet als je oogschaduw aanbrengt, want foundation is toch vettig. Hierdoor gaat je oogschaduw er eerder vandoor. Maar, ik heb een droge huid en ik heb niet zo snel vettige oogleden. Hierdoor kom ik ermee weg. Ik draag op een ‘normale’ werkdag bijna nooit oogschaduw en dan vind ik het echt VEEEL mooier als ik foundation over mijn oogleden draag die die lelijke adertjes verbergen. Wel poeder ik dan ook af.

cfbba305f52831214ab4c3f30adab074

Bronzer for LIFE
Ik draag dus altijd een bronzer met een wat warmere ondertoon, op de plekken waar de zon je raakt. Voorhoofd, neusbrug, jukbeenderen, kin. Maaaaar ik contour ook altijd een beetje onder mijn jukbeenderen en ik draag erop nog weer blush en highlight. Dus dat zijn best wat producten over elkaar eigenlijk, en soms krijg ik daarvan wel een beetje een poederkop. Ook haal ik de kwast met bronzer even over mijn oogleden heen op dagen dat ik geen oogschaduw draag. Zo zien mijn oogleden er wat frisser uit, en heb je niet van die witte oogjes. Dit heb ik overigens ooit van Pixiwoo geleerd, dus ik ben niet knettergek ofzo ….

large

Droge nagelriemen
Het is werkelijk een schande, mijn nagelriemen. Ze zijn gortdroog, en ik kauw altijd aan velletjes. Super slecht, en ook geen visitekaartje voor de gelnagels die ik straks bij klanten in de salon ga aanbrengen. Ik neem me dan dit jaar plechtig voor om dit beter te verzorgen.

5

Foundation laten ‘intrekken’ 
Ik begin met foundation, en vaak breng ik dit aan met een licht vochtige beautyblender. Daarna breng ik op dezelfde wijze mijn concealer aan. Dan ga ik eigenlijk altijd even wat anders doen. Mijn tandenpoetsen, een onderbroek aan doen als ik nog in mijn blote reet sta, mijn haar doen. You name it. Ik heb namelijk altijd het gevoel dat mijn gevoel echt veel mooier zit als ik mijn foundation en concealer even laat intrekken/opdrogen voordat ik poeder op doe. Dit komt eigenlijk vooral doordat die beautyblender vochtig is denk ik. Daarna ga ik pas afpoederen, en de rest van de 65 lagen aanbrengen.

kim-kardashian-contouring-makeup-scott-barnes

Te lichte concealer
Officieel moet je eigenlijk een concealer gebruiken die aansluit bij de kleur van je foundation. Na de hele Kim K contour hype gingen we allemaal aan de slag met lichtere concealers om dit gebied lekker te highlighten. Nou daar blijf ik dan ook eigenlijk wel graag bij. Nou heb ik geen lekker mediteraans tintje, dus zo ernstig is het allemaal niet, maar het is niet voor iedereen geschikt. Als je wallen hebt, als in een verdikking onder je oog, dan trek je op deze manier eigenlijk alleen maar de aandacht hier naar toe. Maar die verdikking valt bij mij wel mee, en ik vind het toch stiekem gewoon mooier.

capable

Te donkere wenkbrauwen
Hier kan ik niet zo veel aan doen, ik ben met deze kleur wenkbrauwen geboren. En ik ben donkerblond van mezelf. Dus het is voor mij vrij natuurlijk om daar een groot contrast tussen te hebben. Ik ben er zelf helemaal aan gewend maar er is me HEEL vaak verteld dat ik mijn wenkbrauwen lichter moet verven. Nou dat ga ik dus never nooit niet doen. Fuck it! Maar dat advies komt dan ook van van die halve pipo’s in make-up winkels, die ik altijd met een scheef oog aan kijk hoor.

moremakeup

Make-up te lang bewaren
Kijk. Ik heb zo ongeveer 18769 lipsticks. Dus Hell no dat ik die in 1 jaar op krijg. Want ja, eigenlijk moet je een gebruikte lipstick na een jaar weg doen. Nou, ik heb er nog nooit enge ziektes van gekregen, en ik gebruik soms lipsticks die echt een aantal jaar al rondzwerven in mijn collectie.

