Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Door Jacky: Ik ging een weekje op vakantie naar Tunesië en het leek me fijn als ik me daar niet druk hoefde te maken over ontharen – je zit toch bijna de hele dag in je bikini. Dus liet ik me twee dagen voor ik het vliegtuig instapte waxen bij The Wax Bar in Amersfoort. The whole package: mijn benen, oksels en mijn bikinilijn. Ik kan je wel zeggen dat ik meer uitkeek naar mijn vakantie dan naar de waxbeurt, want ik was nogal bang dat het pijn ging doen. Maar hé, alles voor een artikel!

Ik kom zelf niet regelmatig in Amersfoort (oké, nooit) dus het is handig dat The Wax Bar vijf minuten lopen van een parkeergarage zit, naar wat mij verteld is, bevindt het zich ook op het randje van het centrum. Je kunt je dagje shoppen dus afsluiten met een ontharingsbehandeling.

Van buiten zie je een mooi oud pand en je verwacht niet direct dat er een waxbar achter de gevel zit. De barista wist mij ook te vertellen dat er soms mensen binnenlopen die denken dat het een bar is (what’s in a name?) of omdat ze denken dat ze er vloeren kunnen kopen.

Dit laatste komt door het interieur. Als je binnenkomt in The Wax Bar valt het op dat er een hele serene sfeer hangt, gezellig ook. Ik weet niet wat ik verwacht had, meer klinisch denk ik. Je wordt bij binnenkomst opgevangen door de barista. Je kunt een kopje koffie of thee drinken aan de bar en je eerste vragen op haar afvuren. Zij haalt vervolgens jouw Wax Tec(hnician) en samen ga je naar de behandelkamer. Een kleine, schone ruimte met het waxstation, een behandelstoel met een heel leuk retro vrouwtje erop en een apart kamertje waar je je om kan kleden en opfrissen als het nodig is. Hygiënisch werken is een prioriteit bij The Wax Bar: no double dipping here! (dezelfde spatel meerdere keren gebruiken om wax aan te brengen).

Afhankelijk van wat je laat ontharen, word je gevraagd om je kleding uit te doen. Voor je oksels kan je een hemdje aanhouden, voor je benen lig in je bovenkleding en je onderbroekje, maar de laatste moet toch uit als je je bikinilijn laat bijwerken. Ik heb zelf geen moeite met zulke blootheid; het is net als bij de dokter. Ze zien zo veel vrouwen (en mannen!) per dag dat ze bezig zijn met de haartjes en niet hoe je eruit ziet.

Waxen v.s. harsen

Ik zie vaak de vraag voorbij komen: wat is het verschil tussen waxen en harsen? Ik had hier nooit echt een antwoord op dus heb ik hem voorgelegd aan de barista. De techniek van beide ontharingsmethoden is hetzelfde: er wordt een goedje op je lichaam gesmeerd en er vervolgens weer afgetrokken zodat het haartjes eruit trekt. Maar hars is erg plakkerig en blijft, behalve aan de haartjes, ook vaak aan de huid kleven. Dit kan als pijnlijker ervaren worden omdat je bij het aftrekken van de hars dus ook aan de huid trekt. Hars blijft ook vrij vloeibaar en wordt verwijderd door een (stoffen) strook op de hars te plakken en het eraf te trekken.

Al die spatels heeft ze dus bij mij nodig gehad… Best veel!

Wax is een product dat warm op de huid aangebracht wordt en vervolgens licht stolt. Tijdens het stollen sluit het de haartjes in, maar het plakt bijna niet. Er zijn verschillende soorten wax: een vorm die een beetje vloeibaar blijft en die ook met een strook eraf getrokken wordt. Er is ook een versie die dik stolt en stevig wordt. Bij deze wordt er aan een los hoekje getrokken zodat ze aan de wax zelf trekt om de haartjes te verwijderen.

Bij waxen en harsen blijven de haartjes even lang weg. Door de verschillende fases waarin je haar zich bevindt en omdat dit nooit tegelijk groeit, zit er in het begin vaak drie tot vier weken tussen de behandelingen. Uiteraard verschilt dit per persoon. Naarmate je blijft waxen, wordt deze periode steeds groter. De moeder van mijn Wax Tec waxt haar lichaam nu zo’n dertig jaar en die hoeft nog maar eens in de drie maanden langs te komen en dat is meer voor de vorm dan dat het echt nodig is.

Leuk weetje: de meest voorkomende behandelingen bij mannen zijn het waxen van rug en buik. Vrouwen laten vaak hetzelfde haar weg waxen als ik: benen, oksels en brazilian.

Benen waxen

Ik epileer mijn onderbenen nu zo’n drie jaar. Omdat ik daar wel wat gewend ben qua gevoeligheid is het waxen ook minder pijnlijk. En er zitten minder haartjes omdat een groot gedeelte er al regelmatig met haarzakje en al uitgetrokken worden. Helaas, ik ga hier niet vertellen dat je pijnloos de behandeling doorstaat, maar het is goed te doen. Meer irritant dan echt pijnlijk, een beetje vergelijkbaar met het aftrekken van een pleister aan de binnenkant van je arm waar weinig haartjes zitten.

