Het lijkt erop dat je advertenties blokkeert. Wist je dat deze website afhankelijk is van advertentie-inkomsten en zonder deze inkomsten niet zou kunnen bestaan?
Wil je Misslipgloss.nl supporten, schakel dan advertenties weer in. Bedankt, xxx Cynthia! Ok, ik snap het. Laat deze melding niet meer zien
Test Adblocker

Yves Rocher heeft regelmatig zulke fijne nieuwe producten! Vandaag review ik twee Culture Bio producten, die allebei 99% natuurlijk zijn. Alle ingrediënten zijn van biologische oorsprong. Ik probeerde een lichaamsscrub en een gezichtscrème!

De producten zien er leuk uit! Ze zitten beide in een lichtblauwe tube, de tube van de scrub is deels transparant. De gezichtscrème kost €12,90 (€7,90 in de online shop van Yves Rocher), de lichaamsscrub kost €10,90 (€6,90 in de online shop van Yves Rocher). Prima prijsjes dus, maar zijn de producten ook goed?

Eerst nemen we even een kijkje bij de lichaamsscrub! Op de voorkant staat dat deze 99% natuurlijk is (waarom niet 100%?) en er zitten geen parabenen in. Voorop staat een stuk aloë vera en er staat ook op ‘with organic aloë vera’, dus ik verwacht ook wel dat er flink wat aloë vera inzit. Niet een beetje aloë vera poeder wat onderaan de ingrediëntenlijst staat.

Informatie op de achterkant van de tube. De scrub zorgt voor een stralende en zachte huid, volgens Yves Rocher. De aloë vera komt uit Mexico, leuk om te weten.

Dit zit er in de scrub. Water, aloe vera sap (yes, goed zo, Yves Rocher! Bijna helemaal bovenaan de lijst), het ingredient daarnaast is een reiniger. Naast een scrub is het dus meteen een douchegel/zeep. Twee in een! Ik weet niet hoe het zit met de agressiviteit hiervan, maar ik merk er op mijn huid niet zoveel van. Verder zit er onder andere glycerine in, amandelstukjes (als scrub!), salicylzuur (werkt goed tegen puistjes). Het ziet er eigenlijk heel prima uit, alleen de reiniger is wat minder, ik heb zelf liever een scrub zonder zeep. Ik gebruik daarvoor wel gewoon een douchegel. Maar ja, aan de andere kant: als je deze scrub gebruikt, hoef je helemaal geen douchegel of zeep meer te gebruiken, want dat zit hier al in!

Aaaa, heerlijk, dit soort foto’s! Net alsof je het zelf kan pakken en op je arm kan smeren. De scrub heeft een transparante basis en er zitten bruine en witte scrubstukjes in.

Scrubben gaat heel prima met de Culture Bio scrub, je voelt de stukjes goed de dode huidcellen weghalen. Het schuimt een beetje, dat is de reiniger die er in zit. Lekker spul, het maakt mijn huid lekker zacht en stralend en dode huidcellen zijn echt helemaal weg als ik dit heb gebruikt. Nog een pluspunt: het zit in een tube, lekker makkelijk onder de douche! En je kan dit gewoon gebruiken voor je met zelfbruiner aan de slag gaat, want het laat geen olielaagje op je huid achter.

In de online shop van Yves Rocher kost deze scrub €6,90, een heel prima prijs voor een scrub als deze! Dit is echt een scrub die ik zou meenemen op vakantie. Hij weegt niet veel, de verpakking is compact en praktisch en het is lekker spul voor je de zon ingaat.

Dan de ‘Velvety facial moisturizer’, ook met aloë vera.

Informatie op de achterkant.

Wat erin zit! Ook lekker veel aloë vera sap, glycerine, sesamzaadolie, shea boter, jojobazaadolie, plantaardige olie, cacaoboter, maiszetmeel, candelilla… Lekkere verzorgende bestanddelen voor een superzachte, gevoede en gehydrateerde huid. Er zitten geen parabenen in, geen minerale olie, geen siliconen, geen uitdrogende alcohol (alcohol denat.). Wel zit er een heel klein beetje parfum in, maar wel onderaan de lijst. Daar kan je praktisch geen last van hebben, alleen als je een extréém gevoelige huid hebt.

De crème heeft een normale textuur, wat je bij een dagcrème kan verwachten. Het smeert makkelijk uit, is niet té vol maar juist heel prima voor overdag. Hij voedt mijn huid zonder hem vettig of glanzend te maken, maakt haar zacht en dat blijft ook de hele dag zo. Een heel goede dagcrème dus, alleen vind ik het nu zó jammer dat hier geen SPF inzit! Dat moet ik er dus echt nog naast gebruiken, met een losse zonnebeschermer. Ook even een pluspunt: het zit in een tube! Praktisch, compact én hygiënisch.