tanned

Geen zonbescherming
Dit is wel de aller foutste he. Ik heb de zonnebank ondertussen wel echt afgezworen, maar dat vond ik best lastig. Ik vind mezelf gewoon echt een stuk guitiger met een tintje. Maar ook ik moet accepteren dat ik twee Hollandse ouders heb die me dat natuurlijk nou eenmaal niet hebben mee gegeven. Ik moet accepteren dat wit ook een kleur is. Dat heb ik inmiddels soort van dus wel geaccepteerd, maar ik ben dus wel slecht met smeren. Huidverzorging wel hoor, och nee dat sla ik niet over. Maar een extra sunblock over mijn dagcreme. Daar fail ik in. Als ik vol in de zon ga, dan smeer ik als twee beren op de broodjes. Maar zo in de winter, of met zo’n half zonnetje waar ik dutjes in wil doen, nee dan smeer ik dus bijna niet. Stom he? Jullie gaan me allemaal uitlachen als ik straks over een paar jaar in elkaar zak als een oud vel. Cynthia zit er dan nog lekker wit en fruitig bij, want die smeert wel braaf. Ik wil ook fruitig, dus toch dit jaar ga ik ook voor meer smeersels.

Heb jij ook je gekkigheidjes? Vastwel toch?

Liefs, Emmy

Je kunt mij volgen op Instagram via @mydiamakeup

58 Reacties

 • Wat erg die foto van die spinnenpoten en bronzer Ik doe ook altijd meerdere lagen mascara, maar gelukkig krijg ik niet van die spinnenpoten

 • Hahaha .. ik moest stiekem wel erg lachen om de afbeeldingen. Heerlijk zo’n confessions artikel. Ik doe ook meerdere lagen mascara en ben niet zo braaf met zonbescherming.

 • Ik herken dit echt bijna allemaal hahaha! Alleen die foundation laten drogen en veel te lichte concealer niet. Oja, geen zonbescherming ook niet. Ik vind dat juist zo belangrijk!

 • Sommige dingen zijn zeker herkenbaar, zoals foundation over de oogleden!

 • Ik herken bijna alle puntjes haha! Vooral de meerdere laagjes mascara doe ik echt altijd!

 • Herkenbaar! Ik doe ook aaaaaltijd meerdere laagjes mascara. En mijn wenkbrauwen zijn ook donderder dan mn haarkleur. Dus toen ik ze met make-up ging aanzetten, werd er gezegd dat ik ze niet zo donker moest maken… ehm zo zijn ze :) kan moelijk lichtere kleur make-up gebruiken

 • Ik doe met een wattenstaafje haarlak in mij’n wenkbrauwen. Soms gebruik ik gewoon haargel. Ik heb als tiener wel eens paarse oogschaduw op mijn lippen gedaan. Op een zomerse dag is toen die kleur in mijn lippen gebrand 😉 Verder geen rare dingen, geloof ik 😉

 • Wat een super leuk artikel en dat laatste plaatje ….:-) . Maar ik doe vrolijk met je mee, ook meerdere laagjes mascara enzo, verder ben ik redelijk braaf, mijn gezicht smeer ik goed in tegen de zon, maar verdere zonbewcherming kan ook wel een beetje beter.

 • Haha heel herkenbaar! Ik doe ook precies dezelfde mascara routine, foundation op mijn oogleden, brons er lekker op los en gebruik te lichte concealer! Ik wou dat ik wat meer jou wenkbrauwen had, prachtig zijn ze! Ik moet ze elke dag flink bij kleuren, want ik heb lichtblond haar en mijn wenkbrauwen besloten om nog lichter te worden… :’)

  Ik geniet echt van jou artikelen Emmy! Zo een leuke schrijfstijl, leest lekker weg met een glimlach op mijn gezicht!

 • Ik doe vrijwel alles exact hetzelfde! :) Foundation draag ik JUIST op mijn oogleden omdat oogschaduw bij mij dan júist beter pakt en beter blijft zitten. Tenzij ik de mac paint pots gebruik. En een lichtere concealer dan de kleur van mijn foundation frist de hele boel op. Ik gebruik echter wel altijd zonbescherming. Elke dag, ook in de winter (dan minimaal spf 15, in de zomer spf 30).

 • En o ja, ik laat mijn foundation niet drogen, maar poeder het meteen af om te voorkomen dat het al meteen gaat glijden door zweet oid. :)

 • Vlindertje

  Oei! Dat eerste plaatje ;) Nou, misschien doe jij je make-up niet zoals het ‘hoort’, maar ik vind het altijd perfect bij jou zitten :)

 • Heel veel doe ik ook!