Mijn bovenbenen onthaarde ik nooit. Ik heb blonde, dunne haartjes dus ik vond het altijd wel prima. Maar als ik daar toch lig, rats alles er dan maar af! Mijn bovenbenen waren iets gevoeliger, je kunt het vergelijken met het krassen van je nagel over je huid. Het voelt niet fijn, maar je hebt ook niet het gevoel dat je dood gaat.

Prijs: onderbenen € 21,- volledige benen € 36,-

Oksels

Ook mijn oksels neem ik al twee jaar onderhanden met een epileerapparaat. Zeker niet mijn favoriete klusje, het voelt nog steeds pijnlijk. Zo ook het waxen. De Wax Tec maakte gebruik van de dikke wax die ze er na het stollen af trok. Even op je tanden bijten en na een moment van ‘ai!’, voelde ik het nare gevoel zo wegebben uit m’n oksel en kon de volgende laag wax erop.

Prijs: € 16,-

Bikinilijn

Full Brazilian it is: alles eraf alstublieft. Toen ik vertelde dat ik deze behandeling ook wilde zat er al een trilling in mijn stem, want hallo! Ze gaan dus haren uit mijn private parts trekken. Mijn bikinilijn scheer ik altijd, ik heb eens een poging gedaan om een hoekje te epileren maar de tranen schieten altijd direct in mijn ogen. Nutteloos om nog even te vermelden dat ik het meest opzag tegen deze behandeling.

Maar ik was ook altijd erg nieuwsgierig hoe pijnlijk het zou zijn en die interesse hebben jullie vast ook, dus daar ging ik – speciaal voor jullie! Ook hier werd de dikke wax gebruikt en de Wax Tec werkte van de buitenkant (bikinilijn) naar binnen (lippen). Ik gaf aan dat ik hier erg tegenop zag en ze deed erg haar best om me gerust te stellen. ‘Daar gaat de eerste’ zei ze en ik hoopte dat het mee zou vallen. Helaas dames, het viel niet mee. De eerste drie keer kon ik me verbijten maar daarna sprongen de tranen in mijn ogen. Het is zo’n venijnige scheut op zo’n gevoelige plek dat mijn benen automatisch een stukje gehurkt naar boven trokken bij iedere waxstreep die eraf ging. Direct na het verwijderen van de wax drukte de WaxTec op de huid zodat het pijnlijke gevoel sneller wegebde. Het schijnt minder gevoelig te zijn als je niet zo gespannen bent, waarschijnlijk de reden dat de eerste drie het minst gevoelig waren. Maar daarna wist ik wat er ging komen en kon ik me onmogelijk ontspannen.

Bij een full brazilian wordt ook nog even netjes de achterkant tussen je billen meegenomen. Dan lig je – heel charmant- op je buik en moet je zelf je billen een beetje uit elkaar trekken zodat de Wax Tec even snel roetsj-roetsj kan doen.

Prijs: € 36,-

Haarloos

Je snapt natuurlijk wel dat ik niet overal een foto van genomen heb, maar ik kan wel vertellen dat alles babyzacht was na de behandeling. De paar haartjes die niet meekomen, worden even snel met de pincet gedaan en daarna ben je echt haarvrij. De eerste paar uur voelde mijn schaamstreek een beetje branderig maar dat trok weer weg voor het vervelend werd, van de rest voelde ik na de behandeling er niets meer van.

Oksel en onderbeen na drie weken

Ik ben inderdaad op vakantie gegaan zonder scheermes of ander onthaargerei en die acht dagen is het prima gegaan. Aan het einde van de vakantie voelde ik hier en daar wat stoppeltjes doorkomen (met scheren heb ik dat de volgende dag al) en met tien dagen zag ik weer haartjes onder mijn oksel en op mijn benen. Niets om direct mijn epileerapparaat op los te laten, maar ze waren er wel. Na twee weken waren er weer duidelijk haartjes aanwezig op mijn venusheuvel en nu -drie weken later- is het zo gegroeid dat ik mijn scheermes er weer bij zou willen pakken.

Ervaring

De dames bij The Wax Bar zijn heel erg aardig en stelden mij goed op mijn gemak. De Wax Tec’s hebben een opleiding gehad om goed te kunnen waxen en dat kan je merken. Gebieden hoeven geen twee keer gedaan te worden en alles gaat zo snel mogelijk om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de klant. Wil je even wachten tussen de behandeling door dan is dat geen probleem.

Het grote nadeel vind ik dat de haartjes best lang moeten zijn voordat het gewaxt kan worden. The Wax Bar raadt aan om het zo’n drie weken niet te scheren, dan zouden ze ongeveer een halve centimeter lang moeten zijn. De Wax Tec vertelde dat de lengte goed is als je de haartjes vast kan pakken. Met stoppels kan ik prima leven maar haartjes van een halve centimeter vind ik vervelend, zeker in de zomer. Maar als je nu zou beginnen met waxen, dan ben je volgende zomer waarschijnlijk zo ver dat er best veel weken tussen de waxbeuren inzitten.