De crème kost in de online shop €7,90 voor 50ml, wat echt niet duur is voor zo’n prima dagcrème, en ook nog 50ml, dat is veel!

Kortom: ik vind de Culture Bio lichaamsscrub en gezichtscrème heel lekker, alleen heb ik op beide wel iets aan te merken. De scrub zou ik graag zien zonder reiniger erin, de crème met SPF. Verder vind ik het heel prima producten die een fijne prijs hebben en hun werk erg goed doen!

De Culture Bio producten van Yves Rocher zijn in alle Yves Rocher filialen te koop en in hun online shop.

50 Reacties

 • Ik ben de laatste tijd helemaal yves rocher fan! En dit klinkt me ook wel fijn in de oren! Vooral die lichaamsscrub. Ik hou van luchaamsscrub dus dit lijkt me ook wel wat!

  Bedankt voor de review! :)

 • Die klinken heel lekker! Vooral de scrub spreekt me aan. Ik vind de verpakking ook heel mooi, vrij simpel maar ook praktisch en het geeft toch een leuke uitstraling. Wel jammer dat er geen SPF in de dagcrème zit. :(

 • Hmmm lijken me heerlijke producten. Ik kom eigenlijk nooit bij de Yves. Toch maar eens doen.

 • Hoi. Ook ik heb wel eens wat van Yves geprobeerd, maar dan meer op make up niveau…dat vind ik niet zo fijn..maar zal toch ook eens lichaamsproducten proberen, want dit ziet er erg goed uit!

 • Ziet er goed uit! Ben er benieuwd naar de scrub.

 • waarom is het in de winkel duurder dan in de online shop?

 • Lijken me erg fijne producten:)

 • Dit lijken me heerlijke producten! Wat apart dat ze online veel goedkoper zijn!

 • Klinkt goed! De scrub lijkt me heel erf fijn. Ook ziet de verpakking er lekker fris uit door de koele kleurtjes. Zelf heb ik niet zoveel ervaring met Yves Rocher. Ik denk dat ik binnenkort een kijkje neem in de webshop. :love:

 • SPF heeft niet zoveel zin in een dagcreme omdat je een SPF ( meestal 15 tot 20 in een dagcreme) elke 2 uur moet aanbrengen voor een goede werking en bescherming de hele dag.

  Als jij ’s morgens om 7 uur een dagcreme aanbrengt met SPF heb je om 9 uur niets meer aan de SPF en loop je dus onbeschermd rond de hele dag.

  Het beste is om een kleine sprayflacon zonnebrandcreme voor je gezicht in je handtas te doen en je om de 2 uur in te smeren… ( maar dat doet eigenlijk niemand)

  • Inderdaad, ook omdat veel dames make-up dragen. Dan is het toch beter om een dagcreme met een hoge SPF te gebruiken :) Ik gebruik in de zomer altijd zonnebrand onder mijn make-up, factor 50, in de winter factor 25.

   • En wanneer je minder op je gezicht doet dan een have theelepel daalt de spf factor spectaculair. Dan word spf 50 maar spf 10.

 • Ik ben erg benieuwd hoe de Dagcreme ruikt aangezien het een bio product is

 • ah leuke producten! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een product heb gehad van yves rocher wat ik nou écht fijn vond, maar als ik deze review zo lees ziet het er prima uit! Misschien toch nog een keertje naar de winkel..

 • Wat een fijne producten! Ik ben ook echt fan van Yves Rocher verzorgingsproducten, het is echt een goed (en natuurlijk) merk. De scrub zou ik misschien zelf wel kopen, die klinkt echt perfect! Dat er een reiniger in zit vind ik zelf niet zo erg.

 • Leuke revieuw, ben erg benieuwd naar de scrub.
  Ik ben gek op scrub producten HEERLIJK!

 • Wat een goed artikel. Heel handig zo een natuurlijk product. Ik probeer steeds vaker natuurlijke producten te gebruiken. En eerlijk gezegd ga ik door deze review van je even langs bij de Yves Rocher.

 • Cindy Joling

  Klinkt als fijne producten. Ik be altijd blij met jouw Yves Rocher reviews, koop daar regelmatig via internet, maar ja je moet dan altijd maar een beetje gokken hoe de producten zijn. Door jouw reviews maakt dit het mij wel makkelijker.

 • deze bio dingen heb ik in een body lotion :love: echt fijne producten

 • Hmm die srub klinkt goed

 • Fijn, ga binnenkort toch meer weer eens YR spulletjes bemachtigen!