 • Haha, wat een leuke punten! Mascara gebruik ik ook altijd iets te rijkelijk en ik kies zelf juist vaak voor iets te donkere foundation.

 • Haha, wat een leuke punten! Mascara gebruik ik ook altijd iets te rijkelijk en ik kies zelf juist vaak voor iets te donkere concealer.

 • “Heb ontwikkelt”, “jij bepaald”. Even goede eindredactie uitvoeren in jullie team. Je wordt vaak woordblind voor je eigen tekst.

  • Ik vind dit ook jammer maar denk dat dit niets te maken heeft met woordblind zijn voor je eigen tekst. Het zijn echte grammaticafouten.

  • Het gaat natuurlijk om de leuke tekst en niet op de spelfouten, die er amper zijn. Iedereen maakt weleens een foutje. Het wordt uiteindelijk geschreven om de informatie en het plezier en niet voor de nederlandse grammar nazi’s onder ons. Ik snap dat je je kunt ergeren aan foutjes, maar ‘als je niks aardigs te zeggen hebt, zeg dan maar liever niks.’ Have a great one!

 • Haha, wat een heerlijk artikel! xP Ik vind het super interessant om te weten hoe jij je huid verzorgd en make up doet, want je ziet er prachtig uit!
  Ik gebruik ook lichtere concealer, want ik heb altijd erge blauwe wallen (maar geen verdikking) onder m’n ogen. Als ik heel gezond eet, veel drink en genoeg slaap wordt het wel iets minder, maar ik blijf het altijd houden. De slechte huid rond m’n ogen is ook de rede dat ik altijd foundation op m’n oogleden draag, want anders zie je alle oneffenhen nog steeds heel erg door m’n oogschaduw!
  Verder wacht ik ook altijd even met afpoederen en smeer ik te weinig.. Gebruik alleen nooit twee lagen mascara, want vind eigenlijk dat wat subtielere mascara bij mezelf beter staat. :)

 • Ik breng ook altijd meerdere laagjes mascara aan maar oei zonnebrand vind ik héél belangrijk hoor!

 • Wat ziet die eerste mascara foto er smerig uit zeg..
  Ik doe altijd foundation op mijn lippen omdat ik nogal rode lippen heb en anders mijn kleur lippenstift roder of anders van kleur word.
  En ik bewaar mijn lippenstift en oogschaduw te lang maargoed ik heb nog nooit ontstekingen oid gehad dus dan blijf ik het gewoon gebruiken.

 • Ik vind het juist raar staan als mensen geen foundation op hun oogleden smeren.
  Of als de foundation niet genoeg uitgeblend is richting de haarlijn… dan heb je zo’n masker effect.
  En ik zie soms mensen die een randje rondom de wenkbrauwen foundation-vrij laten… dat heb ik ook nooit gesnapt… zeker niet bij hele dekkende foundations.
  En met wenkbrauwen…. tjah je hoort bepaalde lijnen aan te houden met je neusvleugels en je oog enz… Laat dat bij mij nou een heel raar gezicht zijn… ik hou het dopje van mijn neus aan bij het epileren…en ik zie soms andere dames die dat beter ook kunnen doen. want die epileer-regels staat echt niet bij iedereen.

 • Super leuk artikel Emmy! Ik gebruik mijn lipsticks ook al langer dan een jaar, oeps. Ook vind ik het mooier om foundation over mijn oogleden aan te brengen en om meerdere laagjes mascara aan te brengen. Veder heb ik volgens mij niet zoveel gekkigheidjes op het gebied van beauty!

 • Ha, ik gebruik in de winter ooit nooit zonbescherming. Ik herken zo mega veel hiervan, wauw! Wat ik altijd doet is mijn foundation op doen en dat dan deppen met een tissue. Dan zit het minder in die bovenste donshaartjes en ziet het er naar mijn mening natuurlijker uit. Ook iets wat echt heel bijzonder is! Malou x

 • Na de nachtdienst deze foto’s bekeken ( mascara ) en de soms ontzettende grappige teksten, heerlijk wat heb ik gelachen. In één klap niet meer moe. Dank je wel Emmy!

 • Heel herkenbaar allemaal, behalve de Bronzer en de lichte concealer.
  Ik wapper altijd even met mijn handen voor mijn gezicht na het aanbrengen van mijn foundation.Meteen afpoederen kan toch ook niet als het licht vochtig is?
  Altijd eerst een wimperprimer en dan minimaal twee laagjes mascara,soms zelfs drie en altijd mooie gesepareerde wimpers hoor. Geen spinnenpoten.
  Ben heel blond van mezelf met idd ook hele donkere wenkbrauwen. Ik vind het wel mooi staan eigenlijk!!