Ik ben in totaal zo’n twee uur binnen geweest voor de drie behandelingen. Een mevrouw die alleen haar oksels kwam doen stond met een kwartiertje weer buiten. Als je vraagt of ik alles wil blijven waxen heb ik daar nog geen antwoord op. Voor mijn benen en oksels is het ideaal. De gevoeligheid weegt zeker op tegen hoe lang je er niets aan hoeft te doen. Maar omdat ik een epileerapparaat heb liggen, blijf ik die nog even pakken. Mijn bikinilijn was echt geen pretje, maar ik heb er nu al zo’n drie weken geen omkijken naar. Ik twijfel heel hard of ik dat misschien wel met waxen bij wil gaan houden. Hoe fijn is het om je daar uiteindelijk zes weken geen zorgen over te maken?

114 Reacties

 • Hahaha die “Carefree”-foto! Ziet er mooi uit, maar denk niet dat ik echt een wax-persoon ben. De gedachte alleen al doet al zeer! De prijs valt me overigens wel reuze mee.

 • Super dapper dat je het hebt gedaan, ik zou het echt niet durven. Ik vind epileren al vreselijk pijnlijk! Dan maar elke dag mijn oksels/benen moeten scheren in de zomer, dat doet tenminste geen pijn :)

 • Die hard ben je ook! Bij mij bleven haren met waxen echt geen zes weken weg, meestal maximaal 10 dagen. Tegenwoordig gebruik ik IPL, dus hoef me er ook geen zorgen over te maken gelukkig.

  En toch, bovenbenen, oksels, bikinilijn harsen is zéér pijnlijk in mijn ervaring, haha.

 • Leuk om jouw ervaring te lezen! Voor m’n bikinilijn lijkt het me uiteindelijk ideaal. Als ik me daar te vaak scheer krijg ik ingegroeide haartjes enzo.. Je er 6 weken geen zorgen over hoeven maken lijkt me heerlijk! Benen en oksels even scheren vind ik geen moeite. Dat doe ik in een paar minuten.

 • Jeetje Jacky, wat praat je er open over. Haha respect meid! Ik zou me zo onmakkelijk voelen als ik daar halfnaakt zou liggen, lol. Waxen lijkt mij wel veel makkelijker dan scheren. Dat moet natuurlijk ook veel en veel vaker gebeuren. Het moeilijke uit dit soort artikels is altijd begrijpen hoe pijnlijk het is, in het echt is het natuurlijk veel en veel pijnlijker haha. Bah, ik wil er eigenlijk niet aan denken. De eerste keer epileren voor mij vond ik al erg.
  Leuk artikel en je schrijft zo leuk haha! Amersfoort is voor mij trouwens wel ver, :(. Maar je krijgt nu wel een beter beeld van waxen.

 • Oei klinkt echt te pijnlijk, vooral met stugge haartjes.. nee niets voor mij helaas

 • Ben je nog afgevallen Jacky? :love:

  • Daar komt snel weer een stukje over. Laat ik het zo zeggen; bij Cynthia gaat het beter ;) Maar ik ben op vakantie geweest en ziek geweest, dus beetje raar gegaan allemaal.

 • Haha oh wat grappig ik ben ongeveer 3 weken terug voor het eerst bij de Wax Bar in Amersfoort geweest voor een Brazilian wax + gehele benen. Ik vond de brazilian weg mee vallen: had veel pijnlijker verwacht aangezien ik al een poos ”down under” had geschoren en de haren dus redelijk ”stug en dik” waren.
  Mijn wax tec was echt super snel, ik stond denk ik met 5 kwartier al weer buiten.

 • Goed verhaal! Duidelijk en goed leesbaar en met alle info die ik zou willen weten.

 • klinkt wel heel erg pijnlijk maar toch als je ziet wat je er voor terug krijgt.. twijfeltwijfel…

  • Ja zo zit ik nu dus met m’n bikinilijn.. zal ik nog eens – of pak ik het scheermes. Maare, wordt wel tijd om te gaan beslissen haha ;)

   • blijven doen. zeker weten. het word vanzelf minder pijnlijk.

    Ik liet ook altijd een brazilian doen toen ik nog stage liep bij een salon waar ze dat deden. Maar ik wil het eigenlijk weer oppakken. Maar zie er nu zo erg tegenop, omdat ik weet dat die eerste keer weer hels is…maar wie mooi wilt zijn moet pijn lijden (schijnt)

 • Goede review! Ik zou het zelf nooit durven

 • Niets voor mij, haha ^^

 • Niks voor mij, ik kan prima met mijn action scheermes overweg (8 voor 1 euro) die werkt zo handig. Gewoon roetsj en het is weg. Ik heb geen problemen met scheren dusjah.