  Even iets anders, maar kwam dit tegen op froot.nl en moest meteen aan jouw sushi-verslaving denken, hihi
  http://www.froot.nl/posttype/froot/topgadget-voor-in-de-keuken-de-sushi-bazooka/

 • klinkt goed :) yves rocher producten vind ik meestal wel goed!

 • Ziet er best goed uit, de scrub wil ik misschien wel kopen. Hoeveel ml zit daarin? Ik kon alleen de inhoud van de creme vinden in het artikel.

 • Ziet er best goed uit, de scrub wil ik misschien wel kopen. Hoeveel ml zit daarin? Ik kon alleen de hoeveelheid inhoud van de creme vinden in het artikel.

 • Ik ben heel erg benieuwd naar de scrub! De laatste tijd ben ik best huiverig met het kopen van scrubs omdat mijn huid al heel snel gevoelig wordt te laatste tijd, maar ik ga zeker even naar deze kijken :)

 • Hey Cynthia, wat een fijne review. Ik kon echter niet echt ergens vinden voor welke huidjes deze creme geschikt is. Is ‘ie vettig? Of ook wel geschikt als moisturizer voor een gecombineerde huid met af en toe wat puistjes?

  • Vraag ik mij ook af. Maar zo te zien zit er wel cacaoboter in en coco’s olie en deze 2 zijn wel redelijk hoog comedogenic. Dus volgens mij is ie niet geschikt voor mensen die snel last hebben van onzuiverheden.

 • Lijken me erg fijne producten, je hebt me benieuwd gemaakt. Ik ben sowieso al liefhebben van de producten van Yves Rocher!

 • De scrub lijkt me wel fijn. Yves Rocher is een merk waar ik haast nooit aandacht aan besteed en toch zitten er fijne spullen tussen.

 • Ze lijken me erg fijn!

 • Lijken me allebei ontzettend fijne producten! Geweldig dat er een keer in een product dat aloe vera claimt te hebben het er ook echt veel inzit.

 • Leuk ! ik ben een echte yves rocher freak :D

 • Ziet er weer goed uit! Het lijkt mij alleen maar handig, als er ook een reiniger in je scrub zit. Lekker efficient toch? En de werking van de scrub gaat er niet op achteruit.

 • Is het niet zo dat het niet echt 100% natuurlijk is, omdat er wel iets in moet zitten wat voor de houdbaarheid zorgt? Correct me if I’m wrong, want ik weet het ook niet zeker. Dacht ergens iets gelezen te hebben wat daarover ging ;-)

 • Ziet er goed uit:D

 • Naar de gezichtscrème ben ik heel benieuwd! Goede en duidelijke review

 • Klinkt goed, denk dat ik een keer beide producten ga bestellen.

 • Het lijken me wel fijne producten. Ik ben helemaal niet bekend met de Yves Rocher producten eigenlijk.

 • Een dagcreme zonder spf kan je prima als nachtcreme gebruiken! Ik doe dat trouwens altijd!

 • Ben erg benieuwd

 • aah yves rocher, how i love you :) goeie producten tegen een betaalbare prijs, het is niet voor niets een van mijn lievelingswinkels :)

 • Ohhh, die scrub lijkt me heerlijk!! Mijn huid heeft er ook wel baat bij, moet ik zeggen #oops
  Die creme lijkt me ook fijn trouwens :)

 • De scrub lijkt me heerlijk, wij hebben sinds kort ook een Yves Rocher dus dat is wel fijn :)

 • Ziet er goed uit ! over mijn dagcreme moet ik ook maar is een artikel schrijven , yves rocher is een fijn merk;) :inlove: :love:

 • Lijkt me fijn :D x

 • Ik ben ook een grote yves rocher fan. Ik heb intussen vanalles uitgeprobeerd en vind bijna alle producten geweldig. Producten worden ook steeds verbeterd en echt ten goede. Ik zal deze creme en scrub zeker eens proberen.

 • Zou je de dagcrème eerder aanraden bij een droge huid omwille van de verzorgende bestanddelen of eerder voor een vette huid?

 • wow ik zat toevallig net gisteren te twijfelen of ik ze wel of niet zou bestellen, maar nu ga ik het zeker doen! fijne review en overzichtelijk geschreven, ik hou ervan!

 • Wauw dat klinkt nog eens goed! Super mooie verpakking ook :inlove:

 • Ik heb deze crème naar aanleiding van dit artikel gekocht, en ik vind hem echt NIET fijn! Het rare is dat mijn huid onwijs vettig voelt als ik deze crème aanbreng, terwijl ik wel een droge huid heb! Het lijkt alsof er een ‘laagje’ op mijn huid blijft liggen :(