 • Hahaha geweldig artikel! Zit ziek thuis te sipkippen en dit artikel is zoo funny dat ik echt ff in n deuk lig! En herkenbaar…! Ik wist trouwens niet dat foundation op je oogleden je oogschaduw sneller doet lopen, nooit meer doen dus… x

 • Grappig lijstje. Die laatste, altijd in de SPF, doe ik zelf ook niet. Het schijnt ook weer niet goed te zijn voor je Vitamine D aanmaak als je altijd SPF smeert. Uiteraard wel in de volle zon, maar in de winter, als ik naar mijn werk en weer naar huis ga in het donker, kan mijn lijf alle Vitamine D gebruiken die het nodig heeft en smeer ik dus niet.

 • Geweldig artikel! Ik zet een potloodje tegen mijn bovenste waterlijn bij mijn ogen. Zo lijken mijn wimpers langer en voller. Ik smeer ook altijd foundation op mijn ogen, ook als ik oogschaduw draag. Daarnaast zet ik mijn blush niet alleen horizontaal maar ook tussen mijn oog en haargrens/slapen lichtjes naar boven. En als laatste laat ik mijn handen en voeten doen omdat ik zelf te lui ben om deze goed te verzorgen. Oja! En ik gebruik twee deo’s.. Eerst een roller en dan nog een normale er overheen.

 • zonbescherming …zo blij dat ik dit nu wel volop gebruik.

 • Ik vind ook dat je foundation niet op de oogleden moet aanbrengen. Net als jij heb ik ook een droge huid waar ik ook verder geen last van heb. Makeup of lipstick weggooien wanneer het tijd is, doe ik ook niet. Doet bijna niemand toch? Lijkt mij..

 • Je schrijft zo leuk he! Ik ben ook ‘guilty’ met een paar van deze dingen maar de bronzer op je ogen tip vind ik toch wel een goede. Ga ik ook eens doen :’)

 • Volgens mij staat het ook wel ter discussie, altijd zonnebrandcrème opsmeren.

 • Ik herken er zeker veel. Mijn foundation laten drogen doe ik ook altijd, maar dan doe ik ondertussen mijn wenkbrauwen en poeder ik daarna alles af. En ik denk dat iedere make-up liefhebber wel make-up bewaart die eigenlijk al ‘over de datum’ zou zijn.

 • Een heleboel van deze punten zijn heel erg herkenbaar! Maar he, ik vind ook niet dat er regels zijn in make-up: gewoon lekker doen wat jij mooi vindt.

 • Hahhaa ik kan me wel herkennen in je lijstje!

 • hahaah leuk om te lezen en ach ik doe gewoon alles zoals het niet hoort lol, gebruik alleen concealer en geen foundation of afpoeder dingen ect gebruik het alleen onder mijn ogen en soms ook lekker fout op mijn ogen ;’)

 • Ja, ik breek de regels ook wel hoor, wie niet eh :-) Ik geloof ik gewoon doen wat voor jou werkt.

 • Wat schrijf je toch weer leuk! Ik gebruik in de winter nauwelijks zonbescherming, dus dat is ook iets waar ik schuldig aan ben. Daarnaast gebruik ik altijd concealer op mijn oogleden. Die zijn namelijk zo donker dat het anders echt geen gezicht is. En bedankt, mama die een halfbloedje was. Verder ben ik spierwit, maar die kringen om haar ogen heeft ze toch aan me overgedragen.

 • ik zou ook meer spf moeten smeren!

 • Ik doe wel meer dan twee lagen mascara. Ben ik nu helemaal in overtreding? :’)
  Verder wil het nog wel eens voorkomen dat ik mijn gezicht niet goed schoonmaak voor het slapengaan (lees: na een paar drankjes!)

 • Oeps haha, ik herken me hier aardig in! Gelukkig nog niet in zo’n mate als de plaatjes laten zien, toch maar eens op gaan letten dan!