  • Ik word zelf zo moe dat je zo snel stoppels krijgt met scheren. Heb je net uitgebreid alles onthaart, heb je de volgende dag overal al weer stoppels. Ik kan ook niet een week niet omkijken naar m’n oksels als ik scheer. Daar is waxen echt ideaal voor!

 • Dapper van je!

 • Ik zou het zelf echt niet durven daar ‘down under’, maar misschien later wel. Btw, goede review! En leuk dat het in Amersfoort zit, voor mij is het een kwartiertje fietsen naar ’t centrum.

 • ik vond harsen al pijnlijk en dit wil ook ook graag maar durf het toch niet :P

  • De WaxTec zei dat dit iets minder gevoelig is dan harsen omdat bij harsen je ook aan de huid trekt (omdat de hars aan je vel blijft plakken en daar dus ook aan getrokken wordt). Dus waxen zou iets minder gevoelig moeten zijn. Het trekt alleen aan de haartjes.

 • Ik heb deze zomer zelf met van die strips van Veet m’n benen gewaxt, omdat ik geen zin had om te hannessen met een scheermesje. Nou, dit was ook een flink gedoe! Dus misschien ga ik dat volgend jaar maar laten doen. M’n oksels heb ik ook geprobeerd maar dat wilde echt niet werken, dus m’n bikinilijn heb ik niet eens geprobeerd. Ik vond het toch niet echt ideaal, maar bij zo’n Wax Bar lijkt me toch een stuk fijner! Dan gebeurd het gewoon en hoef je niet telkens weer ‘jezelf pijn te doen’, want zo voelt het toch een beetje :’) Voor in de winter hou ik het lekker bij scheren!

  • Zelf waxen/harsen krijg ik dus niet voor elkaar… Meerdere keren geprobeerd, met strips, losse hars en van die vloeibare hars apparaten. Nou, ik ben langer bezig met de gebruiksaanwijzing lezen dan dat je in de stoel bij de waxsalon ligt ;)

   • Die DA huismerk ontharingsstrips werken echt goed. In één beweging neem je bijna alle haartjes mee. Ik was mijn benen altijd net ervoor met warm water en een goede douche gel. Daarna goed afdrogen en geen bodylotion opdoen maar eerst ontharen. Het kost ongeveer 5 euro en met een pakje kan ik mijn onderbenen echt wel een paar keer ontharen:) Dus het kost maar 5 euro per 2 maanden. Echt een aanrader!

 • Heel leuk verteld;): lijkt me echt super pijnlijk vooral de vaginale zone haha. Dus nog maar even heeeeel goed overnadenken of ik zoiets ga doen. Vind wel dat het best snel terug komt :s.

  • Hoe vaker je waxt, hoe langer de tussenposes. En dit was mijn eerste keer, dus zal het ook iets sneller terugkomen dan wanneer ik het een half jaar vol houd.

 • Ik zou het zeker nog een keer doen, de pijn is de eerste keer het ergst… En wat je er voor terug krijgt vind ik ook wel wat waard :)

 • Ik hou het komende winter wel lekker bij scheren haha. Misschien ga ik als daarna de zomer weer in aantocht is eens kijken bij zo’n bar. Maar het lijkt me veel te pijnlijk haha :oops:

  • Het voordeel als je nu zou beginnen is dat je er van de zomer weinig omkijke meer naar hebt omdat er langere tijd tussen het waxen zit dan wanneer je net begint! :)

 • Krijg je bij je bikinilijn geen ingegroeide haren?! Haha ja als ik zo poedelnaakt zo zou durven liggen zou ik het doen, voelt zeker veel zachter aan dan als je het scheert! Maar heb je niet van die wax dat je het thuis zelf kan doen?!

  • Heb je wel, maar ik kan daar niet goed mee overweg. Ik zit onder, het duurt lang en als je zelf het er af moet trekken probeer je het toch zachtjes en dan komt niet genoeg mee. Als je eens per week scrubt krijg je geen ingegroeide haartjes :)

 • Ik wil zo graag brazilian doen! Heb echt geen problemen met harsen, de eerste keer dat ik het deed was ik 10/11, vind het ook niet zo pijnlijk! Helaas is amersfoort wel een beetje ver voor mij.

  • The Wax Bar heeft ook andere filialen : ze zitten ook in Rotterdam en in Den Haag :)

   Wellicht is dat dichterbij?

 • Hmm, op één of andere manier durf ik waxen (nog) niet helemaal aan…

 • Niks voor mij dit. Ik krijg al kriebels als ik het lees!

 • Wauw Jacky, wat goed dat je er zo open over bent. Het lijkt me best pijnlijk, maar toch zou ik het best graag willen hihi :blush: x

 • Ahh bah, niks voor mij… Misschien *heel misschien* later ^^

 • Ik heb toevallig van de zomer ook voor het eerst laten waxen en ook bij the wax bar, maar dan in Rotterdam.
  Bij de brazilian had ik volgens mij dezelfde pijn als jou, mn benen trokken automatisch een end omhoog, haha!
  Voor een andere vakantie heb ik toch weer de stoute schoenen aangetrokken, en dit keer bij Delete in Amsterdam. De pijn was toen al een heel stuk minder..
  De keer daarna heb ik zelfs de moed kunnen verzamelen om zelf wat harsstrips te kopen van veet en het te proberen.. En ik moet zeggen.. de pijn was goed te doen!
  Mijn Delete-angel kon mij ook vertellen dat de extreme pijn na 2/3 keer wel weg is..
  En daar kan ik haar zeker gelijk in geven!
  Dus, met deze informatie.. misschien gewoon nog 1 keertje gaan en daarna zelf doen!(scheelt geld, en als je de haartjes dan echt zat bent kan je gewoon aan de slag!;))

  • Tja, daarom twijfel ik nu of ik voor m’n bikinlijn nog een keer ga. Zij zei ook inderdaad; 2e keer is veel minder pijnlijk. Maarja, dat kan ze nou wel zeggen ;) Haha. Maar er zitten zo veel voordelen aan!

 • Jacky, je schrijft zo leuk! Ik krijg alleen wel kippenvel als ik denk aan het harsen of waxen van mijn schaamstreek! >_<

 • handig artikel !
  xx

 • Wat goed geschreven. Al lijkt het mij ontzettend pijnlijk.

 • Ik heb mijn oksels en benen ook eens laten doen, maar ik vond mijn benen pijnlijker dan mijn oksels, geen idee waarom :D

 • Toch ben ik bang voor die pijn haha! Maar 6 weken lang haarloos lijkt me toch ook wel heel prettig. zeker voor je vakantie! Geen drukte om scheermesjes enzo :D
  Ideaal! Maar … nee, denk ik niet.

 • Ik doe alles met de epilady…
  Heb wel speciale uhh zal ik t techniek noemen ik slik morfine tegen pijn die stel ik uit dan gooi ik de epilady over mijn edele delen de rest van mijn lijf doet dan zo pijn dat dat een makkie is. Nog maar eens in de twee weken

 • Lia McGonigal

  Wax Tec(hnition). Je bedoelt waarschijnlijk Technician. Dit is een beroep, zoals beautician en musician. Als je het Engels niet goed beheerst, gebruik dan Nederlands.

 • Ik wil brazilian laten doen, maar dan nu nog niet, ik denk dat ik in de winter begin zodat je in de zomer minder vaak terug hoeft.

 • Ik heb nu 2x m’n bikinilijn laten waxen met Lycon. Dat is vloeibare wax. Als het stolt wordt het eraf getrokken. Voordeel is dat ook haartjes van een millimeter al gewaxt worden. De pijn viel mij juist enorm mee(en dat terwijl ik een enorm watje ben als het gaat om pijn)

 • 1x heb ik mijn private parts met de ‘epilady’ gedaan. Ik heb zo’n beetje heel de badkuip volgejankt zo’n pijn. Dus zelfs voor mijn blog zou ik het niet in mijn hoofd halen een brazillian te doen! Maar ik heb absoluut respect voor je! ;)

  • Haha dank! Als je het laat doen is toch iets anders, dan hoef je niet jezelf te pijnigen ;)

 • Interessant, maar ik denk niet dat het iets voor mij is:$

 • Goed dat je hierover durft te schrijven! Ik zou het zelf toch best eng vinden hoor, om zulke privédingen (letterlijk) te beschrijven op het internet. Wel echt ideaal dat de haren steeds langer wegblijven, en aan de pijn wen je denk ik ook wel als je een paar keer bent geweest.

 • Ik raad je aan om je bikinilijn bij te houden. De eerste keer is inderdaad altijd erg pijnlijk. Maar wanneer je het om de 3 à 4 weken doet zul je merken dat het steeds minder pijnlijk wordt en de haren steeds minder snel terug komen. En hier heb je veel plezier van volgende zomer.

 • Brrr, bij je verhaal leefde ik zo mee. Ik wil het namelijk ook erg graag proberen, maar ik heb niet echt het gevoel dat je me door je artikel gerustgesteld hebt. Al wist ik stiekem wel dat het geen pretje was.

  Wat een leuk artikel trouwens! Mooi en vlot geschreven, levensecht.

  Liefs

  • Thanks, lief! Nee helaas ik kan je niet geruststellen. Wel weet ik dat het de moeite waard is als je even doorzet, dat ervaar ik zelf ook met epileren.

 • Ik wil binnenkort ook eens een waxbeurt ondergaan, haha.

  Ik heb het een keer geprobeerd met een epileerapparaat en ondanks dat mijn pijngrens niet eens zo laag is deed dat bijzonder veel pijn.

  Scheren is gewoon een enorm gedoe omdat de haren dikker en sneller terug komen en whats the point als je de volgende dag niet meer superglad bent. Bovendien is zelf gaan harsen nog een groter gedoe.

  Ben erg benieuwd. Denk dat ik de pijn van het waxen wel kan hebben omdat het heel snel gebeurd en je niet voelt hoe elk haartje er wordt uitgetrokken (dit idee had ik bij het epileren wel heel erg).