 • Wat een leuk artikel :) heel veel herkenbare dingen, vooral van de mascara en de foundation op de oogleden. Echt hartelijk gelachen om een aantal van de foto’s :D

 • – Mijn beautyblender en borstels niet vaker dan 1x in de 14 dagen uitspoelen (foei he, i know)
  – Net zoals jij mijn make-up niet na de houdbaarheidsdatum in de prullenmand knallen (waste of money)
  – Foundation op mijn ogen doen (yep, ik ook :D)

  …En heel lang geleden de haartjes boven mijn wenkbrauwen epileren. Tip: NOOIT doen. Die haartjes vallen uiteindelijk bij niemand op en als je ze epileert resulteert dit in stoppeltjes. En die vallen wèl op. Iemand stelde me laatst voor om die haartjes weg te waxen (zonder ik er zelf over begon :l) maar dat ga ik niet doen. Ik ben blij dat ik van die obsessie af geraakt ben en ga die niet weer opnieuw “voeden”. Mijn wenkbrauwen zijn ook van nature donkerder dan mijn haren. Hier krijg ik soms ook gezeur over maar dat is dan jammer. Dan kijk je gewoon niet, haha.

 • Ik herken dit echt allemaal, en niet alleen mijn lipstick gaat soms te lang mee hoor kan ik je vertellen. Erg leuk om te lezen. Liefs soraya

 • Haha, herkenbaar. Ik laat mijn foundation ook intrekken namelijk, want dat doet mijn moeder ook altijd. Dan neem je dat toch over he.

 • Haha ik kan me echt in letterlijk alle punten herkennen! Super leuk om te lezen!

 • Hahaha ik lig dubbel om de schrijfstijl onder Foundation laten ‘intrekken’. Heerlijk!

 • Zonbescherming wil ik ook nog wel eens “vergeten”, terwijl ik dat toch wel echt moet gebruiken met mijn lichte huid. Ik vind zonnebrand vaak vies. Ik ben daarnaast ook héél laks met mijn make-up kwasten schoonmaken, dat vind ik zelfs met een kwasten reiniger een gedoe.

 • Spf smeer ik ook ook niet.. ook weinig in de zomer.Ik weet wel hoe het “moet”, maar ik vind het niet fijn voelen, m’n gezicht wordt er nog vetter van dan dat ie al is en ik krijg en sneller puistjes. Eigenlijk moet ik dus op zoek naar een betere crème:P Wel fijn dat ik niet de enige ben haha.

 • Super leuk artikel! het past er goed bij ,want tja iedereen doet wel iets wat eigenlijk niet zou horen. Zo breng ik altijd eerst mijn mascara en daarna pas oogschaduw omdat ik altijd wel een foutje maak met mascara en daarmee anders mijn ooglook verpest. En van jouw lijstje zijn er ook wel een paar herkenbaar

 • Carlijn Kleinjan

  Toevallig heb ik gisteren wat oude make-up weggegooid,maar kon niet over mijn hart verkrijgen om alles weg te gooien hihi. Leuk artikel en herkenbaar vooral de mascara, ik probeer het af en toe wel maar helaas wordt het er niet vaak mooier op 😂.
  Toen ik nog geen oogschaduw primer kende gebruikte ik altijd coverstick als primer 😄

 • Haha leuk artikel! En enorm herkenbaar alles! Kan zo snel even niet bedenken of ik nog ‘gekkigheidjes’ heb op make-up gebied. Vroeger deed ik wel stiekem m’n wimpers nog een keer (wel voorzichtig!) krullen als er al 1 laagje mascara op zat :O.

 • Oooh, herkenbaar! Ik heb wel net al mijn makeup netjes opgeruimd en alles wat vervallen was, is onverbiddelijk weg… (yup, zelfs MAC etc,…)

 • Ik ben heel braaf, maar die meerdere lagen mascara doe ik ook.

 • Ja kijk, elke beautygoeroe raadt het af, maar ik doe het toch: oogpotlood op mijn waterlijn :p Ik heb het zo “geleerd” van mijn moeder en ik vind het ook gewoon zo kaal zonder! Ik gebruik wel een donkerbruin (en geen zwart) potlood en ik doe ook niet de volledige waterlijn. Gewoon van buitenste ooghoek tot net voorbij de helft. Dan kan het weer wel… toch? Hahaha!

 • leuk artikel!
  je zou eens de dagcreme van Khiels kunnen proberen :) die is heel lekker dik en hydraterend en heeft SPF 30.

 • Jij schrijft echt geweldig leuk! En dubbele lagen mascara doe ik ook, alleen laat ik het na de eerste laag drogen, krul ze dan weer met mijn wimperkruller (te slecht, I know, maar ik ben niet gezegend met lange wimpers) en dan de tweede laag… Haha :’)