  Ben erg benieuwd.

  JD

  • Als ik zelf epileer dan moet ik vrij langzaam met het apparaat over m’n huid. Waxen is in 1 x roetsj en er is een stuk af. Wat dat aan gaat is waxen zeker fijner.

 • goed artikel, fijn geschreven!

 • Dapper dat je het hebt gedaan! Ik zit er ook over na te denken, maar een Brazilian lijkt me best wel heel eng!

 • Op zich is het best chill dat je er dan een aantal weken geen omkijken naar hebt, maar die pijn lijkt me verschrikkelijk, ze zeggen altijd wel: Wie mooi wilt zijn moet pijnlijden, en ja dat klopt, super tof dat je het gedaan hebt! Respect.

 • Oetch, dat klinkt pijnlijk! Sowieso hars ik mijn oksels, ben gestopt met scheren en merk echt verschil. Zodra ik mijn oksels ging scheren, kreeg ik enorme irritatie, door het harsen is dat helemaal verdwenen! Even pijn, daarna gladde oksels!

 • De pijn wordt wel weer iedere keer minder! Ik denk dat als ik een keer de pijn van een Brazilian doorstaan heb, nog wel een tweede keer zou gaan. Dan doet het, naar wat ik gehoord heb, véél minder pijn!

 • Bij mijn weten maakt een barista koffie?!

  • Ow wacht, ik snap ‘m al denk ik :blush:

   • De barista is de naam van de vrouw die bij binnenkomst achter de bar staat en -inderdaad- koffie of thee voor je inschenkt :)

 • Mijn huid raakt bij alle vormen van ontharing geirriteerd en de haren groeien ook nog eens flink snel terug -_- maar wil waxen toch wel een keer proberen om te kijken of het misschien ietsjes beter is!

  • Ze hebben bij The Wax Bar speciale wax voor de gevoelige huid (de linker pot uit mijn hoofd). Misschien kan je er eens naar binnen lopen en vragen of ze een mini-stukje willen proberen? Dat je kan zien hoe je er op reageert?

 • Lijkt me pijnlijk!

 • Bezig Bijtje

  Bedankt voor deze mooie review! Maar wat ik me afvraag: het is uiteindelijk denk ik goedkoper om haartjes weg te laten ‘laseren’. Dat lijkt me zo fijn!

  • Dat ligt aan je haar. Ik heb licht blonde dunne haartjes. Dat is slecht te laseren. Maar misschien dat laseren wel een goede optie is als je donkere haren en een lichte huid hebt :)

 • Wat leuk dat er nu eindelijk een goede waxkliniek in Amersfoort zit! Herkende de plek meteen op de foto :). Super leuk artikel! Je hebt me alleen een beetje bang gemaakt haha!

 • Epileren vind ik al niks dus het lijkt me niks voor mij. Al is het natuurlijk wel ideaal om er zo lang vanaf te zijn!

 • Wauw wat een goed artikel zeg! Mooi geschreven en klinkt eigenlijk best aantrekkelijk. Mijn enige probleemzone qua haar (zie wat donkerder en stugger haar) zou alleen mijn bikini zone zijn. Ik epileer de rest al vanaf het begin dus dat is gewoon dun en weinig. Maar ik zit wel te denken, of ik helemaal kaal wel leuk zou zijn omdat ik het zie als kinderlijk. En een patroontje, daar begin ik al helemaal niet aan O.o

  • Je kunt ook brazilian kiezen (een klein streepje) of een wat bredere streep of driehoekje. Je kan met waxen gewoon kiezen want het werkt heel precies!

 • Erg leuk! Epileren is niet echt mijn ding, maar oke het is wel fijn als je er voor een tijdje vanaf bent!

 • ik heb een jaar mn armen en oksels laten doen.
  En ik vond het heerlijk! Mn arm haar is veel minder en dunner. Ik doe het nu zelf met epileer apparaat. Mijn schoonheidsspecialiste was verhuids en toen ben ik er eigelijk mee gestopt. Maar oksels wil wel echt weer doen. Als ik geen topjes meer draag ga ik er zeker weer mee beginnen. Echt een aanrader. Indd is de tussentijd even vervelend. Maar bij mij groeit het best snel. Dus ik zou in het begin om de 2 weken gaan.
  De pijn vind ik ook erg meevallen. De eerste paar x is misschien pijnlijk, maar daarna ga je er gewoon zonder zorgen heen!

 • ik vind het heel dapper van je !

  ik heb wel eens zelf mijn bikinilijn geharst, ouch wat pijnlijk ! durfde ook niet all the way te gaan,….het voelde namelijk echt alsof je huid ook meegenomen wordt door de strips… het is echt heel heftig ! maar het resultaat vond ik het wel waard ! :)

  ik moet zeggen dat het met een wijntje op wel wat minder pijnlijk is ;)

 • Ik heb inmiddels 4x brazilian wax gehad en eerste keer viel mee maar ik was ook ontspannen had nog beetje gemediteerd voordat ik naar binnen ging haha maar voor mij was het niet echt ZO erg, dus verschil per persoon denk ik.

 • hahahah wat een ontzettend leuk artikel, zo goed geschreven! kan het me helemaal voorstellen!
  —————————————————————————————-
  Het voelt niet fijn, maar je hebt ook niet het gevoel dat je dood gaat.
  —————————————————————————————-

  whahahhahahahah te grappig! ik ben erg benieuwd!!! vind het alleen zo duur om het bij te houden, maar zou het zeker eens een keer willen proberen! dan wel voor een speciale gelegenheid, zodat je wel even door moet bijten ;)

 • Leuk en zeer boeiend artikel!
  Zelf epilieer ik altijd mijn schaamheuvel en dat valt best mee als je het vaker doet. Mijn beenharen zijn te blond om te epileren =[

 • Oh wat ben je een held dat je dat hebt gedaan. En fijn dat je er ook eerlijk over bericht dat het echt wel pijn doet down under ;) niks valt wel mee.
  Ik vind het iets teveel geld voor een week of drie zonder haartjes… en dan moet je ook eigenlijk weer laten groeien tot het lang genoeg is. Dan scheer/epileer ik liever.

 • Wat een ontzettend fijn en uitgebreid artikel Jacky, echt top! Ik vind het heel dapper dat je het aan hebt gedurfd, ik zou ook 12 kleuren ‘schijten’. Ik heb eens m’n oksels moeten laten harsen en dat deed al zo’n helse pijn hè! Ik zou zelf ook eens brazilianwax willen doen, ben erg benieuwd ernaar..

 • *Diep respect* haha! Dit zou ik dus nooit durven! Lijkt me echt veel te pijnlijk.. En inderdaad dat het zo lang moet zijn voor je terecht kunt vind ik ook wel een nadeel.

 • Leuk gedaan Jack, echt leuk! Ik heb je gemist :D

 • Knap van je de bikinilijn zou ik erg tegen opzien. Onderbenen heb ik wel eens laten harsen.
  Verder scheer ik liever gewoon met de dochebeurt mee.

 • Ik vind waxen echt ideaal! Vooral voor mijn benen en bikini-lijn, daar vond ik scheren altijd zo’n gedoe. Ik wax het de laatste tijd zelf thuis. Mijn benen heb ik wel eens laten doen, maar zo rond de private parts durf ik het helaas niet te laten doen. Misschien ooit! Wat lijkt het me prettig om over heel wat jaren zoveel minder omkijken ernaar te hebben :)

 • Wat super dat je dit zo open met ons deelt.
  Ik wil nog altijd erg graag een keertje waxen uitproberen. De prijzen vallen me inderdaad ook erg mee.

 • Toch lijkt het me zeer pijnlijk.. maar ik heb dan ook een redelijk lage pijngrens :P

 • leuk om te lezen, want.. dat vraag ik mij toch altijd af. Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit aangedurft.(d/t? ik weet het even niet:()

  Ook heel leuk geschreven Jackie!

 • Ik heb heel nare donkere haartjes over mn hele lichaam!
  Wil eigenlijk alles laten laseren maar heb geen geld:(
  Eig ook geen geld hiervoor, echt duur helaas

 • Ik heb aan het begin van de zomer zelf mijn bikinilijn geharst! Dat was zeer pijnlijk, maar uiteindelijk wel te doen. Ik dacht, ik kan naar een waxbar gaan en zo’n €40 neerleggen voor een bikinilijn wax beurt, óf ik kan mijn harsstrips gebruiken die ik toch al in huis heb. Dat laatste dus. Ik epileer mijn benen en oksels al jaren en heel soms moet ik weer helemaal opnieuw beginnen omdat ik dan eventjes in de haast heb geschoren, maar dat doe ik echt nooit meer scheren. Ik haat stoppels en ik heb eerder ingegroeide haren bij scheren dan bij epileren of harsen. Het is alleen wel lastig om mijn bikinilijn ook echt bij te houden met het epileerapparaat. Dus ik zal af en toe toch weer een keertje moeten harsen. Epileren op die plek bij de bikinilijn is niet altijd even fijn. En met een harsstrip ben je wel na 1x direct klaar en met epileren ben je er langer mee bezig. Ik ga binnenkort wel ook naar een waxbar, want ik wil ook graag de haartjes die achter zitten (waar je zelf echt niet bij kunt) laten weg halen. Daar moet ik alleen nog even moed voor verzamelen haha. Stoer dat je dit gedaan hebt Jacky! En nu lekker bijhouden met epileren of zelf harsen met strips, is zonde als je weer gaat scheren. Dan moet je wat betreft je pijngrens weer helemaal opnieuw beginnen zodra je weer gaat epileren/waxen.

 • Oohhh dat lijkt me erg pijnlijk, maqar ook wel erg handig! Ik vind overigens dat je erg leuk schrijft, het leest lekker (:

 • Leuk artikel!

  Ik heb zelf een keer een brazillian laten doen ergens anders in Amersfoort maar vond het zo vreselijk pijnlijk dat ik dacht: “nooit meer!”

  Toch, als je volhoudt en elke 3 weken gaat dan zal het wel steeds minder pijnlijk worden.

 • Ik doe nu sinds een jaar of twee regelmatig een brazilian bij The Waxing Company in Amsterdam. De eerste keer is rot. No lies. Het is echt pijnlijk. Mijn tip: slik een uur van tevoren een paracetamol en een ibuprofen met een glaasje wijn. Het ontspant en haalt de scherpe kantjes van de pijn. Ik merk dat ik inmiddels al het nauwelijks echt pijnlijk meer te noemen vind. De eerste keer herinner ik me haarscherp, dat was echt naar, maar de tweede keer was al een enórm verschil en de derde keer weer minder. Ik ga niet heel regelmatig, ben student en ik heb niet elke maand 35 euro over voor een brazilian :) Toch merk ik dat ik, zelfs als ik twee, soms drie maanden niet ben geweest het nog steeds minder pijnlijk is dan eerst.

  • pijnstillers of medicatie met alcohol wegspoelen is niet te adviseren.
   neem een groot glas water.

 • Ik ben een keer naar de wax bar in Den haag gegaan maar dit is me niet bevallen. Degene die me waxte kon dit niet goed, waardoor er veel haartjes af waren gebroken en snel en dik terug kwamen. Ze was veel te gehaast bezig en t leek net alsof ze maar wat deed. Ik had een klacht ingediend en mocht nog een keer komen. Helaas door file was ik 7(!!!) minuten te laat en werd ik niet meer geholpen. Ik moest maar een andere afspraak maken. Ik was wel blij dat ik te laat was achteraf; het was hetzelfde meisje die me wilden waxen. Daarna was ik er klaar mee en heb ik er geen afspraken meer gemaakt!!!

 • Goed artikel Jacky! :D

 • Leuk artikel!
  Ik blijf twijfelen over waxen. De pijn wil ik nog wel verdragen. Ik doe gerust mijn benen met een epileerapparaat. Mijn bikinilijn kan ik echter niet epileren, dat is te hels en duurt te lang. En bij scheren krijg ik enorm veel bultjes en irritatie (ben heel gevoelig daarvoor).
  Maar bij waxen heb ik weer angst voor ingegroeide haren. Dit heb ik al enkele keren gehad en moest dit chirurgisch laten verwijderen (=littekens). Zo erg dat mijn dokter zegt om daar gewoon niet meer te ontharen (hell no!)
  Het blijft moeilijk zolang ik geen IPL kan betalen…

  • Als je voor en na het waxen om de dag licht blijft schubben is de kans op ingroeide haartjes minimaal en volgens mij kan je ook speciale producten kopen die dit nog extra tegen gaan maar dat weet ik niet 100% zeker.

 • Volgensmij haal je de termen barista en receptioniste even door elkaar? Of noemen ze dat zelf zo?

  Interessant artikel. Mij lijkt het wel eens wat ik ooit nog eens wil proberen, dat waxen, maar ja, t is nou niet een echt prettige behandeling.

 • Mijn oksels hars ik zelf met Veet strips, maar de rest scheer ik gewoon. Ik heb één keer zelf mijn benen geharst, maar dat was zo’n gedoe, dat ik dat voortaan maar laat! XD

 • Ik heb ook tijden lang mijn benen oksels en bikinilijn geëpileerd, maar sinds een jaar ben ik begonnen met IPL behandelingen (laseren). Dit doe ik bij me oksels en bikinilijn, mijn benen zijn vrij blond dus zijn we nu uit aan het proberen, ook de vrouw die het doet is erg benieuwd. Dit is wel echt een aanrader. Het is vrij prijzig (ik betaal voor oksels en bikinilijn 75 euro) en dan moet je ongeveer een jaar tot anderhalf jaar. Maar maar maar, daarna ben je zo goed als haar vrij! Heerlijk dat gevoel!

 • Oee ik zou het toch niet durven hoor!

 • Hmm wat late reactie maar wilde toch nog even reageren :) Goed artikel! Sinds een half jaar laat ik me ook waxen bij Delete in Utrecht. Eerste keer is echt even doorbijten, daarna wordt het steeds minder pijnlijk. Ze namen de eerste keer ook wat extra tijd. Inmiddels sta ik voor een full brazilian met zo’n 20 minuten weer buiten. Overigens begon ze bij mij juist meteen bij het meest pijnlijke stukje, voorop zeg maar, toen ik dat had gehad zei ze ‘dit was het ergste, nu wordt het steeds minder pijnlijk’.
  Het scheelt heel erg als je je kan ontspannen, maakt het echt een stuk minder pijnlijk. En het scheelt ook of je vlak voor of na je menstuatie gaat, erna is ook minder pijnlijk maar echt heel fijn wordt het nooit maar het gladde gevoel van waxen is echt niet te vergelijken met scheren.